Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Περα απο την ''δεσμευση'' οτι πρεπει να την κανεις μεχρι τις 25/4 βολευει καλυτερα!

Μπαινεις μεσα και ειναι ολα συμπληρωμενα και συ κανεις τις αλλαγες που θες.

Μα και πριν ηταν προσυμπληρωμενα. Τουλαχιστον σε μενα δε βλεπω καποια διαφορά περα της αυτοματης προωρης υποβολης🫤

2 ώρες πριν, infini είπε

2) Αν το ποσό που έχει προσυμπληρωθεί στον κωδικό 301 δεν συμφωνεί με αυτό από τις αποδείξεις μισθοδοσίας, πρέπει να ενημερώσω την επιχείρηση που εργάζομαι για να γίνει διόρθωση;

ο εργοδοτης δε σου εχει δωσει ετησια βεβαιωση αποδοχων?

• Απαντ. 525
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Βγαζει "κυριος δικαιουχος" αυτον που κανει την προθεσμιακη απο το δικο του ebanking.

Πρωτα βγηκε η προσυμπληρωμενη και μετα εκανε ο αλλος την δηλωση στον λογιστη.

Επειδη ο λογιστης εβαλε ολους τους τοκους, ο αλλος διορθωσε την προσυμπληρωμενη.Αφαιρεσε,δεν εβαλε τοκους.

Και οι 2 ειναι μισθωτοί,1ου βαθμου συγγενειας

Δεν υπαρχει μισο μισο. Ενας λογαριασμος δυο δικαιουχοι.

Περα απο την ''δεσμευση'' οτι πρεπει να την κανεις μεχρι τις 25/4 βολευει καλυτερα!

Μπαινεις μεσα και ειναι ολα συμπληρωμενα και συ κανεις τις αλλαγες που θες.

Τι εννοείς δεν υπάρχει μισό μισό; Μπορεί έχει ο λογαριασμός 20.000 ευρώ... αλλά το ένας να έχει βάλει τα 5.000 ο άλλος τα 15.000. Το τυπικό είναι να τα μοιράσουν σύμφωνα με το που ανήκει το εισόδομα.

Τον κύριο δικαιούχο τον ορίζει η τράπεζα όταν ανοίγεις τον λογαριασμό. Πρέπει κάποιος να φαίνεται ως 1ος.

Συνήθως δεν πολυασχολείται η εφορία με τέτοια θέματα.. Εκτός και αν μιλάμε π.χ για ακραίες περιπτώσεις με τεράστια ποσά... ή με κανέναν άνεργο που αγοράζει σπίτι.

Είναι λίγο ναι μεν αλλά αυτή η περίπτωση.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
15 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Μα και πριν ηταν προσυμπληρωμενα. Τουλαχιστον σε μενα δε βλεπω καποια διαφορά περα της αυτοματης προωρης υποβολης🫤

ο εργοδοτης δε σου εχει δωσει ετησια βεβαιωση αποδοχων?

Όχι, μου δίνει κάθε μήνα απόδειξη μισθοδοσίας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, infini είπε

Όχι, μου δίνει κάθε μήνα απόδειξη μισθοδοσίας.

Καθε μηνα ειναι αυτονοητο, για ετησια βεβαιωση μιλησα. Εγω οταν δουλευα σε ενα δημοσιο φορεα επαιρνα καθε χρονο και οπως ηταν την εβαζα στη δηλωση.

Δημοσ.

Για την 1η ερώτηση  (Στον κωδικό 315 είναι ο φόρος που θα επιστραφεί μετά τη δήλωση, στον λογαριασμό που έχουμε δηλώσει;) ισχύει αυτό που έγραψα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, infini είπε

Για την 1η ερώτηση  (Στον κωδικό 315 είναι ο φόρος που θα επιστραφεί μετά τη δήλωση, στον λογαριασμό που έχουμε δηλώσει;) ισχύει αυτό που έγραψα;

στον 315 γραφεις το φορο που παρακρατηθηκε. Το ποσό της επιστροφης σου, αν υπαρχει, θα το μαθεις οταν κλικαρεις στην ολοκληρωση της δηλωσης ή με καποιο προγραμμα υπολογισμου φορου 🙂

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 8:06 ΜΜ, The_Judas είπε

Πρόβλημα 1: Μου βγάζει στην γυναίκα μου ένα αναδρομικό ποσό για το 2023. Πάω να κάνω τροποποιητική την περσινή δήλωση αλλά δεν με αφήνει να αλλάξω τίποτα.

Πρόβλημα 2: Μου είχε βάλει η νόβα έξοδα επιχείρησης αυτόματα από το  mydata χωρίς να τα δηλώσω. εμφανίζονται κλειδωμένα και αυτά στον κωδικό 585 λειτουργικά έξοδα. Τα άλλαξα στο mydata πατώντας απόρριψη αλλά τα εμφανίζει πάλι κλειδωμένα στο Ε3...

Στο πρόβλημα 2 τελικά τί έκανες; η νόβα έκανε το ίδιο και σε εμένα!!!

μπορείς να αλλάξεις τα προσυμπληρωμένα ποσά στο Ε3;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, samsunglife είπε

Στο πρόβλημα 2 τελικά τί έκανες; η νόβα έκανε το ίδιο και σε εμένα!!!

μπορείς να αλλάξεις τα προσυμπληρωμένα ποσά στο Ε3;

Αν πας στο mydata και πατήσεις απόρριψη τελικά τα αφαιρει. Αν οχι αμεσα σε 1 μερα τα βλεπει.

Επίσης μπηκα στο app της νοβα και απενεργοποίησα την αποστολή.

Το ιδιο και με τον εφκα που ειχα το αντίθετο πρόβλημα,είχα ξεχασει να τον καταχωρήσω. Τα έβαλα αναδρομικα και πλέον ταυτίζονται τα ποσά.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

στον 315 γραφεις το φορο που παρακρατηθηκε. Το ποσό της επιστροφης σου, αν υπαρχει, θα το μαθεις οταν κλικαρεις στην ολοκληρωση της δηλωσης ή με καποιο προγραμμα υπολογισμου φορου 🙂

Είναι προσυμπληρωμένο, γι΄αυτό μου έκανε εντύπωση, που σημαίνει οτι μάλλον ισχύει οτι θα υπάρχει επιστροφή φόρου;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, d_gkal είπε

σε εμενα που ΔΕΝ ηρθε καποιο email ΠΡΕΠΕΙ να κανω την φορολογικη μεχρι 24/4;

Το email στελνεται σε αυτους που η δηλωση τους θα υποβληθει αυτοματα στις 25/4. Οι υπολοιποι μπορουν να την υποβαλουν εως 15/7.

19 λεπτά πριν, infini είπε

Είναι προσυμπληρωμένο, γι΄αυτό μου έκανε εντύπωση, που σημαίνει οτι μάλλον ισχύει οτι θα υπάρχει επιστροφή φόρου;

Προφανως ειναι προσυμπληρωμενος και ο 301, μαζι πανε αυτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα ξαναρωτησει (νομιζω ) στο παρελθον : Φετος κανουμε πρωτη φορα κοινη δηλωση. Μενουμε σε κατοικία δωρεάν παραχωρηση σε εμενα απο τη μαμα μου. Τη συζυγο τη δηλωνω καπου ή θεωρειται αυτονοητο οτι μενουμε μαζι αφου κανουμε κοινη? 

Επισης εχει 33% απο κληρονομια του πατρικου της σε χωριο, έχει ρευμα αλλα δε μενει κανεις . Τη δηλωνουμε την κατοικια ως δευτερουσα κατοικία ή οχι? Θα έχει διαφορά αν βάλουμε αυτή την κατοικία χρηση 1 μηνα , σε φαση οτι πηγαμε 15 μερες στην αδεια μας (που ετσι οντως ειναι) απο οτι αν βαζαμε χρηση 12 μηνες?

Ευχαριστώ και καλη Ανασταση καλο Πασχα με υγεια...

Επεξ/σία από panosno1com
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panosno1com είπε

Ειχα ξαναρωτησει (νομιζω ) στο παρελθον : Φετος κανουμε πρωτη φορα κοινη δηλωση. Μενουμε σε κατοικία δωρεάν παραχωρηση σε εμενα απο τη μαμα μου. Τη συζυγο τη δηλωνω καπου ή θεωρειται αυτονοητο οτι μενουμε μαζι αφου κανουμε κοινη? 

Επισης εχει 33% απο κληρονομια του πατρικου της σε χωριο, έχει ρευμα αλλα δε μενει κανεις . Τη δηλωνουμε την κατοικια ως δευτερουσα κατοικία ή οχι? Θα έχει διαφορά αν βάλουμε αυτή την κατοικία χρηση 1 μηνα , σε φαση οτι πηγαμε 15 μερες στην αδεια μας (που ετσι οντως ειναι) απο οτι αν βαζαμε χρηση 12 μηνες?

Ευχαριστώ και καλη Ανασταση καλο Πασχα με υγεια...

Η 2' κατοικία πάει αναγκαστικά 12 μήνες αλλά θα δηλώσεις το 1/3 των τετραγωνικών.

Αν υπάρχουν 2 εισοδήματα καλύπτεται το τεκμαρτό εισόδημα .

ΑΦΟΥ έχει ρεύμα δεν μπορεί να δηλωθεί 'κενό'

Οι ιδιοκτήτες του 66% πάνε και ΑΥΤΟΙ κάποιο διάστημα?

3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Αν πας στο mydata και πατήσεις απόρριψη τελικά τα αφαιρει. Αν οχι αμεσα σε 1 μερα τα βλεπει.

Επίσης μπηκα στο app της νοβα και απενεργοποίησα την αποστολή.

Το ιδιο και με τον εφκα που ειχα το αντίθετο πρόβλημα,είχα ξεχασει να τον καταχωρήσω. Τα έβαλα αναδρομικα και πλέον ταυτίζονται τα ποσά.

Πώς γίνεται αυτό?

Μπαίνεις στα mydata και το δηλώνεις ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πώς γίνεται αυτό?

Μπαίνεις στα mydata και το δηλώνεις ?

Αν αναφέρεσαι στην καταχώρηση του ΕΦΚΑ σου παραθέτω παρακάτω την απάντηση που πήρα όταν έκανα ερώτημα στην ΑΑΔΕ:

Αναφορά σε κείμενο

Η διαβίβαση δεδομένων ασφαλιστικών εισφορών πραγματοποιείται με το παραστατικό 14.5 ΕΦΚΑ και λοιποί Ασφαλιστικοί Οργανισμοί. Στο πεδίο «ΑΦΜ Εκδότη» συμπληρώνεται ο ΑΦΜ του ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ), στο πεδίο «Σειρά» συμπληρώνεται ο ΑΦΜ του Λήπτη ώστε να επιτευχθεί η μοναδικοποίηση του παραστατικού, στο πεδίο «Α/Α» δύναται να καταχωρηθεί ο μήνας (π.χ. για τον Ιανουάριο συμπληρώνεται 1) και στο πεδίο «Ημερομηνία Έκδοσης» συμπληρώνεται είτε η τελευταία ημέρα του μήνα που αφορά, εφόσον καταχωρείται στα βιβλία ανά μήνα, είτε η ημερομηνία καταβολής του ποσού πληρωμής, στην περίπτωση που η καταχώρηση στα βιβλία γίνεται με την πληρωμή των εισφορών

Δηλαδή πηγαίνεις στο mydata στην ειδική φόρμα καταχώρησης (νέο παραστατικό) και καταχωρείς τον ΕΦΚΑ στο ποσό που αναλογεί κάθε μήνα.

Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να τα περάσει μαζεμένα σε 1 καταχώρηση όλα μαζί... αλλά επειδή ήθελα να είμαι τυπικός έκανα 12 καταχωρήσεις, μια για κάθε μήνα.

Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία πιο αναλυτικά για την καταχώρηση μπορείς να με ρωτήσεις γιατί το έκανα πρόσφατα.

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...