Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, uniquegr είπε

Απο τη στιγμή που δεν καταλαβαίνεις ότι αναφέρομαι στο κόστος αντικατάστασης εξοπλισμού, αντιλαμβάνεσαι ότι εννοώ το κόστος απόκτησης ενός κλειδιού, χτίζεις πάνω σε αυτό όλο σου το αφήγημα και νομίζεις ότι λες και εξυπνάδες, δεν χρειάζεται να σου πω ποιος προσφέρει ψυχαγωγία. Αλλά μιας που αναφέρθηκες σε μη ενεργοποιημένα windows ή σε κλειδιά των τριών ευρώ, για πες μου λίγο: τί θα γίνει αν πάει κλιμάκιο για έλεγχο σε μια επιχείρηση και βρει υπολογιστή να τρέχει windows χωρίς κλειδί ή με ένα των τριών ευρώ

Δε σχολιάζω τις υπόλοιπες μπαρούφες πιο πάνω, αλλά πραγματικά το έχεις τερματίσει σε ποιες επιχειρήσεις αναφέρεσαι όπου θα αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό τους λόγω περιορισμών στο hardware

-Πολυεθνικές, όπου αντικαθιστούν τα μηχανηματά τους ανα 3ετία, αναλόγως του leasing οπου έχουν?

-Ατομικές όπου πολλοί τρέχουν ακόμη windows xp, 7, και προγράμματα pacthed από DOS 25ετίας

-Εστιατόρια, με μηχανήματα παραγγελιοληψίας closed όπου το λογισμικό πωλείται με την αγορά και όταν σκάσει κανένα ψάχνουν κόσμο να το αποκαταστήσει

-Εργαλειομηχανές CNC όπου τρέχουν win 98, xp και αν σκάσει μια μητρική πάς ali express και σκάς 500€ και πάλι έχεις παραγωγή, ή φαντάζεσαι ότι πετά κανείς μηχανήματα 1,5 εκ €......

-Μηχανικούς όπου τρέχουν acad σπασμένο, φωτογράφους, όπου έχουν photoshop από Θειο, ή φαντάζεσαι ότι όλοι αυτοί αλλάζουν μηχανήματα επειδή περιμένουν την microsoft.....

Απλά κάνεις νοητικές ασκήσεις για να υποστηρίξεις τις φαντασιώσεις σου

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nazarene είπε

Δε σχολιάζω τις υπόλοιπες μπαρούφες πιο πάνω, αλλά πραγματικά το έχεις τερματίσει σε ποιες επιχειρήσεις αναφέρεσαι όπου θα αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό τους λόγω περιορισμών στο hardware

-Πολυεθνικές, όπου αντικαθιστούν τα μηχανηματά τους ανα 3ετία, αναλόγως του leasing οπου έχουν?

-Ατομικές όπου πολλοί τρέχουν ακόμη windows xp, 7, και προγράμματα pacthed από DOS 25ετίας

-Εστιατόρια, με μηχανήματα παραγγελιοληψίας closed όπου το λογισμικό πωλείται με την αγορά και όταν σκάσει κανένα ψάχνουν κόσμο να το αποκαταστήσει

-Εργαλειομηχανές CNC όπου τρέχουν win 98, xp και αν σκάσει μια μητρική πάς ali express και σκάς 500€ και πάλι έχεις παραγωγή, ή φαντάζεσαι ότι πετά κανείς μηχανήματα 1,5 εκ €......

-Μηχανικούς όπου τρέχουν acad σπασμένο, φωτογράφους, όπου έχουν photoshop από Θειο, ή φαντάζεσαι ότι όλοι αυτοί αλλάζουν μηχανήματα επειδή περιμένουν την microsoft.....

Απλά κάνεις νοητικές ασκήσεις για να υποστηρίξεις τις φαντασιώσεις σου

Αρχικά, ξεκαθάρισα ότι αναφέρομαι στον καθημερινό χρήστη ενός υπολογιστή που θα κληθεί να αγοράσει νέο εξοπλισμό μόνο και μόνο για να του επιτραπεί να τρέξει Windows 11, μιας που τα Windows 10 θα καταστούν επικίνδυνα λόγω του τερματισμού υποστήριξής τους. Όταν το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας κάποιου χρήστη σε έναν υπολογιστή έχει να κάνει με ένα web browser, το αφήγημά σας περί δυσκολίας μετάβασης στο linux πάει περίπατο, άρα το ποιος λέει μπαρούφες είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί.

Αποπειράθηκες να υποτιμήσεις την αναφορά μου στο κόστος μετάβασης στα Windows11 μιλώντας για το χαμηλό κόστος αγοράς ενός κλειδιού ( το οποίο δεν χρειάζεται κιόλας όταν μιλάμε για αλλαγή σε 11 απο 10 ), τη στιγμή που εγώ έχω κάνει ξεκάθαρο ότι μιλάω για το κόστος του hardware και όχι του software. 

Επειδή όμως αναφέρθηκες στο χαμηλό κόστος αγοράς ενός κλειδιού, γι'αυτό και σε ρώτησα ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τί θα συμβεί σε κάποιον αν πάει κλιμάκιο για έλεγχο στον επαγγελματικό του χώρο και βρει έστω και ένα τέτοιο windows license, δεν το συζητώ για το τί θα συμβεί αν βρεθούν στον υπολογιστή σπασμένες εφαρμογές. 

Τώρα, για τα παραδείγματα που παρέθεσες, μόνο να γελάσω μπορώ. Θα αλλάξουν σε Windows 11 όλοι αυτοί; Όχι, ειδικά οι πολυεθνικές, τα εστιατόρια, τα cnc κλπ.Όλα αυτά λειτουργούν ( ή πρέπει να λειτουργούν ) σε ένα αποκλεισμένο απο τον έξω κόσμο περιβάλλον, άρα μπορούν να τρέχουν όποιο λειτουργικό τους εξυπηρετεί. Είναι όμως όχι μόνο παντελώς άστοχο, αλλά και εγκληματικά βλακώδες να παραμείνει κάποιος ακόμα και στα Windows 10 μετά τη λήξη υποστήριξής τους. Για τον απλό χρήστη λοιπόν, αυτόν που κάνει τη δουλειά του μέσω web browser, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να περάσει σε Windows 11. Τον ίδιο ακριβώς browser θα χρησιμοποιήσει και στο linux, αλλά με περισσότερη ασφάλεια απο μια μη υποστηριζόμενη έκδοση των Windows και χωρίς να ξηλωθεί να αγοράσει νέο υπολογιστή μόνο και μόνο για να του επιτρέψει η MS να τρέξει Win11. Τί δεν καταλαβαίνεις;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 29/3/2025 στις 3:28 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Δηλαδη για να καταλαβω αν θελεις εναν υπολογιστή εκτος δικτυου τελος και τα win ετσι🤣

Βλεπω τo Linux να γίνεται ακομα πιο δημοφιλες απο οτι είναι 

Μερικές φορές σκέφτομαι πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι για κάποιον να γυρίσει την πλάτη στα Windows και να στραφεί αποκλειστικά στο Linux. Κάποιοι από εμάς το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια, και πλέον δεν θυμόμαστε καν τα πρακτικά προβλήματα που χρειάστηκε ν' αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε. Υποθέτω, πάντως, ότι οι κύριοι λόγοι που κρατάνε τους χρήστες στα Windows εξακολουθούν να είναι α) το gaming, β) οι εξειδικευμένες εφαρμογές που διατίθενται μόνο για Windows. Υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, the_kolderson είπε

Μερικές φορές σκέφτομαι πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι για κάποιον να γυρίσει την πλάτη στα Windows και να στραφεί αποκλειστικά στο Linux. Κάποιοι από εμάς το έχουμε κάνει εδώ και χρόνια, και πλέον δεν θυμόμαστε καν τα πρακτικά προβλήματα που χρειάστηκε ν' αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε. Υποθέτω, πάντως, ότι οι κύριοι λόγοι που κρατάνε τους χρήστες στα Windows εξακολουθούν να είναι α) το gaming, β) οι εξειδικευμένες εφαρμογές που διατίθενται μόνο για Windows. Υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Εγω εχω εγκαταλείψει πανω απο 20 χρονια και λιγα λεω, το τελευταιο λειτουργικό που θυμαμαι πολυ καλα ηταν τα ΧP,  τα μετα χπ win τα εχω σε  ενα δισκο που καθε τόσο τον ενημερωνω με τις διαφορες εκδοσεις των win ετσι μονο και μονο για να μην μένω πισω σε πληροφορία, αλλα δεν τα λειτουργώ ποτέ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Εγω εχω εγκαταλείψει πανω απο 20 χρονια και λιγα λεω, το τελευταιο λειτουργικό που θυμαμαι πολυ καλα ηταν τα ΧP,  τα μετα χπ win τα εχω σε  ενα δισκο που καθε τόσο τον ενημερωνω με τις διαφορες εκδοσεις των win ετσι μονο και μονο για να μην μένω πισω σε πληροφορία, αλλα δεν τα λειτουργώ ποτέ.

Να είναι καλά τα εικονικά μηχανήματα. Εγώ είμαι με linux εδώ και 5 χρόνια. Έχω κρατήσει ένα εικονικό μηχάνημα με Windows καθαρά για το office και για ακόμη 2-3 εφαρμογές που δεν τις βρίσκω σε linux. Όταν λήξει η υποστήριξη στα 10, θα πάω σε 10 LTSC Iot. Όταν λήξει και εκεί η υποστήριξη θα δω τι θα κάνω, αλλά μέχρι το 2032 έχουμε καιρό.

Δημοσ.

Στο Home Edition ισως να μπορουν να το κανουν αλλα σε PRO και ανω o offline λογαριασμος ειναι απαραιτητος για εταιριες, σχολεια κτλπ. Παντα θα υπαρχει τροπος να φτιαξεις offline account.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/03/2025 at 14:28, NikosKallithea said:

Βλεπω τo Linux να γίνεται ακομα πιο δημοφιλες απο οτι είναι 

image.png.bb923842db62fed488f8bf48fa0a672a.png

image.png.0cfef6458a366761c523a32513ec7b6c.png

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...