HuskerDu Δημοσ. Πέμπτη στις 10:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:05 μμ 16 minutes ago, Zazula said: Στον κωδικό 787/788 δεν μπαίνει το σύνολο των ήδη φορολογηθέντων/δηλωθέντων χρηματικών διαθεσίμων (έστω 𝐗), αλλά το ποσό που χωρίς να υπερβαίνει το 𝐗 είναι όσο χρειάζεται προκειμένου να μην προκύψει προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων στη συγκεκριμένη δήλωση. Thanks! Μέχρι και φέτος έκανα την δήλωση μόνος μου. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:44 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:44 πμ 20 ώρες πριν, Zazula είπε Επειδή οι φορολογικοί έλεγχοι μου 'ναι κάτι σαν εξειδίκευση τα τελευταία χρόνια, προσωπικά γνωρίζω πλείστες περιπτώσεις προσώπων που ούτε ΟΠΕΚΕΠΕδες ήταν ούτε τίποτα τρομεροί φοροφυγάδες, και τις αγορές με κάρτες που 'χαν κάνει σε σημαντικό εύρος τις μετάνοιωσαν πικρά όταν συνειδητοποίησαν πώς τις εργαλειοποιεί αρχικά ο αλγόριθμος και κατόπιν κι ο ίδιος ο έλεγχος. αυτος ο αλγοριθμος βγαζει υποπτα τα ατομα που τωρα δεν εχουν εισοδημα, αλλα επι 15-20 χρονια στο παρελθον ειχανε και τωρα ξοδευουν εκεινα τα λεφτα? Το σημαντικο ευρος ποσα χιλιαρικα ειναι? και γιατι να μετανιωσεις, πικρα κιολας, κατι απο το οποιο δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα? 🤔
Zazula Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 πμ 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε αυτος ο αλγοριθμος βγαζει υποπτα τα ατομα που τωρα δεν εχουν εισοδημα, αλλα επι 15-20 χρονια στο παρελθον ειχανε και τωρα ξοδευουν εκεινα τα λεφτα? Το σημαντικο ευρος ποσα χιλιαρικα ειναι? και γιατι να μετανιωσεις, πικρα κιολας, κατι απο το οποιο δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα? 🤔 Να διευκρινίσω ότι η στάθμη διακινδύνευσης (δλδ το ρίσκο) δεν είναι ίδιο για όλους. Επίσης να προσθέσω ότι οι αγορές με ηλεκτρονικά μέσα κατά βάση καίνε αυτούς που θα 'πρεπε να 'ναι οι κατεξοχήν προσεκτικότεροι, όπως λχ άτομα με σειρά χρήσεων με ζημία, ή με συστηματικά πιστωτικό ΦΠΑ, ή με τρόπο ζωής τέτοιο που θα πυροδοτήσει τον αλγόριθμο από άλλες διασταυρώσεις στοιχείων. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το πάρει ελαφρά (μας έχουν βάλει να δικαιολογούμε μέχρι και 50ευρα που κατέθετε η νονά στο βαφτιστήρι, και να πρέπει να πάμε υπεύθυνη δήλωση πως όντως είναι η νονά του). Συν το ότι πολλές τράπεζες δεν παρέχουν πλέον πρόσβαση (ελεύθερα, μέσω web banking) σε στοιχεία πέραν των 18-24 μηνών, κι έτσι οι ελεγχόμενοι χρειάζεται να πληρώνουν 10-15€ για καθεμία κίνηση που πρέπει να εκτυπωθεί από το αρχείο τής τράπεζας. Συν τα έξοδα για την ενδικοφανή, και σχεδόν πάντα και για την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Δεν θέλω να απαριθμώ περιπτώσεις με παραλογισμούς τής διοίκησης στον καταλογισμό, ακόμη και με προφανή σφάλματα από μέρους της — αλλά πάντως την 30ή μέρα ο καταλογισθείς φόρος συν τα πρόστιμα κι οι προσαυξήσεις είχαν καταστεί απαιτητά, κι η δυνατότητα για φορολογική ενημερότητα είχε απολεσθεί. Ναι, σε πολλές περιπτώσεις τελικά δικαιώνεται στα περισσότερα — αλλά το άγχος, η ταλαιπωρία και τα έξοδα (συν η πιθανότητα αδίκως να μην τελικά αναγνωριστεί το πραγματικό περιστατικό) είναι απτά και υπαρκτά. Οπότε, όπως έλεγε κι ο ΦοροΣουν Τζου, σπουδαίος φορολογούμενος είναι αυτός που γνωρίζει ποιες μάχες ν' αποφεύγει.
Witcher1st Δημοσ. Παρασκευή στις 12:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:39 μμ Μια ερωτηση οποιος γνωριζει. Μου ηρθε η φορολογικη δηλωση προσυμπληρωμενη και την εστειλα ετσι οπως ειναι. Διαβαζω οτι για την επιστροφη ενοικιου θελει να συμπληρωσεις τον κωδικο 081 στον οποιο πρεπει να βαλεις τον αριθμο καταχωρησης μισθωτηριου. Να κανω τροποποιητικη δηλωση και να τον καταχωρησω; Προθεσμια για τροποποιητικη ειναι μεχρι τελος Ιουλιου; 1
prototypegr Δημοσ. Παρασκευή στις 07:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:50 μμ Χρηματικό ποσό που έγινε γονική παροχή στη σύζυγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εμένα για κάλυψη αγοράς αυτοκινήτου? Κάνουμε κοινή δήλωση εννοείται. Αλλιώς, εάν δηλώσω ανάλωση προηγουμένων ετών, απλώς αναγράφω το ποσό που χρειάζομαι για να μην φορολογηθώ? Είμαι Δ.Υ. από το 1996, οπότε έχω περιθώριο.
GREGORYMO Δημοσ. Παρασκευή στις 08:47 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 08:47 μμ 57 λεπτά πριν, prototypegr είπε Χρηματικό ποσό που έγινε γονική παροχή στη σύζυγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εμένα για κάλυψη αγοράς αυτοκινήτου? Κάνουμε κοινή δήλωση εννοείται. Αλλιώς, εάν δηλώσω ανάλωση προηγουμένων ετών, απλώς αναγράφω το ποσό που χρειάζομαι για να μην φορολογηθώ? Είμαι Δ.Υ. από το 1996, οπότε έχω περιθώριο. Όχι. Θα φτιάξεις πίνακα ανάλωσης κεφαλαίου 1
prototypegr Δημοσ. Παρασκευή στις 10:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:22 μμ 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Όχι. Θα φτιάξεις πίνακα ανάλωσης κεφαλαίου Αυτός ο πίνακας κατατίθεται μαζί με την δήλωση κι αν ναι πως? Υπάρχει πουθενά υπόδειγμα να δω?
fitsoulas2024 Δημοσ. Σάββατο στις 06:14 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:14 πμ 20 ώρες πριν, Zazula είπε Να διευκρινίσω ότι η στάθμη διακινδύνευσης (δλδ το ρίσκο) δεν είναι ίδιο για όλους. Επίσης να προσθέσω ότι οι αγορές με ηλεκτρονικά μέσα κατά βάση καίνε αυτούς που θα 'πρεπε να 'ναι οι κατεξοχήν προσεκτικότεροι, όπως λχ άτομα με σειρά χρήσεων με ζημία, ή με συστηματικά πιστωτικό ΦΠΑ, ή με τρόπο ζωής τέτοιο που θα πυροδοτήσει τον αλγόριθμο από άλλες διασταυρώσεις στοιχείων. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το πάρει ελαφρά (μας έχουν βάλει να δικαιολογούμε μέχρι και 50ευρα που κατέθετε η νονά στο βαφτιστήρι, και να πρέπει να πάμε υπεύθυνη δήλωση πως όντως είναι η νονά του). Συν το ότι πολλές τράπεζες δεν παρέχουν πλέον πρόσβαση (ελεύθερα, μέσω web banking) σε στοιχεία πέραν των 18-24 μηνών, κι έτσι οι ελεγχόμενοι χρειάζεται να πληρώνουν 10-15€ για καθεμία κίνηση που πρέπει να εκτυπωθεί από το αρχείο τής τράπεζας. Συν τα έξοδα για την ενδικοφανή, και σχεδόν πάντα και για την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια. Δεν θέλω να απαριθμώ περιπτώσεις με παραλογισμούς τής διοίκησης στον καταλογισμό, ακόμη και με προφανή σφάλματα από μέρους της — αλλά πάντως την 30ή μέρα ο καταλογισθείς φόρος συν τα πρόστιμα κι οι προσαυξήσεις είχαν καταστεί απαιτητά, κι η δυνατότητα για φορολογική ενημερότητα είχε απολεσθεί. Ναι, σε πολλές περιπτώσεις τελικά δικαιώνεται στα περισσότερα — αλλά το άγχος, η ταλαιπωρία και τα έξοδα (συν η πιθανότητα αδίκως να μην τελικά αναγνωριστεί το πραγματικό περιστατικό) είναι απτά και υπαρκτά. Οπότε, όπως έλεγε κι ο ΦοροΣουν Τζου, σπουδαίος φορολογούμενος είναι αυτός που γνωρίζει ποιες μάχες ν' αποφεύγει. αυτο θα πει "το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν". 'Η εναλλακτικα "στριβειν δια του αρραβωνος", αφου δεν απαντησες σε αυτα που quotaρησες 😀 7 ώρες πριν, prototypegr είπε Αυτός ο πίνακας κατατίθεται μαζί με την δήλωση κι αν ναι πως? Υπάρχει πουθενά υπόδειγμα να δω? Τιποτα, βαλε απλα το ποσό που χρειαζεται για να μηδενισεις το φορο. 1
Zazula Δημοσ. Σάββατο στις 09:12 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:12 πμ 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε αυτο θα πει "το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν". 'Η εναλλακτικα "στριβειν δια του αρραβωνος", αφου δεν απαντησες σε αυτα που quotaρησες 😀 Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Αυτό που έγραψα είναι ότι δεν κινδυνεύουν όλοι το ίδιο (και δεν είχα μιλήσει για τους πάντες εξαρχής, αλλά για πλείστες περιπτώσεις), και ότι ακόμη κι εκείνοι που θεωρητικά «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» αν βρεθούν ελεγχόμενοι συνειδητοποιούν από πρώτο χέρι πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και, ειδικά για τις αγορές με ηλεκτρονικά μέσα, πως πολλοί βλέπουν πως το από έλεγχο διαθέσιμο που μπορούν να επικαλεστούν για ανάλωση οι αγορές αυτές το συρρικνώνουν ενώ εκείνοι δεν το γνώριζαν, οπότε το βρίσκουν κατόπιν περιοριστικά μπροστά τους αν θελήσουν να κάνουν λχ αγορά περιουσιακού στοιχείου ή δωρεά εν ζωή ή αν ελέγχονται για προσαύξηση περιουσίας. 21 ώρες πριν, Witcher1st είπε Προθεσμια για τροποποιητικη ειναι μεχρι τελος Ιουλιου; Η προθεσμία για εμπρόθεσμη τροποποιητική φυσικών προσώπων είναι έως 21/7 (τη Δευτέρα δλδ), αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και η εκμπρόθεσμη τροποποιητική δεν έχει πρόστιμο. 13 ώρες πριν, prototypegr είπε Χρηματικό ποσό που έγινε γονική παροχή στη σύζυγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εμένα για κάλυψη αγοράς αυτοκινήτου? Κάνουμε κοινή δήλωση εννοείται. Αλλιώς, εάν δηλώσω ανάλωση προηγουμένων ετών, απλώς αναγράφω το ποσό που χρειάζομαι για να μην φορολογηθώ? Είμαι Δ.Υ. από το 1996, οπότε έχω περιθώριο. Όχι είναι απάντηση στο πρώτο σου ερώτημα, ναι είναι η απάντηση στο δεύτερο (εφόσον φυσικά το ποσό που θα επικαλεστείς στον κωδικό 787 είναι μικρότερο από το συνολικό που προκύπτει από τον πίνακα ανάλωσης κεφαλαίου σου). 11 ώρες πριν, prototypegr είπε Αυτός ο πίνακας κατατίθεται μαζί με την δήλωση κι αν ναι πως? Υπάρχει πουθενά υπόδειγμα να δω? Αποστέλλεται μέσα από Τα Αιτήματά Μου αν δεν δεχθεί το Taxis το ποσό που έχεις δηλώσει στους κωδικούς 787/788, ειδάλλως δεν στέλνεις τίποτα. Για τον υπολογισμό διαθέσιμου κεφαλίου προς ανάλωση για σκοπούς εισοδήματος μια απλή εφαρμογή έχει το Forin εδώ: https://www.forin.gr/tools/analwsh 2
prototypegr Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 πμ Και μια τελευταία ερώτηση: δηλωθέν εισόδημα βάζω μόνο το δικό μου ή το οικογενειακό στην ανάλωση?
Zazula Δημοσ. Σάββατο στις 10:27 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:27 πμ 3 λεπτά πριν, prototypegr είπε Και μια τελευταία ερώτηση: δηλωθέν εισόδημα βάζω μόνο το δικό μου ή το οικογενειακό στην ανάλωση? Ο πίνακας ανάλωσης στις κοινές δηλώσεις έχει διακριτά τους δύο ΑΦΜ των συζύγων/ΜΣΣ. Στην εφαρμογή θα το κάνεις μία φορά για εσένα μόνο και μία για τον/τη σύζυγο και μετά κοιτάς το συγκεντρωτικό, αφού μπορεί να υπάρχουν χρονιές όπου το εισόδημα του ενός κάλυψε τεκμήρια διαβίωσης του άλλου (κι άρα απομειώθηκε). 2
Witcher1st Δημοσ. χθες στις 10:17 μμ Δημοσ. χθες στις 10:17 μμ Προσπαθω να κανω τροποποιητικη δηλωση, αλλα δεν μπορω να πληκτρολογησω κατι. Γιατι; Ειναι λευκο και οχι μπλε, δε μπορω να γραψω κατι. Θελω να γραψω τον αριθμο δηλωσης μισθωσης για να δω εαν δικαιουμαι επιστροφη ενος ενοικιου το Φθινοπωρο. Επισης πολλα ακομα πεδια ειναι λευκα και λιγα μονο μπλε, δλδ σε αφηνει να τα τροποποιησεις.
Zazula Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 4 ώρες πριν, Witcher1st είπε Προσπαθω να κανω τροποποιητικη δηλωση, αλλα δεν μπορω να πληκτρολογησω κατι. Γιατι; Ειναι λευκο και οχι μπλε, δε μπορω να γραψω κατι. Θελω να γραψω τον αριθμο δηλωσης μισθωσης για να δω εαν δικαιουμαι επιστροφη ενος ενοικιου το Φθινοπωρο. Επισης πολλα ακομα πεδια ειναι λευκα και λιγα μονο μπλε, δλδ σε αφηνει να τα τροποποιησεις. Ο κωδικός 081 δεν συμπληρώνεται αλλά απευθείας, αλλά κάνοντας διπλό κλικ στο γαλάζιο πεδίο τής ίδιας γραμμής (κωδ. 801) οπότε και ανοίγει ο Υποπίνακας «ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» και γίνεται εκεί η συμπλήρωση του αριθμού μισθωτηρίου.
TechWeirdo Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Λήγει η προθεσμία. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2024 υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι τις 21/07/2025. Εξαιρετικά, τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι 31/07/2025. Στις 15/7/2025 στις 11:10 ΜΜ, TechWeirdo είπε Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από TechWeirdo
Witcher1st Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 6 hours ago, Zazula said: Ο κωδικός 081 δεν συμπληρώνεται αλλά απευθείας, αλλά κάνοντας διπλό κλικ στο γαλάζιο πεδίο τής ίδιας γραμμής (κωδ. 801) οπότε και ανοίγει ο Υποπίνακας «ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» και γίνεται εκεί η συμπλήρωση του αριθμού μισθωτηρίου. Να πατησω εισαγωγη νεας εγγραφης δηλαδη; Και να σβησω την υπαρχουσα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα