teot Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, eidikos33 είπε Αν αγορασω απο καταστημα μηχανακι καινουργιο η μεταχειρισμενο και πληρωσω με καρτα σε pos θα προσμετρηθει στο αφορολογητο? 9 ώρες πριν, sphinxgr είπε Ναι. Ούτως ή άλλως απαγορεύεται να πληρώσεις μετρητά >500€. Η τραπεζα θα στο εμφανίσει στις δαπανες με ηλεκτρονικα μεσα αλλα εσυ θα πρέπει να το διαχωρίσεις και να το καταχωρήσεις στον κωδικο 719 και θα μετρησει σαν τεκμήριο. "Επισημαίνεται ότι λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, εφόσον πραγματοποιούνται στην ημεδαπή ή σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ. και περιλαμβάνονται στις ακόλουθες ομάδες Ομάδα 7 (Μεταφορές), εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων. " Επεξ/σία 26 Ιουνίου από teot
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 16 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Δηλαδή δεν μπορούν να δουν αν στο ίδιο ΑΦΜ έχει υποβληθεί άλλη δήλωση παλιότερα; Τόσο χάλια είναι το πληροφοριακό τους σύστημα; Μαλλον στα στατιστικα αυτα δε γινονται ελεγχοι ορθοτητας, δεχονται οτι δηλωνεται.
sonikk Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 18 ώρες πριν, sphinxgr είπε Ναι. Ούτως ή άλλως απαγορεύεται να πληρώσεις μετρητά >500€. Αυτοί που αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και πληρώνουν μετρητά χέρι με χέρι φαίνονται φορολογικά κάπου;
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 6 ώρες πριν, sonikk είπε Αυτοί που αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και πληρώνουν μετρητά χέρι με χέρι φαίνονται φορολογικά κάπου; το αυτοκινητο δηλωνεται κανονικα, αρα και τα λεφτα της συναλλαγης φαινονται
sonikk Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 49 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε το αυτοκινητο δηλωνεται κανονικα, αρα και τα λεφτα της συναλλαγης φαινονται Μα μπορεί ένα αμάξι να το πουλάει 10Κ και να δηλώσουν ότι πουλήθηκε ένα χιλιάρικο.
GREGORYMO Δημοσ. 26 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, sonikk είπε Μα μπορεί ένα αμάξι να το πουλάει 10Κ και να δηλώσουν ότι πουλήθηκε ένα χιλιάρικο. Ότι θες δηλώνεις αρκεί να το χαψει η εφορία. Επίσης στο παράδειγμα σου μπορεί ο άλλος να θέλει να φαίνεται η συναλλαγή γιατί πχ θα αγοράσει άλλο αυτοκίνητο. Αυτός που εισπράττει ΔΕΝ έχει θέμα. Αυτός που δίνει τα € πρέπει να ΠΕΙ που τα βρήκε αν δηλώνει μπατηρακι 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sonikk είπε Μα μπορεί ένα αμάξι να το πουλάει 10Κ και να δηλώσουν ότι πουλήθηκε ένα χιλιάρικο. Αλλο αυτο. Συνηθιζεται γενικα απο τους πονηριδηδες. Πουλας σπιτι, επιχειριση, αμαξι κλπ. σε τιμη ταδε, αλλα βαζεις στο συμβολαιο τιμη δεινα. 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Αυτός που εισπράττει ΔΕΝ έχει θέμα. γιατι δεν εχει θεμα? τον συμφερει να φαινεται οτι εισεπραξε λιγοτερα. Μα αυτοι που εισπρατουν ειναι συνηθως που θελουν να γραφεί μικροτερο ποσό Επεξ/σία 26 Ιουνίου από fitsoulas2024
sonikk Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Αλλο αυτο. Συνηθιζεται γενικα απο τους πονηριδηδες. Πουλας σπιτι, επιχειριση, αμαξι κλπ. σε τιμη ταδε, αλλα βαζεις στο συμβολαιο τιμη δεινα. γιατι δεν εχει θεμα? τον συμφερει να φαινεται οτι εισεπραξε λιγοτερα. Μα αυτοι που εισπρατουν ειναι συνηθως που θελουν να γραφεί μικροτερο ποσό Όχι και αυτοί που αγοράζουν έχουν θέμα.Γιατι αν δηλώνεις πολύ λίγα και δώσεις πολλά πως θα τα καλύψεις;
Soulis_Maritsas Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 2 hours ago, fitsoulas2024 said: γιατι δεν εχει θεμα? τον συμφερει να φαινεται οτι εισεπραξε λιγοτερα. Μα αυτοι που εισπρατουν ειναι συνηθως που θελουν να γραφεί μικροτερο ποσό Τα χρηματα που προερχονται απο διαθεση περιουσιακων στοιχειων οπως αμαξια, μηχανακια κτλ δεν φορολογουνται. Οποτε ο πωλητης δεν εχει καποιο κερδος να δηλωσει οτι πηρε λιγοτερα. Αντιθετως το ποσο μπορει να φανει χρησιμο για να καλυψει τεκμηρια η για μελλοντικη αναλωση.
1comment Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Soulis_Maritsas είπε Τα χρηματα που προερχονται απο διαθεση περιουσιακων στοιχειων οπως αμαξια, μηχανακια κτλ δεν φορολογουνται. Οποτε ο πωλητης δεν εχει καποιο κερδος να δηλωσει οτι πηρε λιγοτερα. Αντιθετως το ποσο μπορει να φανει χρησιμο για να καλυψει τεκμηρια η για μελλοντικη αναλωση. Γίνεται άραγε διασταύρωση σε αυτό τον κωδικό; Εγω πέρσι πούλησα το παλιό μου αμαξι και πήρα νέο. Είχα μια διαφορά και φορολογηθηκα γι αυτή ως τεκμήριο. Θα μπορούσα να γράψω μεγαλύτερη τιμή πώλησης για να φορολογηθω λιγοτερο; Δεν το πρότεινα στο λογιστή αλλα σκέφτομαι ότι μόνο μια υπεύθυνη δήλωση έκανα με τον αγοραστή η οποία ήταν μεταξύ μας, δεν πηγαίνει στην εφορία. Ή μήπως διασταυρωθεί με το ποσό που θα δηλώσει αυτός αντίστοιχα ότι αγορασε; 1
Soulis_Maritsas Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 8 hours ago, 1comment said: Γίνεται άραγε διασταύρωση σε αυτό τον κωδικό; Εγω πέρσι πούλησα το παλιό μου αμαξι και πήρα νέο. Είχα μια διαφορά και φορολογηθηκα γι αυτή ως τεκμήριο. Θα μπορούσα να γράψω μεγαλύτερη τιμή πώλησης για να φορολογηθω λιγοτερο; Δεν το πρότεινα στο λογιστή αλλα σκέφτομαι ότι μόνο μια υπεύθυνη δήλωση έκανα με τον αγοραστή η οποία ήταν μεταξύ μας, δεν πηγαίνει στην εφορία. Ή μήπως διασταυρωθεί με το ποσό που θα δηλώσει αυτός αντίστοιχα ότι αγορασε; Δεν γνωριζω αν γινεται οντως διασταυρωση αλλα ειναι πολυ ευκολο. Ο αγοραστης δηλωνει και αυτος την αγορα και αν δεν κανω λαθος το πεδιο στη δηλωση θελει να συμπληρωθει το ΑΦΜ του πωλητη για να προχωρησει. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, sonikk είπε Όχι και αυτοί που αγοράζουν έχουν θέμα.Γιατι αν δηλώνεις πολύ λίγα και δώσεις πολλά πως θα τα καλύψεις; Παιρνεις μια σπανια περιπτωση οπου καποιος δε μπορει να καλυψει αυτα που ξοδευει. 12 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε Τα χρηματα που προερχονται απο διαθεση περιουσιακων στοιχειων οπως αμαξια, μηχανακια κτλ δεν φορολογουνται. Οποτε ο πωλητης δεν εχει καποιο κερδος να δηλωσει οτι πηρε λιγοτερα. Οπως ξερεις στο ελαντα οι περισσοτεροι κοιτανε να δηλωνουν λιγοτερα απ οσα κερδιζουν. Ενας γνωστος μου αγορασε σπιτι πριν καμποσα χρονια, τα λεφτα τα εβαλε απο στεγαστικο. Πληρωσε για το σπιτι 150,000€ και στο συμβολαιο γραφτηκαν 100,000€ (οσα ηταν και το στεγαστικο). Επεξ/σία 27 Ιουνίου από fitsoulas2024 1
nick_souvlaki Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 52 minutes ago, fitsoulas2024 said: Παιρνεις μια σπανια περιπτωση οπου καποιος δε μπορει να καλυψει αυτα που ξοδευει. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σπάνια περίπτωση. Με τα παράξενα της εφορίας με τεκμήρια και αυτόματη θεώρηση ότι σίγουρα κάτι έχεις χαλάσει και σε μετρητά (πέρα από αυτά τις κάρτας που φαίνονται στην φορολογική δήλωση), άρα δεν σου μένουν όλα στην άκρη, είναι συχνό θέμα το πως θα δικαιολόγησης την αγορά ενός ακινήτου ή οχήματος. Για να μην πούμε για πάρα πολλά επαγγέλματα που λαμβάνουν μισά καθαρά μισά μαύρα.
sonikk Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 1 ώρα πριν, nick_souvlaki είπε Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σπάνια περίπτωση. Με τα παράξενα της εφορίας με τεκμήρια και αυτόματη θεώρηση ότι σίγουρα κάτι έχεις χαλάσει και σε μετρητά (πέρα από αυτά τις κάρτας που φαίνονται στην φορολογική δήλωση), άρα δεν σου μένουν όλα στην άκρη, είναι συχνό θέμα το πως θα δικαιολόγησης την αγορά ενός ακινήτου ή οχήματος. Για να μην πούμε για πάρα πολλά επαγγέλματα που λαμβάνουν μισά καθαρά μισά μαύρα. Πολύ σωστά....μόνο σπάνια περίπτωση δεν είναι αυτό...μην σου πω είναι το σύνηθες...
e-k Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Στις 26/6/2025 στις 7:01 ΜΜ, GREGORYMO είπε Ότι θες δηλώνεις αρκεί να το χαψει η εφορία. Επίσης στο παράδειγμα σου μπορεί ο άλλος να θέλει να φαίνεται η συναλλαγή γιατί πχ θα αγοράσει άλλο αυτοκίνητο. Αυτός που εισπράττει ΔΕΝ έχει θέμα. Αυτός που δίνει τα € πρέπει να ΠΕΙ που τα βρήκε αν δηλώνει μπατηρακι Στις 26/6/2025 στις 8:22 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε Αλλο αυτο. Συνηθιζεται γενικα απο τους πονηριδηδες. Πουλας σπιτι, επιχειριση, αμαξι κλπ. σε τιμη ταδε, αλλα βαζεις στο συμβολαιο τιμη δεινα. γιατι δεν εχει θεμα? τον συμφερει να φαινεται οτι εισεπραξε λιγοτερα. Μα αυτοι που εισπρατουν ειναι συνηθως που θελουν να γραφεί μικροτερο ποσό Στις 26/6/2025 στις 11:26 ΜΜ, Soulis_Maritsas είπε Τα χρηματα που προερχονται απο διαθεση περιουσιακων στοιχειων οπως αμαξια, μηχανακια κτλ δεν φορολογουνται. Οποτε ο πωλητης δεν εχει καποιο κερδος να δηλωσει οτι πηρε λιγοτερα. Αντιθετως το ποσο μπορει να φανει χρησιμο για να καλυψει τεκμηρια η για μελλοντικη αναλωση. Τα φώτα σας λίγο όλοι οι συμφορουμίτες κι όχι μόνο οι παραπάνω παρατιθέμενοι... Πέρυσι πούλησα το μηχανάκι μου 3500€. Το δηλώνω αυτό το ποσό στο 781 όπου όπως διαπίστωσα προς μεγάλη μου έκπληξη μου ζητάει και το ΑΦΜ του αγοραστή που και μου έδωσε τα 3500€. Να μου πεις, λογικό ακούγεται για να διασταυρώσει ότι και αυτός δήλωσε ότι τα έδωσε. Αυτό όμως που διαπίστωσα επειδή μόνος μου φτιάχνω την δήλωση είναι ότι με χρεώνει στο τέλος με 398,93€ (δηλαδή ένα ποσοστό 11,398% των 3500€). Συμπεραίνω ότι με χρεώνει τόσο διότι πάντα είχα μηδενικό (ούτε πιστωτικό, ούτε χρεωστικό) αποτέλεσμα... Υπάρχει κάνας εφοριακός να το επιβεβαιώσει ότι δηλαδή για πώληση μηχανής 3500€ χρεώνει 11,398% ήτοι 398,93€ ή έχω κάνει αλλού πατάτα; Είναι λογικό από τα 3500€ να μου παίρνει τα 400€; Έλεος, άμα το ήξερα να το πούλαγα 4000 (βέβαια τότε θα ζήταγε η ΑΑΔΕ 455,92€ σωστά;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα