Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Έχω παρατηρήσει και σε δικά μου άτομα ότι ναι μεν είναι προσυμπληρωμένη αλλά δεν υπήρχαν συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει τελειοποιηθεί και προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν. Πέρσι που είχε προσυμπληρωθεί στην αδερφή μου διαπιστώσαμε σοβαρά λάθη και αποφασίσαμε να μην το διακινδυνεύσουμε και πήγαμε σε λογιστή για να γίνει σωστά η δήλωση. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος.

αρχικα να πουμε οτι τα ενοικια δεν μπαινουν αυτοματα.  δεν υπαρχει διασυνδεση με τα μισθωτήρια.

Σε απλες περιπτωσεις μισθωτων με 2 κλικ τελειωνεις. αλλα αν δεν θελεις να το ρισκαρεις πας σε λογιστή.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, The_Judas είπε

αρχικα να πουμε οτι τα ενοικια δεν μπαινουν αυτοματα.  δεν υπαρχει διασυνδεση με τα μισθωτήρια.

Σε απλες περιπτωσεις μισθωτων με 2 κλικ τελειωνεις. αλλα αν δεν θελεις να το ρισκαρεις πας σε λογιστή.

Ναι αλλά πώς είναι προσυμπληρωμενη μια δήλωση ενός φορολογούμενου που εισπράττει ενοίκια?

Δημοσ.
Στις 25/3/2025 στις 10:58 ΜΜ, b00mb00m είπε

είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και στην δουλειά μου εκτός των άλλων είχα και κάποια έξοδα κίνησης.

Δηλαδή έκανα κάποια ταξίδια και τα χρήματα που ξόδευα σε διατροφή ή καύσιμα ή εισητήρια μου τα έκανε κατάθεση η εταιρία στον λογαριασμό μου αφού τους παρέδιδα τις αποδείξεις. Για ό,τι χρήματα έχω πάρει έχω παραδώσει τις αποδείξεις.

Αναλυτικά πρόκειται για αποδείξεις διατροφής, καυσίμων, εισητηρίων. Αυτά που και πως δηλώνονται; Φαντάζομαι πρέπει να δηλωθούν και δε φορολογούνται διότι δεν είναι έσοδα. Είναι χρήματα που έδωσα και τα πήρα πίσω.

κάποια βοήθεια κάποιος;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, b00mb00m είπε

κάποια βοήθεια κάποιος;

Τα έξοδα που λες ήταν στο όνομα το δικό σου ή της εταιρείας; Αν είναι στο δικό σου και πλήρωνες με δική σου κάρτα δε μπορείς να κάνεις κ πολλά γιατί αυτά φαίνονται σα δικά σου έξοδα και θα έχουν υπολογισθεί και στο αφορολόγητό σου :P.

Mόνο σαν έξτρα μισθοδοσία αν μπορούσε να τα δικαιολογήσει η εταιρεία ώστε να δικαιολογηθεί και η κατάθεση στο λογαριασμό σου. Τώρα δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό γιατί τα ΦΜΥ του 24 έχουν κλείσει.

Άλλη φορά, ή θα πληρώνεις με κάρτα της εταιρείας και θα κόβεις τιμολόγιο ώστε να τα περνάει στα έξοδα της ή θα παίζεις μπάλα μόνο με μετρητά και στα δίνουν μετά από το ταμείο. Και δε χρειάζεται να ασχοληθείς.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, afragorn είπε

Τα έξοδα που λες ήταν στο όνομα το δικό σου ή της εταιρείας; Αν είναι στο δικό σου και πλήρωνες με δική σου κάρτα δε μπορείς να κάνεις κ πολλά γιατί αυτά φαίνονται σα δικά σου έξοδα και θα έχουν υπολογισθεί και στο αφορολόγητό σου :P.

Αυτό ακριβώς με προβλημάτιζε, ότι έχουν υπολογιστεί στο αφορολογητο μου.

Πλήρωνα με μετρητά ή με κάρτα δικιά μου, έδινα τις αποδείξεις στο λογιστήριο της επιχείρησης και μου κάνανε κατάθεση με αιτιολογία " Έξοδα κίνησης...."

Αν μου τα δίνανε στο χέρι δε θα είχα ασχοληθεί. Τώρα όμως που είναι μέσω τραπέζης τι κάνω; Δημιουργείται conflict με το αφορολογητο μου. Αλλά δε  γίνεται να μη δηλωθούν. Δεν είναι και τεράστιο το ποσό αλλά μη μπλέξω

Δημοσ.

1 λεπτό πριν, b00mb00m είπε

Αυτό ακριβώς με προβλημάτιζε, ότι έχουν υπολογιστεί στο αφορολογητο μου.

Πλήρωνα με μετρητά ή με κάρτα δικιά μου, έδινα τις αποδείξεις στο λογιστήριο της επιχείρησης και μου κάνανε κατάθεση με αιτιολογία " Έξοδα κίνησης...."

Αν μου τα δίνανε στο χέρι δε θα είχα ασχοληθεί. Τώρα όμως που είναι μέσω τραπέζης τι κάνω; Δημιουργείται conflict με το αφορολογητο μου. Αλλά δε  γίνεται να μη δηλωθούν. Δεν είναι και τεράστιο το ποσό αλλά μη μπλέξω

Το βασικό είναι να είναι στο όνομα σου και όχι της εταιρείας. Αν ειναι ολα στο δικο σου όνομα, δε πειράζει. Πολύ πολύ παίρνεις τις αποδείξεις από την εταιρεία αν ποτέ στις ζητήσουν για έλεγχο. Η κατάθεση τώρα κακώς έγινε και με αυτή την αιτιολογία αλλά να σε ελέγξει κανείς για αυτό και να ξεψαχνίζει "τι και πώς" είναι ακραίο σενάριο.

Απλά προσέξτε το από εδώ και πέρα. Έξοδα της εταιρείας μόνο με κάρτα της εταιρείας, ή με μετρητά και στα δίνουν στο χέρι μετά. 

Δημοσ.
Στις 3/4/2025 στις 3:19 ΜΜ, afragorn είπε

Το βασικό είναι να είναι στο όνομα σου και όχι της εταιρείας. Αν ειναι ολα στο δικο σου όνομα, δε πειράζει. Πολύ πολύ παίρνεις τις αποδείξεις από την εταιρεία αν ποτέ στις ζητήσουν για έλεγχο. Η κατάθεση τώρα κακώς έγινε και με αυτή την αιτιολογία αλλά να σε ελέγξει κανείς για αυτό και να ξεψαχνίζει "τι και πώς" είναι ακραίο σενάριο.

Απλά προσέξτε το από εδώ και πέρα. Έξοδα της εταιρείας μόνο με κάρτα της εταιρείας, ή με μετρητά και στα δίνουν στο χέρι μετά. 

οπότε μου λες να μη δηλώσω τίποτα και να το αφήσω έτσι. Καλά κατάλαβα;

Καλά δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό. Τώρα να μπλέξω γι αυτο....

Δημοσ.

Ασχολούμαι από περιέργεια με τη δήλωση ενός φίλου. Χωρισμένος με 2 παιδιά -> αφορολόγητο 11.000€.

Έχει έσοδα 18.116,01€ όπου απο αυτά αφαιρούμε τα 11.000€ του αφορολογήτου κ μένουν προς φορολογία 22%, τα 7.116,01€.

Το 22% είναι 1.565,52€. Έχει πληρώσει τα 1.038,01 και θα έπρεπε να μένει υπόλοιπο 526,9€.

Πως προκύπτει το 988,21€ ?!?!?!?!

Δεν έχει δάνεια / άλλα έσοδα κλπ κλπ. Ούτε τεκμήρια που ανεβάζουν το εισόδημα. Είναι μόνο οι ακόλουθοι κωδικοί. 

image.png.8b5ea86693e200c3d9aeba286be066e5.png

image.jpeg.027fb329c83808ac291473b4677c0e02.jpeg

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ασχολούμαι από περιέργεια με τη δήλωση ενός φίλου. Χωρισμένος με 2 παιδιά -> αφορολόγητο 11.000€.

Έχει έσοδα 18.116,01€ όπου απο αυτά αφαιρούμε τα 11.000€ του αφορολογήτου κ μένουν προς φορολογία 22%, τα 7.116,01€.

Το 22% είναι 1.565,52€. Έχει πληρώσει τα 1.038,01 και θα έπρεπε να μένει υπόλοιπο 526,9€.

Δεν έχει δάνεια / άλλα έσοδα κλπ κλπ. Ούτε τεκμήρια που ανεβάζουν το εισόδημα. Είναι μόνο οι ακόλουθοι κωδικοί. 

Δεν έχουν μπει τα παιδια στη φορολογική δήλωση.

Και να μπουν ομως έχω την εντύπωση ότι στα 500 δεν θα πέσει. 

"Για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά είκοσι (20) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις μέχρι του ποσού της μείωσης του φόρου της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. "

Με έναν υπολογισμό που έκανα, εφόσον μπουν τα δύο παιδιά σαν προστάτευομενα, θα βγει χρεωστικό 649.83€

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Με έναν υπολογισμό που έκανα, εφόσον μπουν τα δύο παιδιά σαν προστάτευομενα, θα βγει χρεωστικό 649.83€

Kι εγώ σε εκείνο το νούμερο τον βγάζω τον φίλο.

Δημοσ.
Στις 6/4/2025 στις 1:26 ΠΜ, b00mb00m είπε

οπότε μου λες να μη δηλώσω τίποτα και να το αφήσω έτσι. Καλά κατάλαβα;

Καλά δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό. Τώρα να μπλέξω γι αυτο....

Ούτως ή άλλως είναι έξοδα που τα έχεις ήδη στο αφορολόγητο σου με κάρτα. Πιο πολύ είναι θέμα της εταιρείας να δικαιολογήσει την κατάθεση σε σένα παρά εσύ ο ίδιος.😝

51 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Άλλαξε εργασία μέσα στη χρονιά μήπως; Γιατί συνήθως όταν αλλάζεις εργασία υπάρχει μπέρδεμα με τους παρακρατούμενους φόρους και σε βάζουν να πληρώσεις.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Δεν έχουν μπει τα παιδια στη φορολογική δήλωση.

Και να μπουν ομως έχω την εντύπωση ότι στα 500 δεν θα πέσει. 

"Για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά είκοσι (20) ευρώ ανά χίλια (1.000) ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις μέχρι του ποσού της μείωσης του φόρου της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. "

18 λεπτά πριν, famas είπε

Kι εγώ σε εκείνο το νούμερο τον βγάζω τον φίλο.

Τι λάθος κάνω στις πράξεις? 11.000 δεν είναι το αφορολόγητο?

22% για 7.116,01€ δεν θα έπρεπε να πληρώσει (δηλαδή 1.565,52€) ?

image.png.b5a9de8936d972332639598468ee4352.png

3 λεπτά πριν, afragorn είπε

Ούτως ή άλλως είναι έξοδα που τα έχεις ήδη στο αφορολόγητο σου με κάρτα. Πιο πολύ είναι θέμα της εταιρείας να δικαιολογήσει την κατάθεση σε σένα παρά εσύ ο ίδιος.😝

Άλλαξε εργασία μέσα στη χρονιά μήπως; Γιατί συνήθως όταν αλλάζεις εργασία υπάρχει μπέρδεμα με τους παρακρατούμενους φόρους και σε βάζουν να πληρώσεις.

Όχι δεν έχει αλλάξει κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τι λάθος κάνω στις πράξεις? 11.000 δεν είναι το αφορολόγητο?

22% για 7.116,01€ δεν θα έπρεπε να πληρώσει (δηλαδή 1.565,52€) ?

image.png.b5a9de8936d972332639598468ee4352.png

Όχι δεν έχει αλλάξει κάτι. 

Η έννοια αφορολόγητο δεν είναι και πολύ σωστή. Η σωστή έκφραση ειναι έκπτωση φόρου. Η έκπτωση φόρου χωρίς παιδιά είναι 777 ευρώ. Εφόσον τα πρώτα 10000 φορλογουνται με 9% άρα 900 ευρώ, προκύπτει "αφορολόγητο" εισόδημα γύρω στα 8600.

Αντιστοιχα η έκπτωση φόρου για 2 παιδιά είναι 1120 ευρώ. Έτσι βγαίνει και εκείνο το αφορολόγητο. Αλλά όπως παρέθεσα την νομοθεσία, η έκπτωση πέφτει 20 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ πανω από τα 12000

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Άλλο το καθαρό ποσό και άλλο το φορολογητεο

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα με την φετινή δήλωση:

Η μεγάλη μου κόρη σπουδάζει και βγάλαμε το ενοικιαστηριο στο όνομα της, προκειμένου να πάρει το φοιτητικό επίδομα ( έτσι μας είπε φίλος λόγω εισοδημάτων).

Κοιτάω την προ συμπληρωμένη δήλωση και βλέπω το παιδί μου εκτός των προστατευόμενων μελών, μιλάω με τον λογιστή και μου λέει ότι πλέον έτσι γίνεται, έπρεπε λέει να βγει το συμβόλαιο στο όνομα μου και όχι στο παιδί...

Για πείτε βρε παίδες, την πατήσαμε ???

( Φέτος θα αλλάξουμε σπίτι και σκέφτομαι να γραφτεί σε εμένα ...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...