pp6210 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου η προκαταβολη δεν "χανεται", ο σκοπος της ειναι να μειωσει το μισθωμα. η εγγύηση ειναι το ποσο που σου επιστρεφεται. να ξαναπω επισης οτι το leasing με την αγορα και κατοχη αυτοκινητου καλυπτουν διαφορετικες αναγκες οποτε δεν ειναι συγκρισιμα
cmaniac Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 7 λεπτά πριν, pp6210 είπε η προκαταβολη δεν "χανεται", ο σκοπος της ειναι να μειωσει το μισθωμα. η εγγύηση ειναι το ποσο που σου επιστρεφεται. να ξαναπω επισης οτι το leasing με την αγορα και κατοχη αυτοκινητου καλυπτουν διαφορετικες αναγκες οποτε δεν ειναι συγκρισιμα Οι φοροελαφρυνσεις/απαλλαγες στα επαγγελματικά ειναι πραγματικές και σημαντικές, ειδικά σε PHEV/ηλεκτρικά. Αλλά ο ιδιώτης που έχει το πλήρες κεφάλαιο (αποφεύγεις επιτόκια που ειδικά στα Toyota/Suzuki/Lexus ειναι αμείλικτα με το 8.9%) δεν επωφελείται στην τσέπη του απο αυτές. Χωρίς να επαναχρηματοδοτει το επόμενο η προκαταβολή (έστω και το 50% σου λέω), το μονο οφελος του να το παίρνω ως υπηρεσια είναι να μοστράρω καθε 4 χρόνια καινούργιο τουτού για να τρέφω το εγώ μου. Που και παλι το αγοράζω καινούργιο, το σπρώχνω μτχ και παίρνω άλλο καινούργιο βγαίνοντας κερδισμένος με το ελάχιστο overhead του να παω σε έναν λαστιχά στα 3 χρόνια (και αν, με 900 κιλά βάρος και 82 άλογα μπορεί να μην χρειαστεί καν), σε έναν ασφαλιστή καθε έτος, και στο σερβις καθε έτος (ή και δύο φορές το έτος ανάλογα με το αν εμπίπτεις στο εντατικό σερβις συμφωνα με τον τροπο που κινείσαι). Κάποιος το είχε γράψει και ειναι σωστό. Μη νομίζετε οτι οι εταιρίες θα πάρουν ενα Swift 21k, οτι η μικτή τους θα είναι 500 Ευρώ και οτι το σερβις θα τους κοστίσει 150-350. Οι οικονομίες κλιμακας που γινονται μεταξυ εταιρειών και συμβολαίων αγγίζει το 50% υπο συνθήκες. Πρακτικά δηλαδή, η εταιρεία θα πληρώσει πες γενναιόδωρα 15 χιλιάρικα εξοδα 4ετιας, θα πάρει απο εμένα άλλα 11-12 και θα το πουλησει 14-15, οσο θα το πούλαγα κι εγώ δηλαδή; Σορυ, νοτ σορυ, με μηδενικό ρίσκο ξέρω κι εγώ. 1
pp6210 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 45 λεπτά πριν, cmaniac είπε Κάποιος το είχε γράψει και ειναι σωστό. Μη νομίζετε οτι οι εταιρίες θα πάρουν ενα Swift 21k, οτι η μικτή τους θα είναι 500 Ευρώ και οτι το σερβις θα τους κοστίσει 150-350. Οι οικονομίες κλιμακας που γινονται μεταξυ εταιρειών και συμβολαίων αγγίζει το 50% υπο συνθήκες. Πρακτικά δηλαδή, η εταιρεία θα πληρώσει πες γενναιόδωρα 15 χιλιάρικα εξοδα 4ετιας, θα πάρει απο εμένα άλλα 11-12 και θα το πουλησει 14-15, οσο θα το πούλαγα κι εγώ δηλαδή; Σορυ, νοτ σορυ, με μηδενικό ρίσκο ξέρω κι εγώ. δεν ξερω γιατι με κανεις quote, δε λεμε κατι διαφορετικο ουτε χρειαζεται να μας ξαναδωσεις παραδειγματα για το οτι η εταιρια leasing θα βγαλει λεφτα απο το turnaround και τις οικονομιες κλιμακας και εσυ θα εχεις πληρωσει παραπανω, οποτε ναι. ως ιδιωτης δεν συμφερει. ξεκαθαρα.
dimips Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Πήγα από suzuki σήμερα και πήρα προσφορά. Ως ιδιώτης που δεν έχει 19.510 στο χέρι, έχω επιλογή μόνο τη χρηματοδότηση. Αγορά με χρηματοδότηση suzuki swift GL+ MT: 18490+130+320+300+270 = 19510 ( με όλα τα έξοδα τα έξτρα που βάζει η suzuki συν επεξεργασία αιτήματος δανείου της Alpha) Πρωκαταβολή 6000. Υπόλοιπο 13510. Με 4 χρόνια αποπληρωμή φτάνει στα 16.107. 900 + 400 + 430x4 = 3000 (2 μικρά + 2 μεγάλο service - λάστιχα - 4 έτη μικτή με 750ε απαλλαγή) Σύνολο: 6.000 + 16.107 + 3000 = 25.107 Suzuki swift 4ετιας κοντά στα 40-50.000χλμ = 13.000 στο car.gr. Αν πουληθεί στην τετραετία και δεν έχει αλλάξει η αγορά μεταχειρισμένων έχεις δώσει 12.000. Αν το κρατήσεις άλλα 4 χρόνια θα έχεις δώσει άλλα 3500 σε service/2ζ. λάστιχα/ασφάλεια(όχι μικτή). Σύνολο περίπου 29.000. Και θα το πουλήσεις 8000. Θα έχεις δώσει 21.000. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ενοικίαση με Leasing suzuki GL+ MT: πρωκαταβολή 6000 με ΦΠΑ 149 x 47 = 7000 με ΦΠΑ Σύνολο: 13.000 για 4 έτη / 60.000 χλμ / όλα τα service / ελαστικά / μικτή με 370ε απαλλαγή / 0.075 κάθε έξτρα χλμ Αν ξανακάνεις θα έχεις δώσει 26.000 στα 8 χρόνια -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
james01gr Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Στις 31/3/2025 στις 8:37 ΠΜ, cmaniac είπε Αν σκεφτείς τι οικονομία κλίμακας κάνει η εταιρεία leasing λόγω στόλου και συμφωνιών, το να χάνεις την προκαταβολή, συν κάτι άλλα ψιλά, απλά και μόνο για να το έχεις στα τρέχοντα έξοδα του μήνα είναι μάλλον άσκοπο, εκτός αν θες αμάξι εδώ και τώρα και σου λείπει το κεφάλαιο και δε θες τράπεζα, έντοκα δάνεια κλπ. Έστω ότι το αγοράζεις πες 21 ντουκου, μαζι με τα τέλη προετοιμασίας (η Suzuki χρεώνει ενα 500ρικο), συν στην τετραετία οπως λες κανα διχιλιαρο ολα μεσα γιατί ειναι γενικά οικονομικό και απ' όσο ξέρω απελπιστικά αξιόπιστο (αν και στα σερβις βαράει η μαμά, 150 το μικρό και 300-350 το μεγάλο), θα έχεις δώσει πες συνολο 23. Αν το πουλησεις 15 στην 4ετια, θα εχεις χασει 8. Για ποιο ουράνιο και τόξο συζητάμε, μεχρι τα 11 που κάνεις break even με το lease (άσε την αβεβαιότητα και τα ψιλά γράμματα) είναι λεφτά. Δεν τα τρώω σε σουβλάκια καλύτερα; Για ιδιώτη δεν συζητάμε καν το lease. Εκτός και εάν δεν θέλεις να ασχολείσαι καθόλου ούτε για ασφάλεια, για τέλη,λάστιχα και να τρέχουν οι άλλοι για εσενα. Για κάναν επαγγελματία και αυτό με επιφυλαξη 1
gina57 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Στις 3/4/2025 στις 7:40 ΜΜ, james01gr είπε Για ιδιώτη δεν συζητάμε καν το lease. Εκτός και εάν δεν θέλεις να ασχολείσαι καθόλου ούτε για ασφάλεια, για τέλη,λάστιχα και να τρέχουν οι άλλοι για εσενα. Για κάναν επαγγελματία και αυτό με επιφυλαξη Και όλα αυτά για ένα αυτοκίνητο 1200 cc με 82hp και υβριδικό " να 'χαμε να λέγαμε"? Έχουν ξεφύγει οι τιμές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα