sphinxgr Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, adi32 είπε Με λαδωμα εννοεις? Το συστημα επιτρεπει πχ να δηλωσεις πιο λιγο εισοδημα ? Δεν ξερω καν αν μπορεις να τροποποιησεις νουμερα και αν χτυπαει μετα αυτοματα ή πρεπει να το ψαξει καποιος Νόμιμη μείωση φόρου δεν υπάρχει. Αυτό εννοώ. Τα νούμερα συμπληρώνονται αυτόματα. ΔΕΝ γινεται να αλλάξεις το εισόδημα. Παρανόμως ως έξοδα και με ρίσκο / πρόστιμο κλπ μπορείς να δηλώσεις ένα μικρό ποσό στα έξοδα, ως έξοδα υδραυλικών κλπ με τη λογική ότι δεν περάστηκε αυτόματα για κάποιο άγνωστο λόγο αλλά έχεις το αποδεικτικό πληρωμής σε περίπτωση ελέγχου. Και πάλι το κέρδος εκεί να είναι μέχρι 50-100€. Επεξ/σία 19 Μαϊου από sphinxgr 1
GREGORYMO Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου 1 ώρα πριν, Lewnidas1995 είπε Δηλαδή δν μπορούν πλέον οι λογιστές να πειράξουν πράγματα ώστε να γλυτώσουμε την πληρωμή ; Το θέμα είναι ότι αν πχ γλιτώσεις 300€, πόσα πρέπει να δώσεις στο λογιστή? 1
Lewnidas1995 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 3 minutes ago, GREGORYMO said: Το θέμα είναι ότι αν πχ γλιτώσεις 300€, πόσα πρέπει να δώσεις στο λογιστή? Την ταρίφα που παίρνει έτσι κ αλλιώς. Απλά μια ερώτηση κάνω γιατί θυμάμαι στο παρελθόν με κάποιες τροποποιήσεις (οικονομίες από παλαιότερες χρονιές πχ) γλυτώσεις το πρόστιμο.
sphinxgr Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 18 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε Την ταρίφα που παίρνει έτσι κ αλλιώς. Απλά μια ερώτηση κάνω γιατί θυμάμαι στο παρελθόν με κάποιες τροποποιήσεις (οικονομίες από παλαιότερες χρονιές πχ) γλυτώσεις το πρόστιμο. Αυτό έχει σχέση με κάλυψη τεκμαρτού. Άλλο θέμα. Μάλλον πρέπει να ασχοληθείς λιιιιιιγο περισσότερο με τη δήλωση σου να καταλάβεις πως βγαίνει η φορολόγηση και οι χρεώσεις. 1
Lewnidas1995 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 2 hours ago, sphinxgr said: Αυτό έχει σχέση με κάλυψη τεκμαρτού. Άλλο θέμα. Μάλλον πρέπει να ασχοληθείς λιιιιιιγο περισσότερο με τη δήλωση σου να καταλάβεις πως βγαίνει η φορολόγηση και οι χρεώσεις. Οκ κατάλαβα τι παίζει περίπου. δν έχω καθόλου τεκμαρτό, οπότε κ για αυτό έγινε. Επισης ρώτησα εδώ φόρτο δν γνωρίζω σχεδόν τίποτα οπότε θα μου άνοιγαν τα μάτια οι συμφουριωτες
sphinxgr Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 40 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε Οκ κατάλαβα τι παίζει περίπου. δν έχω καθόλου τεκμαρτό, οπότε κ για αυτό έγινε. Επισης ρώτησα εδώ φόρτο δν γνωρίζω σχεδόν τίποτα οπότε θα μου άνοιγαν τα μάτια οι συμφουριωτες Αν δεν ξέρεις απολύτως τίποτα δεν γίνεται να στα μάθει κάποιος όλα. Αν ξέρεις κάποια πράγματα, ναι μπορείς να λύσεις κάποια απορία. Κάτσε διάβασε να μάθεις τα ακόλουθα: Φορολογίες κλίμακας. Ποιες είναι. Σε ποια είσαι. Απαραίτητο ύψος εξόδων Τι είναι τεκμαρτό και πως υπολογίζεται. Τι τεκμαρτό υπάρχει για όχημα, άνθρωπο, σπίτι Πόσο τεκμαρτό υπολογίζει η εφορία για εσένα Πως προκύπτει μαθηματικά ο φόρος που πρέπει να πληρώσεις.
Lewnidas1995 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 2 hours ago, sphinxgr said: Αν δεν ξέρεις απολύτως τίποτα δεν γίνεται να στα μάθει κάποιος όλα. Αν ξέρεις κάποια πράγματα, ναι μπορείς να λύσεις κάποια απορία. Κάτσε διάβασε να μάθεις τα ακόλουθα: Φορολογίες κλίμακας. Ποιες είναι. Σε ποια είσαι. Απαραίτητο ύψος εξόδων Τι είναι τεκμαρτό και πως υπολογίζεται. Τι τεκμαρτό υπάρχει για όχημα, άνθρωπο, σπίτι Πόσο τεκμαρτό υπολογίζει η εφορία για εσένα Πως προκύπτει μαθηματικά ο φόρος που πρέπει να πληρώσεις. Θεωρώ ότι η επίθεση που κάνεις δεν αξίζει καν τον κόπο. Τεκμαρτό εισόδημα είπα πως δεν υπάρχει και γνωρίζω πόσα έξοδα πρέπει να κάνω. Η ερώτηση μου ήταν άλλη και απαντήθηκε από συμφουριοτη. Σε ευχαριστώ πάντως για τον κόπο σου ❤️
sonikk Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί γίνεται με ακίνητο ,σπίτι δηλαδη μετά τον θάνατο γονέων; Ότι έχει δηλωθεί στο Ε9 σε γονείς αυτά διαγράφονται μετά τον θάνατο τους αυτόματα από εφορία αφού διαγράφονται τα αφμ τους; Εγώ τί πρέπει να κάνω μετά; Να δηλώσω το ακίνητο στο δικό μου Ε9; Διαθήκη δεν υπάρχει. Αν δεν θέλω να το δηλώσω στο δικό μου Ε9 το ακίνητο επειδή υπάρχει ήδη ένα και για φορολογικούς λόγους δεν με συμφέρει τι γίνεται; Να το διεκδικήσει άλλος δεν γίνεται αφού είναι δηλωμένο στο κτηματολόγιο. Αν το αφήσω ως έχει δηλαδη όπως ήταν δηλωμενο πριν το θάνατο γονέων υπάρχει πρόβλημα;
bloodraven Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 41 minutes ago, sonikk said: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί γίνεται με ακίνητο ,σπίτι δηλαδη μετά τον θάνατο γονέων; Ότι έχει δηλωθεί στο Ε9 σε γονείς αυτά διαγράφονται μετά τον θάνατο τους αυτόματα από εφορία αφού διαγράφονται τα αφμ τους; Εγώ τί πρέπει να κάνω μετά; Να δηλώσω το ακίνητο στο δικό μου Ε9; Διαθήκη δεν υπάρχει. Αν δεν θέλω να το δηλώσω στο δικό μου Ε9 το ακίνητο επειδή υπάρχει ήδη ένα και για φορολογικούς λόγους δεν με συμφέρει τι γίνεται; Να το διεκδικήσει άλλος δεν γίνεται αφού είναι δηλωμένο στο κτηματολόγιο. Αν το αφήσω ως έχει δηλαδη όπως ήταν δηλωμενο πριν το θάνατο γονέων υπάρχει πρόβλημα; Με το σπίτι θα στα εξηγήσει καλύτερα ενας συμβολαιογραφος ή ενας φοροτεχνικός, (Εαν δεν υπαρχει διαθηκη θα πρεπει να το δηλωσουν οι κληρονομοι στο Ε9). 1
GREGORYMO Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου 2 ώρες πριν, sonikk είπε Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί γίνεται με ακίνητο ,σπίτι δηλαδη μετά τον θάνατο γονέων; Ότι έχει δηλωθεί στο Ε9 σε γονείς αυτά διαγράφονται μετά τον θάνατο τους αυτόματα από εφορία αφού διαγράφονται τα αφμ τους; Εγώ τί πρέπει να κάνω μετά; Να δηλώσω το ακίνητο στο δικό μου Ε9; Διαθήκη δεν υπάρχει. Αν δεν θέλω να το δηλώσω στο δικό μου Ε9 το ακίνητο επειδή υπάρχει ήδη ένα και για φορολογικούς λόγους δεν με συμφέρει τι γίνεται; Να το διεκδικήσει άλλος δεν γίνεται αφού είναι δηλωμένο στο κτηματολόγιο. Αν το αφήσω ως έχει δηλαδη όπως ήταν δηλωμενο πριν το θάνατο γονέων υπάρχει πρόβλημα; Αν ΔΕΝ κάνεις αποποίηση είσαι ΑΥΤΟΜΑΤΑ κληρονόμος 1 1
risker Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Καλησπέρα, σε διαζευγμένο σύζυγο με επιμέλεια ανήλικου τέκνου το φορολογητέο του 2024 είναι 24504ε (μισθωτός). Φόρος: (0-10000: 9%: 900ε, 10000-20000: 22%: 2200ε, 20000-24504 :28%: 1260ε Σύνολο Φόρου: 4360 ε Έχει προκαταβληθεί φόρος 3580ε , επομένως απομένει φόρος 780ε. Ισχυει η φοροαπαλλαγή 900ε για την πέριπτωση γονέα 1 τέκνου; Ο προέλεγχος βγάζει ποσό πληρωμής 117ε . Δηλαδή οτι οχι μόνο δεν επιστρέφει ποσό η εφορία( 780-900 = 120 ε επιστροφής) αλλά ζητάει και άλλα 117ε (χρεωστικό). Έχει κανείς εντοπίσει κάποια παρόμοια αναντιστοιχία στο πως τα υπολογίζει και στο τι προκύπτει;
alexander098 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 4 ώρες πριν, risker είπε Καλησπέρα, σε διαζευγμένο σύζυγο με επιμέλεια ανήλικου τέκνου το φορολογητέο του 2024 είναι 24504ε (μισθωτός). Φόρος: (0-10000: 9%: 900ε, 10000-20000: 22%: 2200ε, 20000-24504 :28%: 1260ε Σύνολο Φόρου: 4360 ε Έχει προκαταβληθεί φόρος 3580ε , επομένως απομένει φόρος 780ε. Ισχυει η φοροαπαλλαγή 900ε για την πέριπτωση γονέα 1 τέκνου; Ο προέλεγχος βγάζει ποσό πληρωμής 117ε . Δηλαδή οτι οχι μόνο δεν επιστρέφει ποσό η εφορία( 780-900 = 120 ε επιστροφής) αλλά ζητάει και άλλα 117ε (χρεωστικό). Έχει κανείς εντοπίσει κάποια παρόμοια αναντιστοιχία στο πως τα υπολογίζει και στο τι προκύπτει; Για εισόδημα από 12.000€ και πάνω, αφαιρούνται 20€ από το αφορολογητο ανά 1000€ εισοδήματος. Συνεπώς η φοροαπαλλαγή πεφτει στα 650€ περίπου. 1
GREGORYMO Δημοσ. 20 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 20 Μαϊου 6 ώρες πριν, risker είπε Καλησπέρα, σε διαζευγμένο σύζυγο με επιμέλεια ανήλικου τέκνου το φορολογητέο του 2024 είναι 24504ε (μισθωτός). Φόρος: (0-10000: 9%: 900ε, 10000-20000: 22%: 2200ε, 20000-24504 :28%: 1260ε Σύνολο Φόρου: 4360 ε Έχει προκαταβληθεί φόρος 3580ε , επομένως απομένει φόρος 780ε. Ισχυει η φοροαπαλλαγή 900ε για την πέριπτωση γονέα 1 τέκνου; Ο προέλεγχος βγάζει ποσό πληρωμής 117ε . Δηλαδή οτι οχι μόνο δεν επιστρέφει ποσό η εφορία( 780-900 = 120 ε επιστροφής) αλλά ζητάει και άλλα 117ε (χρεωστικό). Έχει κανείς εντοπίσει κάποια παρόμοια αναντιστοιχία στο πως τα υπολογίζει και στο τι προκύπτει; Είσαι λογιστής? Τι ποσο αποδείξεων με κάρτα έχεις μαζέψει?
gokuthelegend Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 10 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αν ΔΕΝ κάνεις αποποίηση είσαι ΑΥΤΟΜΑΤΑ κληρονόμος Δηλαδή αν κάποιος έχει γίνει μαλλιά κουβάρια με τους γονείς, και δεν μιλιούνται εδώ και χρόνια (σπάνιο αλλά μπορεί να συμβει) και οι γονείς πεθάνουν χωρίς να το ξέρει το παιδί, τότε κληρονομεί χωρίς να ξέρει τίποτα; Δηλαδή αν οι γονείς έχουν χρέη μπορεί να μεταφερθούν στο παιδί χωρίς να ξέρει τίποτα;
GREGORYMO Δημοσ. 20 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 20 Μαϊου 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Δηλαδή αν κάποιος έχει γίνει μαλλιά κουβάρια με τους γονείς, και δεν μιλιούνται εδώ και χρόνια (σπάνιο αλλά μπορεί να συμβει) και οι γονείς πεθάνουν χωρίς να το ξέρει το παιδί, τότε κληρονομεί χωρίς να ξέρει τίποτα; Δηλαδή αν οι γονείς έχουν χρέη μπορεί να μεταφερθούν στο παιδί χωρίς να ξέρει τίποτα; Ναι. Αν έχεις τέτοιους είδους υποψίες κάνεις ΑΠΟΠΟΊΗΣΗ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα