Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξηθούν τα fake accounts και να μειωθούν τα installations.

Δημοσ.

Αλλη δουλεια και λεφτα δεν εχουμε παρα να αγοραζουμε υπολογιστες για να κανουμε πειραματα με νεα windows χωρις κανενα ουσιαστικο νοημα 

Win 10 για παντα και με κλειστα updates 

Δημοσ.

βήμα 1. κράζουμε microsoft με την πρωτη ευκαιρία οπου σταθούμε κι οπου βρεθουμε

βήμα 2. χρησιμοποιούμε προιόντα microsoft από το πρωι μέχρι το βράδυ

• Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφατα κυκλοφορησε η εκδοση Windows 11 LTSC 24H2

Δεν εχει τους ηλιθιους και εντελως ακυρους περιορισμους στο hardware για intel 9ης γενιας κλπ. Δεν ξερω αν θα τρεχει σε core 2 duo αλλα δεν νομιζω και κανενας να θελει να το τρεξει εκει

Δεν απαιτει microsoft account. Στο σημειο δημιουργιας λογαριασμου του λες οτι προοριζεται για domain και δεν παραπονιεται

Δεν εχει copilot, microsoft store και λοιπα ανεπιθυμητα bloat, οποτε και μικροτερη εγκατασταση σε χωρο.

Δοκιμες απο youtubers δειχνουν οτι εχει και μια (μικρη) κατα μεσο ορο βελτιωση και στην αποδοση σε παιχνιδια

Καποια απο αυτα βεβαια ηδη μπορει να τα καταφερει καποιος απλα και μονο αν φτιαξει usb boot με το rufus, αλλα τα LTSC τα εχουν απο μονα τους.

Φυσικα επειδη ολα αυτα θα ηταν πολυ καλα για να τα εχουμε ετσι απλα, οι LTSC εκδοσεις δεν διατιθενται στο ευρυ κοινο. Ειναι μονο για εκλεκτους εταιρικους πελατες η/και για οποιον δεν εχει... ηθικους φραγμους.

Επεξ/σία από Bspus
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Toper Harley είπε

Windows 10 until the sun 🌞 stops burning...!!!! 

Έτσι λέγανε κι αυτοί με τα xp και αργότερα αυτοί με τα 7 και τώρα αυτοί με τα 10. Θέμα χρόνου είναι φίλε. Όταν το pc σου δε θα μπορεί να είναι πια λειτουργικό θα αναγκαστείς να τα αλλάξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αν βρεθει καποιος πολυ απλος τροπος να περναει αυτο: reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f shutdown /r /t 0 αντι να το γραφουμε... Γιατι δεν παιζει να το μαθω αυτο απ' εξω! 

Δημοσ.

Κι εγώ τοπικό χρήστη χρησιμοποιώ αλλά δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο ή δύσκολο να κάνεις ένα λογαριασμό Microsoft . Όταν έρθει η ώρα για το επόμενο format θα βάλω το λογαριασμό Microsoft. Γιατί να μην το κάνω; Έχω ήδη αλλά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ.

Δημοσ.

Έχω ένα προσωπικό λογαριασμό Microsoft και όταν χρειάστηκε κάποιες φορές να στήσω υπολογιστές φίλων, χρησιμοποίησα τον λογαριασμό εκείνο, στη συνέχεια δημιούργησα τοπικό χρήστη, διέγραψα τον χρήστη με τον λογαριασμό Microsoft, αφαίρεσα τη συσκευή από τον προσωπικό μου λογαριασμό στη Microsoft και παρέδωσα το μηχάνημα.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΚ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΒΡΕ MICROSOFT ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ !!!

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, somt είπε

πολύ σοφο να βάλεις ένα OS που έχει υποστεί κοπτοραπτική απο αγνώστους και μπορεί να του έχουν φυτέψει ότι φυτεύεται

Όχι και άγνωστος ο James (FBConan)! Είναι ο πιο διάσημος σε forums και κοινότητες τεχνολογίας που ασχολούνται με custom Windows builds.

Δημοσ.

Ηδη σε νεα PC προεγκατεστημενα W11, εδω και μηνες συμβαινει αυτο , χωρις login δεν ... ( και κοροιδευα τα Mac )

Κάνεις login με ενα dummy account και μετά αποσύνδεση και σύνδεση ως τοπικός χρήστης..

Μην ξεχνατε επισης το bitlocker κλεισιμο αλλιως σερνεται το PC και αν γινει καμμια μλκ θα χασεις και τα δεδομενα σου ...

Με Rufus σε Usb stick , κάνεις ότι θες.. Βέβαια σε λίγο δεν θα μας αφήνουν να πειράζουμε τπτ πια και τον ήπιαμε !

Δημοσ.
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Εγώ θέλω να πω το εξής.

Τι μας αποτρέπει να ξεκινήσουμε όντως με νέο λογαριασμό ms (στην έσχατη περίπτωση που δεν θα υπάρχει πλέον τρόπος παράκαμψης) και μετά να το γυρίσουμε σε τοπικό χρήστη; Ή όπως αναφέρθηκε πριν, boot σε audit mode, δημιουργία τοπικού λογαριασμού και μετά boot κανονικά.

Όπως και να ΄χει, θα βρεθεί τρόπος όπως βρισκόταν και μέχρι τώρα.

Όσο για την εγκατάσταση σε μη υποστηριζόμενο hardware, εγώ μέχρι τώρα απλά διαγράφω το appraiserres.dll από τον φάκελο sources (στο usb ή στο iso) και δεν τρέχει κάστανο.

Γιατι το επομενο βημα της MS θα ειναι η εντελως αφαιρεση του τοπικου λογαριασμου.
Απλα το παει σιγα σιγα λογω των αναμενομενων αντιδρασεων.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nepomuk είπε

Το θεμα με το Linux ειναι οτι δεν υφισταται , δηλ ειναι τοσες πολλες οι παραλλαγες και ασυμβατες μεταξυ τους , ωστε χανεται η μπαλα .

Μακαρι να υπηρχε μια κυρια διανομη για τις μαζες , εδω ειναι και ο προβλημα οτι δεν υπαρχει.

Αυτό είναι το νόημα του linux. Άλλωστε, το linux δεν είναι το gui του, αλλά ο πυρήνας του και πάνω σε αυτόν ο καθένας προσθέτει ό,τι κρίνει σκόπιμο. Και έτσι, προκύπτουν οι διανομές. Ένας απλός χρήστης θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του με το mint ή το ubuntu. Εγώ που έχω ξεπεράσει το στάδιο του αρχάριου στο linux, χρησιμοποιώ Alpine linux σε data mode με persistency. Κατά το μπουτάρισμα, όλο το λειτουργικό φορτώνεται στη ραμ και τρέχει απο εκεί. Με την επανεκκίνηση όλα διαγράφονται και μπουτάρει απο την αποθηκευμένη κατάσταση, εκτώς αν δώσω εντολή να ενημερωθεί εκ νέου αυτή η κατάσταση. Μπορώ να έχω κοινόχρηστη αυτή τη "κατάσταση" και να τη φορτώνουν όσοι υπολογιστές επιθυμώ μέσα απο το δίκτυό μου. Άλλος, μπορεί να τρέξει Arch ή Gentoo και να στήσει το σύστημα όπως του αρέσει, παραμετροποιημένο ακριβώς για τον υπολογιστή του. Αυτό δηλαδή που τώρα σου φαίνεται προβληματικό, αν χρησιμοποιήσεις linux θα συνειδητοποιήσεις ( με τον καιρό και εφ'όσον θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του ) ότι είναι το πλεονέκτημά του έναντι των άλλων λειτουργικών.

8 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Καλές όλες αυτές οι διανομές αλλά το πρόβλημα είναι η συμβατότητα ορισμένων εφαρμογών. Και μη μου πεις για wine, lutris, bottles, proton κτλπ γιατί έχω φάει ατελείωτες ώρες να κάνω configuration για να λειτουργήσουν σωστά κάποια πράγματα που απλά στο τέλος δε λειτούργησαν.

VM και καθάρισες.

8 ώρες πριν, DinokGR είπε

Ε, δεν το λες και δημοφιλές το Linux για να γίνει και "ακόμα πιο δημοφιλές από ότι είναι".  

Όταν σφίξουν τα γάλατα απο πλευράς Microsoft, ο πολύς κόσμος θα πρέπει να αναρωτηθεί αν αξίζει να αναβαθμίσει το σύστημά του μόνο και μόνο για να μπορεί να τρέξει Windows ή αν μπορεί να κάνει τη δουλειά του με τον ίδιο ακριβώς υπολογιστή, τις ίδιες ή παρόμοιες εφαρμογές, κάτω απο το Linux.

6 ώρες πριν, ethereum είπε

πολύς κόσμος δουλεύει μόνο ένα browser , γραφεία , επιχειρήσεις , ιδιώτες , ικανότατοι υπολογιστές 6ης 7ης 8ης γενιάς Intel με αρκετή ram , γιατί το κάνουν αυτό ?

Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους με το linux.

5 ώρες πριν, magictoboggan είπε

καλό το vm αλλά δεν μπορείς να αξιοποιήσεις το hardware στο 100% της απόδοσης όπως όταν τρέχει native.

Νομίζεις. Το αντίθετο ισχύει. Μπορείς να εκχωρήσεις πόρους του συστήματος στο vm, δίσκους, ελεγκτές δίσκων, θύρες usb, δίαυλους pci ( και κατ'επέκταση, κάρτες γραφικών και ό,τι άλλο περιέχει ο υπολογιστής ) και όχι μόνο να έχεις πλήρη αξιοποίηση του hardware, αλλά μερικές φορές και καλύτερη χρήση λόγω του καλύτερου τρόπου που το linux διαχειρίζεται τους πόρους ενός συστήματος. Ρίξε μια ματιά το KVM virtualization, καθώς και στον proxmox hypervisor.

• Like 4
Δημοσ.

Αν τα εγκαταστήσεις για δημόσια χρήση (όχι ιδιωτική ) μπορείς να παρακάμψεις κωδικό και λογαριασμό.

Τουλάχιστον πριν μια εβδομάδα που τα έκανα εγκατάσταση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...