userAnon Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Καλησπέρα, μια χαρά δουλεύει η εφαρμογή. Μερικές φορές μου κάνει κάτι κουλά, προφανώς λόφω ΔΕΔΔΗΕ. πχ βγάζει αρνητικά το οποία διορθώνονται μετά από 2-3 ημέρες συνήθως Έχετε τέτοια περίεργα και οι υπόλοιποι? Στις ρυθμίσεις το έχω έτσι
mikemarios Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου Καλησπέρα @userAnon. Τα logs του deddie_metering τι εμφανίζουν;
userAnon Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου 19 hours ago, mikemarios said: Καλησπέρα @userAnon. Τα logs του deddie_metering τι εμφανίζουν; ``` This error originated from a custom integration. Logger: deddie_metering Source: custom_components/deddie_metering/utils.py:333 integration: HEDNO Consumption Telemetry (documentation, issues) First occurred: June 4, 2025 at 12:55:14 (1 occurrence) Last logged: June 4, 2025 at 12:55:14 Παροχή xxxxxx: <Περιοδική ενημέρωση> Σφάλμα κατά τη λήψη δεδομένων από ΔΕΔΔΗΕ (API). ``` ``` This error originated from a custom integration. Logger: deddie_metering Source: custom_components/deddie_metering/api.py:69 integration: HEDNO Consumption Telemetry (documentation, issues) First occurred: June 4, 2025 at 12:55:14 (1 occurrence) Last logged: June 4, 2025 at 12:55:14 Παροχή xxx: Σφάλμα επικοινωνίας με το ΔΕΔΔΗΕ API. Status: 503, Απόκριση: <html><body><h1>503 Service Unavailable</h1> No server is available to handle this request. </body></html> ```
mikemarios Δημοσ. 6 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου Καλημέρα @userAnon. Το status 503 σημαίνει ότι δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία με τον server, είτε γιατί ήταν προσωρινά μη διαθέσιμος είτε είχε η σύνδεση σου πρόβλημα στη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν είναι σίγουρα η αιτία του προβλήματος αυτό όμως. Έχεις διαγράψει ποτέ την παροχή και την έχεις καταχωρήσει εκ νέου;
userAnon Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου @mikemarios δεν έχω κάνει καμία διαγραφή. Από αρχές Μαίου που το πέρασα δουλεύει κανονικά. Μερικές φορές κάνει το παραπάνω και το διορθωνει μετά από Χ μέρες. 1
johnpsom Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Η ενεργοποίηση του ΦΒ σταθμού με net-metering και η αλλαγή μετρητή έγιναν στις 8-Μαίου 2025. Στις 6-Ιουνίου μου ήρθε συστημικά και η βεβαίωση σύνδεσης. Πόσες μέρες θέλει για να αρχίσω να βλέπω δεδομένα? Προς το παρόν, όταν πάω να κάνω το integration στο ΗΑ, το error που βγάζει είναι πως δεν είναι σωστός ο αριθμός παροχής (πράγμα που δεν παίζει, είναι καρατσεκαρισμένος). Είναι θέμα χρόνου? και εάν ναι, πόσο θέλει? Παίζει κάτι άλλο? Επεξ/σία 11 Ιουνίου από johnpsom
mikemarios Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου Στις 11/6/2025 στις 11:23 ΠΜ, johnpsom είπε Είναι θέμα χρόνου? και εάν ναι, πόσο θέλει? Παίζει κάτι άλλο? Καλησπέρα @johnpsom. Λογικά ναι, είναι θέμα χρόνου. Από προσωπική μου εμπειρία περίμενα 8,5 μήνες για να ανοίξει η τηλεμετρία στο μετρητή μου. 22 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Ελπίζω να είναι κάποιο glitch Καλησπέρα @yiannis_1. Παρατήρησε για τις επόμενες ημέρες και ενημέρωσε με αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά. 1
johnpsom Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου @mikemarios ουάου... 8.5 μήνες!!!! Τώρα μπορώ και βλέπω μόνο το Γράφημα Έγχυσης με μονο τις μη πιστοποιημένες μετρήσεις...τίποτα άλλο!!! Εξακολουθεί και λέει λάθος αριθμός παροχής. Επίσης, φαντάζομαι εδώ: https://apps.deddie.gr/rps/registration.html δε χρειάζεται να κάνω εγγραφή, σωστά? Ούτως ή άλλος, εκεί όταν πάω για να κάνω, ζητάει αριθμό παροχής μέσης τάσης... Anyway, θα περιμένω κι άλλο, από χθες πάντως, μπορώ να δώ τουλάχιστον το γράφημα έγχυσης, σιγά σιγά λογικά θα έρθουν και τα υπολοιπά... (?)
mikemarios Δημοσ. Δευτέρα στις 08:39 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:39 μμ Στις 15/6/2025 στις 12:00 ΜΜ, johnpsom είπε Επίσης, φαντάζομαι εδώ: https://apps.deddie.gr/rps/registration.html Σωστά @johnpsom δεν χρειάζεται. Ίσως επειδή απ' οτι κατάλαβα έχεις φωτοβολταϊκά, να σου ενεργοποιηθεί πιο γρήγορα. Το error "λάθος αριθμός παροχής" εμφανίζεται γιατί δεν επιστρέφονται δεδομένα καταναλώσεων από το API του ΔΕΔΔΗΕ για το μετρητή σου.
johnpsom Δημοσ. Παρασκευή στις 02:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:30 μμ Μια ερώτηση, τώρα βλέπω, αλλα είναι με 28/05 η τελευταία ενημέρωση... επίσης λέει ότι δεν είναι live data. Παρόλαυτά στο site του ΔΕΔΔΗΕ βλέπω μόνο έγχυση και παραγωγή...αλλά εδώ βλέπω μόνο κατανάλωση... παίζει να χρειάζεται ακόμα χρόνο?
mikemarios Δημοσ. Παρασκευή στις 10:46 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 10:46 μμ Καλησπέρα @johnpsom! Ποιά ακριβώς είναι η ερώτηση σου;
johnpsom Δημοσ. χθες στις 01:01 πμ Δημοσ. χθες στις 01:01 πμ Καλησπέρα @mikemarios, η ερώτηση είναι γιατί βλέπω μια φλατ γραμμη, η κατανάλωση ειναι σταθερή, γιατί λέει πως δεν είναι live τα data, και εάν είναι εφικτό να δώ παραγωγή και εγχυση στο δίκτιο.
mikemarios Δημοσ. χθες στις 06:24 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 06:24 πμ @johnpsom η γραμμή είναι flat γιατί το integration στο ΗΑ δεν έχει βρει νέα δεδομένα στο API ΔΕΔΔΗΕ για να τα κατεβάσει στο ΗΑ. Όταν υπάρξουν νέα δεδομένα στο ΑΡΙ τότε θα τα δει το integration και θα τα κατεβάσει. Αυτό θα συμβεί Όταν ο μετρητής σου στείλει τα νέα δεδομένα. Πότε θα συμβεί αυτό δεν το γνωρίζω. Το info the data is not live το έχω βάλει για να είναι ξεκάθαρο ότι εμφανίζονται παρελθοντικά δεδομένα και όχι εκείνης της στιγμής και αυτό οφείλεται στον τρόπο που δουλεύει το ΑΡΙ του ΔΕΔΔΗΕ. 5 ώρες πριν, johnpsom είπε και εάν είναι εφικτό να δώ παραγωγή και εγχυση στο δίκτιο. Στην τρέχουσα έκδοση του integration που τρέχεις όχι δεν είναι δυνατόν να τα δεις. Αν ενδιαφέρεσαι να τρέξεις μια beta έκδοση που έχω ετοιμάσει και περιλαμβάνει παραγωγή και έγχυση, στείλε pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις