Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοιγω αυτο το thread μπας και συγκεντρωσουμε τη πληροφορια ολη μαζεμενη σε ενα thread

Οπως αρκετοι θα εχουν χαμπαρι οι λατρευτες τραπεζες που ολοι αγαπαμε και εχουμε στη καρδια μας εχουν ξεκινησει μουλωχτά να χρεωνουν για τη διατήρηση των τραπεζικων μας λογαριασμων. 
1η και καλυτερη η Eurobank οπου χρεωνει το Eurobank My Advantage Banking  €0.60 (να ειναι οι ωρες τους) ανα μηνα.
Δυστυχως ΔΕΝ υπαρχει τροπος για bypass της χρεωσης. Ειναι φαση take it or leave it

2η η Εθνικαρα μας που μας χρεωνει €0.80 (να ειναι οι ωρες τους) ανα μηνα για το λογαριασμο Προνομίων  και το πιο κραυγαλεο απο ολα ειναι η μεταβαση γινεται αυτοματα.
Στη περιπτωση της Εθνικης υπαρχει τροπος ειτε μεσω απο το app ειτε τηλεφωνικα να ζητησεις να ΜΗΝ μεταφερθεις.

3η ειναι η Alpha Bank μεσω του προγραμματος myAlpha Benefit Base  με χρεωση  €0.80 (να ειναι οι ωρες τους) ανα μηνα.  Στο λογαριασμο που διατηρω μου ηρθε εμαιλ οτι η μεταβαση θα γινει απο Ιουνιο αυτοματα. 
Και στη περιπτωση της alpha bank υπαρχει τροπος ειτε μεσω απο το app ειτε τηλεφωνικα να ζητησεις να ΜΗΝ μεταφερθεις.

Για την Πειραιως δεν γνωριζω αλλα φανταζομαι δεν νομιζω να ειναι τοσο χαζοι, ειδικα απο τη στιγμη που καποτε ηταν οι μονοι που χρεωναν ενα νεφρο γις τις iris συναλλαγες, να μην εχουν μπει στη διαδικασια να εφαρμοσουν αντιστοιχες χρεωσης. Οποιος συμφορουμιτης γνωριζει ας γραψει για να κανω update το αρχικο ποστ.

Disclaimer: οι αλλαγες δεν γινεται σε αλλους. Σε καποιους που διατηρουν πχ λογαριασμους μισθοδοσιας κτλ, δεν γινονται αλλαγες. Οποτε δεν ειναι απολυτο οτι θα γινει σε ολους η μεταβαση/αλλαγη

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, CptBill είπε

2η η Εθνικαρα μας που μας χρεωνει €0.80 (να ειναι οι ωρες τους) ανα μηνα για το λογαριασμο Προνομίων  και το πιο κραυγαλεο απο ολα ειναι η μεταβαση γινεται αυτοματα.
Στη περιπτωση της Εθνικης υπαρχει τροπος ειτε μεσω απο το app ειτε τηλεφωνικα να ζητησεις να ΜΗΝ μεταφερθεις.

Δλδ ολους τους απλους λογ/σμους η Εθνικη προκειται να τους μετατρεψει αυτοματα σε "Προνομιων"?

Παντως τις προαλλες πληρωσα το μηνιαιο λογ/σμο του ιντερνετ και με χαρα διαπιστωσα οτι η προμηθεια των 0,60€ ειχε φυγει.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

τελικά υπάρχει τρόπος να μην μεταφερθείς; 

ναι κυριολεκτικά υπάρχει σαν επιλογή, αλλά θα είχε νόημα μόνο αν δεν χρησιμοποιείς το λογαριασμό σου ουσιαστικά.

Αν επιλέξεις να μην μεταφερθείς ουσιαστικά θα έχεις λογαριασμό αλλά θα είναι σαν να μην έχεις, καθώς αν μείνεις στον απλό, δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα.

Δημοσ.

Κατηργησαν τις προμήθειες κάποιων εμβασματων και τώρα κοιτάνε να τα πάρουν από αλλού. Θλιβερή κατάσταση αλλά αφού δεν τους έχει πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, αυτα θα έχουμε. 

Αττικής και Πειραιώς προς το παρόν δεν χρεώνουν, αλλά είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν και αυτές. 

Καποια μόνιμη λύση νομίζω δύσκολα θα βρεθεί για να αποφύγουμε. Ίσως μέσω κάποιας fintech αλλά παραμένει ημίμετρο. 

Δημοσ.

Εκδίκηση για τις ληστρικες προμήθειες που αναγκάστηκαν να μειώσουν πριν λίγες βδομάδες. Το πιο σοφτ που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι οι τράπεζες, και πόσο δε οι ελληνικές, ειναι αντάξιο καρτέλ με αυτό του μεδεγιν την δεκαετία του 80 στη Κολομβία.. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, CptBill είπε

Για την Πειραιως δεν γνωριζω αλλα φανταζομαι δεν νομιζω να ειναι τοσο χαζοι

Δε χρειάζεται τα παίρνουν με άλλο τρόπο και μεγαλύτερα ποσά. Είμαι παθούσα και ξέρω, διάβασε την ύποπτη συναλλαγή που τρέχει σαν θέμα στο μπλα μπλα και θα καταλάβεις.😑

Δημοσ.

προσωπικα ειχα απο παλια λογαριασμους σε πειραιως ,alpha και εθνικη. θα μεινει no matter what της εθνικης που ειναι μισθοδοσιας και τις αλλες θα τις κλεισω.πλεον με iris ελυσα και το προβλημα αν πουλαγα κατι που επρεπε να εχουμε ιδια τραπεζα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα το ενοικιο απο τραπεζα αλφα μπανκ σε Πειραιώς και επελεξα να χρεωθω εγω ολα τα εξοδα. Στο αποδεικτικο δειχνει πως τα εξοδα ειναι 1€, ετσι ελεγε και οταν εκανα την μεταφορα μεσω του app,αλλα εμενα με κρατησε συνολο το ποσο μεταφορας συν 3,5€. 

Τι φαση; γιατι δεν εβγαλε την συνολικη χρεωση ωστε να γνωριζω.

Και τι σημαινει το "προβλέψεις" που αναφερει;

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.

δε ξέρω τι παίζει αλλά το έχω παρατηρήσει και προσωπικά σε μεταφορές που έχω κάνει.

πχ κανεις μια μεταφορά και επιλέγεις να πληρώσει ο καθένας τα δικά του (SHA). Θα βγει ας πούμε 2€ συνολικά κόστη.

Επιλέγεις να τα πληρώσεις όλα εσύ πιστεύοντας ότι θα χρεωθείς αυτά τα 2€ και τελικά γίνονται 4€

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Neptu είπε

δε ξέρω τι παίζει αλλά το έχω παρατηρήσει και προσωπικά σε μεταφορές που έχω κάνει.

πχ κανεις μια μεταφορά και επιλέγεις να πληρώσει ο καθένας τα δικά του (SHA). Θα βγει ας πούμε 2€ συνολικά κόστη.

Επιλέγεις να τα πληρώσεις όλα εσύ πιστεύοντας ότι θα χρεωθείς αυτά τα 2€ και τελικά γίνονται 4€

Οταν επιλεγεις να τα πληρωσεις ολα εσυ, ξερεις τι θα δωσεις, σου το λεει. Οταν επιλεγεις η καθε τραπεζα τα δικα της, δε ξερεις τι θα χρεωσει η τραπεζα-παραληπτης.

Ποσο καιρο εχεις να κανεις μεταφορα? εκανα προσφατα δυο φορες μικροποσα, η χρεωση για ολα σε μενα ηταν μολις 1€, εχουν μειωθει τα εξοδα εμβασματος.

20 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εβαλα το ενοικιο απο τραπεζα αλφα μπανκ σε Πειραιώς και επελεξα να χρεωθω εγω ολα τα εξοδα. Στο αποδεικτικο δειχνει πως τα εξοδα ειναι 1€, ετσι ελεγε και οταν εκανα την μεταφορα μεσω του app,αλλα εμενα με κρατησε συνολο το ποσο μεταφορας συν 3,5€.

ποιο app? δε χρησιμοποιησες ebanking?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω για τις άλλες τράπεζες αλλά στις Εθνική και Πειραιώς μπαίνοντας στα e-banking τους με ενημέρωσαν ότι ο "απλός" λογαριασμός αντίστοιχα στην κάθε τράπεζα θα μετατραπεί σε λογαριασμό με κάποια προνόμια και θα έχει κόστος 60 σεντ τον μήνα, και με ρωτούσαν αν ήθελα να γίνει η μετατροπή ή να παραμείνει "απλός" λογαριασμός. Επέλεξα να μην γίνει μετατροπή. Έχω την εντύπωση ότι κάτι αντίστοιχο μου έβγαλε και στο e-banking της Alpha Bank αλλά δεν θυμάμαι καλά. Οπότε έχετε το νου σας στο e-banking όσοι έχετε.

Εγώ προσωπικά μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών τραπεζών στέλνω μέσω IRIS που δεν έχει χρέωση μέχρι 500 ευρώ ανα ημέρα, και όλους τους λογαριασμούς τους πληρώνω με κάρτα απευθείας στις ιστοσελίδες των εταιρειών χωρίς να πληρώνω προμήθειες, οπότε δεν με ενδιαφέρουν τυχόν προνόμια.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

Οταν επιλεγεις να τα πληρωσεις ολα εσυ, ξερεις τι θα δωσεις, σου το λεει. Οταν επιλεγεις η καθε τραπεζα τα δικα της, δε ξερεις τι θα χρεωσει η τραπεζα-παραληπτης.

Ποσο καιρο εχεις να κανεις μεταφορα? εκανα προσφατα δυο φορες μικροποσα, η χρεωση για ολα σε μενα ηταν μολις 1€, εχουν μειωθει τα εξοδα εμβασματος.

ποιο app? δε χρησιμοποιησες ebanking?

Μεταφορα κανω συνεχεια. Αλλα επιλεγω είτε iris ή μεσω e banking αλλα ιδιας τραπεζας. Ετυχε να μην εχω πειραιως. 

1€ ελεγε στο αποδεικτικο πληρωμης, βαρενουν τον εντολεα, αλλα στο δεσμευμένο ποσο που εγω ηθελα να φτάσουν στον ιδιοκτητη ας πουμε 450€, ελεγε 453,5€. Και τοσα ειχαν αφαιρεθει απο τον λογαριασμο μου.

Μηπως στο αποδεικτικο αναφερει μονο τα εξοδα που θα χρεωσει η τραπεζα του παραλήπτη; Και η τράπεζα του εντολεα απλα τα αφαιρει; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

έχω να κάνω χρόνια μεταφορά σε λογαριασμό άλλης τράπεζας όπου υπάρχει χρέωση. Πολύ πιθανόν να έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα.

Υ.Γ Στείλτε με iris ρε παιδιά

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

1€ ελεγε στο αποδεικτικο πληρωμης, βαρενουν τον εντολεα, αλλα στο δεσμευμένο ποσο που εγω ηθελα να φτάσουν στον ιδιοκτητη ας πουμε 450€, ελεγε 453,5€. Και τοσα ειχαν αφαιρεθει απο τον λογαριασμο μου.

πως γινεται εσυ να χρεωθηκες 3,5€ κι εγω μονο 1?

4 ώρες πριν, Neptu είπε

έχω να κάνω χρόνια μεταφορά σε λογαριασμό άλλης τράπεζας όπου υπάρχει χρέωση. Πολύ πιθανόν να έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα.

μεταφορα εντος της ιδιας τραπεζας ειναι δωρεαν. Απο τραπεζα Α σε τραπεζα Β λεγεται 'εμβασμα' και εχει χρεωση. Αυτο που εχει αλλαξει τελευταια ειναι οτι μειωθηκαν αρκετα οι χρεωσεις αυτες. Για ebanking μιλαω παντα, το iris δε το χρησιμοποιω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...