Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/4/2025 στις 8:25 ΜΜ, kotsonatos04 είπε

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί, έψαξα πιο πίσω μα δεν βρήκα κάτι. 

Έκανε λάθος το ΝΠΔΔ στο δηλωθεν εισόδημα της γυναίκας μου. Μπορεί να διορθωθεί τώρα;

θα πρέπει να ενημερωθεί το ΝΠΔΔ ώστε να στείλει τα σωστά ποσά και εσείς μετά να υποβάλλετε διορθωτική

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

με την τροποποίηση θα αλλάξει ο φόρος?

Και αν ΝΑΙ, προς τα πάνω ή προς τα κάτω?

Θα αλλάξει προς τα πάνω.

Μέχρι 30/04 είναι, νόμιζα 25. Οπότε μπορεί να γίνει η οριστική μέχρι τότε αλλά ας ξέρουμε τι ισχύει 

Δημοσ.

Η μητέρα μου πήρε το 2024 ένα καταναλωτικό δάνειο από την eurobank και για να συμπληρώσω το κουτάκι 781 πρέπει να έχω το ΑΦΜ δανειστή. Πού το βρίσκω; Έψαξα τα e-statements του δανείου, αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Δημοσ.

καλημέρα

θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει, το εξής: η κόρη μου ήταν φιλοξενούμενη στο οικογενειακό σπίτι για 9 μήνες και στη συνέχεια μετακόμισε σε σπίτι που της ενοικίασα για σπουδές. Έχει εισόδημα πάνω απο 3000 ευρώ (άρα δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος). Το φοιτητικό σπίτι νοικάστηκε στο δικό μου όνομα και η κόρη μου είναι υπόχρεη φορολογικής δήλωσης. Όταν την δηλώσω ως φιλοξενούμενη, πρέπει να δηλώσω 9 μήνες φιλοξενίας στο πατρικό και 3 μήνες στο ενοικιαζόμενο ή το ενοικιαζόμενο δεν πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο?

ευχαριστώ

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Nate είπε

Η μητέρα μου πήρε το 2024 ένα καταναλωτικό δάνειο από την eurobank και για να συμπληρώσω το κουτάκι 781 πρέπει να έχω το ΑΦΜ δανειστή. Πού το βρίσκω; Έψαξα τα e-statements του δανείου, αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Δεν εμφανίζονται οι πληρωμές - δόσεις του δανείου;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Δεν εμφανίζονται οι πληρωμές - δόσεις του δανείου;

Εμφανίζονται (όχι αυτόματα), αλλά σε άλλο κουτάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Nate είπε

Google ΑΦΜ Eurobank.

Επεξ/σία από famas
Δημοσ.

Που/πως δηλωνουμε επενδυση σε εντοκα δημοσιου; 

Φανταζομαι σε εναν κωδικο παει η αρχικη επενδυση (πχ 14.800 ευρω), σε αλλο ο αφορολογητος τοκος (200 ευρω) και σε αλλο το κεφαλαιο που επιστραφηκε (παλι 14.800).

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, jpsih είπε

Που/πως δηλωνουμε επενδυση σε εντοκα δημοσιου; 

Φανταζομαι σε εναν κωδικο παει η αρχικη επενδυση (πχ 14.800 ευρω), σε αλλο ο αφορολογητος τοκος (200 ευρω) και σε αλλο το κεφαλαιο που επιστραφηκε (παλι 14.800).

Κωδικός 659, τα στέλνουν οι τράπεζες αυτόματα 

• Like 1
Δημοσ.

Αν αγοραστουν στην πρωτογενη στελνει η τραπεζα δεδομενα? Δεν βλεπω τιποτα σε μενα. 

Επισης διαβαζω οτι η αγορα πρεπει να δηλωνεται στον 743 συμφωνα με τις οδηγιες της ΑΑΔΕ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jpsih είπε

Αν αγοραστουν στην πρωτογενη στελνει η τραπεζα δεδομενα? Δεν βλεπω τιποτα σε μενα. 

Επισης διαβαζω οτι η αγορα πρεπει να δηλωνεται στον 743 συμφωνα με τις οδηγιες της ΑΑΔΕ.

743, σωστά κι 659 που έγραψε ο Alexander098 τον τόκο.

Οι τράπεζες δεν έστειλαν τίποτα για πρωτογενή αγορά.

Επεξ/σία από famas
Δημοσ.
10 ώρες πριν, milos_ είπε

θα πρέπει να ενημερωθεί το ΝΠΔΔ ώστε να στείλει τα σωστά ποσά και εσείς μετά να υποβάλλετε διορθωτική

Ευχαριστώ.

θα ήθελα επίση να ρωτήσω, αν εγώ πχ έχω υπερωρίες πχ μηνός Οκτώβρη και πληρωθώ το επόμενο έτος, σε ποιο έτος πρέπει να δηλωθεί;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Ευχαριστώ.

θα ήθελα επίση να ρωτήσω, αν εγώ πχ έχω υπερωρίες πχ μηνός Οκτώβρη και πληρωθώ το επόμενο έτος, σε ποιο έτος πρέπει να δηλωθεί;

Στην τωρινή δήλωση.

Δεν πάει με την πληρωμή 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Ωραία, μπλέξαμε! 😅 Πληρωμές για το 2023 τις πέρασαν στο '24, επειδή τότε πληρώθηκαν.

ΔΕΝ πάει με την πληρωμή.

Πάει με το πότε έγινε η εργασία.

Αν υπάρχει λάθος θα κάνεις τροποποίητικη δήλωση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...