mikemarios Δημοσ. 5 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 5 Μαϊου 3 ώρες πριν, navigatoras είπε Η παροχή xxxxxxxxxx δεν είναι στις παραπάνω κατηγορίες. @navigatoras Ποιες κατηγορίες εννοεί;
navigatoras Δημοσ. 6 Μαϊου Δημοσ. 6 Μαϊου 15 hours ago, mikemarios said: @navigatoras Ποιες κατηγορίες εννοεί; Η Εφαρμογή Μετρητικών Δεδομένων Τηλεμετρούμενων Παροχών περιλαμβάνει τις παροχές μέσης τάσης (ΜΤ), τις τηλεμετρούμενες παροχές χαμηλής (ΧΤ) μέσω μετασχηματιστών εντάσεως Νο 5-6-7 και τηλεμετρούμενες παροχές ΧΤ net-metering, PV στέγης, ηλεκτροκίνηση και πιστοποιημένες ΧΤ που είναι στο μητρώο. Αυτή είναι η προηγούμενη παράγραφος, άρα αυτές είναι οι κατηγορίες 1
DimitrPa Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 29/4/2025 στις 3:18 ΜΜ, acmegr7 είπε @mikemarios αρχικά μπράβο για τη δουλειά σου και το ότι το μοιράστηκες με την κοινότητα! Από ότι καταλαβαίνω τα δεδομένα αφορούν αποκλειστικά την κατανάλωση από το δίκτυο. Πιστεύεις θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και για την έγχυση ενέργειας στο δίκτυο; Είναι σίγουρα για μικρότερο κοινό, αλλά όσοι έχουμε φωτοβολταϊκά, πιστεύω θα μας εξυπηρετούσε. Και πάλι συγχαρητήρια! Παρατήρησα ότι τα δεδομένα καταγραφής της παραγωγής στο mpd είναι τώρα λάθος, από τον Μάρτη που είχα να τα τσεκάρω. Συγκεκριμένα στις kWh της παραγωγής έχουν προσθέσει τώρα και τις kWh της έγχυσης. Η κατανάλωση και η έγχυση είναι σωστές. Επεξ/σία 7 Μαϊου από DimitrPa
acmegr7 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Αφού το είχα εγκαταστήσει με την default ημερομηνία, έκανα αλλαγή σε μεταγενέστερη ημερομηνία και περίμενα να βλέπω μικρότερη κατανάλωση αλλά μου κρατάει ακόμα τα ίδια δεδομένα. any suggestions?
mikemarios Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 12:51 ΜΜ, acmegr7 είπε Αφού το είχα εγκαταστήσει με την default ημερομηνία, έκανα αλλαγή σε μεταγενέστερη ημερομηνία και περίμενα να βλέπω μικρότερη κατανάλωση αλλά μου κρατάει ακόμα τα ίδια δεδομένα. any suggestions? Μεταγενέστερη ημερομηνία δεν αφήνει το integration μέσα από τη διαμόρφωση του config entry. Εκτός και αν εννοείς ότι έκανες απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση. Αν ναι, δεν δουλεύει έτσι. Μπορεί να προσθέσει παλαιότερα δεδομένα αν θέλεις ορίζοντας νέα παλαιότερη αρχική ημερομηνία αλλά όχι να αφαιρέσεις δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο recorder του ΗΑ. Για ποιο λόγο θέλεις μεταγενέστερη ημερομηνία; Στις 7/5/2025 στις 12:40 ΜΜ, DimitrPa είπε Συγκεκριμένα στις kWh της παραγωγής έχουν προσθέσει τώρα και τις kWh της έγχυσης. Η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι ίση με το άθροισμα της καταναλωθείσας και της εγχυόμενης; Αν ναι, γιατί πιστεύεις ότι είναι λάθος;
acmegr7 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 20 λεπτά πριν, mikemarios είπε Για ποιο λόγο θέλεις μεταγενέστερη ημερομηνία; Γιατί θέλω να μετράει από όταν ενεργοποιήθηκε το φωτοβολταϊκό σύστημα ώστε να υπολογίζω το διαθέσιμο απόθεμα που έχω στο δίκτυο (είμαι με net metering).
DimitrPa Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mikemarios είπε Η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι ίση με το άθροισμα της καταναλωθείσας και της εγχυόμενης; Αν ναι, γιατί πιστεύεις ότι είναι λάθος; Δεν είναι. Γιατί έχω καταγραφή από τον inverter και από εξωτερικό smart clamp οι οποίες συμφωνούσαν ακριβώς με την καταγραφή του ΔΕΔΔΗΕ τα προηγούμενα χρόνια και γιατί δεν μπορώ να παράγω 50 kWh την ημέρα, που μου δείχνει τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ. Πάλι "πατάτα" έκαναν. Επεξ/σία 8 Μαϊου από DimitrPa
mikemarios Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, acmegr7 είπε Γιατί θέλω να μετράει από όταν ενεργοποιήθηκε το φωτοβολταϊκό σύστημα ώστε να υπολογίζω το διαθέσιμο απόθεμα που έχω στο δίκτυο (είμαι με net metering). @acmegr7 O πίνακαs long terms (statistics) της βάσης δεδομένων του HA, είναι φτιαγμένος ώστε να κρατάει για πάντα τις εγγραφές που καταχωρούνται από όλους τους αισθητήρες που έχεις (no purge). Από αυτόν τον πίνακα παίρνει δεδομένα το energy dashboard του ΗΑ. Αν δε μπορείς να βρεις εναλλακτικό τρόπο π.χ. φιλτράρισμα χρονικής περιόδου στο energy dashboard, τότε υπάρχει διαδικασία να σου υποδείξω για να καθαρίσεις όλα τα δεδομένα του αισθητήρα deddie_consumption από τους long-terms πίνακες της βάσης δεδομένων του HA (και τα persistant store που έχει η ενσωμάτωση), αλλά παρεμβαίνεις στη βάση του ΗΑ και δεν είναι το πιο safe. 8 ώρες πριν, DimitrPa είπε και γιατί δεν μπορώ να παράγω 50 kWh την ημέρα, που μου δείχνει τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ. @DimitrPa από το app myDEDDIE βλέπεις τις ενδείξεις αυτές; Επεξ/σία 9 Μαϊου από mikemarios 1
DimitrPa Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 13 ώρες πριν, mikemarios είπε @DimitrPa από το app myDEDDIE βλέπεις τις ενδείξεις αυτές; Όχι. Δεν εμφανίζει καμπύλη παραγωγής το app, εδώ και κάποιο καιρό, ενώ η μηνιαία τηλεμέτρηση της παραγωγής, που δίνει για την τιμολόγηση, είναι σωστή. 13 ώρες πριν, mikemarios είπε @acmegr7 O πίνακαs long terms (statistics) της βάσης δεδομένων του HA, είναι φτιαγμένος ώστε να κρατάει για πάντα τις εγγραφές που καταχωρούνται από όλους τους αισθητήρες που έχεις (no purge). Από αυτόν τον πίνακα παίρνει δεδομένα το energy dashboard του ΗΑ. Αν δε μπορείς να βρεις εναλλακτικό τρόπο π.χ. φιλτράρισμα χρονικής περιόδου στο energy dashboard, τότε υπάρχει διαδικασία να σου υποδείξω για να καθαρίσεις όλα τα δεδομένα του αισθητήρα deddie_consumption από τους long-terms πίνακες της βάσης δεδομένων του HA (και τα persistant store που έχει η ενσωμάτωση), αλλά παρεμβαίνεις στη βάση του ΗΑ και δεν είναι το πιο safe. @mikemariosΕάν θυμάμαι καλά, απεγκαθιστώντας ένα integration, μπορείς να διαγράψεις τα long term statistics των entities που μένουν ορφανά. Δεν είμαι σίγουρος.
mikemarios Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DimitrPa είπε Όχι. Δεν εμφανίζει καμπύλη παραγωγής το app, εδώ και κάποιο καιρό, ενώ η μηνιαία τηλεμέτρηση της παραγωγής, που δίνει για την τιμολόγηση, είναι σωστή. @DimitrPa Δεν καταλάβα από που είδες τις λανθασμένες ενδείξεις (ανέφερες ότι σου έδειξε λανθασμένη παραγωγή 50 kWh). Επεξ/σία 9 Μαϊου από mikemarios
mikemarios Δημοσ. 9 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 9 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DimitrPa είπε mikemariosΕάν θυμάμαι καλά, απεγκαθιστώντας ένα integration, μπορείς να διαγράψεις τα long term statistics των entities που μένουν ορφανά. Δεν είμαι σίγουρος @DimitrPa Όχι για τους πίνακες long term της βάσης δεδομένων του Home Assistant. Μήπως εννοείς στο αρχείο config_entity του core; Εκεί ναι διαγράφονται τα ορφανά entities μετά από μήνα περίπου. Για να διαγράψεις δεδομένα στους πίνακες statistics και statistics_meta χρειάζεται χειροκίνητη παρέμβαση στη βάση π.χ με addon SQLite. Επεξ/σία 9 Μαϊου από mikemarios
DimitrPa Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου 5 ώρες πριν, mikemarios είπε @DimitrPa Δεν καταλάβα από που είδες τις λανθασμένες ενδείξεις (ανέφερες ότι σου έδειξε λανθασμένη παραγωγή 50 kWh). Στο mpd (στο website) είναι λάθος η καμπύλη παραγωγής. Στο app (iOS) δεν εμφανίζεται η καμπύλη παραγωγής 1
borbou Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Στις 29/4/2025 στις 3:53 ΜΜ, mikemarios είπε Ναι γίνεται εφόσον το υποστηρίζει ο μετρητής σου. Θα το προσθέσω ως future idea για μελλοντική προσθήκη γιατί χρειάζονται αρκετά πράγματα να γίνουν για να προστεθεί στο integration. Το class type του POST προς το API μπορεί να είναι active, reactive, produced και injected. To active είναι η καταναλωθείσα ενέργεια, το reactive είναι η άεργη ενέργεια (αν το λέω καλά, η οποία νομίζω δεν μετριέται από το ΔΕΔΔΗΕ στους χαμηλής τάσης), τα produced και injected δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι η διαφορά τους. Ίσως το produced είναι η συνολική παραγόμενη ηλεκτρ. ενέργεια = αυτοκαταναλώμενη ενέργεια + επιστρεφόμενη στο δίκτυο ενέργεια; Σε κάθε περίπτωση είμαι θετικός να το κάνω, αλλά θα χρειαστώ βοήθεια κυρίως με το τι επιστρέφει το API του ΔΕΔΔΗΕ. Εάν ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις και έχεις εγκαταστήσει το Integration (δλδ έχεις βγάλει κλειδί token) πες μου για να σου πω τι χρειάζομαι. Καλησπέρα @mikemarios συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλεια και ευχαριστώ για το πολύ χρήσιμο integration. Θα με ενδιέφερε και εμένα η δυνατότητα να παίρνουμε τα δεδομένα εγχυσης ενέργειας, μπορώ να βοηθήσω και εγώ αν χρειαστείς κάτι. Έχω εγκαταστήσει το integration. Ευχαριστώ και πάλι! 1
superpanos2 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Καλησπέρα και από εμένα. Αν κατάλαβα καλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το addon γιατί δε υποστηρίζεται η τελεμέτρηση στον μετρητή μου; Έχω εδώ και περίπου 2-3 χρόνια τον έξυπνο μετρητή SANXING, παροχή μονοφασική 8kVA . Λαμβάνω μηνιαίους εκκαθαριστικούς επίσης εδώ και χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι είναι τηλεμέτρηση γιατί οι υπάλληλοι του δεδδηε δεν έρχονται να δουν τον μετρητή πλέον. Στην εφαρμογή μπορώ να δω τις μηνιαίες ενδείξεις κανονικά, αλλά δεν μπορώ να δω τις καμπύλες. Και από το API παίρνω αυτό όταν βάζω τα στοιχεία μου: { "curveSearchParameters": { "analysisType": 0, "classType": "active", "confirmedDataFlag": false, "fromDate": "2025-01-01T10:24:00.799+02:00", "hourAnalysisFlag": false, "supplyNumber": "xxxxxxxxx", "taxNumber": "xxxxxxxxx", "toDate": "2025-05-29T11:24:00.799+03:00" }, "curves": [] } Άρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω;
mikemarios Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου @superpanos2 Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχεις ενεργοποιημένη τηλεμετρία καταναλώσεων. Μοντέλο μετρητή; Ο δικός μου που έχει τηλεμετρία είναι ο SANXING SX1A1-SELS-05.
Προτεινόμενες αναρτήσεις