funbreaker Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Η εταιρεία μου χει δώσει ένα υβριδικό. Το φορτίζω όταν πάω δουλειά και φτάνει για να γυρίσω σπίτι. Δεν φτάνει όμως για να ξαναπάω δουλειά. Επίσης μου πληρώνει βενζίνη μέχρι ένα ποσό. Η ερώτηση: Αξίζει να τραβήξω καλώδιο για να το φορτίζω και σπίτι ή θα δω διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος; 3
DrLo Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Το θέμα δεν είναι τόσο αν ΣΥΜΦΕΡΕΙ αλλά αν (πρακτικά) ΜΠΟΡΕΙΣ να το φορτίσεις (να έχεις τη κατάλληλη παροχή στο σπίτι για να δώσεις την απαραίτητη ισχύ) Έχεις ιδιόκτητο χώρο γκαράζ; (ιδανικά κλειστό) Τι παροχή έχει το σπίτι τώρα; 1
kage Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Μεταξυ μας σου εδωσαν plug in hybrid 40-100k car απλα για να πηγαινοερχεσαι δουλεια οποτε σιγουρα δεν εχεις οικονομικο προβλημα απο τον μισθο σου ..τι ακριβως συζητας μην πεσεις εξω οικονομικα απο φορτιση? αν υποθεσουμε πως εχει 20kw μπαταρια χ 0.15ε λιγοτερο απο 3ε αν υποθεσουμε οτι ειναι με βραδινη χρεωση σχεδον τα μισα.. δεν φορτιζουν οπως τα ηλεκτρικα ολα αυτα εχουν αργη φορτιση μαξ φορτιση 7.5kw οσο βγαζει κ η μονοφασικη δεν χρειαζονται walbox . Επεξ/σία 24 Μαρτίου από kage
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Μια χαρά συμφέρει. Το ρεύμα που απαιτείται για την ηλεκτροκίνηση είναι τζάμπα πρακτικά σε σχέση με βενζίνες. Άμα έλεγες και τι μπαταρία έχει επί την τιμή της κιλοβατόρας θα έβγαινε πολύ εύκολα και η ακριβής τιμή 2
mariosnik_ Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Οικονομικά συμφέρει. Δεν γνωρίζω όμως ισχύ και ρεύμα που τραβάει αυτός ο φορτιστής κι αν αντέχει η μονοφασικη παροχή μαζί με άλλες καταναλώσεις.
meletis_m Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 ώρες πριν, funbreaker είπε Η εταιρεία μου χει δώσει ένα υβριδικό. Το φορτίζω όταν πάω δουλειά και φτάνει για να γυρίσω σπίτι. Δεν φτάνει όμως για να ξαναπάω δουλειά. Επίσης μου πληρώνει βενζίνη μέχρι ένα ποσό. Η ερώτηση: Αξίζει να τραβήξω καλώδιο για να το φορτίζω και σπίτι ή θα δω διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος; Κοιτάζεις τι παροχή θα χρειαστεί και εάν έχεις σκοπό να το κρατήσεις βάζει και νυχτερινό μετρητή εάν δε έχεις ήδη.
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 3 hours ago, funbreaker said: Η εταιρεία μου χει δώσει ένα υβριδικό. Το φορτίζω όταν πάω δουλειά και φτάνει για να γυρίσω σπίτι. Δεν φτάνει όμως για να ξαναπάω δουλειά. Επίσης μου πληρώνει βενζίνη μέχρι ένα ποσό. Η ερώτηση: Αξίζει να τραβήξω καλώδιο για να το φορτίζω και σπίτι ή θα δω διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος; αν η βενζινη που σου εγκρινουν δεν ειναι αρκετη σε περιπτωση που δεν φορτιζεις το αμαξι τοτε ναι το γεμιζεις σπιτι σου. αν τωρα με την φορτιση στην δουλεια οπως και με τα λεφτα για την βενζινη που σου δινουν βγαζεις το μηνα τοτε δεν χρειαζεται φορτιση σπιτι
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 10 ώρες πριν, funbreaker είπε Η εταιρεία μου χει δώσει ένα υβριδικό. Το φορτίζω όταν πάω δουλειά και φτάνει για να γυρίσω σπίτι. Δεν φτάνει όμως για να ξαναπάω δουλειά. Επίσης μου πληρώνει βενζίνη μέχρι ένα ποσό. Η ερώτηση: Αξίζει να τραβήξω καλώδιο για να το φορτίζω και σπίτι ή θα δω διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος; Δηλαδή έχεις δωρεάν μετακίνηση προς/απο την εργασία σου για πόσες μέρες του μήνα με αυτά που σου παρέχουν για καυσιμο;Το όχημα το χρησιμοποιείς και για εκτος εργασίας διαδρομές;
Grfoxz Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kage είπε Μεταξυ μας σου εδωσαν plug in hybrid 40-100k car απλα για να πηγαινοερχεσαι δουλεια οποτε σιγουρα δεν εχεις οικονομικο προβλημα απο τον μισθο σου ..τι ακριβως συζητας μην πεσεις εξω οικονομικα απο φορτιση? Ναι επειδή όσοι βγάζουν ένα φράγκο παραπάνω θέλουν να τα δίνουν δεξιά και αριστερά σε βενζίνες και κάθε εναλλακτική δεν τους νοιάζει γιατί "έλα μωρέ δεν θα πεινάσω". Επίσης σιγα μην κάνει και 300κ ένα plug in hybrid. Γνωρίζω άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μισθωμενο αμάξι από την εταιρεία και ο μισθός τους είναι 1200-2000. Πολύ μακρια από το "δεν έχω οικονομικό πρόβλημα". Ο ένας έχει μάλιστα κάλυψη 100% βενζίνες ακόμα και στις διακοπές του. Δεν έχει τον μισθό που νομίζεις όμως. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από Grfoxz 1
georgiouu Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου ειναι ακριβως σαν να ρωτας αγορασα υβριδικο αυτοκινητο συμφερει να το φορτιζω ή να βαζω μονο βενζινη; 1
Dinos1973 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 12 hours ago, kage said: Μεταξυ μας σου εδωσαν plug in hybrid 40-100k car απλα για να πηγαινοερχεσαι δουλεια οποτε σιγουρα δεν εχεις οικονομικο προβλημα απο τον μισθο σου ..τι ακριβως συζητας μην πεσεις εξω οικονομικα απο φορτιση? αν υποθεσουμε πως εχει 20kw μπαταρια χ 0.15ε λιγοτερο απο 3ε αν υποθεσουμε οτι ειναι με βραδινη χρεωση σχεδον τα μισα.. δεν φορτιζουν οπως τα ηλεκτρικα ολα αυτα εχουν αργη φορτιση μαξ φορτιση 7.5kw οσο βγαζει κ η μονοφασικη δεν χρειαζονται walbox . Και δεν έχει δει ακόμα την εφορία που θα πληρώσει…..
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Dinos1973 said: Και δεν έχει δει ακόμα την εφορία που θα πληρώσει….. δεν πληρωνουν ολοι εφορια. αναλογως την θεση που ειναι. πχ σε τεχνικους που το παιρνουν και σπιτι τους δεν περναει στο ονομα τους κτλ οποτε δεν πληρωνουν κατι εξτρα. βεβαια αυτοι δεν ειναι για να το χρησιμοποιουν για δικη τους χρήση αλλά ταυτόχρονα δεν εχουν συγκεκριμενο ποσο για βενζινη λογω εργασίας. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από poulinos
funbreaker Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου On 24/03/2025 at 22:21, DrLo said: Το θέμα δεν είναι τόσο αν ΣΥΜΦΕΡΕΙ αλλά αν (πρακτικά) ΜΠΟΡΕΙΣ να το φορτίσεις (να έχεις τη κατάλληλη παροχή στο σπίτι για να δώσεις την απαραίτητη ισχύ) Έχεις ιδιόκτητο χώρο γκαράζ; (ιδανικά κλειστό) Τι παροχή έχει το σπίτι τώρα; Δεν περίμενα πως θα ετίθετο ζήτημα επάρκειας της παροχής του σπιτιού. Έλεγα να φέρω έναν ηλεκτρολόγο να μου τραβήξει στην πιλοτή ένα καλώδιο απ' την πρίζα του μπαλκονιού. Έχω χώρο στάθμευσης δίπλα στο σπίτι αλλά δεν είναι κλειστός από πάνω. Με αδιάβροχο καλώδιο όμως δεν θα γίνει η δουλειά; Για το είδος της παροχής δεν έχω ιδέα . Βλέπω τώρα στον λογαριασμό της elpedison να λέει: Φάσεις: One phase Συμφωνημένη ισχυς: 8 On 24/03/2025 at 22:27, kage said: Μεταξυ μας σου εδωσαν plug in hybrid 40-100k car απλα για να πηγαινοερχεσαι δουλεια οποτε σιγουρα δεν εχεις οικονομικο προβλημα απο τον μισθο σου ..τι ακριβως συζητας μην πεσεις εξω οικονομικα απο φορτιση? αν υποθεσουμε πως εχει 20kw μπαταρια χ 0.15ε λιγοτερο απο 3ε αν υποθεσουμε οτι ειναι με βραδινη χρεωση σχεδον τα μισα.. δεν φορτιζουν οπως τα ηλεκτρικα ολα αυτα εχουν αργη φορτιση μαξ φορτιση 7.5kw οσο βγαζει κ η μονοφασικη δεν χρειαζονται walbox . Ρε φίλε, δεν ξέρω από ρεύματα και δεν έχω αίσθηση της κατανάλωσης για την φόρτιση της μπαταρίας. Αν δηλαδή πληρωμή 50 ευρώ περισσότερα τον μήνα για την φόρτιση = 600 τον χρόνο γιατί να τα δώσω; On 25/03/2025 at 00:08, mariosnik_ said: Οικονομικά συμφέρει. Δεν γνωρίζω όμως ισχύ και ρεύμα που τραβάει αυτός ο φορτιστής κι αν αντέχει η μονοφασικη παροχή μαζί με άλλες καταναλώσεις. Ούτε εγώ ξέρω. On 25/03/2025 at 01:55, poulinos said: αν η βενζινη που σου εγκρινουν δεν ειναι αρκετη σε περιπτωση που δεν φορτιζεις το αμαξι τοτε ναι το γεμιζεις σπιτι σου. αν τωρα με την φορτιση στην δουλεια οπως και με τα λεφτα για την βενζινη που σου δινουν βγαζεις το μηνα τοτε δεν χρειαζεται φορτιση σπιτι Η βενζίνη που μου εγκρίνουν επαρκεί οριακά. Θα με βόλευε να μου περισσεύει κάποιο ποσό και για προσωπική χρήση. On 25/03/2025 at 08:44, Ukforthemoment said: Δηλαδή έχεις δωρεάν μετακίνηση προς/απο την εργασία σου για πόσες μέρες του μήνα με αυτά που σου παρέχουν για καυσιμο;Το όχημα το χρησιμοποιείς και για εκτος εργασίας διαδρομές; Οριακά βγαίνει για έναν μήνα για την δουλειά. Το χρησιμοποιώ και για προσωπική χρήση. On 25/03/2025 at 09:09, Grfoxz said: Ναι επειδή όσοι βγάζουν ένα φράγκο παραπάνω θέλουν να τα δίνουν δεξιά και αριστερά σε βενζίνες και κάθε εναλλακτική δεν τους νοιάζει γιατί "έλα μωρέ δεν θα πεινάσω". Επίσης σιγα μην κάνει και 300κ ένα plug in hybrid. Πες τα. Βγάζω μια δεκάρα παραπάνω και πρέπει να τα πετάω αλόγιστα. Λες και μου χαρίζεται αυτή η παραπάνω δεκάρα. On 25/03/2025 at 09:50, georgiouu said: ειναι ακριβως σαν να ρωτας αγορασα υβριδικο αυτοκινητο συμφερει να το φορτιζω ή να βαζω μονο βενζινη; Η ερώτηση είναι αν συμφέρει να προσπαθώ να βγάζω τον μήνα με την κάλυψη βενζίνης που μου προσφέρει η εταιρεία ή αν με συμφέρει να το φορτίζω κιόλας στο σπίτι. On 25/03/2025 at 10:53, Dinos1973 said: Και δεν έχει δει ακόμα την εφορία που θα πληρώσει….. Δεν έχω ιδέα γι αυτό το ζήτημα. Μπορείς να μου δώσεις καμιά πληροφορία; On 25/03/2025 at 00:01, cthulhucarbide said: Μια χαρά συμφέρει. Το ρεύμα που απαιτείται για την ηλεκτροκίνηση είναι τζάμπα πρακτικά σε σχέση με βενζίνες. Άμα έλεγες και τι μπαταρία έχει επί την τιμή της κιλοβατόρας θα έβγαινε πολύ εύκολα και η ακριβής τιμή Έψαξα το μοντέλο του αυτοκινήτου και λέει battery size 14.4 kWh.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου Η κιλοβατώρα πες ότι κοστίζει 0,20€ οπότε για να γεμίσεις αυτή την μπαταρία θες κάτι λιγότερο από 3€. Υπολόγισε πόσα χιλιόμετρα σου βγάζει η γεμάτη μπαταρία με 3€ και δες αν πόσο συμφέρει
funbreaker Δημοσ. 30 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2 hours ago, cthulhucarbide said: Η κιλοβατώρα πες ότι κοστίζει 0,20€ οπότε για να γεμίσεις αυτή την μπαταρία θες κάτι λιγότερο από 3€. Υπολόγισε πόσα χιλιόμετρα σου βγάζει η γεμάτη μπαταρία με 3€ και δες αν πόσο συμφέρει Αν δεν κάνω λάθος 0.1 μου στοιχίζει η κιλοβατώρα στον παροχο που είμαι. Άρα 1.5 ευρώ την ημέρα. Άρα 45 ευρώ τον μήνα αν φορτίζω κάθε μέρα . Και είναι λίγα αυτά δηλαδή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα