Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,  μια ερώτηση, 

Από καταστροφή αυτοκινητου τον 12/24 μας δώσαν ένα χρηματικό  ποσό . Αυτό το ποσό θα πρέπει κάπου να δηλωθεί σωστά;

• Απαντ. 525
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, DonaldSand είπε

Καλησπέρα,  μια ερώτηση, 

Από καταστροφή αυτοκινητου τον 12/24 μας δώσαν ένα χρηματικό  ποσό . Αυτό το ποσό θα πρέπει κάπου να δηλωθεί σωστά;

Σε συμφέρει να δηλωθεί, γιατί δεν είναι φορολογήσιμο εισόδημα. 781 θα το έβαζα. (Διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή λοιπές περιπτώσεις)

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, famas είπε

Σε συμφέρει να δηλωθεί, γιατί δεν είναι φορολογήσιμο εισόδημα. 781 θα το έβαζα. (Διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή λοιπές περιπτώσεις)

Ευχαριστώ πολύ! Όσο για την κατοχή του αυτοκινήτου,  εμφανίζεται κανονικά στα μεταφορικά μέσα,  για 12 μήνες.  Θα το αφήσω ως έχει. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DonaldSand είπε

Ευχαριστώ πολύ! Όσο για την κατοχή του αυτοκινήτου,  εμφανίζεται κανονικά στα μεταφορικά μέσα,  για 12 μήνες.  Θα το αφήσω ως έχει. 

Φυσικα.

Δημοσ.

Το εισόδημα από πώληση ακινήτου στον 781 δηλώνεται; Στο 667 δηλώνουμε τους τόκους η αφαιρούμε το 15% που έχει ήδη παρακρατηθει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Το εισόδημα από πώληση ακινήτου στον 781 δηλώνεται; Στο 667 δηλώνουμε τους τόκους η αφαιρούμε το 15% που έχει ήδη παρακρατηθει;

στον 667 οι τοκοι προ φορου.

στον 675 οι φοροι των τοκων.

Ειναι έτοιμα ολα αυτα στο πινακακι αν κανεις κλικ διπλα. Τα αντιγραφεις από εκεί.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
18 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Η 2' κατοικία πάει αναγκαστικά 12 μήνες αλλά θα δηλώσεις το 1/3 των τετραγωνικών.

Αν υπάρχουν 2 εισοδήματα καλύπτεται το τεκμαρτό εισόδημα .

ΑΦΟΥ έχει ρεύμα δεν μπορεί να δηλωθεί 'κενό'

Οι ιδιοκτήτες του 66% πάνε και ΑΥΤΟΙ κάποιο διάστημα?

Πώς γίνεται αυτό?

Μπαίνεις στα mydata και το δηλώνεις ?

Δεν γνωριζω αν πανε :lol: . Τελικα τη συζυγο να τη δηλωσω καπου?

Η 2' κατοικία πάει αναγκαστικά 12 μήνες αλλά θα δηλώσεις το 1/3 των τετραγωνικών.

Πώς γίνεται αυτό?

Πώς γίνεται αυτό?

Πώς γίνεται αυτό?

Πώς γίνεται αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πόσο απο δικαιώματα που καταβάλλονται σε φυσικά πρόσωπα και δεν αφορούν την επιχειρηματική δραστηριοτητα σε ποιον κωδικό τα βάζω; Και που καταχωρω τον φόρο που παρακρατηθηκε;

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Για να μην ανοιγω καινούργιο θέμα θέλω να ρωτήσω το εξής, η γυναίκα μου έχειατομική επιχειρηση και τις βγήκε η δήλωση να πληρώσει 3500€ .Αν αυτά πληρωθούν εφάπαξ απο το λογαριασμό της μάνας της θα υπάρξει πρόβλημα? Να σημειώσω ότι στον λογαριασμό της μανας της είναι και η γυναίκα μου δεύτερο όνομα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, maverick290402 είπε

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Για να μην ανοιγω καινούργιο θέμα θέλω να ρωτήσω το εξής, η γυναίκα μου έχειατομική επιχειρηση και τις βγήκε η δήλωση να πληρώσει 3500€ .Αν αυτά πληρωθούν εφάπαξ απο το λογαριασμό της μάνας της θα υπάρξει πρόβλημα? Να σημειώσω ότι στον λογαριασμό της μανας της είναι και η γυναίκα μου δεύτερο όνομα. 

Και γιατι να μη γινει μια αναληψη 3500€ και να παει να τα πληρωσει μετρητα?

ΥΓ. τωρα προσεξα οτι ειναι κοινος ο λογ/σμος, αρα κανενα προβλημα να γινει και μεσω ebanking. Δικα της λεφτα ειναι. Πρωτο ή δευτερο ονομα, τα λεφτα ανηκουν εξισου και στα δυο ονοματα.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Like 2
Δημοσ.

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί, έψαξα πιο πίσω μα δεν βρήκα κάτι. 

Έκανε λάθος το ΝΠΔΔ στο δηλωθεν εισόδημα της γυναίκας μου. Μπορεί να διορθωθεί τώρα;

Δημοσ.

μια απορία, δε ξέρω αν έχει αναφερθεί.

Έστω ότι κάνουμε τώρα τη δήλωση, δικαιούμαστε την έκπτωση 4%. (μέχρι 25/04 δεν είναι;) Αν κάνουμε τροποποίηση μετα τι γίνεται; Πάει η έκπτωση;

Εννοω να κατατεθεί η δήλωση τώρα απλά για την έκπτωση και μετά να τροποποιηθεί.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Neptu είπε

Έστω ότι κάνουμε τώρα τη δήλωση, δικαιούμαστε την έκπτωση 4%. (μέχρι 25/04 δεν είναι;) Αν κάνουμε τροποποίηση μετα τι γίνεται; Πάει η έκπτωση;

Βρήκα αυτό:
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/e1-diorthosis-choris-prostima-ke-me-ekptosi-4/

Λέει: Ωστόσο η δυνατότητα διόρθωσης συνδυάζεται και με την έκπτωση 4% που δικαιούνται όσοι υποβάλουν την δήλωση – αρχική και τροποποιητική – έως 30 Απριλίου, στον συνολικό φόρο που θα προκύψει για αυτούς με χρεωστικό εκκαθαριστικό, εφόσον τον εξοφλήσουν ολόκληρο μέχρι τη διορία πληρωμής της 1ης δόσης, έως 31 Ιουλίου 2025.

Εγώ καταλαβαίνω ότι αν ΚΑΙ η τροποποιητική είναι μέχρι τις 30 Απριλίου, τότε θα ισχύει η έκπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Neptu είπε

με την τροποποίηση θα αλλάξει ο φόρος?

Και αν ΝΑΙ, προς τα πάνω ή προς τα κάτω?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...