Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, psof είπε

Μέσα σε αυτά τα 2εκ είναι και τα χιλιάδες free keys που μοιράζουν ασταμάτητα στο twitter οι λογαριασμοί της ubisoft αλλά και αυτοί που απλά το έκαναν install μέσω του ubisoft+, μια συνδρομή που μπορείς να την κάνεις cancel μέσα σε 14 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.

65κ ήταν το max που χτύπησε στο steam στο ΣΚ που σημαίνει 110-240k sales στο PC. Πες άντε 2-3 φορές εξτρα και απο τις κονσόλες οπότε συνολικά δεν παίζει να πέρασε ακόμα ούτε το 1εκ σε κανονικές πωλήσεις.

Εντωμεταξύ ακόμα και αυτές οι πωλήσεις δεν πρέπει να είναι καθαρα 70ρια καθώς εγώ πήρα mail με 30% έκπτωση για το Shadows day 1 απο τα γνωστά κλειδάδικα...

Το αυτο. Η διαφορα στην επιτυχια οταν το ανακοινωνουν, φαινεται:

image.png.9442d63abc3b6649439964d41ab1c26a.png

vs

image.png.dd2b9f06cf74e4918a0a2172e11d1dbb.png

• Like 3
Δημοσ.

Φαντάσου τι κρίση υπάρχει στη βιομηχανία από έλλειψη ποιοτικού περιεχομένου που δεν έχει τι να παίξει ο κόσμος και παίρνει Assassin's creed, κατάντια

• Like 4
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ezio τριλογία, ΙΙΙ, Βlack Flag και Origins. Μετά το χάος. Τα υπόλοιπα είναι άθλια. Ούτε το Odyssey μου αρέσει. Δεν έχει κάτι το ξεχωριστό. A, μεταξύ μας και το Rogue μου άρεσε τρελά.

Επεξ/σία από Black Flag
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Ezio τριλογία, ΙΙΙ, Βlack Flag και Origins. Μετά το χάος. Τα υπόλοιπα είναι άθλια. Ούτε το Odyssey μου αρέσει. Δεν έχει κάτι το ξεχωριστό. A, μεταξύ μας και το Rogue μου άρεσε τρελά.

Το rogue όντως είναι υποτιμημένο, αλλά στη πραγματικότητα είναι σε πολλά σημεία black flag βελτιωμένο

Το odyssey ok είχε Ελλάδα, εγώ προσωπικά για αυτό το έπαιξα όπως διάφοροι βόρειοι με την ίδια λογική έπαιξαν και το Valhalla (το οποίο δεν άγγιξα καν)

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Το παιχνίδι παίζει να έχει απο τα καλύτερα physics σε παιχνίδι AC. Ο κόσμος του είναι πολύ ζωντανός όμως απο την άλλη το stealth για ακόμη μια φορά είναι τόσο χάλια που πιο πολύ γελάς παρά ευχαριστιέσαι παιχνίδι. Τώρα άμα είναι μαύρος ο σαμουράι εντάξη no comment :lol:

Και κάτι άλλο οι φανατικοί haters πάντα θα είναι μειοψηφία. Θορυβώδης μεν αλλά μειοψηφία. Ο πιο πολύς κόσμος δε μπαίνει ούτε σε φόρουμ, ούτε διαβάζει σχόλια στα βίντεο, ούτε τον νοιάζουν οι μετοχές και τα δάνεια κάθε εταιρίας 

Απ' όσο είδα σε Gameplays το stealth mode όντως έχει κάποια βελτίωση και παραμένει ένα ευχάριστο στοιχείο αλλά οι μάχες είναι λίγο καλύτερες απ' το linage II. Δεν ξέρω αν έπεσα σε video που όλοι το είχαν στο easy.

56 λεπτά πριν, Black Flag είπε

Το Rogue ήταν και γ@@@ τα Assassins creed. Έδωσε ζωή στο timeline του AC III το οποίο ήταν τέρμα βαρετό. Μπορώ να πω επίσης ότι και το Liberations ήταν ωραίο.

Το Origins αρνήθηκε το μυαλό μου να το παίξει λόγο του νέου μηχανισμού του. Νιώθω ότι με ποντίκι και πληκτρολόγιο, κρατάω μοχλό. Και εκεί κάπου είναι που σταμάτησα και πλέον μου έμεινε μόνο το avatar :P

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Απ' όσο είδα σε Gameplays το stealth mode όντως έχει κάποια βελτίωση και παραμένει ένα ευχάριστο στοιχείο αλλά οι μάχες είναι λίγο καλύτερες απ' το linage II. Δεν ξέρω αν έπεσα σε video που όλοι το είχαν στο easy.

Το Rogue ήταν και γ@@@ τα Assassins creed. Έδωσε ζωή στο timeline του AC III το οποίο ήταν τέρμα βαρετό. Μπορώ να πω επίσης ότι και το Liberations ήταν ωραίο.

Το Origins αρνήθηκε το μυαλό μου να το παίξει λόγο του νέου μηχανισμού του. Νιώθω ότι με ποντίκι και πληκτρολόγιο, κρατάω μοχλό. Και εκεί κάπου είναι που σταμάτησα και πλέον μου έμεινε μόνο το avatar :P

Καλό και το ΙΙΙ μαζί με το Liberations. Μου άρεσε η περιοχή που διαδραματίζονταν. Το χιόνι ειδικά, στο ΙΙΙ.

Να πω την αμαρτία μου όλα τα AC με gamepad τα παίζω. Rumblepad 2 μέχρι το 2014 και XBOX360 για PC μετέπειτα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ο Yasuke ανήκε στο τάγμα των σαμουράι ή ήταν απλός ένας σωματοφύλακας με τιμητικό τίτλο; Προσωπικά διαβάζω ότι ήταν το δεύτερο.

Ο Yasuke δεν ήταν σαμουράι με την αυστηρή έννοια της λέξης, δηλαδή μέλος της πολεμικής τάξης από γέννηση ή με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ήταν περισσότερο ένας τιμητικά αναγνωρισμένος σωματοφύλακας ή υπηρέτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του Nobunaga. Η θέση του ήταν μοναδική και αντικατόπτριζε την ανοιχτότητα του Nobunaga προς τον διαφορετικό και το νέο.

Ο Nobunaga, που ήταν γνωστός για την ανοιχτότητά του προς νέες ιδέες και ανθρώπους, ενδιαφέρθηκε για τον Yasuke και του έδωσε μια θέση στην αυλή του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Yasuke έγινε πλήρως σαμουράι με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγονταν, αλλά του αποδόθηκε μια θέση σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Ο Yasuke πιθανότατα υπηρέτησε ως σωματοφύλακας ή πιστός υπηρέτης του Nobunaga. Η παρουσία του στην αυλή ήταν περισσότερο λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον Nobunaga παρά λόγω της συμμετοχής του στην τάξη των σαμουράι.

Ιστορικά δε στοιχειοθετείται ότι ήταν κανονικός σαμουράι σε καμία περίπτωση και δεν έχω βρει καμία αξιόπιστη πηγή που να το αναφέρει με σαφήνεια. Άρα δε μπορώ παρά να συμπεράνω ότι δεν ήταν, δεδομένης της νοοτροπίας και κουλτούρας των σαμουράι. Αν μου βρεις πηγές που να αναφέρουν ότι ήταν κανονικός σαμουράι, τότε ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν σαμουράι. Το πιο πιθανό ήταν να "είχε τα ράσα αλλά να μην ήταν παππάς" και δεδομένου ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παππά κάποιοι μελετητές τον βαπτίζουν "παππά" κάποιοι όχι. 

Αν δούμε όμως την ιστορία και άλλοι ηγέτες όπως πχ ο Μ. Αλέξανδρος ενδιαφέρονταν για την διαφορετικότητα και την πάντρεψε και μάλιστα στην εποχή όπου "πας μη Ελλην. βάρβαρος" άρα δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον έχει κάνει σαμουράι

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bazzil είπε

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν σαμουράι. Το πιο πιθανό ήταν να "είχε τα ράσα αλλά να μην ήταν παππάς" και δεδομένου ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παππά κάποιοι μελετητές τον βαπτίζουν "παππά" κάποιοι όχι. 

Αν δούμε όμως την ιστορία και άλλοι ηγέτες όπως πχ ο Μ. Αλέξανδρος ενδιαφέρονταν για την διαφορετικότητα και την πάντρεψε και μάλιστα στην εποχή όπου "πας μη Ελλην. βάρβαρος" άρα δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον έχει κάνει σαμουράι

Δεν αμφισβητώ ότι του είχε δωθεί ο τίτλος. Πιθανόν να του είχε δωθεί. Το θέμα είναι ότι οι σαμουράι δεν ήταν απλά ένας τίτλος μια ομάδας πολεμιστών. Ήταν φιλοσοφία, κοινωνικό στάτους, τρόπος ζωής κτλ

Προφανώς και υπάρχουν αρκετά ιστορικά παραδείγματα τίτλων που δόθηηκαν τιμητικά. 

Εγώ το εννοούσα εντελώς κυριολεκτικά και τυπικά. Δεν ανήκε επίσημα στο σώμα των σαμουράι. Αυτό θέλω να πω. Μπορεί να είχε τον τίτλο και κάποια δικαιώματα και να τύγχανε κάποιου σεβασμού, ασυνήθιστο για την εποχή, αλλά δεν ήταν σαμουράι με την πλήρη έννοια του όρου. Οι Ιάπωνες δεν δέχονταν εύκολα τέτοιες περιπτώσεις στο μεσαίωνα.

Ουσιατικά λέμε το ίδιο πράγμα. Όπως πολύ σωστά έγραψες:  "Το πιο πιθανό ήταν να "είχε τα ράσα αλλά να μην ήταν παππάς" και δεδομένου ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παππά κάποιοι μελετητές τον βαπτίζουν "παππά" κάποιοι όχι." . Η οπτική μας αλλάζει. Εγώ εννοούσα όχι μόνο τον τυπικό τίτλο, αλλά και την ουσία και εσύ ανέφερες ότι είχε τον τίτλο. 

Το Assassin's Creed είναι ένα παιχνίδι και δεν έχει την υποχρέωση να είναι και ιστορικά ακριβές, αλλά θα ήθελα να ήταν. Εξελίσσεται στην Ιαπωνία και θα περίμενα Ιάπωνα σαμουράι, όπως πχ στο Odyssey περίμενα Έλληνα, στο Origins Αιγύπτιο κτλ. Βοηθάει στο γενικότερο κλίμα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ.

O Yasuke ήταν σαμουράι όσο και ο Μέγας Αλέξανδρος Σκοπιανός…..

Αφήστε την Ιστορία της σ Ιαπωνίας να ξέρει καλύτερα οι δυτικοί έχουν μια τάση να διαστρεβλώνουν τα πάντα….

το πρόβλημα δεν είναι αν ήταν σαμουράι γιατί πως και τι…. Έχουμε παίξει παιχνίδια που έχει χαθεί η μπάλα… Η ουσία είναι ότι διαφημιστικέ σαν ένα παιχνίδι που θα είναι ιστορικό με σεβασμό και ακρίβεια όσων αφορά τις ιαπωνικές παράδοσης…. Για κάποιους που ξέρουν βασικά πράγματα με Ασία παρατηρείς ότι υπάρχουν πολλές επηρεάζει από την Κίνα παρά από την Ιαπωνία…. Και δεν θα σταθώ στο κομμάτι του gameplay που είναι αστείο….. απλά παίξτε μετά από αυτό το enzio trilogy και το black flag….. 

• Like 5
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δεν αμφισβητώ ότι του είχε δωθεί ο τίτλος. Πιθανόν να του είχε δωθεί. Το θέμα είανι ότι οι σαμουράι δεν ήταν απλά ένας τίτλος μια ομάδας πολεμιστών. Ήταν φιλοσοφία, κοινωνικό στάτους, τρόπος ζωής κτλ

Προφανώς και υπάρχουν αρκετά ιστορικά παραδείγματα τίτλων που δόθηηκαν τιμητικά. 

Εγώ το εννοούσα εντελώς κυριολεκτικά και τυπικά. Δεν ανήκε επίσημα στο σώμα των σαμουράι. Αυτό θέλω να πω. Μπορεί να είχε τον τίτλο και κάποια δικαιώματα και να τύγχανε κάποιου σεβασμού, ασυνήθιστο για την εποχή, αλλά δεν ήταν σαμουράι με την πλήρη έννοια του όρου. Οι Ιάπωνες δεν δέχονταν εύκολα τέτοιες περιπτώσεις στο μεσαίωνα.

Ουσιατικά λέμε το ίδιο πράγμα. Όπως πολύ σωστά έγραψες:  "Το πιο πιθανό ήταν να "είχε τα ράσα αλλά να μην ήταν παππάς" και δεδομένου ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παππά κάποιοι μελετητές τον βαπτίζουν "παππά" κάποιοι όχι." . Η οπτική μας αλλάζει. Εγώ εννοούσα όχι μόνο τον τυπικό τίτλο, αλλά και την ουσία και εσύ ανέφερες ότι είχε τον τίτλο. 

Το Assassin's Creed είναι ένα παιχνίδι και δεν έχει την υποχρέωση να είναι και ιστορικά ακριβές, αλλά θα ήθελα να ήταν. Εξελίσσεται στην Ιαπωνία και θα περίμενα Ιάπωνα σαμουράι, όπως πχ στο Odyssey περίμενα Έλληνα, στο Origins Αιγύπτιο κτλ. Βοηθάει στο γενικότερο κλίμα.

Ναι. Κι εγω θα προτιμούσα Ιάπων σαμουράι ως χρήστης, ή τουλάχιστον να μην τον παρουσίαζε ως σαμουράι. Για αυτό έγραψα να είχε τουλάχιστον την επιλογή και για Ιάπων. Η ubisoft όμως θέλει να το διαφημίσει και αυτό ήταν ο καλύτερος τρόπος. Να γίνει θόρυβος.

Είναι απο τις περιπτώσεις που κάποιος έχει τη χάρη αλλά όχι και το όνομα αλλά τείνουν να του δίνουν και το όνομα. 

Αν ήταν σαμουράι made in japan λογικά θα του είχαν δώσει και κάποιο τίτλο ιδιοκτησίας. Δεν του δόθηκαν τέτοιοι τίτλοι άρα είχε την χάρη μόνο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα στοιχεία που δίνει η Ubisoft είναι τελείως παραπλανητικά και καθόλου ξεκάθαρα! Δεν μας λέει, σε αυτά τα 2 εκατομμύρια παίκτες, πόσες ήταν οι full price πωλήσεις και πόσοι έχουν πρόσβαση με άλλους τρόπους. Στο steam δείχνει ότι οι ταυτόχρονοι χρήστες είναι 60.000, ένα νούμερο αρκετά μικρό για launch τίτλο. To Monster Hunter Wilds είχε peak στο steam έφταναν το 1,3 εκατομμύρια!

Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στις κονσόλες, αλλά για το PC υπάρχει η επιλογή να παίζεις day one τα παιχνίδια της Ubisoft μέσω του ubisoft plus. Εγώ έχω παίξει όλα τα τελευταία παιχνίδια της μέσω της συνδρομής(Mirage, Outlaws, Avatar) και δεν έχω δώσει δεκάρα για να αγοράσω σε full price στο steam. Υποθέτω ότι ένας τεράστιος αριθμός από αυτά τα 2 εκ παίκτες παίζουν το παιχνίδι μέσω του Ubisoft Plus, οπότε δεν πληρώνουν full price, αλλά 17 ευρώ τον μήνα.

Το παιχνίδι θεωρώ ότι, παρά τα woke elements και το backlash που δέχθηκε, θα έχει μέτρια πορεία με τις πωλήσεις να φτάνουν κάπου στα 5-6 εκ. Άμα φτάσει κάπου εκεί τις πωλήσεις, θα βγάλει τα έξοδα του, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το hit που περιμένει η Ubisoft για να σωθεί οικονομικά. Το Monster Hunter Wilds πούλησε 8 εκ τεμάχια σε μόλις 3 μέρες. Το AC Valhalla είχε φτάσει τα 20 εκ πωλήσεις σε ένα χρόνο.

Δημοσ.
1 hour ago, Lakou said:

Η ουσία είναι ότι διαφημιστικέ σαν ένα παιχνίδι που θα είναι ιστορικό με σεβασμό και ακρίβεια όσων αφορά τις ιαπωνικές παράδοσης

Που έγινε αυτό?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NickTG είπε

Που έγινε αυτό?

Ποτέ δεν έγινε. Απλά έχουμε, στην νέα τριλογία του AC, με Origin/Odyssey/Valhalla, για πρώτη φορά την περίπτωση που ένας main character δεν είναι 100% fictional. Για ποιο λόγο η Ubisoft αποφάσισε να βάλει τον Yasuke, ένα ιστορικό πρόσωπο, ως κύριο πρωταγωνιστή; ΟΛΟΙ οι άλλοι πρωταγωνιστές(Κασσάνδρα, Bayek κλπ) ξέραμε εξαρχής ότι ήταν fictional χαρακτήρες χωρίς καμία ιστορική βαρύτητα.

Απλά η Ubisoft αποφάσισε, για λόγους προπαγάνδας και ατζέντας, να προωθήσει τον μοναδικό ΜΑΥΡΟ ιστορικό χαρακτήρα που είχε κάποιο ρόλο στην εποχή της φεουδαρχικής Ιαπωνίας. Και μάλιστα το έχει κάνει με διαστρεβλωμένο τρόπο, αφού ο τύπος ήταν απλά ένας υπηρέτης, δεν είχε ποτέ τον τίτλο του Σαμουράι, και δεν πήγε ποτέ σε μάχες.

• Like 6
Δημοσ.
8 ώρες πριν, apostolis81 είπε

Φαντάσου τι κρίση υπάρχει στη βιομηχανία από έλλειψη ποιοτικού περιεχομένου που δεν έχει τι να παίξει ο κόσμος και παίρνει Assassin's creed, κατάντια

Υπάρχουν indie διαμαντάκια ανάλογα με τα γούστα σου / genres αρκεί να το ψάξεις λίγο. Απλά δεν έχουν το μάρκετινγκ των μεγαλύτερων εταιρειών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...