Krusty Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Psaras33 είπε Επειδη ολοι αναφερουν τον κωδικο 081, εχω μια απορία. Εαν μεσα στο 2024 ήμουν φιλοξενούμενος μεχρι τον Μάιο οποτε στον 081 δεν εχει μπει αριθμος και απο Ιούνιο ξεκινησε το ενοίκιο και εχει μπει ο αριθμός μισθωτηριου στο 082 ειναι λαθος; Δε θα ληφθεί υποψη; Όντως, δεν πρέπει να είναι λάθος αφού οι κωδικοί 081, 082 και 083 είναι ακριβώς για τους ίδιους λόγους, αλλά για διαφορετικούς μήνες αν υπάρχουν. Πιστεύω ότι προγραμματιστικά θα ψάχνουν και τους τρεις κωδικούς, θα παίρνουν τους μήνες ενοικίων και από εκεί αν είναι 12 οι μήνες θα δίνουν το 100% του ενοικίου, αλλιώς αναλογικά, γιατί μπορεί να τροποποιήθηκε το μισθωτήριο πχ και να ανέβηκε η τιμή του μισθωτηρίου για κάποιους μήνες. 'Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα αντιστοιχεί στο 1/12 του δηλωθέντος ενοικίου, τόσο για την κύρια όσο και για τη φοιτητική κατοικία. Ακόμα και αν έχει καταβληθεί ενοίκιο για π.χ. για 9 μήνες, η επιστροφή ενοικίου που θα δει ο δικαιούχος στον τραπεζικό του λογαριασμό θα ισούται με το 1/12 των ενοικίων που έχει καταβάλλει μέσα στο έτος.' Επεξ/σία 10 Ιουνίου από Krusty
lmag Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Krusty είπε Ναι. Μόλις το έκανα για μία αναδρομική σύνταξη της μητέρας μου που αφορά το 2023. Για την ακρίβεια, μήπως εννοείς ότι την αναρωτική άδεια (ως αποζημίωση) έπρεπε να την πάρεις το 2023, την πήρες αναδρομικά το 2024 και εμφανίστηκε τώρα; Το τελικό χρεωστικό μου το βγάζει πλέον κατά 50 ευρώ μικρότερο. Δεν το βλέπω που πουθενά όμως αυτό το 50ευρω στην αναζήτηση επιστροφών. Ούτε φυσικά στο IBAN. Θα έχει διαδικασία. https://www.taxheaven.gr/news/41806/diadikasia-epistrofhs-foroy-eisodhmatos-fysikwn-proswpwn-mesw-pistwtikwn-idrymatwn-xronos-kai-tropos-pistwshs-twn-trapezikwn-logariasmwn-twn-dikaioyxwn Σωστα για την ακριβεια ηταν μια αναρρωτικη για τον Δεκεμβριο του 2023, πληρωθηκα το Απριλιο του 2024 και εμφανιστηκε τωρα στην Ενημερωση Εισοδηματων με την ενδειξη 2023. ΟΚ θα προχωρησω και γω την καταχωρηση, και θα δω τι αποτελεσμα θα βγαλει, απλα μου φανηκε αρκετα ευκολο και ειπα να κανω και μια ερωτηση...!!! Ευχαριστω για τον χρονο σου Επεξ/σία 10 Ιουνίου από lmag 1
Krusty Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 24 λεπτά πριν, lmag είπε Σωστα για την ακριβεια ηταν μια αναρρωτικη για τον Δεκεμβριο του 2023, πληρωθηκα το Απριλιο του 2024 και εμφανιστηκε τωρα στην Ενημερωση Εισοδηματων με την ενδειξη 2023. ΟΚ θα προχωρησω και γω την καταχωρηση, και θα δω τι αποτελεσμα θα βγαλει, απλα μου φανηκε αρκετα ευκολο και ειπα να κανω και μια ερωτηση...!!! Ευχαριστω για τον χρονο σου Ναι εύκολο. Όμως αν δεν κάνει ένα-δύο κλικ ο φορολογούμενος, δεν γίνεται αυτομάτως στην λήξη της και έχουμε πρόστιμο 102 ευρώ το 2026! Απλώς κοιτάς την εκκαθάριση μετά και βλέπεις το παλιό και το νέο ποσό της εκκαθάρισης που αναγράφονται και τα δύο. Ευχαριστώ και εγώ που το ανέφερες, γιατί εγώ από Σεπτέμβριο το περίμενα. 1
infini Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Γνωρίζετε πως μπορώ να εκτυπώσω την πράξη προσδιοριμσού φόρου; (όχι την σύνοψη)
Krusty Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 4 ώρες πριν, infini είπε Γνωρίζετε πως μπορώ να εκτυπώσω την πράξη προσδιοριμσού φόρου; (όχι την σύνοψη) Αρχείο PDF δεν είναι; Άρα κατέβασμα (download) και μετά εκτύπωση.
adi32 Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Υπαρχει καποια υπηρεσια οπου μπορω να κανω μια ερωτηση και να εχω υπευθυνη απαντηση ? Εχω ρωτησει καποιους λογιστες αλλα μου λεει ο ενας αλλα ο αλλος
asdfnikos Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 41 λεπτά πριν, adi32 είπε Υπαρχει καποια υπηρεσια οπου μπορω να κανω μια ερωτηση και να εχω υπευθυνη απαντηση ? Εχω ρωτησει καποιους λογιστες αλλα μου λεει ο ενας αλλα ο αλλος Στην ΑΑΔΕ με ερώτημα ώστε να σου απαντήσει κάποιος υπάλληλος. Αλλά μερικά θέματα από εφορία σε εφορία διαφέρουν οπότε και πάλι μπορεί να μην είναι 100% αξιόπιστη απάντηση. Παράδειγμα για να γίνεις φορολογικός κάτοικος εξωτερικού η ΔΟΥ Α' ζητάει 5 έντυπα ενώ η ΔΟΥ Β' ζητάει 7 έντυπα. 1
ekrepali Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Just now, asdfnikos said: Στην ΑΑΔΕ με ερώτημα ώστε να σου απαντήσει κάποιος υπάλληλος. Πολλές φορές παίρνουν τηλέφωνο αντί να απαντήσουν γραπτώς... οπότε αν δεν είναι 100% ακριβές αυτό που σου είπε, άντε μετά να βγάλεις άκρη 2
Krusty Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 17 ώρες πριν, adi32 είπε Υπαρχει καποια υπηρεσια οπου μπορω να κανω μια ερωτηση και να εχω υπευθυνη απαντηση ? Εχω ρωτησει καποιους λογιστες αλλα μου λεει ο ενας αλλα ο αλλος Ερωτήματα προς ΑΑΔΕ: https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/inquiries.htm 2
infini Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 18 ώρες πριν, Krusty είπε Αρχείο PDF δεν είναι; Άρα κατέβασμα (download) και μετά εκτύπωση. Λάθος δική μου διατύπωση. Σε ποια κατηγορία θα το αναζητήσω για να το κατεβάσω.
Krusty Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, infini είπε Λάθος δική μου διατύπωση. Σε ποια κατηγορία θα το αναζητήσω για να το κατεβάσω. Από τις εφαρμογές taxisnet επιλέγουμε 'Δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων'. Μετά 'είσοδος στην εφαρμογή'. Αναφέρθηκες στην σύνοψη υπόχρεου. Είναι ακριβώς επάνω από την σύνοψη το αρχείο που θες, η ταμπέλα που αναγράφει ΥΠΟΧΡΕΟΥ στην στήλη Ψηφιακό Αρχείο Πράξης Προσδιορισμού Φόρου. https://www1.aade.gr/webtax/incomefp/year2025-income-menuPrint.do Επεξ/σία 11 Ιουνίου από Krusty
Krusty Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Κάτι ακούγεται για καταβολή του ενοικίου μέσω τράπεζας σε όσους ενοικιαστές θέλουν την επιστροφή του ενός ενοικίου και έκπτωση 5% φόρου από το εισόδημα ενοικίων στους ιδιοκτήτες. https://www.parapolitika.gr/oikonomia/article/1561071/enoikia-ilektroniki-exoflisi-misthomaton-kai-diastauroseis-fernei-i-kuvernisi-gia-tin-pataxi-tis-forodiafugis/
nk9 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλησπέρα. Υπαρχει κάποιος που να απασχολείται ως εκπαιδευτής σε Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. για να τον ρωτήσω σχετικά με την δήλωση των αμοιβών;
infini Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Krusty είπε Από τις εφαρμογές taxisnet επιλέγουμε 'Δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων'. Μετά 'είσοδος στην εφαρμογή'. Αναφέρθηκες στην σύνοψη υπόχρεου. Είναι ακριβώς επάνω από την σύνοψη το αρχείο που θες, η ταμπέλα που αναγράφει ΥΠΟΧΡΕΟΥ στην στήλη Ψηφιακό Αρχείο Πράξης Προσδιορισμού Φόρου. https://www1.aade.gr/webtax/incomefp/year2025-income-menuPrint.do Όχι την σύνοψη. Μου ζήτησαν από την τράπεζα για επικαιροποίηση να επισυνάψω την πράξη προσδιορισμού φόρου υπόχρεου, αλλά όχι την σύνοψη. Το link που έγραψες, εμφανίζει μήνυμα «Προσωρινή απώλεια σύνδεσης. Προσπαθείστε πάλι αφού κλείσετε όλα τα παράθυρα του φυλλομετρητή (Browser) !! » Επεξ/σία 12 Ιουνίου από infini
Krusty Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, infini είπε Όχι την σύνοψη. Μου ζήτησαν από την τράπεζα για επικαιροποίηση να επισυνάψω την πράξη προσδιορισμού φόρου υπόχρεου, αλλά όχι την σύνοψη. Το link που έγραψες, εμφανίζει μήνυμα «Προσωρινή απώλεια σύνδεσης. Προσπαθείστε πάλι αφού κλείσετε όλα τα παράθυρα του φυλλομετρητή (Browser) !! » Δεν έδωσα πουθενά την σύνοψη. Αφού διαγράψεις το ιστορικό στον browser σου, κάνε επανεκκίνηση στο κινητό ή Η/Υ σου. Μετά κάνε κλικ απευθείας στον σύνδεσμο. Θα σου ζητήσει τους κωδικούς taxisnet. Με τον άλλο τρόπο με την διαδρομή που έδωσα, πιο ήταν το πρόβλημα και δεν βρήκες το αρχείο; Αφού πρώτα έχεις κάνει log in στο taxisnet. Αν έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία σου στο ΕΜΕπ και έχεις και ebanking, η επικαιροποίηση των στοιχείων γίνεται με ένα κλικ μέσα από το ebanking. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από Krusty 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα