Dev_angel Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Καλησπέρα σας, έχω στο σπίτι γραμμή 100αρα Cosmote. Aνανέωσα την συνδρομή μου στο ProtonVPN και θα ήθελα να βάλω ενα router με υποστήριξη VPN στο δικτυό μου (ώστε να καλύπτει με vp όλες τις συσκευές που συνδέονται σε αυτό) είτε αντικαθιστώντας το Speedport είτε δουλεύοντας μαζί με αυτό. Μπορείτε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο που να μην "σκοτώσει" και το πορτοφόλι μου? ΥΓ: Δε θέλω παπαγάλους όπως σε άλλα posts, τι το θες το vpn και δεν καλύπτει κλπ, μόνο σοβαρές προτάσεις
jkoukos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Plug & Play (Wireguard ή OpenVPN) κάποιο Router από τις συσκευές GL.iNet, ανάλογα τα χαρακτηριστικά που θέλεις και το βαλάντιο που αντέχεις. Στέλνονται από ευρωπαϊκή αποθήκη δωρεάν (10-12 μέρες) ή με κόστος 20€ (2-7 μέρες). Επεξ/σία 28 Μαρτίου από jkoukos 1
Dev_angel Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! @jkoukos Η λύση που πρότεινες φαίνεται πολύ καλή (ξεχώρισα αυτό εδώ) Αντίστοιχα στο Proton VPN λεει οτι υποστηρίζει τα Asus λόγω AsusWRT (οπότε βρήκα και το Asus RT-AX1800U ) Αρα αν πήγαινα με μια απο αυτες τις 2 επιλογές, απλά το συνδέω με lan στο Speedport (κλείνω και το wifi του) και κάνω όλες τις συνδέσεις (wifi, ethernet) μέσω του vpn router?
jkoukos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 26 λεπτά πριν, Dev_angel είπε Αρα αν πήγαινα με μια απο αυτες τις 2 επιλογές, απλά το συνδέω με lan στο Speedport (κλείνω και το wifi του) και κάνω όλες τις συνδέσεις (wifi, ethernet) μέσω του vpn router? Σωστά! Μπορείς επίσης να έχεις το GLiNet ως κύριο Router κατευθείαν στο ΟΝΤ και πίσω του το Speedport μόνο για την VoIP τηλεφωνία. Αυτό επιτυγχάνεται με VPN Policies ώστε το Speedport (ή όποια άλλη συσκευή θέλεις) να μην χρησιμοποιεί το VPN αλλά την κύρια σύνδεση της Cosmote.
jkoukos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 44 λεπτά πριν, suboy99 είπε Το Flint παίζει στα 87 ευρώ στο amazon.de Μου το βγάζει 90€ και με δωρεάν μεταφορικά αυτή την στιγμή (παράδοση 4 Απρίλη). Καλή προσφορά, έναντι 109€ κατευθείαν από την αποθήκη.
prince_21 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Για δες κ αυτο αν σου κανει https://www.skroutz.gr/s/40810243/Cudy-R700-VPN-Router.html
kajwbtfe Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Στις 1/4/2025 στις 1:06 ΜΜ, prince_21 είπε Για δες κ αυτο αν σου κανει https://www.skroutz.gr/s/40810243/Cudy-R700-VPN-Router.html Αυτο ακριβως κοιταγα και εγω μολις τωρα.Λογω της καινουργιας νομοθεσιας ειπα να βαλω ενα vpn αλλα αν κανει αυτο σκεφτηκα πως θα ειναι καλυτερα.Με αυτο λογικα θα εχεις vpn σε ολες τις συσκευες που θα ειναι συνδεδεμενες στο router.Αυτο μπαινει αναμεσα στο router και την οπτικη?Δλδ το συνδεεις στην οπτικη και απο κει συνδεεις με καλωδιο στο router?Λεω βλακειες?Ειναι προτιμοτερο αυτο η λυση σε software vpn?
prince_21 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, kajwbtfe said: Αυτο ακριβως κοιταγα και εγω μολις τωρα.Λογω της καινουργιας νομοθεσιας ειπα να βαλω ενα vpn αλλα αν κανει αυτο σκεφτηκα πως θα ειναι καλυτερα.Με αυτο λογικα θα εχεις vpn σε ολες τις συσκευες που θα ειναι συνδεδεμενες στο router.Αυτο μπαινει αναμεσα στο router και την οπτικη?Δλδ το συνδεεις στην οπτικη και απο κει συνδεεις με καλωδιο στο router?Λεω βλακειες?Ειναι προτιμοτερο αυτο η λυση σε software vpn? Βασικα χωρις να το εχω ψαξει αρκετα, μπορεις να το βαλεις και ως δευτερο router και εκει βαζεις VPN configuration. Εννοειται οτι χρειαζεται να εχεις αγορασει VPN service. Με αλλα λογια - αν δε θες ΟΛΕΣ οι συνδεδεμενες συσκευες να περνανε απο VPN, αναγκαστικα περνας το VPN configuration στο 2ο router. Επεξ/σία 2 Απριλίου από prince_21
kajwbtfe Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 11 λεπτά πριν, prince_21 είπε Βασικα χωρις να το εχω ψαξει αρκετα, νομιζω μπορεις να το βαλεις και ως δευτερο router και εκει βαζεις VPN configuration. Εννοειται οτι χρειαζεται να εχεις αγορασει VPN Δλδ δεν εχει vpn σε hardware επιπεδο?Πρεπει να κανω και συνδρομη σε vpn?Τοτε γιατι να το βαλω?Μονο και μονο δλδ για να μοπιραζει το vpn και σε αλλες συσκευες που συνδεονται στο router?Κατι δεν καταλαβαινω..
prince_21 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Ναι εννοειται οτι χρειαζεσαι συνδρομη VPN ετσι ωστε να μπορεσεις να κανεις configure στο VPN router που θα αγορασεις.
kajwbtfe Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 1 λεπτό πριν, prince_21 είπε Ναι εννοειται οτι χρειαζεσαι συνδρομη VPN ετσι ωστε να μπορεσεις να κανεις configure στο VPN router που θα αγορασεις. Οκ.Τοτε γιατι να το αγορασω σαν συσκευη και να μην αγορασω μια συνδρομη στο Nord,Surfshark η καποιο αλλο?
prince_21 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 1 minute ago, kajwbtfe said: Οκ.Τοτε γιατι να το αγορασω σαν συσκευη και να μην αγορασω μια συνδρομη στο Nord,Surfshark η καποιο αλλο? Σου ξαναλεω οτι πρεπει να αγορασεις και συνδρομη και το router αν σε ενδιαφερει να streamareis από TV / box κλπ διαφορετικα αγοραζεις μονο συνδρομη και παιζεις μπαλα μόνο απο κινητο και PC - laptop
jkoukos Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kajwbtfe είπε Δλδ δεν εχει vpn σε hardware επιπεδο?Πρεπει να κανω και συνδρομη σε vpn?Τοτε γιατι να το βαλω?Μονο και μονο δλδ για να μοπιραζει το vpn και σε αλλες συσκευες που συνδεονται στο router?Κατι δεν καταλαβαινω.. Το VPN είναι υπηρεσία που παίζει είτε για πρόσβαση στο εσωτερικό σου δίκτυο από το διαδίκτυο είτε το αντίθετο. Στην πρώτη περίπτωση στήνεις έναν VPN Server ενώ στην δεύτερη έναν VPN Client. Και οι 2 περιπτώσεις μπορούν να παίξουν είτε ως εφαρμογή (software) σε κάποια συσκευή είτε σε ξεχωριστή συσκευή (hardware). Στην πρώτη περίπτωση ΔΕΝ χρειάζεσαι συνδρομή σε κάποια VPN υπηρεσία. Στήνεις τον server σε κάποια συσκευή (είτε software είτε hardware) και είσαι κύριος του εαυτού σου. Εσύ θέλεις την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή να βγαίνεις στο διαδίκτυο από το εσωτερικό σου δίκτυο. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει να έχεις συνδρομή υπηρεσίας VPN (δωρεάν ή με κόστος) από οποιαδήποτε εταιρεία στον πλανήτη (άλλη ΙΡ, άλλη χώρα κλπ), διαφορετικά θα βγαίνεις όπως τώρα με την ΙΡ του παρόχου σου (με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον σκοπό που θέλεις το VPN). Μόνο το VPN σε software ή hardware δεν κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς συνδρομή. Αν θέλεις μία μόνον συσκευή (π.χ. ο υπολογιστής) να χρησιμοποιεί το VPN σου κάνει το software που το εγκαθιστάς σε αυτήν (αν γίνεται). Αν από την άλλη θέλεις πολλές συσκευές να χρησιμοποιούν το VPN, χρειάζεσαι λύση hardware. Επεξ/σία 2 Απριλίου από jkoukos 1
kajwbtfe Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το VPN είναι υπηρεσία που παίζει είτε για πρόσβαση στο εσωτερικό σου δίκτυο από το διαδίκτυο είτε το αντίθετο. Στην πρώτη περίπτωση στήνεις έναν VPN Server ενώ στην δεύτερη έναν VPN Client. Και οι 2 περιπτώσεις μπορούν να παίξουν είτε ως εφαρμογή (software) σε κάποια συσκευή είτε σε ξεχωριστή συσκευή (hardware). Στην πρώτη περίπτωση ΔΕΝ χρειάζεσαι συνδρομή σε κάποια VPN υπηρεσία. Στήνεις τον server σε κάποια συσκευή (είτε software είτε hardware) και είσαι κύριος του εαυτού σου. Εσύ θέλεις την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή να βγαίνεις στο διαδίκτυο από το εσωτερικό σου δίκτυο. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει να έχεις συνδρομή υπηρεσίας VPN (δωρεάν ή με κόστος) από οποιαδήποτε εταιρεία στον πλανήτη (άλλη ΙΡ, άλλη χώρα κλπ), διαφορετικά θα βγαίνεις όπως τώρα με την ΙΡ του παρόχου σου (με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον σκοπό που θέλεις το VPN). Μόνο το VPN σε software ή hardware δεν κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς συνδρομή. Αν θέλεις μία μόνον συσκευή (π.χ. ο υπολογιστής) να χρησιμοποιεί το VPN σου κάνει το software που το εγκαθιστάς σε αυτήν (αν γίνεται). Αν από την άλλη θέλεις πολλές συσκευές να χρησιμοποιούν το VPN, χρειάζεσαι λύση hardware. Δε το θέλω για μποξακι όπως αναφερθηκε πιο πάνω.Εχω συνδρομές σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες.Θελω μόνο και μόνο για το pc όταν θα κατεβάζω κάνα torrent.Αντε και στο κινητό να δω μέσω stremio καμμιά σειρά που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Επεξ/σία 2 Απριλίου από kajwbtfe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα