Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αυτό το club

Ενα club για τους κατοχους , λατρες η wannabees του εξυπνου σπιτιου και των gadgets γυρω απο αυτο
 1. Δραστηριότητα στο club
 2. Άμα είναι να το κάνεις έτσι, με τα ανάλογα έξοδα σε καλωδιώσεις κλπ, πήγαινε σε knx. Πιο ευέλικτο και οικονομικό από shelly, γιατί τραβάς καλώδια φορτίου για τα φορτία και για τους διακόπτες τραβάς μόνο καλώδια bus με τα οποία κάνεις ότι θες, αλλάζεις και την λειτουργικότητα κάθε διακόπτη ξέρω 'γω, από τον προγραμματισμό του knx. Εγώ δεν ψάχτηκα ιδιαίτερα σε αυτό, γιατί πήγα σε φιλοσοφία shelly μέσα στους διακόπτες, οπότε το μόνο που είχα να κάνω extra, ήταν να τραβήξω ουδέτερο μέσα στους διακόπτες ώστε να μπορεί να μπει shelly όπου (και όποτε, γιατί δεν έβαλα παντού με την μία), ήθελα. Όλες οι λύσεις πάντως, μπαίνουν σε ha.
 3. Καλησπέρα στην ομάδα, Είμαι ο Πάνος, 28 χρονών και σκοπεύω να ανακαινίσω εξ ολοκλήρου το σπίτι μου. Όταν λέω ανακαίνιση εννοώ αλλαγή τα πάντα ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κλπ κλπ. Επίσης, ενδιαφέρομαι να το κάνω έξυπνο και επειδή το knx είναι πάρα πολύ ακριβό αποφάσισα να το κάνω μόνος μου με Home Assistant. Έχω ξεκινήσει ήδη να πειραματίζομαι φλασάροντας διακόπτες της sonoff με λογισμικό tasmota και κάποια άλλα πράγματα που είχα αλλά για μετά την ανακαίνηση θα ήθελα να το κάνω όλο από την αρχή και σωστά. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω σε εσάς που είστε ήδη σχετικοί, έχετε καμία ιδέα ως προς την καλωδίωση του σπιτιού τι θα πρέπει να γίνει; Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να φεύγει από το γενικό ένα καλώδια για κάθε σημείο; Δηλαδή ένα καλώδιο για κάθε πρίζα, ένα για κάθε διακόπτη, ένα για κάθε πατζούρι, ένα για κάθε τέντα... κλπ κλπ. Ουσιαστικά για κάθε τελική συσκευή να βγαίνει ένα καλώδιο. Στο μυαλό μου έχω να αγοράσω τα ρελέ της shelly (ρελέ, ρελέ για διακόπτες, ντίμερ) και όπως ανέφερα παραπάνω να περνάει από κάθε τελική συσκευή ή διακόπτη καλώδιο που να καταλήγει στο γενικό πίνακα, και οι συνδέσεις που προκύπτουν να γίνουν στον πίνακα. Για παράδειγμα αν πούμε ότι σε ένα δωμάτιο έχουμε 4 πρίζες και θέλουμε να τους δώσουμε ρεύμα, θα έρθουν 4 καλώδια στον γενικό από το δωμάτιο και αυτά θα τα ενώσουμε μεταξύ τους αλλά και με το ρεύμα με κλέμες. Κατ' επέκταση έτσι δίνουμε ρεύμα στις πρίζες ενός δωματίου. Γνωρίζω ότι καλύτερα θα ήταν να βάλουμε ένα ρελέ για κάθε πρίζα αλλά ανεβάζει πολύ το κόστος, χωρίς λόγο και δεν υπάρχει ακόμη αυτή η ανάγκη. Σκέφτηκα να γίνει η καλωδίωση έτσι και αν προκύψει η ανάγκη, τότε μπορώ να μεγαλώσω τον ηλεκτρολογικό πίνακα προσθέτοντας καινούρια έξυπνα ρελέ. Ακόμα ένα παράδειγμα για τα φώτα. Έστω ότι έχουμε το φως ενός υπνοδωματίου. Επίσης έχουμε και 3 διακόπτες που θέλουμε να αναβοσβήνουν το φως (έναν στην είσοδο και δεξιά-αριστερά από το κρεβάτι). Στον γενικό πίνακα λοιπόν θα έρθουν 4 καλώδια, 1 από το φως και 3 από τους διακόπτες. Το φως θα συνδεθεί σε ρελέ της shelly για να ανάβει και να σβήνει και τα καλώδια των διακοπτών θα συνδεθούν με το shelly plus i4 (είναι ένα ρελεδάκι που δέχεται ως είσοδο το πάτημα έως και 3 διακοπτών). Οπότε κάθε φορά που θα πατιέται ένας διακόπτης θα δίνει εντολή το shelly plus i4 στο φως να ανάψει ή να σβήσει, μέσω του Home Assistant. Τέλος, εσείς που έχετε κάνει ήδη τα σπίτια σας με Home Assistant ή κάτι άλλο, υπάρχει κάτι που θα κάνατε διαφορετικά στο σπίτι σας ή θα μου προτείνατε κάτι καλύτερο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 4. Καλησπέρα και από εμένα. @gmenex μπορείς να ψάξεις σχετικά με τον αερισμό χώρου με ανάκτηση θερμότητας. Είναι αρκετά απλό και δε χρειάζεται να κάνεις έξυπνο το σπίτι σου. Ειδικά αν είναι για εξοχικό, δε χρειάζεται ούτε η ανάκτηση θερμότητας.
 5. Καλησπέρα και από εμένα! Για σπίτι με οικογένεια μου αρέσουν πάρα πολλά από αυτά που έχετε βάλει και μελλοντικά θα σας ρωτήσω για λεπτομέρειες σίγουρα. Δεν αναφέρω τα 5-6 δικά μου γιατί είναι αμελητέα σε σχέση με τα δικά σας. Αυτό που σκεφτόμουν είναι είτε για το σπίτι είτε για το εξοχικό αν υπάρχει σύστημα που να μπορούμε να ανοίγουμε παράθυρα κάποιου τύπου έτσι ώστε να αερίζετε ειδικά το εξοχικό. Για εξ αποστάσεως ενεργοποίηση θέρμανσης έχω ήδη κάποιες λύσεις αλλά αυτό με την κλεισούρα είναι ένα θέμα που δεν βρίσκω κάποια σχετική ιδέα ή άλλη λύση.
 6. Καλημερα, να κάνω κι εγώ την προσθήκη μου μπας και παρει μπροστά η συζήτηση. Screenshot: Μου έχουν περισέψει και 2 οθόνες Wink Relay αν ενδιαφέρεται κανεις.
 7. Σχεδόν ένα χρόνο μετα... απαντώ Hall Sensor εννοώ κάτι σαν και αυτό, βρήκα στην ελληνική αγορά ένα μεταλλικό και αγόρασα, το έβαλα στο σωλήνα μετά το ρολόι νερού του σπιτιού (υδραυλικός έκανε τη δουλειά). Αυτό μετράει παλμούς καθώς το νερό χρησιμοποιείται και σου δίνει μια εικόνα για την κατανάλωση, όχι ακριβής αλλά γενικά με βοήθησε. Δυστυχώς χάλασε μετά απο 6-7 μήνες και δεν το έχω αντικαταστήσει, δεν έχω βρει κάτι σοβαρό ακόμα. Για το φυσικό αέριο, οι λύσεις είναι αυτές που λές. Ακόμα δεν έχω κάνει κάτι αλλά, δεν έχω προσέξει το μοντέλο του μετρητή μου, αλλά θυμάμαι οτι έβγαζε 3 καλώδια. είτε θα συνδέσω κάτι εκεί αλλιώς είτε OCR, είτε κάπου διάβασα πως μερικοί μετρητές εκπέμπουν magnetic pulse κάθε Χ κατανάλωση αερίου, ίσως να γινόταν κάτι σαν αυτό που κάνει ο φίλος εδώ
 8. Καλησπέρα ! Δεν ξέρω σε τι στάδιο βρίσκεσαι μετά από τόσες μέρες πάντως εγώ το gateway 3 το κατάφερα να δουλέψει με το integration alexIT. Και την σκούπα με με το miio. Όλα στατική IP . Κάμερα δεν έχω καταφέρει ακόμα !!
 9. Καλησπέρα στο group.. Νέος στο home assistant...Προσπαθώ να κάνω εισαγωγή τις συσκευές μου. Λοιπόν. Εχω τα TP Link DECO τα οποία τα χρησιμοποιώ για το wi fi, το Xiaomi hub και 10 συσκευές οι οποίες συνδέονται στο hub. Εκανα εισαγωγή το Xiaomi Gateway3 στο HA.Στα intergration μου το εμφανίζει και πατώντας configure μου βγάζει όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω σε αυτό με τις IP κλπ. Tι κάνω για να μπορέσω να τις ελέγχω? Εκεί βέβαια μου εμφανίζει και το Xiaomi Hub.. Προφανώς κάτι δεν έκανα καλά!!!! Edit:Βάζοντας το Xiaomi Miio μου βρήκε τα θερμόμετρα το Hub και την πρίζα που έχω. Δεν μου έχει βρεί τις κάμερες, τους αισθητήρες κίνησης, την σκούπα robot και τα φώτα....
 10. Πολύ εντυπωσιακό πρέπει να είναι το σπίτι σου. Έχω κι εγώ στο δικό μου αρκετές από τις συσκευές που ανέφερες, αλλά 2 θέματα ήταν που μου κίνησαν το ενδιαφέρον: Τι είναι το hall sensor και πώς σχετίζεται με την κατανάλωση του νερού; Μετράς την κατανάλωση του νερού με αυτό, και αν ναι με ενδιαφέρει να μας εξηγήσεις πιο αναλυτικά πως γίνεται. Πώς σκέφτεσαι οτι θα μπορούσες να μετρήσεις την κατανάλωση του φυσικού αερίου; Υπάρχει κάποια θύρα για να πάρεις τις τιμές από το μετρητή, ή γίνεται μόνο με OCR αναγνώρηση; Edit: Είδα οτι έχω τον μετρητή ENIMEX GAS METER G2.5 που υποστιρήζει pulses, αλλά δεν βρίσκω που γίνεται η σύνδεση.
 11. Καλησπέρα, ευχαριστώ για τo info όσον αφορά το tapo. Το έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχει παίξει ακόμα... Ίσως πρέπει να το ψάξω περισσότερο. Το HA το τρέχω σε rapsberry pi4b
 12. Καλημέρα. Σχετικά με το tapo L510E, το μόνο που βρίσκω είναι στο Community να λένε οτι δουλεύει με το integration του tapo p100, δες εδώ (αν δεν το έχεις ήδη δει - και λέει αυτός οτι θέλει συγκεκριμένης μορφής κωδικό). Το HA το τρέχεις πάνω στο synology η σε δικό του μηχάνημα; Στο tablet, δοκίμασε ένα app που λέγεται Fully kiosk browser, ανοίγει τη σελίδα του HA και σου δίνει και κάποια extra functionalities, όπως Motion/sound detection (για να ανάβει όταν πας κοντά) Κλπ.
 13. Καλησπέρα, παραθέτω και το δικό μου setup, το οποίο είναι σε πρώιμη κατάσταση ακόμα.. το home assistant τρέχει σε raspberry pi4b 3 esp8266 με DHT22 sensors για επιτήρηση θερμοκρασίας και υγρασίας στα 2 υπνοδωμάτια και σαλόνι 1 sonoff (HACS) για έλεγχο του θερμοσίφωνα - έχω κάνει μικρή εγκατάσταση με ρελε ισχύος στον πίνακα το οποίο ελέγχεται από το sonoff 1 broadlink rm4pro (IR) για έλεγχο τηλεόρασης (άνοιγμα/κλείσιμο, αλλαγή καναλιών και ρύθμιση έντασης) και έλεγχο aircondition pitsos (on/off) 1 ip camera της foscam 1 nas της synology 1 tablet (πανάρχαιο) σε 3d printed βάση στον τοίχο , το οποίο λόγω της παλιάς version του android δεν υποστηρίζει το app και μπαίνω μέσω web server στο home assistant 1 tapo bulb (L510E ) το οποίο δεν έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει (@ nionionio θα το εκτιμούσα αν έχεις κάποια λύση για το integration) και έπεται συνέχεια.. Ασχολούμαι περίπου 3 μήνες
 14. nionionio

  sonoff mini

  Υπάρχουν διακόπτες τοίχου Zigbee sonoff που δεν απαιτούν ουδέτερο. Επίσης έχει πάρει το μάτι μου Aliexpress Tuya διακοπτάκια αντίστοιχα του mini (in-wall) μονούς & διπλούς, Zigbee πάντα, που επίσης δεν απαιτούν ουδέτερο. Βέβαια για να μπείς στο zigbee, θες ένα gateway και επιπλέον διάβασμα... Δεν έχω δοκιμάσει κανένα ακόμα αλλα για κοίτα το. Σε ότι αφορά wifi και ασφάλεια, απόλυτα σύμφωνος με τον @netvoice.
 15. Καλησπέρα σας, Θα παραθέσω περιληπτικά οτι έχω συνδιάσει στο home assistant μου ως τώρα, με σκοπό να ανάψω λίγο την κουβέντα σε ελληνικό επίπεδο. Παρακαλώ ανταποκριθείτε αντιστοίχως Χοντρικά: i5 old laptop, Debian supervised home assistant, ως Master, τρέχει τα βασικά i3 old laptop, Debian supervised home assistant, ως Slave, τρέχει ADGuard, DNS Server, mariaDB, InfluxDB, Grafana, unifi controller, Home_assistant_remote και Glances web server 1 unifi USG, 1 unifi AP LR, 1 Unify AP AC LR Satel Integra 64 συναγερμός με wired & wireless + fire alarms αισθητήρες through Satel Integration. Sonoff Zigbee Bridge - ZHA πάνω στο master ~7 Xiaomi Zigbee Contact sensors για πόρτες / παράθυρα που δεν είχα συναγερμό. ~4-5 Xiaomi Zigbee motion sensors για χαζο-automations φώτισμού 4 Xiaomi Zigbee plugs, κυρίως όπου υπάρχει dumb device και θέλω να ξέρω αν είναι on/off μέσω κατανάλωσης. 5-6 Xiaomi Zigbee ασύρματους διακόπτες όπου δεν υπήρχε κοντά διακόπτης. 4-5 Xiaomi Zigbee Temp/Hum sensors στα δωμάτια & ένας έξω 9 Dlink Tapo cameras - through Tapo integration 3-4 λάμπες Aqara Zigbee, tunable White (για δοκιμή, και μάλλον τις έκαψα) 3 Broadlink rm-mini (IR-Blasters), ένα στο σαλόνι (TV, ηχεία, AC), 2 σε κρεβατοκάμαρες (TV/AC) 2 Xiaomi ZB Gateways με λίγα devices πάνω, περνάνε σιγά σιγά στο ZHA. Οι gateways λογικά θα μείνουν ως φωτάκια ή κουδούνια / alerts. 2 αυτοσχέδιοι θερμοστάτες για τις 2 ζώνες καλοριφέρ. ESPHome με DHT sensors και relays ~5 Sonoff basic R3 με original firmware, σε απλές λάμπες και εξαερισμό - through sonoff HACS component 2-3 Sonoff Basic ZB που δεν τα έχω τοποθετήσει ακόμα. 1 NanoLeaf Aurora 1 esp32 με ESPHome και hall sensor στην παροχή της ΕΥΔΑΠ για να αποφεύγουμε μεγάλες καταναλώσεις απο leaks. Μερικά ακόμα esp32 με ESPhome για led-strips η πολλαπλά relay boards / sensors πάνω τους. Με ρελέ Ισχύος όπου είναι heavy load οι γραμμές στον πίνακα 1 Sonoff 4CH R2 Pro με 4 ζώνες για το πότισμα. ~5 Sonoff basic με ESPHome για πιο σύνθετα πράγματα, αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας εκτός απο λάμπες Sonoff basic με ESPHome για γκαράζ (hacked hardware για να το κάνω dry-contact και momentary template switch) 3 Efergy engage energy monitors, Σπίτι, δουλειά και επαρχία, πατρικό σπίτι (+ κάποια sonoff unflashed φώτα εκεί). 1 Daikin AC through daikin integration 1 Xiaomi Roborock S50 Vacuum 1 Broadlink A1 air quality sensor - Μάλλον θα μεταβώ σε esphome και sps30 1 LG Fridge through integration 2 Echo dots για φωνητικές εντολές + 2 Firestick TVs 2 D-link Leak Sensors, 1 d-link power plug, 1 d-link motion sensor NFC Tags στο αυτοκίνητο για να ανοίγει το γκαράζ Octoprint plugin & ender3 Device Tracking με Mobile apps, Ping, BTLE 1 χαζοτάμπλετ πολυ φθηνό κολλημένο με μαγνήτες στο ψυγείο, με Fully Kiosk για έλεγχο, security και φωνητικές ειδοποιήσεις Unified remote integration για να παλέυω με το main PC 1 nas 10ετίας, της πλάκας, και συνήθως kodi για media. To Do Priorities: Κάποιο τρόπο να βλέπω κατανάλωση φυσικού αερίου Ngix reverse proxy για να βλέπω internal devices remotely Πολλά ακόμα και αυξάνονται κάθε μέρα Αυτά, στα 3-4 χρόνια ενασχόλησής μου. Αν ξεχνάω κάτι θα επανέλθω. Παρακαλώ για σχόλια & προτάσεις Όπου μπορώ να βοηθήσω... με χαρά!
 16. netvoice

  sonoff mini

  Πρώτα πρέπει να δεις αν έχεις ουδέτερο μεσα στον διακόπτη, 99% σε όλα τα ελληνικά σπίτια δεν έχει, ειναι όμως εύκολο έαν υπάρχει πρίζα απο κάτω να πάρεις απο εκεί. Θα περνάει ενα μπλέ καλώδιο παράλληλα και θα συνεχίζει προς τα κάτω στην πρίζα. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να ανοίξεις το κουτί (στρογγυλό καπάκι ψηλά επάνω και κάθετα απο τον διακόπτη) και με μια ατσαλίνα να κατεβάσεις ουδέτερο. Τωρα εαν δεν χωράει μεσα σκάβεις λίγο προσεκτικά σε βάθος την τρύπα και μπαίνει μια χαρα. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ αν δεν γνωρίζεις φώναξε κάποιον να στα φτιάξει.
 17. Καλησπερα μπαιδια μπηκα και εγω στο τριπακι να κανω λιγο πιο εξυπνο το σπιτι μου αρχικα ηθελα να αλλαξω τους διακοπτες σε εξυπνους αλλα μετα επεσε το ματι μου στο sonoff mini που κανει εξυπνο τον υπαρχον διακοπτη αλλα κολλαω στο αν χωραει πισω απο τον διακπτη μεσα στο κουτι αυτο το εχει δουλεψει κανεις???
 18. Τα θετικά του είναι ότι είναι όμορφος και ότι μπορείς να το μετακινήσεις και να το βάλεις σε όποιο δωμάτιο θες. Εγώ για αυτό το είχα πάρει. Για να μπει στο δωμάτιο του τότε νεογέννητου. Οικονομία δε μπορώ να σου πω αν κάνει, παρά μόνο ότι ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το αν κάποιος είναι σπίτι ή όχι. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και με οποιονδήποτε άλλο έξυπνο θερμοστάτη μέσω του Home Assistant. Γενικά θεωρώ ότι είναι ακριβός (τον είχα πάρει πάνω από 300€ αν θυμάμαι καλά). Αν σε ενδιαφέρει μεταχειρισμένος, ευχαρίστως τον πουλάω!!!
 19. Σε ευχαριστώ παρά πολύ ! Θεωρείς ότι αξίζει Σαν θερμοστάτης και σαν λειτουργία ; Κάνει την οικονομία που υπόσχεται ;
 20. Στο στρογγυλό από πρίζα. είναι micro usb αν θυμάμαι καλά. Στο "κουτί" από το τοίχο.
 21. Ρεύμα από μια πριζα του έδωσες ; Η από καλώδιο κατευθείαν στον τοίχο;
 22. Καλησπέρα. Ναι μπορεί. Εγώ έβαλα ένα "κουτί" εκεί που ήταν ο παλιός θερμοστάτης και το στρογγυλό το έβαλα στο υπνοδωμάτιο. τροφοδοτείται ξεχωριστά.
 23. Καλησπέρα, ενδιφερομαι να αγοράσω θερμοστάτη nest 3rd gen . αν τον έχει και τον χρησιμοποιεί κάποιος θα ήθελα μερικές πληροφορίες! απο αυτά που διάβασα χρειάζεται το link το οποίο μπαίνει στη θέση του παλιού θερμοστάτη και πάνω σε αυτό συνδέεται το ring. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορεί να μπει αλλου στο χώρο το ring και να πάρει ρεύμα από μια πριζα πχ για να μην είναι δίπλα δίπλα (πχ να τοποθετηθει ασύρματα σε άλλο δωμάτιο );
 24. Καλημέρα, Εγώ ακολούθησα μια πιο φθηνή λύση (2-7€) απλά χρειάζεται ένα μικρό ηλεκτρολογικό χειρουργείο. Χρησιμοποιώ έναν DHT-22, που έχει δεκαδικά ψηφία στην θερμοκρασία, τοποθετημένο στο κέντρο του σαλονιού (οπότε με 1€ λύνω το μισό θέμα του θερμοστάτη) Και για έλεγχο του καλοριφέρ, έτρεξα ένα καλώδιο ρεύματος, το οποίο συνδέεται στις 2 άκρες παράλληλα στον υπάρχοντα θερμοστάτη. (δλδ, ενώνοντας τις 2 άλλες άκρες του καλωδίου, ανάβει το καλοριφέρ διατηρώντας το υπάρχον manual functionality του θερμοστάτη). Αυτό το καλώδιο πάει σε ένα απλό relay που βρίσκεται εκεί κοντά. Στην περίπτωσή μου, είχα πρόσβαση στον τοίχο πίσω από το θερμοστάτη, οπότε έτρεξα το καλώδιο από κει μέχρι το ρελέ και δεν φαίνεται τίποτα. Εναλλακτικά, αν υπάρχει ρεύμα / πρίζα εκεί κοντά, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και ένα sonoff basic με αυτό το hack που το μετατρέπει σε ξηρή επαφή (αν αυτός είναι ο όρος). Οπότε, έχω ένα Simple-thermostat στο home assistant, το οποίο δέχεται ως θερμοκρασία το dht22 και heat το διακόπτη του καλοριφέρ. Συγχρόνως, λειτουργεί κανονικά ο θερμοστάτης όπως ήταν. Αν θέλετε Photos ή configuration στη διάθεσή σας. Συνήθη disclaimers και αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης: Μη δώσετε ρεύμα στο θερμοστάτη από την πρίζα (στη λύση του Sonoff) γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι διαφορετική φάση και να κάψετε τα πάντα Τέλος, μην παίζετε με ρεύματα αν δεν ξέρετε τι κάνετε, αν δεν είναι απόλυτα σαφές τι εξηγώ, είναι 220 και θα σκοτωθείτε.
 25. εγω τον δικο μου ακομα δεν τον εχω συνδεσει γιατι οταν τον πειρα δεν ειχε την δυνατοτητα ρυθμισης χρονου με κουμπι αλλα εσωτερικα απο την εφαρμογη και το λεω αυτο γιατι με αυτο το κουμπι μπαινει στις προχωρημενες ρυθμισεις ( advanced settings ) γενικα οι κινεζικοι θερμοστατες αυτου του ειδους δεν ειναι και ο καλυτεροι στην συνδεσιμοτητα αν θες δοκιμασε tuya που εχει component με ευκολη συνδεση αν παθουν κατι οι δικοι μου εκει θα παω
 26. Καλημέρα, Το σεταρισμα να φανταστώ είναι με custom component? Αν δε κάνω λάθος είχα διαβάσει ότι μετά από κάποιο update του ΗΑ υπήρχε πρόβλημα με τους συγκεκριμένους θερμοστάτες. Μπορεί βέβαια και να το μπερδεύω με άλλον. Εσύ πως τον έχεις συνδέσει; Είσαι στην 0.99; Να φανταστώ τον 2P with wifi έχεις; Thx!
 27.  

 • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας