Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι εδώ και καιρό σε αναζήτηση αυτοκινήτου μιας και χρόνια με μηχανή μόνο, δεν πάει άλλο + έχουν προκύψει ανάγκες που καθιστούν απαραίτητο το όχημα ψιλο - άμεσα.

Το θέμα είναι ότι η αγορά είναι ένα χάλι μαύρο που με πιάνει κατάθλιψη. Ο καθένας πουλάει το κάθε σάπιο, χιλιοταλαιπωρημένο αυτοκίνητο μου έχει σε τραγικές τιμές. Έχω βαρεθεί να βλέπω κάτι ριμάδια Yaris του 2002 με 300.000 χιλιόμετρα στα 4.5 χιλιάρικα και να ακούς "Ε κρατάνε την αξία τους"... Σε σημείο που με 5-6 χιλιάδες αποφάσισα ότι απλά δε θα βρω, τουλάχιστον όχι κάτι που δεν θα με στέλνει τακτικά στο συνεργείο.

Από εκεί και πέρα, επίσης θλίψη με πιάνει με το κομμάτι των δόσεων, όπου καταλήγεις να πληρώνεις 2-3 χιλιάρικα έξτρα της τελικής τιμής. 

Λόγο των ανωτέρων, πέρασε από το μυαλό μου η ιδεα του Leasing. Διάβασα και τα προηγούμενα τοπικ, αλλά δεν βγάζω ακριβώς νόημα και όλα συνοψίζονται στο "δεν αξίζει αν είσαι ιδιώτης". Εγώ που τα έβαλα κάτω, το βλέπω σαν μια καλή περίπτωση. Με μια μικρή προκαταβολή + μικρή δόση τον μήνα έχω καινούργιο αμάξι χωρίς να με νοιάζουν service, βλάβες, ασφάλειες κτλ. Ναι μεν μένω χωρίς αμάξι μετά, αλλά η δόση ενός απλού οικονομικού είναι τόσο μικρή που μου επιτρέπει σε ορίζοντα 3ετίας να βάλω λεφτά στην άκρη για να δω τι θα κάνω μετά + ότι υπάρχει έντονη σκέψη να φύγω στο εξωτερικό στην επόμενη 5ετία, άρα μπορεί να μην με ενδιαφέρει καν το αν θα έχω ή όχι αμάξι.

Είναι κάτι που μου διαφεύγει στο παραπάνω; Γιατί όλοι φαίνεται να είναι κάθετοι με το leasing. Η άλλη μου σκέψη είναι να πάω για καινούργιο και απλά να πάρω ένα από τα δάνεια της αντιπροσωπείας που είναι με πολύ χαμηλό τόκο.

Διαφορετικά μπορεί να βολευτώ και με κάποιο "ψιλό-σαπάκι" και να τελειώνω. 

Ανοίγω πιο πολύ αυτό το τοπικ για να ακούσω και κάποια άλλη άποψη.

• Haha 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι όπως αλλάζουν τα πράγματα σε νομοθεσίες κτλπ,θα απέφευγα μεταχειρισμένο πριν το 2015. Μπορεί να αγοράσεις ένα ''σαπάκι''τώρα, να σου βγάλει τρομερά θέματα καθώς όσοι έχουν σαπάκια, δεν τα συντηρούν διότι είναι το αμάξι εργάτης για όλες τις δουλειές, και για να το δίνουν σημαίνει ότι άρχισε να τους βγάζει προβλήματα και δεν είναι διατεθειμένοι να ρίξουν λεφτά στο αμάξι αυτό, και έπειτα ξαφνικά η κυβέρνηση να αποφασίσει χαράτσι για τα παλαιότερα αυτοκίνητα, όπως αφήνουν να διαρέει αραια και που. Μεγάλο ρίσκο και κατα την άποψη μου, δεν αξίζει.

Όσο αφορά καινούργιο,η Skoda προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση, οπότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά

Επεξ/σία από Byron_91
  • Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Byron_91 είπε

Έτσι όπως αλλάζουν τα πράγματα σε νομοθεσίες κτλπ,θα απέφευγα μεταχειρισμένο πριν το 2015. Μπορεί να αγοράσεις ένα ''σαπάκι''τώρα, να σου βγάλει τρομερά θέματα καθώς όσοι έχουν σαπάκια, δεν τα συντηρούν διότι είναι το αμάξι εργάτης για όλες τις δουλειές, και για να το δίνουν σημαίνει ότι άρχισε να τους βγάζει προβλήματα και δεν είναι διατεθειμένοι να ρίξουν λεφτά στο αμάξι αυτό, και έπειτα ξαφνικά η κυβέρνηση να αποφασίσει χαράτσι για τα παλαιότερα αυτοκίνητα, όπως αφήνουν να διαρέει αραια και που. Μεγάλο ρίσκο και κατα την άποψη μου, δεν αξίζει.

Όσο αφορά καινούργιο,η Skoda προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση, οπότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά

Ευχαριστώ για την απάντηση, και εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι. Αν έβρισα κάτι καλό στα 4-5 χιλιάρικα μπορεί να έλεγα οκ μικρό το ρίσκο. Αλλά να δώσω 6-6.5 για αμάξι 20ετίας απλά δε μου πάει η καρδιά. 

Πολύ καλό αυτό με την Skoda, ακριβώς κάτι τέτοιο έψαχνα είτε άτοκο είτε έστω πολύ χαμηλό επιτόκιο. Thank you θα το τσεκάρω.

• Like 2
Δημοσ.

εγω δηλαδη που πουλησα τα προηγουμενα ιχ ηταν σαπακια ή ηθελα να βγαλω λεφτα; ΟΧΙ

-ενα ειχε υψηλη φορολογια (ηταν 2lt βενζινη) αψογο απο εμενα μηχανικα και πραγματικα τυχερος ο επομενος (μαλιστα ηρθε μετα απο 3 μηνο να μου πει ποσο το γουσταρε)

-ενα αλλο ακομα κλαιω, μικρο αλλα δεν ειχε a/c και δυστηχως ηταν απαραιτητο στο κεντρο Αθηνας. Αν το ειχα π.χ Βορεια Ελλαδα ουτε καν θα το εδινα.

Αν εχεις γνωστο μηχανικο/φαναρτζη ή καποιο συνεργειο δικο σου ελαχιστοποιεις το ρισκο.

Ακομα και στο leasing εχεις θεματα (κυριως ιδιες ζημιες)

Εγω ισως πηγαινα στο ενδαμεσο : μτχ απο αντιπροσωπεια με εγγυηση και δοσεις

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Για leasing πρέπει να λάβεις υπόψη ότι όταν το επιστρέψεις θα σου χρεώσουν και την παραμικρή φθορά που θα έχει το όχημα μέσα έξω. Γιατί δεν είναι και τόσο ξέγνοιαστο όσο το παρουσιάζουν 

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.

Σε αυτή την τιμή βγάζει πολλά suzuki celerio, ford ka, nissan micra. 

Με το να δίνεις 400 και 500 ευρώ για leasing το μήνα, έχεις σκεφτεί να περιμένεις λίγο ώστε να αυξήσεις το budget για αγορά αυτοκινήτου?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

εγω δηλαδη που πουλησα τα προηγουμενα ιχ ηταν σαπακια ή ηθελα να βγαλω λεφτα; ΟΧΙ

-ενα ειχε υψηλη φορολογια (ηταν 2lt βενζινη) αψογο απο εμενα μηχανικα και πραγματικα τυχερος ο επομενος (μαλιστα ηρθε μετα απο 3 μηνο να μου πει ποσο το γουσταρε)

-ενα αλλο ακομα κλαιω, μικρο αλλα δεν ειχε a/c και δυστηχως ηταν απαραιτητο στο κεντρο Αθηνας. Αν το ειχα π.χ Βορεια Ελλαδα ουτε καν θα το εδινα.

Αν εχεις γνωστο μηχανικο/φαναρτζη ή καποιο συνεργειο δικο σου ελαχιστοποιεις το ρισκο.

Ακομα και στο leasing εχεις θεματα (κυριως ιδιες ζημιες)

Εγω ισως πηγαινα στο ενδαμεσο : μτχ απο αντιπροσωπεια με εγγυηση και δοσεις

Βρε σίγουρα. Απλά από όσα έχω δει, η μεγάλη πλειοψηφία είναι σαπάκια.

Μιλάμε πάντα για αυτό το budget ετσι; Αν πας στα 8-9-10 χιλιάρικα εκεί ναι προφανώς θα είσαι σε καλύτερη μοίρα. Αλλά με 5-6 που κοιτάω μιλάμε είτε για σαπίλες είτε απλά για υπερκοστολογημένα.

Ωραίο αυτό που λες με μεταχειρισμένο από αντιπροσωπεία, αλλά ρε γαμώτο 1-2 αντιπροσωπείες που είδα επίσης παίζει πολύ σαπίλα. Κυρίως από αμάξια με υπερβολικά χιλιόμετρα (μιλάμε για 250.000 και πάνω), λογικά από leasing εταιριών κτλ. Θα το κοιτάξω παραπάνω όμως.

1 ώρα πριν, panos_90 είπε

Για leasing πρέπει να λάβεις υπόψη ότι όταν το επιστρέψεις θα σου χρεώσουν και την παραμικρή φθορά που θα έχει το όχημα μέσα έξω. Γιατί δεν είναι και τόσο ξέγνοιαστο όσο το παρουσιάζουν 

Οκ το ακούω, αλλά αναρωτιέμαι αφού υπάρχει μικτή ασφάλεια τι ακριβώς να χρεώσουν από εμένα; Worst case δηλαδή να ζητήσουν 500€ που είναι η απαλλαγή.

1 ώρα πριν, OmeletaMAN είπε

Με το να δίνεις 400 και 500 ευρώ για leasing το μήνα, έχεις σκεφτεί να περιμένεις λίγο ώστε να αυξήσεις το budget για αγορά αυτοκινήτου?

Μα αυτό είναι το θέμα, δε μιλάμε για 400 και 500€. Αλλά για 150 με 180€ τον μήνα για ολοκαίνουργια αμάξια (μέσα και ο ΦΠΑ), με μια μικρή προκαταβολή από εμένα.

Για 400-500€ προφανώς δε θα το συζήταγα καν

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, και εγώ αυτό ακριβώς σκέφτομαι. Αν έβρισα κάτι καλό στα 4-5 χιλιάρικα μπορεί να έλεγα οκ μικρό το ρίσκο. Αλλά να δώσω 6-6.5 για αμάξι 20ετίας απλά δε μου πάει η καρδιά. 

Πολύ καλό αυτό με την Skoda, ακριβώς κάτι τέτοιο έψαχνα είτε άτοκο είτε έστω πολύ χαμηλό επιτόκιο. Thank you θα το τσεκάρω.

Παρακαλώ! Προσωπικά πήγα στην Fabia,τρομερό value for money για τα λεφτά του και πολύ καλοί χώροι

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
#Με έως 2.500 ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα πολύ όμορφο Peugeot 206.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/peugeot/206.html?category=15001&engine_size-from=900&engine_size-to=1200&make=13198&model=14780&pg=1&price-from=500&price-to=2500
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις το Fiat Seicento Sporting.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/fiat/seicento.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&from_suggester=1&make=13302&model=14257&pg=1&price-from=500&price-to=2500&q=sporting
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα Nissan Micra.
Πηγή:
 https://www.car.gr/used-cars/nissan/micra.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&engine_size-from=600&engine_size-to=1300&from_suggester=1&make=14094&model=14713&pg=1&price-from=500&price-to=2500
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα Ford Ka.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/ford/ka.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&engine_size-from=600&engine_size-to=1300&from_suggester=1&make=13272&model=14298&pg=1&price-from=500&price-to=2500
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις μία πανέμορφη Lancia Ypsilon.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/lancia/ypsilon.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&engine_size-from=600&engine_size-to=1300&from_suggester=1&make=13526&model=15123&pg=1&price-from=500&price-to=2500
Καλό είναι πριν αγοράσεις οποιοδήποτε μεταχειρισμένο αμάξι να το πας και σε δικό σου ΚΤΕΟ για έλεγχο και να τους ζητήσεις να σου πουν, μεταξύ άλλων, και εάν είναι "κομμένο" ή εάν έχει πολλές σκουριές.

Επεξ/σία από Chloe2
  • Haha 5
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

Καλησπέρα,
#Με έως 2.500 ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα πολύ όμορφο Peugeot 206.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/peugeot/206.html?category=15001&engine_size-from=900&engine_size-to=1200&make=13198&model=14780&pg=1&price-from=500&price-to=2500
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις το Fiat Seicento Sporting.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/fiat/seicento.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&from_suggester=1&make=13302&model=14257&pg=1&price-from=500&price-to=2500&q=sporting
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα Nissan Micra.
Πηγή:
http:// https://www.car.gr/used-cars/nissan/micra.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&engine_size-from=600&engine_size-to=1300&from_suggester=1&make=14094&model=14713&pg=1&price-from=500&price-to=2500
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις ένα Ford Ka.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/ford/ka.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&engine_size-from=600&engine_size-to=1300&from_suggester=1&make=13272&model=14298&pg=1&price-from=500&price-to=2500
#Με έως 2.500ευρώ μπορείς να αγοράσεις μία πανέμορφη Lancia Ypsilon.
Πηγή:
https://www.car.gr/used-cars/lancia/ypsilon.html?activeq=fiat+seicento+sporting&category=15001&engine_size-from=600&engine_size-to=1300&from_suggester=1&make=13526&model=15123&pg=1&price-from=500&price-to=2500
Καλό είναι πριν αγοράσεις οποιοδήποτε μεταχειρισμένο αμάξι να το πας και σε δικό σου ΚΤΕΟ για έλεγχο και να τους ζητήσεις να σου πουν, μεταξύ άλλων, και εάν είναι "κομμένο" ή εάν έχει πολλές σκουριές.

Σε ευχαριστώ, αλλά αν ειναι να πάω σε αμάξι του 1998 και του 2000 ενώ έχουμε 2025 μένω απλά και με την μηχανή, δεν έχει νόημα να ασχοληθώ.

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Βρε σίγουρα. Απλά από όσα έχω δει, η μεγάλη πλειοψηφία είναι σαπάκια.

Μιλάμε πάντα για αυτό το budget ετσι; Αν πας στα 8-9-10 χιλιάρικα εκεί ναι προφανώς θα είσαι σε καλύτερη μοίρα. Αλλά με 5-6 που κοιτάω μιλάμε είτε για σαπίλες είτε απλά για υπερκοστολογημένα.

Ωραίο αυτό που λες με μεταχειρισμένο από αντιπροσωπεία, αλλά ρε γαμώτο 1-2 αντιπροσωπείες που είδα επίσης παίζει πολύ σαπίλα. Κυρίως από αμάξια με υπερβολικά χιλιόμετρα (μιλάμε για 250.000 και πάνω), λογικά από leasing εταιριών κτλ. Θα το κοιτάξω παραπάνω όμως.

Οκ το ακούω, αλλά αναρωτιέμαι αφού υπάρχει μικτή ασφάλεια τι ακριβώς να χρεώσουν από εμένα; Worst case δηλαδή να ζητήσουν 500€ που είναι η απαλλαγή.

Μα αυτό είναι το θέμα, δε μιλάμε για 400 και 500€. Αλλά για 150 με 180€ τον μήνα για ολοκαίνουργια αμάξια (μέσα και ο ΦΠΑ), με μια μικρή προκαταβολή από εμένα.

Για 400-500€ προφανώς δε θα το συζήταγα καν

Η απαλλαγή μπορεί να είναι 500€ , αλλά γρατζουνιά στο πχ στο φτερό, στον ουρανό, το εσωτερικό αυτοκινήτου, υπολογίζεις 3x500€. Επίσης πες ότι πέφτεις σε λακούβα και χτυπάς τη ζάντα είναι στην υπαιτιότητα σου να τη φτιάξεις. Γενικά έχει αρκετά ψιλά γράμματα που για προφανείς λόγους δεν στέκονται 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, panos_90 είπε

Η απαλλαγή μπορεί να είναι 500€ , αλλά γρατζουνιά στο πχ στο φτερό, στον ουρανό, το εσωτερικό αυτοκινήτου, υπολογίζεις 3x500€. Επίσης πες ότι πέφτεις σε λακούβα και χτυπάς τη ζάντα είναι στην υπαιτιότητα σου να τη φτιάξεις. Γενικά έχει αρκετά ψιλά γράμματα που για προφανείς λόγους δεν στέκονται 

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είναι 3x500€. Ότι πάει πάνω από τα 500€ τα καλύπτει η ασφαλιστική.

Αλλά όπως και να έχει ας μην το παίξω ξερόλας. Θα δω και τα ψιλά γράμματα αλλά η αλήθεια είναι αυτό που περιγράφεις δεν είναι απλά ψιλά γράμματα, αλλά απάτη καραμπινάτη που απορώ πως δεν έχει βουίξει ο κόσμος.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

μένω απλά και με την μηχανή

Αγαπητέ BlueBlade:
Εάν αγοράσεις μεταχειρισμένο αμάξι με ΟΛΟ το μπάτζετ σου και πάθει κάποια έκτακτη σοβαρή και ακριβή βλάβη τότε...
Εάν αγοράσεις μεταχειρισμένο αμάξι με το μισό διαθέσιμο μπάτζετ σου τότε με τα υπόλοιπα χρήματα μπορείς να τοποθετήσεις καινούργια λάστιχα και να κάνεις ένα καλό service στο αμάξι καθώς και να έχεις και στην άκρη για έκτακτες επισκευές.
Όταν μελλοντικά το μεταχειρισμένο αμάξι σου δεν θα σε καλύπτει πλέον το δίνεις για απόσυρση και έτσι θα αγοράσεις καινούργιο με έκπτωση.
Άλλες ανάγκες καλύπτει η μηχανή άλλες το αμάξι. Κατά τα άλλα με έως 2.500 ευρώ βρίσκεις αμάξια κατασκευασμένα και μετά το 2000.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, BlueBlade said:

Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είναι 3x500€. Ότι πάει πάνω από τα 500€ τα καλύπτει η ασφαλιστική.

Αλλά όπως και να έχει ας μην το παίξω ξερόλας. Θα δω και τα ψιλά γράμματα αλλά η αλήθεια είναι αυτό που περιγράφεις δεν είναι απλά ψιλά γράμματα, αλλά απάτη καραμπινάτη που απορώ πως δεν έχει βουίξει ο κόσμος.

δε θελω να σε τρομαξω αλλα σε leasing οταν εμαθα ποσα ζηταγανε για τις ζημιες τελικα τις επιδιορθωσα απο τη τσεπη μου!

Μιλαμε οτι ακομα και γραντζουνια να εχει το τασσι (καπακι ζαντας) το πληρωνεις καινουργιο (στην αγορα να κανει 20-40 και σου ζητανε...80!).

Συναδελφος στο leasing του εκαψε με τσιγαρο καθισμα και ηδη τρεμει. Ψαχνουμε να βρει μαγαζι να το φτιαξει (εκτος απο κοστος και χρονο χωρις αμαξι/ταλαιπωρια) για να μη του ερθει ο κουκος αηδονι...

εγω οταν ειχα παει για να το παραδωσω πισω ειχαν βρει ενα σημαδι (στο μεγεθος ακρη βελονας!) και ζηταγανε να πληρωσω να βαφτει....ολο το φτερο. Ας ειναι καλα ο υπαλληλος με τα πολλα παρακαλια (μιλαμε για 3ωρο μπλα μπλα) που με βοηθησε...

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...