Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν το αποδέχονται. προφανώς αν δεν το αλλάξει ο εργοδότης δεν αλλάζει. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται;

Δεν μου έχει ξανατύχει.

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kotsonatos04 είπε

Δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν το αποδέχονται. προφανώς αν δεν το αλλάξει ο εργοδότης δεν αλλάζει. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται;

Δεν μου έχει ξανατύχει.

Απλά το αφήνεις έτσι. Σου προκαλεί "πρόβλημα"? Δηλαδή χάνεις κάποιο επίδομα η σου δημιουργεί φόρο; 

Δημοσ.

είναι περίπου 700-800 ευρώ παραπάνω και με πάει πάνω από 28000 οικογενειακό εισόδημα και θα χάσουμε την επιστροφή ενός ενοικίου τον προσεχή Νοέμβρη.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

είναι περίπου 700-800 ευρώ παραπάνω και με πάει πάνω από 28000 οικογενειακό εισόδημα και θα χάσουμε την επιστροφή ενός ενοικίου τον προσεχή Νοέμβρη.

Υποψιάζομαι ότι τα γράφεις λειψα.

Τι εννοώ: οι υπερωρίες έγιναν τον Οκτώβρη και πληρώθηκαν Μαρτ όπως λες .

ΠΟΤΕ δηλώθηκαν ότι έγιναν είναι το θέμα!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αφορά εμένα, αλλά την σύζυγό. Τα έχουν κάνει σαλάτα. Υπολογίζουν τον φόρο από Σ/Κ και νυχτερινά και υπερωρίες ως πληρωτέο ποσο (500€ περίπου) και περίπου 200€ από δεδουλευμένα Οκτώβρη ή Νοέμβρη ·(δε θυμάμαι ακριβώς) του 2023 που πληρώθηκαν τον Μαρτη του 2024 και τα λογίζουν ως εισόδημα του ‘24. 

Υπερωρίες Σ/Κ κλπ δηλώθηκαν ότι έγιναν το 2023.

Άκρη δεν βγάζω, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως δεν ισχύει, χωρίς να είμαι λογιστής. 

Μαλλον θα πάω σε λογιστή να το αναλάβει. 

Επεξ/σία από kotsonatos04
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kotsonatos04 είπε

Δεν αφορά εμένα, αλλά την σύζυγό. Τα έχουν κάνει σαλάτα. Υπολογίζουν τον φόρο από Σ/Κ και νυχτερινά και υπερωρίες ως πληρωτέο ποσο (500€ περίπου) και περίπου 200€ από δεδουλευμένα Οκτώβρη ή Νοέμβρη ·(δε θυμάμαι ακριβώς) του 2023 που πληρώθηκαν τον Μαρτη του 2024 και τα λογίζουν ως εισόδημα του ‘24. 

Άκρη δεν βγάζω, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως δεν ισχύει, χωρίς να είμαι λογιστής. 

Πότε δηλώθηκε ότι έγιναν οι υπερωρίες?

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Υπερωρίες Σ/Κ κλπ δηλώθηκαν ότι έγιναν το 2023.

Ο λογιστής δεν θα βοηθήσει άμα δεν αλλάξει η επιχείρηση την βεβαίωση αποδοχών η οποία επιφέρει πρόστιμο ( αν δεν κάνω λάθος)  άμα κάνουν τροποποιητική οπότε για αυτό δεν θέλουν να ασχοληθούν. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, asdfnikos είπε

Ο λογιστής δεν θα βοηθήσει άμα δεν αλλάξει η επιχείρηση την βεβαίωση αποδοχών η οποία επιφέρει πρόστιμο ( αν δεν κάνω λάθος)  άμα κάνουν τροποποιητική οπότε για αυτό δεν θέλουν να ασχοληθούν. 

Κάτ αρχήν ΔΕΝ ξέρουμε καν αν αυτά που λέει ο φίλος είναι ακριβή...

Δημοσ.

Πριν να μάθω να κάνω μόνος μου φορολογική δήλωση, είχαμε μια λογίστρια που μας έπαιρνε 60 ευρώ για κάθε δήλωση ξεχωριστά. Δεν είχαμε επιχείρηση, που εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα.  Η τιμή μας φαινόταν εξωφρενική αλλά ήταν οικογενιακή "φίλη", τάχα και καλά μας πρόσεχε περισσότερο (δικά της λόγια).

Η διαδικασία για της φορολογικές δηλώσεις που κάνω εγώ κάθε χρόνο (7 στο σύνολο, μαζί και φίλων) μου φαίνετε απίστευτα εύκολη. Εννοείτε πως υπάρχουν και δύσκολες δηλώσεις που ενδεχομένως να χρειάζονται λογιστή αλλά με διάβασμα για τους νέους κωδικούς,  και της αλλάγες, δεν νομίζω μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

Άλλο ένα μάθημα στην ζωή μου που η περιέργια με έβγαλε κερδισμένο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mε το που μπηκε η 25η Απριλιου οριστικοποιηθηκαν οι προσυμπληρωμενες, αυτο θα πει ταχυτης 😀

Εντωμεταξυ το κομπιουτερ της υπηρεσιας μαλλον χανει λάδια. Στο συνδεσμο "Ενημερωση Εισοδηματων-Δαπανων Υποχρεου" αφου τα αναφερει μου λεει απο κατω

Επισήμανση
Από τα δεδομένα μας, προκύπτει για εσάς φόρος εισοδήματος βάσει τεκμηρίων διαβίωσης ή/και απόκτησης
περιουσιακών στοιχείων. Εάν επιθυμείτε να επικαλεστείτε εισοδήματα προηγούμενων ετών, παρακαλούμε να υποβάλετετη δήλωσή σας, συμπληρώνοντας τον κωδικό 787.

Ενω απο πανω μου εχει ηδη πει σε μεγαλο τιτλο

Αποτελεσμα προεκκαθαρισης: Mηδενικο - Ποσό: 0

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Mε το που μπηκε η 25η Απριλιου οριστικοποιηθηκαν οι προσυμπληρωμενες, αυτο θα πει ταχυτης 😀

Εντωμεταξυ το κομπιουτερ της υπηρεσιας μαλλον χανει λάδια. Στο συνδεσμο "Ενημερωση Εισοδηματων-Δαπανων Υποχρεου" αφου τα αναφερει μου λεει απο κατω

Επισήμανση
Από τα δεδομένα μας, προκύπτει για εσάς φόρος εισοδήματος βάσει τεκμηρίων διαβίωσης ή/και απόκτησης
περιουσιακών στοιχείων. Εάν επιθυμείτε να επικαλεστείτε εισοδήματα προηγούμενων ετών, παρακαλούμε να υποβάλετετη δήλωσή σας, συμπληρώνοντας τον κωδικό 787.

Ενω απο πανω μου εχει ηδη πει σε μεγαλο τιτλο

Αποτελεσμα προεκκαθαρισης: Mηδενικο - Ποσό: 0

Μήπως θα έπρεπε αυτό να σταλεί και με mail στον κάθε ενδιαφερόμενο φορολογούμενο πολίτη;

Γιατί είχαν πει ότι οποιαδήποτε μεταβολή προκύψει μέχρι τις 25 Απρίλη  θα ενημερωθείτε με mail για να κάνετε αν επιθυμείτε κάποια αλλαγή.

Συνέβη αυτό;

Δημοσ.

Καλημέρα, έκανα και εγώ τη δήλωση εχτές και τώρα θυμήθηκα ότι τον Γενάρη πήρα ένα μικρό δάνειο χίλια ευρώ από τη δουλειά μου (μας δίνουν με ασήμαντο τόκο) .... Έπρεπε να το δηλώσω κάπως στη δήλωση? Το βασικό μισθό παίρνω και έχω ένα αμάξι.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, jimsomebody είπε

Καλημέρα, έκανα και εγώ τη δήλωση εχτές και τώρα θυμήθηκα ότι τον Γενάρη πήρα ένα μικρό δάνειο χίλια ευρώ από τη δουλειά μου (μας δίνουν με ασήμαντο τόκο) .... Έπρεπε να το δηλώσω κάπως στη δήλωση? Το βασικό μισθό παίρνω και έχω ένα αμάξι.

ΤΩΡΑ κάνουμε δήλωση για το 2024.

Του χρόνου με το καλό 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...