prince_21 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Αν ειναι για τορρεντακι πας σε συνδρομη και με Proton συγκεκριμενα εισαι μια χαρα μιας και επιτρεπει port forwarding και δεν κραταει logs. 1
isspro Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Καλησπέρα router για οπτική ίνα που να υποστηρίζει και vpn, τι προτείνετε;
prince_21 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου On 01/04/2025 at 13:06, prince_21 said: Για δες κ αυτο αν σου κανει https://www.skroutz.gr/s/40810243/Cudy-R700-VPN-Router.html Χτες αγορασα αυτο και εστησα VPN PROTON πανω του ως δευτερο router και το χρησιμοποιω αποκλειστικα στην TV για Stremio. Κανει τη δουλεια του μια χαρα. 1
teo_3 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου On 04/04/2025 at 10:36, prince_21 said: Χτες αγορασα αυτο και εστησα VPN PROTON πανω του ως δευτερο router και το χρησιμοποιω αποκλειστικα στην TV για Stremio. Κανει τη δουλεια του μια χαρα. Φίλε αν θες να αλλάξεις χώρες σέρβερ ανεβάζεις αρχείο και κάνεις τις αλλαγές απο το interface του ρούτερ ή έχει και κάποιο άλλο τρόπο ? 1
prince_21 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, teo_3 said: Φίλε αν θες να αλλάξεις χώρες σέρβερ ανεβάζεις αρχείο και κάνεις τις αλλαγές απο το interface του ρούτερ ή έχει και κάποιο άλλο τρόπο ? Ναι, με τις λίγες γνώσεις που έχω μέχρι στιγμής αυτό κάνω. Τώρα θα πάρω και ένα ασύρματο το cudy w3000 το οποίο λογικά υποστηρίζει εφαρμογη κινητού. Θα ενημερώσω άμεσα. Επεξ/σία 6 Απριλίου από prince_21 1
teo_3 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 1 hour ago, prince_21 said: Ναι, με τις λίγες γνώσεις που έχω μέχρι στιγμής αυτό κάνω. Τώρα θα πάρω και ένα ασύρματο το cudy w3000 το οποίο λογικά υποστηρίζει εφαρμογη κινητού. Θα ενημερώσω άμεσα. Και στο πρώτο ρούτερ το σύνδεσες μέσω dmz ή κατευθείαν
papajohn87 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Εγώ που έχω το ASUS RT-AX1800U και εχω περάσει το nord vpn σε σχέση με τον πρόγραμμα στον υπολογιστή η ταχύτητα πέφτει στα 30-40Mbps(Έχω 200αρα cosmote). Όταν παίζει το πρόγραμμα στο pc και όχι μέσω router η ταχύτητα είναι στα 170mbps. Λογικά παίζει ρόλο ο επεξεργαστής του router.
prince_21 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 10 hours ago, teo_3 said: Και στο πρώτο ρούτερ το σύνδεσες μέσω dmz ή κατευθείαν Etherner μιας και το ρουτερ που πηρα δεν υποστηριζει wireless συνδεση. 1
skepasti21 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 2/4/2025 στις 5:21 ΜΜ, jkoukos είπε Το VPN είναι υπηρεσία που παίζει είτε για πρόσβαση στο εσωτερικό σου δίκτυο από το διαδίκτυο είτε το αντίθετο. Στην πρώτη περίπτωση στήνεις έναν VPN Server ενώ στην δεύτερη έναν VPN Client. Και οι 2 περιπτώσεις μπορούν να παίξουν είτε ως εφαρμογή (software) σε κάποια συσκευή είτε σε ξεχωριστή συσκευή (hardware). Στην πρώτη περίπτωση ΔΕΝ χρειάζεσαι συνδρομή σε κάποια VPN υπηρεσία. Στήνεις τον server σε κάποια συσκευή (είτε software είτε hardware) και είσαι κύριος του εαυτού σου. Εσύ θέλεις την δεύτερη περίπτωση, δηλαδή να βγαίνεις στο διαδίκτυο από το εσωτερικό σου δίκτυο. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει να έχεις συνδρομή υπηρεσίας VPN (δωρεάν ή με κόστος) από οποιαδήποτε εταιρεία στον πλανήτη (άλλη ΙΡ, άλλη χώρα κλπ), διαφορετικά θα βγαίνεις όπως τώρα με την ΙΡ του παρόχου σου (με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον σκοπό που θέλεις το VPN). Μόνο το VPN σε software ή hardware δεν κάνει απολύτως τίποτα, χωρίς συνδρομή. Αν θέλεις μία μόνον συσκευή (π.χ. ο υπολογιστής) να χρησιμοποιεί το VPN σου κάνει το software που το εγκαθιστάς σε αυτήν (αν γίνεται). Αν από την άλλη θέλεις πολλές συσκευές να χρησιμοποιούν το VPN, χρειάζεσαι λύση hardware. Να μπω και γω στην κουβέντα jkoukos prince_21 κάνοντας μια χαζή ερώτηση? Ας πούμε ότι θέλω στο σπίτι μου, ότι συνδέεται στο Internet, να ειναι μέσω VPN. Γιατί να μην κάνουμε όλοι Server VPN αν ειναι να γλυτώσουμε συνδρομή? Επεξ/σία 8 Απριλίου από skepasti21
jkoukos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Άλλη είναι η δουλειά του server και άλλη του client. Εσύ (και για αυτό που συζητάμε εδώ και ρωτάς) θέλεις client. Ο server παίρνει την ΧΧΧ δημόσια ΙΡ του client και με δικιά του σύνδεση στο διαδίκτυο την μετατρέπει σε ΥΥΥ. Πες μου τώρα αν στήσεις server με ποια ΙΡ θα βγεις στο διαδίκτυο, αφού έχεις μία και μοναδική αυτή του παρόχου σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα