Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, HuskerDu είπε

H "ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα έτη"  πως υπολογίζεται?! Μπορώ να το κάνω μόνος μου ή θέλει λογιστή?

Χονδρικά:  εισοδήματα μείον τεκμήρια για κάθε χρονιά, συνεχόμενες χρονιές όμως. 

Επεξ/σία από famas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, famas said:

Χονδρικά:  εισοδήματα μείον τεκμήρια για κάθε χρονιά, συνεχόμενες χρονιές όμως. 

To ποσό της αποζημίωσης που πήρα και μπήκε στο 619 δεν θα το βάλω? Είναι πάνω από 100.000€ και νομίζω με καλύπτει άνετα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Επεξ/σία από HuskerDu
Δημοσ.
Μόλις τώρα, HuskerDu είπε

To ποσό της αποζημίωσης που πήρα και μπήκε στο 619 δεν θα το βάλω? Είναι πάνω από 100.000€ και νομίζω με καλύπτει άνετα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Βεβαίως και θα το υπολογίσετε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, HuskerDu είπε

H "ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενα έτη"  πως υπολογίζεται?! Μπορώ να το κάνω μόνος μου ή θέλει λογιστή?

Ένας 'εύκολος' τρόπος να δεις εάν από τα προηγούμενα χρόνια έχεις όση ανάλωση χρειάζεσαι είναι αφού γράψεις το επιθυμητό ποσό στο πεδίο 'ανάλωση κεφαλαίου' να δεις εάν βγάζει μήνυμα ελέγχου στην σύνοψη της φορολογικής δήλωση λίγο πριν την υποβολή (προσοχή μην υποβληθεί η δήλωση) . Εάν βγάζει μύνημα παρακαλώ προσκομίστε δικαιολογητικά τότε πιθανότατα να χρειάζεστε λογιστή για να εξακριβώσει το ακριβές ποσό που έχεις. Αν όμως έχεις μπόλικη ανάλωση από προηγούμενα έτη δε βγάζει καν έλεγχο. 

ΥΓ η εμφανιση της εκκαθάρισης που βγάζει το εν λόγω μήνυμα τυχόν έλεγχο είναι διαθέσιμη για περιορισμένο αριθμό προσπαθειών (2 ή 3 πανω κάτω)

Επεξ/σία από Black_Company
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Οχι 

Για να μην χρειάζεται να κάνεις ανάλωση κεφαλαίου 

Γιατί να μην χρειάζεται; Το γράφεις σαν να είναι κάτι κακό.

Και εξάλλου είναι η αλήθεια.

Ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών είναι δούλευα 18-20 χρόνια, έχω λεφτά στην τράπεζα και ζω καταναλώνοντάς τα τώρα που μου έτυχε μια στραβή και έχασα την δουλειά μου.

Πάντως ακόμα δεν έχω μια πειστική απάντηση.

Ισχυρίζεστε κάποιοι ότι φέτος η ΑΑΔΕ με φορολόγησε για τα 13000€ περίπου (3000+6960+3200) τεκμαρτό εισόδημα με περίπου 400€ χρεωστικό στην πράξη προσδιορισμού φόρου αλλά

πέρυσι με το ίδιο τεκμαρτό εισόδημα και ακόμα λιγότερα έξοδα 5000€ (κωδ. 049) και μόνο 4000€ ανάλωση προήγ. ετών (κωδ.787)  είχε βγει μηδενικό.

Γιατί αυτή η διαφορά; Άνεργος με 0€ εισόδημα ήμουν και τις δυο χρονιές...

Επεξ/σία από e-k
Δημοσ.
23 ώρες πριν, e-k είπε

Όχι δεν είναι αυτά.

α. Δεν έχω εισοδήματα, 0€, nada.

β. Δεν αγόρασα κάτι, αντιθέτως πούλησα μοτοσικλέτα 3500€ (κωδ. 781).

γ. Έβαλα ανάλωση κεφαλαίου (κωδ. 787) ίση με τα έξοδα στο κωδ. 049.

Κάθε χρόνο την φτιάχνω εγώ, πρόπερσι που δούλευα (2022) βγήκε πιστωτικό, πέρυσι πρώτη χρονιά που ήμουν άνεργος (όλο το 2023) βγήκε μηδενικό, φέτος πάλι άνεργος (όλο το 2024) μου ζητάει 370€!

Παίζει με τις αυτοματοποιημένες που έκαναν στην ΑΑΔΕ για τους γονείς μου να έγινε κάνα λάθος στην παραχωρημένη δωρεάν σε εμένα κατοικία από αυτούς. Ίσως να είναι κάνα bug; Τι να πω; Να αυξήθηκε η αξία του σπιτιού και εν συνεπεία και τα τεκμήρια για αυτό; Δεν νομίζω.

Είναι συγκεκριμένη! Πέρυσι είχε βγει μηδενική με τα ίδια στοιχεία. Φέτος ζητάνε 370€!

Δε μου αρέσει να κάνω τον ντετέκτιβ αλλά μήπως την 1η χρονιά που ήσουν άνεργος τα τεκμήρια σου ήταν κάτω από 10.000 ενώ την επόμενη ήταν πάνω από 10.000 ? με το σπίτι των γονιών 

Συνειρμικά ρωτάω μήπως παίζει αυτό -> το επίδομα ανεργίας απαλλάσσεται από τον φόρο, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει ετησίως τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Εξ αντιδιαστολής, εάν δηλώνεται επίδομα ανεργίας στους ανωτέρω κωδικούς και τα λοιπά εισοδήματα του φορολογουμένου (πραγματικό, τεκμαρτό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο) υπερβαίνουν τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, τότε το ποσό του επιδόματος ανεργίας προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Black_Company είπε

Δε μου αρέσει να κάνω τον ντετέκτιβ αλλά μήπως την 1η χρονιά που ήσουν άνεργος τα τεκμήρια σου ήταν κάτω από 10.000 ενώ την επόμενη ήταν πάνω από 10.000 ? με το σπίτι των γονιών 

Συνειρμικά ρωτάω μήπως παίζει αυτό -> το επίδομα ανεργίας απαλλάσσεται από τον φόρο, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει ετησίως τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Εξ αντιδιαστολής, εάν δηλώνεται επίδομα ανεργίας στους ανωτέρω κωδικούς και τα λοιπά εισοδήματα του φορολογουμένου (πραγματικό, τεκμαρτό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο) υπερβαίνουν τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, τότε το ποσό του επιδόματος ανεργίας προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημά του.

Καλά κάνεις και ρωτάς και συζητάμε μπας και βγάλω μια άκρη, εν τω μεταξύ κατάφερα και κανόνισα και ραντεβού με το αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ τις προσεχείς ημέρες για να έχω και από αυτούς μια εικόνα (πιστεύω να με βοηθήσουν).

Τεκμήρια ίδια ήταν (άγαμος, σπίτι, αυτοκίνητο).

Εισόδημα ίδιο (0€, ούτε καν επίδομα ανεργίας).

https://i.ibb.co/WNLHrL2L/2023-0-vs-2024-378.jpg

Επεξ/σία από e-k
Δημοσ.
12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Με εισόδημα 0€ ΔΕΝ χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα.

γιατι, και πως θα κανουμε τις αγορες μας, με μετρητα? Μηδεν εισοδημα εχουμε τωρα, καποτε ειχαμε μπολικο, ξοδευουμε απο αυτο.

4 ώρες πριν, HuskerDu είπε

όχι, θέλω, όπως γράφω, 3 χρόνια για τα 62.

μειωμενη δηλαδη?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, e-k είπε

Καλά κάνεις και ρωτάς και συζητάμε μπας και βγάλω μια άκρη, εν τω μεταξύ κατάφερα και κανόνισα και ραντεβού με το αρμόδιο τμήμα της ΔΟΥ τις προσεχείς ημέρες για να έχω και από αυτούς μια εικόνα (πιστεύω να με βοηθήσουν).

Τεκμήρια ίδια ήταν (άγαμος, σπίτι, αυτοκίνητο).

Εισόδημα ίδιο (0€, ούτε καν επίδομα ανεργίας).

https://i.ibb.co/WNLHrL2L/2023-0-vs-2024-378.jpg

Η φετινή πράξη προσδιορισμού φόρου τι αναφέρει; Διότι δεν μπορεί να προκύπτει φόρος προς καταλογισμό και να μην προσδιορίζεται.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 hours ago, fitsoulas2024 said:

γιατι, και πως θα κανουμε τις αγορες μας, με μετρητα? Μηδεν εισοδημα εχουμε τωρα, καποτε ειχαμε μπολικο, ξοδευουμε απο αυτο.

μειωμενη δηλαδη?

Ναι, μειωμένη, έχω ένσημα από το 1991. Αυτό με την χρήση κάρτας για αγορές μπορεί κάποιος να το εξηγήσει?! Έχω 0€ εισόδημα και για τα επόμενα 3 χρόνια, συνεχίζω να κάνω αγορές με κάρτα, τι επίπτωση θα έχει στον υπολογισμό του φόρου?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, HuskerDu είπε

Ναι, μειωμένη, έχω ένσημα από το 1991. Αυτό με την χρήση κάρτας για αγορές μπορεί κάποιος να το εξηγήσει?! Έχω 0€ εισόδημα και για τα επόμενα 3 χρόνια, συνεχίζω να κάνω αγορές με κάρτα, τι επίπτωση θα έχει στον υπολογισμό του φόρου?

καμια επιπτωση, κι εγω ξοδευω με καρτες ενω καποιες χρονιες ειχα 0 εισοδημα, ξοδευω απο τα ετοιμα και προηγουμενα δηλαδη

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/7/2025 στις 8:18 ΜΜ, e-k είπε

Γιατί να μην χρειάζεται; Το γράφεις σαν να είναι κάτι κακό.

Και εξάλλου είναι η αλήθεια.

Ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών είναι δούλευα 18-20 χρόνια, έχω λεφτά στην τράπεζα και ζω καταναλώνοντάς τα τώρα που μου έτυχε μια στραβή και έχασα την δουλειά μου.

Πάντως ακόμα δεν έχω μια πειστική απάντηση.

Ισχυρίζεστε κάποιοι ότι φέτος η ΑΑΔΕ με φορολόγησε για τα 13000€ περίπου (3000+6960+3200) τεκμαρτό εισόδημα με περίπου 400€ χρεωστικό στην πράξη προσδιορισμού φόρου αλλά

πέρυσι με το ίδιο τεκμαρτό εισόδημα και ακόμα λιγότερα έξοδα 5000€ (κωδ. 049) και μόνο 4000€ ανάλωση προήγ. ετών (κωδ.787)  είχε βγει μηδενικό.

Γιατί αυτή η διαφορά; Άνεργος με 0€ εισόδημα ήμουν και τις δυο χρονιές...

Φίλε το κούρασες.

Φιλικά στο λέω.

Κάποια στιγμή χρειάζεται να πληρώσεις για να μάθεις μια πληροφορία.

Πήγαινε αρχές Αυγούστου σε 1 λογιστή να σού λύσει τις απορίες 

22 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Ρε φίλε, ΚΑΘΕ περίπτωση είναι διαφορετική 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/7/2025 στις 12:21 ΠΜ, Zazula είπε

Η φετινή πράξη προσδιορισμού φόρου τι αναφέρει; Διότι δεν μπορεί να προκύπτει φόρος προς καταλογισμό και να μην προσδιορίζεται.

Η φετινή δεν υπάρχει διότι έχω κάνει τη δήλωση με επιφύλαξη και λογικά εξαιτίας αυτής της επιλογής δεν την εμφανίζει.

Βρήκα όμως την περσινή

( Στην ανεβάζω @GREGORYMO αναγράφει "Σύνοψη" οπότε μήπως αυτή ζήτησες προχθές;) 

και σε αυτή τελικά φαίνεται πως στις τεκμαρτές δαπάνες γράφει ποσό 6912 (σπιτιού forin.gr) + 3200 (αμαξιού) -1000 (δεν ξέρω γιατί;) δηλαδή σύνολο 9112€ και όχι

3000 (άγαμου) + 6912 (σπιτιού) + 3200 (αμαξιού) δηλαδή σύνολο περίπου 13000€ που συζητάγαμε @teot μέχρι τώρα...

Χμ, είδατε τι  χρήσιμο μάθαμε με την κουραστική φιλικά κατά κάποιους συζήτηση;

https://i.ibb.co/670zWrtn/2023.jpg

14 ώρες πριν, HuskerDu είπε

Καμία επίπτωση. Είναι φυσιολογικό. Μάλλον ο @GREGORYMO που το ισχυρίστηκε είναι άσχετος με τα φορολογικά από ό,τι κατάλαβα.

Επεξ/σία από e-k

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...