cinemusic Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Από τότε που έφυγαν από πάνω οι συνταξιούχοι και μετακόμισε οικογένεια με τρία παιδιά χάσαμε την ησυχία μας. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τα παιδιά . Το πρώτο και κύριο πρόβλημα είναι οι αδιάφοροι γονείς που δεν έχουν καμία συναίσθηση. Ακόμα και μετά από δέκα χρόνια που τα παιδιά έφυγαν για σπουδές ( και πλέον τα ακούμε μόνο όταν έρχονται το καλοκαίρι) οι συμπεριφορά των γονέων είναι παρόμοια. Δεν παίζουν βέβαια δέκα το βράδυ μπάλα μέσα στο σπίτι αλλά και παλι να θέλεις να καρφώσεις κάτι στις 12 το βράδυ είναι παρόμοια λογικής , λογικής που δεν υπάρχει. Συνεπώς ναι μεν υπάρχουν παιδιά αλλά από πίσω υπάρχουν σοβαροί γονείς που να μπορείς να βασιστείς;. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό είναι πολύ σπάνιο και το βλέπω κάθε μέρα όπου και αν βρίσκομαι. Τα αφήνουν στην τύχη τους με μονη έννοια να μην τους ζαλίζουν και αδιαφορούν αν ενοχλούν τους γύρους τους. Αυτό συμβαίνει είτε είναι στο σπίτι είτε είναι έξω για καφέ και φαι η ακόμα και στην παραλία. Συνεπώς το θέμα είναι να πέσεις σε σοβαρούς ανθρώπους που να είναι και σοβαροί γονείς. 3
Nabuko Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Georgebek2 είπε Ολα τα υπολοιπα οπως αναφερω ειναι μια χαρα, μικρη καινουρια πολυκατοικια ησυχη περιοχη με μονο αγκαθι τους αποπανω... Φαντάσου τώρα να το αγοράσεις και τελικά να είσαι εσύ το αγκάθι για τους από πάνω και τους από κάτω. Να βγεις ο φασαριόζος της πολυκατοικίας. 😅 8
InsoRay Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Θα πω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Μένω σε οροφοδιαμέρισμα. Τα τελευταία 4 χρόνια είχα από πάνω οικογένεια με 2 παιδάκια 6-8 ετών. Η αλήθεια είναι ότι αρκετές ημέρες έκαναν θόρυβο, έπαιζαν με μπάλες, ερχόταν φίλοι, τσακωμοί κλπ. Αλλά από τις 9 το βράδυ και μετά που έπεφταν για ύπνο δεν ακουγόταν κιχ. Έφυγαν πριν μερικούς μήνες και ήρθαν 2 φοιτήτριες. Δεν μπορώ να περιγράψω για τι ήχους έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν. Από Οικονομόπουλο στις 03:00 το πρωί έως απορροφητήρα στις 05:00, από μάζωξη 5+ κοριτσιών σχεδόν κάθε μέρα με ότι αυτό συνεπάγεται από γέλια/ομιλίες κλπ, από τα τακούνια μέσα στο σπίτι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αλήθεια προτιμώ την οικογένεια με τα παιδάκια. Πιστεύω είναι θέμα τύχης σε τι είδους ανθρώπους θα πέσεις. Εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα για μονοκατοικία, δεν νομίζω ότι είναι λόγος να το απορρίψεις γιατί είναι ένας παράγοντας όπου δεν εξαρτάται από εσένα και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Μπορείς να αγοράσεις κάπου αλλού τώρα με 1 εργένη για παράδειγμα και σε 1 χρόνο να σου έρθουν 2 φοιτητές ή μια οικογένεια. Εγώ θα προχωρούσα και στη χειρότερη θα προχωρούσα σε γυψοσανίδα με μόνωση στο ταβάνι. 8
andreas1gr Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 21 ώρες πριν, Georgebek2 είπε Γεια σας, σκεφτομαι να αγορασω καποιο διαμερισμα το οποιο τα περισσοτερα τα εχει θετικα αλλα ενα απο τα αρνητικα ειναι πως απο πανω υπαρχει οικογενεια με μωρα 1 και 2,5 ετων.. Για πειτε γνωμες οσοι ζειτε σε αντιστοιχα διαμερισματα, παλευεται λετε ή να ριξω ακυρο; Το συγκεκριμενο διαμεριασμα αξιζει πολυ κατα τα αλλα, και ουτε ειμαι προφανως υπερβολικο με την εννοια φασαρια. Καινουρια πολυκατοικια, υπο φυσιολογικες συνθηκες θα ηθελα αποψεις, να το τολμησω; Φύγε μακριά. 2
StamTheMan Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Σκεψου τι θα τραβηξουν οι απο πανω,οταν μετακομισει ο φιλος εκει. Ηδη ακουει τη φασαρια στο μυαλο του. 7
Georgebek2 Δημοσ. 25 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 27 minutes ago, InsoRay said: Θα πω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Μένω σε οροφοδιαμέρισμα. Τα τελευταία 4 χρόνια είχα από πάνω οικογένεια με 2 παιδάκια 6-8 ετών. Η αλήθεια είναι ότι αρκετές ημέρες έκαναν θόρυβο, έπαιζαν με μπάλες, ερχόταν φίλοι, τσακωμοί κλπ. Αλλά από τις 9 το βράδυ και μετά που έπεφταν για ύπνο δεν ακουγόταν κιχ. Έφυγαν πριν μερικούς μήνες και ήρθαν 2 φοιτήτριες. Δεν μπορώ να περιγράψω για τι ήχους έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν. Από Οικονομόπουλο στις 03:00 το πρωί έως απορροφητήρα στις 05:00, από μάζωξη 5+ κοριτσιών σχεδόν κάθε μέρα με ότι αυτό συνεπάγεται από γέλια/ομιλίες κλπ, από τα τακούνια μέσα στο σπίτι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αλήθεια προτιμώ την οικογένεια με τα παιδάκια. Πιστεύω είναι θέμα τύχης σε τι είδους ανθρώπους θα πέσεις. Εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα για μονοκατοικία, δεν νομίζω ότι είναι λόγος να το απορρίψεις γιατί είναι ένας παράγοντας όπου δεν εξαρτάται από εσένα και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Μπορείς να αγοράσεις κάπου αλλού τώρα με 1 εργένη για παράδειγμα και σε 1 χρόνο να σου έρθουν 2 φοιτητές ή μια οικογένεια. Εγώ θα προχωρούσα και στη χειρότερη θα προχωρούσα σε γυψοσανίδα με μόνωση στο ταβάνι. Ετσι οπως τα λες ακουγεται παραδεισος η οικογενεια! Χαχα Αυτο με την μονωση τοχει κανει καποιος; Το σκεφτομαι αλλα δε ξερω αν θαχει αποτελεσμα... 27 minutes ago, andreas1gr said: Φύγε μακριά. Ευκολα το λες κ γω αυτο σκεφτηκα, αλλα δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο δυστυχως. Θα πρεπει να παω σε πχ σε παλιο με σχεδον ιδια χρηματα που δε ξερω αν αξιζει για τον πιθανο θορυβο απο πανω... 22 minutes ago, StamTheMan said: Σκεψου τι θα τραβηξουν οι απο πανω,οταν μετακομισει ο φιλος εκει. Ηδη ακουει τη φασαρια στο μυαλο του. Κοιτα το οτι ακουω σιγουρα ηδη φασαρια ισως εχει αντιθετο αποτελεσμα. Δλδ να ειμαι ετοιμος κ να μη μου κακοφανει οταν ακουσω
StamTheMan Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Κοιτα το οτι ακουω σιγουρα ηδη φασαρια ισως εχει αντιθετο αποτελεσμα. Δλδ να ειμαι ετοιμος κ να μη μου κακοφανει οταν ακουσω Το θεμα ειναι να μην γινει σαν το ανεκδοτο, που στο τελος λεει "αι στο διαλο και εσυ και ο γρυλος σου " . 1
MikhailBakurin Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Mένω 6ο + τελευταίο όροφο σε φασαριόζικη πολυκατοικία, με κάκιστες/ανύπαρκτες μονώσεις, πάνω ακριβώς από τη Λ. Κηφισίας (1 τετράγωνο παράλληλα). Λοιπόν, αυτή την ησυχία του 6ου ορόφου, σε αυτό το σάπιο σπίτι, ΔΕΝ την είχα στο ευκατάστατο προάστιο της Αθήνας που μεγάλωσα. Κάθε νεοπλουτάρας βλαχόμαγκας ήθελε να παίζει το παιδί του όποια ώρα του κατέβαινε στα γρασίδια, να τσιρίζει όσο θέλει, αντί να μιλάει, με τους φίλους του, ενώ κάθε κοντινός ή μακρινός γείτονας είχε κι από ένα $#$$%σκυλο να γαβγίζει όλη μέρα κι όλη νύχτα. Καπάκι σε όλα αυτά, κάθε ένας από αυτούς τους αγενέστατους εγωισταράδες νεοέλληνες, έφερνε διαφορετική μέρα κηπουρό να κάνει ΓΚΡΑΚΑ ΓΚΡΟΥΚΑ πριόνια και μηχανές γκαζόν. Τη 1-2 φορές που η μητέρα μου επιχείρησε να τους κάνει κάποια παρατήρηση, σε ήρεμο τόνο, εισέπραξε από την ''ελίτ'' της χώρας, αυτούς τους άντρακλες που έχουν τα γκαζόν και τα plug-in hybrid BMW SUV βρισιές που δεν λέγονται ούτε στον τελευταίο καταυλισμό ρομά. Λοιπόν, όσοι προτείνετε ''μεζονετούλες'' και ''μονοκατοικίες'', να ξέρετε ότι τα γουρούνια είναι ιδιαίτερα ζώα: Θα κάνουν μέσα στις λάσπες και τα σκ@τ@ ΟΠΟΙΟΝ χώρο και να τους δώσεις, μικρό ή μεγάλο, καθαρό ή βρώμικο, πράσινο ή τσιμεντένιο. Η συμβουλή που θα έπρεπε να δίνετε, είναι να αποφύγει ο TS τα γουρούνια, κι όχι ένα συγκεκριμένο εν δυνάμει χοιροστάσιο. 13 3 1
mchatz Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, great είπε δεν χρειαζομαστε να τους ρωτησουμε, θυμομαστε, εαν σηκωνωσουνα απο το κρεβατι πριν τις 17:00 ετρωγες ξυλο, να αρχιζεις να τρεχεις το μεσημερι και να παιζεις μπαλα μεσα, κοιμοσουνα χωρις φαγητο. Δεν ακουγοτανε τιποτα το μεσημερι. Το τοτε δεν εχει καμια σχεση με το σημερα μα καμια, σημερα ειναι το "παιδια ειναι τι να κανουν ?" και χε**καν ολοι οι γονεις να τα μαζεψουν ή να τα μαζεψουνβ οταν πας σε ταβερνα και αρχιζεις και τρεχεις. Στην καρεκλα και αν θελαμε να κοιμηθουμε σε 3 καρεκλες μαζι. Κιχ. 1977 ημ. Γέννησης για το αν απορείτε. Σου ρίχνω αρκετά χρόνια, το 77 ηρθε πολύ μετά από μένα, αλλά μεγάλωσα μάλλον διαφορετικά, εκτός τέτοιων 'παιδαγωγικων' αντιλήψεων που περιελάμβαναν ξύλο και στέρηση φαγητου, κι ας είχα όλα τα χαρακτηριστικά του Ντένις του τρομερού, τουλαχιστον!! Απλά, μη θεωρείτε ως δεδομένο ότι παιδι=φασαρια και ταλαιπωρία για όλη την υφηλιο και τιμωρια=μόνη λύση...Το σχόλιο μου δεν εστιάζε στους γονείς σας και τις παιδαγωγικές η μη θεωρήσεις τους για τη συμπεριφορά των παιδιών τους, σας καλούσε να ξαναμπείτε στη θέση του παιδιού που ησασταν κάποτε και να μη θεωρείτε a priori ως δικά σας βάσανα τα παιδιά των άλλων... 4 ώρες πριν, uesugi1989 είπε Και πολύ καλά κάνουν θα πω. Το αντίθετο συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν είμαστε όσο ευαίσθητοι θα έπρεπε, απαντήσεις του στυλ " σκυλί είναι, θα γαβγισει, παιδί είναι θα παίξει " δεν είναι δικαιολογίες. Το παιδί και το σκυλί έχουν κηδεμόνες, οι πράξεις τους λοιπόν αποδίδονται σε αυτούς τους κηδεμόνες. Όπως εγώ δεν κάνω φασαρία έτσι απαιτώ και από τους άλλους να μην κάνουν φασαρία (είτε οι ίδιοι είτε οι κηδευομενοι του) Δεν ξέρω αν είσαι γονιός και πως το αντιμετωπίζεις, αλλά πώς είπα και παραπανω...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά 4 ώρες πριν, uesugi1989 είπε Αν δεν έχεις χρόνο να πας τα ζωντανά ή τα παιδιά στο πάρκο/παιχνιδάδικο να ξεκ@#%σουν, μη τα παίρνεις/κάνεις. Και πες το παιδί θα πληρώνει τη σύνταξη μου μεθαύριο, να κάνουμε λίγη υπομονή. Το ζωντανό δεν έχει θέση σε αστικό περιβάλλον Οι υπόλοιποι γύρω σου δε σου φταίνε σε κάτι Αγαπητέ, μας χωρίζει ένα χρονικό χάσμα δεκαετιών και ένα αβυσσαλεο χάσμα νοοτροπίας... θα το πω λιανα και, χωρίς ίχνος εμπάθειας...Μακαρι οι δικοί σου γονεις να μην αποφάσισαν να σε κάνουν μόνο και μόνο για να πληρώνεις τη σύνταξη τους... Μακαρι να μην έχεις κανει η να κάνεις κι εσύ παιδιά για τον ίδιο λόγο. Εύχομαι επίσης η δυνατότητα υπαρξης χρόνου για να επισκέπτεσαι παιδικές χαρές και παιδότοπους να μην (έχει) αποτελέσει για σένα απαραβατο κριτήριο και λογο τεκνογονιας.... Α και κάτι άλλο.... Τα παιδιά δεν πάνε στις παιδικές χαρές και τα πάρκα για να ξεκ@#%σουν ... Τα παιδιά πάνε για να παίξουν, να διασκεδάσουν να μάθουν να κοινωνικοποιηθούν... Δε μπορώ να σε φανταστώ να λες στο παιδί σου 'Ελα να σε βγαλω λίγο έξω να ξεκ@#%σεις' ...... Μάλλον για καποιους γονιούς,δεν ξέρω, πιθανόν, να αποτελεί λόγο εξόδου από το σπίτι τους αυτό που γράφεις, και όχι για τα παιδιά... 🤣 4 ώρες πριν, nlogginidis είπε Αδερφέ με αγάπη στο λέω. Έχεις ζωντανό ή παιδί; Αν όχι μην εκφέρεις τόσο απόλυτη γνώμη. Αν ναι άστο να αναπνεύσει λίγο. Επαυξάνω... Αλλιώς, θα γίνουμε όπως εις τας Ευρωπας... Η φωτογραφία δεν είναι υπερβολή, τα έχω δει με τα ματάκια μου σε πολιτισμένη χώρα του ευρωπαϊκού βορρά...! Επεξ/σία 25 Μαρτίου από mchatz 7 1 1
anax111 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Georgebek2 είπε Ηχομονωση λες στο ταβανι ή περιμετρικα; Εχεις εμπειρια απο κατι τετοιο; Φοβαμαι μηπως μπω σε τετοια διαδικασια χωρις αποτελεσμα... Ναι, έχω κάνει σε διαμερίσματα που έχω ανακαινίσει. Πάντοτε πάνω και κάτω εάν είσαι σε ενδιάμεσο όροφο, σου κόβει ύψος από το διαμέρισμα αλλά αξίζει τον κόπο πίστεψέ με. Περιμετρικά ανάλογα με το τι υπάρχει γύρω. Εάν π.χ. έχεις δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας μπροστά θα πρέπει να βάλεις σίγουρα, ανάλογα και πίσω. Κοστίζει, χάνεις όγκο αλλά ειδικά σε παλιές πολυκατοικίες όπου οι κατασκευές είναι με προδιαγραφές πριν τον αντισεισμικό του 1984 και οι τοίχοι - πλάκες λεπτοί είναι απαραίτητο. Μετά από μια καλή ηχομόνωση ο μόνος ήχος που θα διαπερνά την μόνωση είναι οι δονήσεις από κάποιο υπογούφερ που θα παίζει πολύ δυνατά, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι ακραία περίπτωση. Προσωπικά υπέφερα σε κάποιε περιόδους της ζωής μου από ηλίθιους που δεν τηρούσαν τις ώρες κοινής ησυχίας και πίστεψέ με το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ποτέ ήταν από φοιτητές που κάνανε πάρτι όποτε γουστάρανε με μουσική μέχρι τις 3 το πρωί, όχι από παιδιά. Τα παιδιά θα σου κάνουν λίγο φασαρία το μεσημέρι (τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από μεσημεριανό ύπνο) αλλά μετά τις 11 το βράδυ δεν θα σε ενοχλούν. Αντίθετα οι ασυνείδητοι ενήλικες είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχω φτάσει σε σημείο να πλακωθώ στο ξύλο, ευτυχώς το απέφυγα τελευταία στιγμή. 4 ώρες πριν, great είπε δεν χρειαζομαστε να τους ρωτησουμε, θυμομαστε, εαν σηκωνωσουνα απο το κρεβατι πριν τις 17:00 ετρωγες ξυλο, να αρχιζεις να τρεχεις το μεσημερι και να παιζεις μπαλα μεσα, κοιμοσουνα χωρις φαγητο. Δεν ακουγοτανε τιποτα το μεσημερι. Το τοτε δεν εχει καμια σχεση με το σημερα μα καμια, σημερα ειναι το "παιδια ειναι τι να κανουν ?" και χε**καν ολοι οι γονεις να τα μαζεψουν ή να τα μαζεψουνβ οταν πας σε ταβερνα και αρχιζεις και τρεχεις. Στην καρεκλα και αν θελαμε να κοιμηθουμε σε 3 καρεκλες μαζι. Κιχ. 1977 ημ. Γέννησης για το αν απορείτε. Έχω γεννηθεί μερικά χρόνια πριν από σένα, μεγάλωσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και ποτέ δεν έφαγα ξύλο επειδή σηκώθηκα πριν τις 17:00 αλλά ούτε και μας ανάγκαζαν οι γονείς μας να κοιμόμαστε το μεσημέρι. Απλά η μάνα μας μας φώναζε να μην κάνουμε φασαρία επειδή κοιμόταν ο μπαμπάς που ήρθε από την δουλειά και εμείς βάζαμε τα δυνατά μας να το τηρήσουμε παρ' ότι δεν τα καταφέρναμε πάντα. Επίσης μπορεί να τρώγαμε ξύλο άμα κάναμε καμιά μεγάλη βλακεία (και καλά κάναν και μας το δίνανε) αλλά ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθούμε χωρίς φαγητό! Sorry αλλά αυτά που γράφεις δεν είναι ενδεικτικά της εποχής και ποτέ δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο από φίλους. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από anax111 4
elpenor Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) @mchatz Χάνεις την ουσία, το μεγάλο πρόβλημα που σχετίζεται με τη συζήτηση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων. Επίσης ότι τα παιδιά είναι κλεισμένα στο κλουβί τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Σίγουρα τα παραδείγματα του @great ήταν πολύ ακραία και άστοχα όμως η ουσία παραμένει η ίδια: πρέπει να κάνεις το παιδί σου να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ενοχλεί τους ανθρώπους στα δίπλα διαμερίσματα πρέπει να βρεις τον τρόπο να περνάνε τα παιδιά σου όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στη φύση και στα πάρκα πρέπει να βάλεις μοκέτες, τσόχες κάτω από τις καρέκλες και να προσαρμόσεις τον χώρο που παίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιήσεις τον θόρυβο. Το πρόβλημα με το θόρυβο όπως διαβάζεις από τα σχόλια είναι πελώριο, τη μισή ευθύνη την έχουν οι κατασκευαστές, οι μηχανικοί, τα γερασμένα κτίρια και η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Σίγουρα η λύση δεν είναι να τα παρατήσουμε λέγοντας παιδιά είναι πρέπει να παίξουν, ζυγίζεις την κατάσταση και προσπαθείς να κάνεις σε κάθε περίπτωση ότι καλύτερο μπορείς. Δεν φωνάζεις και πετάς πράγματα (σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ αν το κάνεις σε μαζέυει η αστυνομία κατευθείαν), δεν σταματάς να εξηγείς στα παιδιά σου ότι οι άλλοι θέλουν να ξεκουραστούν, δεν βαριέσαι να τα πας βόλτα στο πάρκο και σε αθλητικές δραστηριότητες. Spoiler Και αν σε ενοχλούν το βράδυ οι φοιτήτριες από πάνω και σε αγνοήσουν μετά από μία πολύ ευγενική και ήρεμη υπενθύμιση ότι ξεχάστηκαν χτες το βράδυ, τότε κουβαλάς το ηχοσύστημα στο δωμάτιο κάτω από το υπνοδωμάτιο τους και φροντίζεις 07:01 να βάζεις κάθε μέρα την πιο εκνευριστική για αυτές μουσική στα 120db για δέκα λεπτά. 🤣🤣🤣 Επεξ/σία 25 Μαρτίου από elpenor 3
mchatz Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, elpenor είπε @mchatz Χάνεις την ουσία, το μεγάλο πρόβλημα που σχετίζεται με τη συζήτηση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα όρια της ελευθερίας των άλλων. Επίσης ότι τα παιδιά είναι κλεισμένα στο κλουβί τις περισσότερες μέρες του χρόνου. Φίλε μου, δε νομίζω οτι είμαι εκτός ουσίας, μαζι σου είμαι σε αυτά που λες, ούτε είμαι υπέρ των αδιάφορων γονέων και των ασυδοτων παιδιών. Ναι στα όρια, ναι στις νουθεσίες αλλά ναι και στην υπομονη και στην κατανόηση εκατέρωθεν. Απλά, δεν μπορώ να αποδεχθώ την περιρρέουσα αντίληψη ότι παιδί=βάσανο για την κοινωνία, ένα παιδί δε θα είναι ποτέ 100% συμβατό με τις προσδοκίες μας για τη συμπεριφορά του και την κατανόηση των αναγκών των μεγάλων. Και οι μεγάλοι είμαστε αυτοί που δε θα πρέπει να παρασυρομαστε σε υστεριες όταν τα παιδιά δεν ανταποκρίνονται στα δικά μας στάνταρ. Και δε μπορώ να αποδεχθώ, επίσης, την a priori δαιμονοποίηση της συνυπαρξης με οικογένειες που έχουν παιδιά και τον εισηγουμενο από πολλούς κοινωνικό αποκλεισμό τους.... Νομίζω εξαντλήσαμε πια το θέμα Καλή συνέχεια!! Επεξ/σία 25 Μαρτίου από mchatz 3
great Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Για όνομα, κανεις μας δεν έμεινε νηστικός, το να δωσουμε τον υπερβολικο τονο πανω στο νοημα εχει σημασια. Ξυλο ολοι τρωγαμε τοτε, δεν λεω καθε μερα να σε βαρανε και παλι, αλλα οχι το μεσημερι για μας και για τους αλλους ήταν ιερο. Δεν υπηρχε αντιλογος δεν υπρχε μα μου σου του. Αυτό και τέλος. αλλα στην ταβερνα οπιως δεν εχει κοιμηθεί με τρεις καρεκλες λεει ψεματα για την ηλικια του! 3 hours ago, InsoRay said: Έφυγαν πριν μερικούς μήνες και ήρθαν 2 φοιτήτριες. Δεν μπορώ να περιγράψω για τι ήχους έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν. Από Οικονομόπουλο στις 03:00 το πρωί έως απορροφητήρα στις 05:00, από μάζωξη 5+ κοριτσιών σχεδόν κάθε μέρα με ότι αυτό συνεπάγεται από γέλια/ομιλίες κλπ, από τα τακούνια μέσα στο σπίτι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. μια φορά ζάχαρη δεν ζήτησαν ?????????????? 1 3
archer100 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 1 hour ago, anax111 said: Ναι, έχω κάνει σε διαμερίσματα που έχω ανακαινίσει. Πάντοτε πάνω και κάτω εάν είσαι σε ενδιάμεσο όροφο, σου κόβει ύψος από το διαμέρισμα αλλά αξίζει τον κόπο πίστεψέ με. Περιμετρικά ανάλογα με το τι υπάρχει γύρω. Εάν π.χ. έχεις δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας μπροστά θα πρέπει να βάλεις σίγουρα, ανάλογα και πίσω. Κοστίζει, χάνεις όγκο αλλά ειδικά σε παλιές πολυκατοικίες όπου οι κατασκευές είναι με προδιαγραφές πριν τον αντισεισμικό του 1984 και οι τοίχοι - πλάκες λεπτοί είναι απαραίτητο. Μετά από μια καλή ηχομόνωση ο μόνος ήχος που θα διαπερνά την μόνωση είναι οι δονήσεις από κάποιο υπογούφερ που θα παίζει πολύ δυνατά, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι ακραία περίπτωση. Έχω πρόβλημα με την από πάνω, που έβαλε πρόσφατα αντλία θερμότητας ακριβώς επάνω από την κρεβατοκάμαρα μου και όλον τον χειμώνα τον βάζει μπρος από τις 04:00 - 05:00 το πρωί και ακούγεται ένα υπόκωφος θόρυβος, σα να δουλεύει η μηχανή ενός αυτοκινήτου ακριβώς έξω από το μπαλκόνι σου. Σκέφτηκα για ηχομόνωση, πιστεύεις ότι σε ταβάνι, στην κρεβατοκάμαρα μόνο είναι αρκετή; Για τα άλλα δωμάτια δε με ενδιαφέρει
pp6210 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, archer100 είπε Έχω πρόβλημα με την από πάνω, που έβαλε πρόσφατα αντλία θερμότητας ακριβώς επάνω από την κρεβατοκάμαρα μου και όλον τον χειμώνα τον βάζει μπρος από τις 04:00 - 05:00 το πρωί και ακούγεται ένα υπόκωφος θόρυβος, σα να δουλεύει η μηχανή ενός αυτοκινήτου ακριβώς έξω από το μπαλκόνι σου. Σκέφτηκα για ηχομόνωση, πιστεύεις ότι σε ταβάνι, στην κρεβατοκάμαρα μόνο είναι αρκετή; Για τα άλλα δωμάτια δε με ενδιαφέρει αντίστοιχο πρόβλημα έχω και εγώ με τους απο κάτω, που έχουν κάτι παμπάλαια κλιματιστικά και στις πολλές ζέστες τα ακούμε (ως ήχο αλλά και ως δόνηση κατα κάποιο τρόπο) λες και είσαι δίπλα σε φερρυ που έχει αναμένες μηχανές....που να βγάλουμε άκρη... πάντως για τέτοιους ήχους δεν θα αρκέσει ηχομόνωση σε ταβανι και καθετο τοίχο μονο, έχει και τα κενά του παραθύρου και μπαλκονόπορτας να αντιμετωπίσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις