mikemarios Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε Ιδέα που μου ήρθε τώρα. Να μπορεί να υπολογίζει και νυχτερινό σε όσους έχουν διζωνικό. Το έχεις πιστεύω!!! Ως future idea δεν είναι κακό. O ΔΕΔΔΗΕ όμως δεν ξεχωρίζει τις καταναλώσεις σε peak και offpeak και γι' αυτό χρειάζεται περισσότερη μελέτη το θέμα.
liakjim Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, mikemarios είπε Αυτό για το φόρουμ που έλεγες @liakjim αν μπορείς να με κατατοπίσεις σε ποια κατηγορία κτλ θα το εκτιμούσα. Δεν έκανα ποτέ attach τον σύνδεσμο https://www.insomnia.gr/forums/topic/649472-smart-home/ 1
acmegr7 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου @mikemarios αρχικά μπράβο για τη δουλειά σου και το ότι το μοιράστηκες με την κοινότητα! Από ότι καταλαβαίνω τα δεδομένα αφορούν αποκλειστικά την κατανάλωση από το δίκτυο. Πιστεύεις θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και για την έγχυση ενέργειας στο δίκτυο; Είναι σίγουρα για μικρότερο κοινό, αλλά όσοι έχουμε φωτοβολταϊκά, πιστεύω θα μας εξυπηρετούσε. Και πάλι συγχαρητήρια! 1
mikemarios Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ναι γίνεται εφόσον το υποστηρίζει ο μετρητής σου. Θα το προσθέσω ως future idea για μελλοντική προσθήκη γιατί χρειάζονται αρκετά πράγματα να γίνουν για να προστεθεί στο integration. Το class type του POST προς το API μπορεί να είναι active, reactive, produced και injected. To active είναι η καταναλωθείσα ενέργεια, το reactive είναι η άεργη ενέργεια (αν το λέω καλά, η οποία νομίζω δεν μετριέται από το ΔΕΔΔΗΕ στους χαμηλής τάσης), τα produced και injected δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι η διαφορά τους. Ίσως το produced είναι η συνολική παραγόμενη ηλεκτρ. ενέργεια = αυτοκαταναλώμενη ενέργεια + επιστρεφόμενη στο δίκτυο ενέργεια; Σε κάθε περίπτωση είμαι θετικός να το κάνω, αλλά θα χρειαστώ βοήθεια κυρίως με το τι επιστρέφει το API του ΔΕΔΔΗΕ. Εάν ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις και έχεις εγκαταστήσει το Integration (δλδ έχεις βγάλει κλειδί token) πες μου για να σου πω τι χρειάζομαι. Επεξ/σία 30 Απριλίου από mikemarios 2
tzamer Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 4 ώρες πριν, mikemarios είπε Μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων αντιγράψτε και αποθηκεύστε το κλειδί token που δημιουργήσατε. Σε ευχαριστώ @mikemarios για την βοήθεια. Δεν μπόρεσα να περάσω το στάδιο της διαμόρφωσης. Παίρνω συνέχεια error HEDNO (API): The supply number is invalid. Please verify your supply number. Μάλλον αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα τηλεμετρίας διαθέσιμα; 1
liakjim Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 3 λεπτά πριν, tzamer είπε Σε ευχαριστώ @mikemarios για την βοήθεια. Δεν μπόρεσα να περάσω το στάδιο της διαμόρφωσης. Παίρνω συνέχεια error HEDNO (API): The supply number is invalid. Please verify your supply number. Μάλλον αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα τηλεμετρίας διαθέσιμα; Κατέβασε το app της deddie στο κινητό σου και δες αν έχεις διαγράμματα. Αν έχει εκεί, θα πρέπει να παίζει και με το integration. 2
satgrey Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου Σ ευχαριστώ πολύ @mikemarios για ότι έχεις κάνει,δουλεύει σωστά. Με γλύτωσες από έξοδα αγοράς energy meter, σ ευχαριστώ και πάλι 1
acmegr7 Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 1 ώρα πριν, mikemarios είπε Ναι γίνεται εφόσον το υποστηρίζει ο μετρητής σου. Θα το προσθέσω ως future idea για μελλοντική προσθήκη γιατί χρειάζονται αρκετά πράγματα να γίνουν για να προστεθεί στο integration. Το class type του POST προς το API μπορεί να είναι active, reactive, produced και injected. To active είναι η καταναλώμενη ενέργεια, το reactive είναι η άεργη ενέργεια (αν το λέω καλά, η οποία νομίζω δεν μετριέται από το ΔΕΔΔΗΕ στους χαμηλής τάσης), τα produced και injected δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι η διαφορά τους. Ίσως το produced είναι η συνολική παραγόμενη ηλεκτρ. ενέργεια = αυτοκαταναλώμενη ενέργεια + επιστρεφόμενη στο δίκτυο ενέργεια; Σε κάθε περίπτωση είμαι θετικός να το κάνω, αλλά θα χρειαστώ βοήθεια κυρίως με το τι επιστρέφει το API του ΔΕΔΔΗΕ. Εάν ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις και έχεις εγκαταστήσει το Integration (δλδ έχεις βγάλει κλειδί token) πες μου για να σου πω τι χρειάζομαι. Σου στέλνω PM
navigatoras Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) ο αριθμός παροχής έχει φορματ x-xxxxxxxx-xx δηλ 1ψηφίο μετά άλλα 8 και άλλα δυο, στο web προφίλ την βγάζει εννιαψήφια βγάζοντας τις παύλες και τα τελευταια δύο ψηφία. Αν όμως πάω στην αντιστοίχηση ΑΦΜ με παροχή δεν δείχνει συνδεμένο τίποτα στο drop down menu! Ούτε μπορώ να ολοκληρώσω την ρυθμιση στο HACS Στο κινητό μου δίνει δεδομένα! τι γίνεται λάθος? ΥΓ δεν εχω καμπύλες στο κινητο! έχω όμως ενδείξεις μετρησεων Επεξ/σία 29 Απριλίου από navigatoras
mikemarios Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 9 λεπτά πριν, navigatoras είπε ο αριθμός παροχής έχει φορματ x-xxxxxxxx-xx δηλ 1ψηφίο μετά άλλα 8 και άλλα δυο, στο web προφίλ την βγάζει εννιαψήφια βγάζοντας τις παύλες και τα τελευταια δύο ψηφία. Αν όμως πάω στην αντιστοίχηση ΑΦΜ με παροχή δεν δείχνει συνδεμένο τίποτα στο drop down menu! Ούτε μπορώ να ολοκληρώσω την ρυθμιση στο HACS Στο κινητό μου δίνει δεδομένα! τι γίνεται λάθος? Εννοείς ότι δεν μπορείς να εκδώσεις κλειδί πρόσβασης token; Αν ναι, δες αυτό: Spoiler Για να εκδώσουμε ένα κλειδί token από τον ΔΕΔΔΗΕ μεταβαίνουμε στην ιστοσελίδα https://apps.deddie.gr/mdp/mdpAccessTokens.html Πατάμε σύνδεση με κωδικούς taxisnet και εισάγουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του κατόχου της παροχής ρεύματος, όπως εμφανίζεται στην εικόνα: Στο σημείο αυτό πιθανότατα θα σας εμφανισθεί ενημερωτικό μήνυμα pop up που θα λέει ότι δεν βρέθηκαν αριθμοί παροχής συνδεδεμένοι με αυτό το ΑΦΜ Αγνοείστε το και ακολούθως πατήστε πάνω στο link «Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα web services των μετρητικών δεδομένων που προσφέρονται, πατήστε εδώ.» . Θα σας μεταφέρει σε ένα νέο παράθυρο όπου μπορεί να εμφανισθεί το ίδιο ενημερωτικό μήνυμα με το προηγούμενο. Αγνοείστε το κι αυτό και ακολούθως πατάμε το κουμπί «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» Μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων αντιγράψτε και αποθηκεύστε το κλειδί token που δημιουργήσατε. Προσοχή: Η χρονική ισχύς του κλειδιού είναι για έξι μήνες, οπότε μετά την λήξη ισχύος του, απαιτείται δημιουργία νέου.
navigatoras Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, mikemarios said: Εννοείς ότι δεν μπορείς να εκδώσεις κλειδί πρόσβασης token; Αν ναι, δες αυτό: Hide contents Για να εκδώσουμε ένα κλειδί token από τον ΔΕΔΔΗΕ μεταβαίνουμε στην ιστοσελίδα https://apps.deddie.gr/mdp/mdpAccessTokens.html Πατάμε σύνδεση με κωδικούς taxisnet και εισάγουμε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του κατόχου της παροχής ρεύματος, όπως εμφανίζεται στην εικόνα: Στο σημείο αυτό πιθανότατα θα σας εμφανισθεί ενημερωτικό μήνυμα pop up που θα λέει ότι δεν βρέθηκαν αριθμοί παροχής συνδεδεμένοι με αυτό το ΑΦΜ Αγνοείστε το και ακολούθως πατήστε πάνω στο link «Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα web services των μετρητικών δεδομένων που προσφέρονται, πατήστε εδώ.» . Θα σας μεταφέρει σε ένα νέο παράθυρο όπου μπορεί να εμφανισθεί το ίδιο ενημερωτικό μήνυμα με το προηγούμενο. Αγνοείστε το κι αυτό και ακολούθως πατάμε το κουμπί «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» Μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων αντιγράψτε και αποθηκεύστε το κλειδί token που δημιουργήσατε. Προσοχή: Η χρονική ισχύς του κλειδιού είναι για έξι μήνες, οπότε μετά την λήξη ισχύος του, απαιτείται δημιουργία νέου. Το token το φτιάχνω, με αφήνει! Δεν έχει όμως σύνδεση παροχής με το ΑΦΜ μου! Στην εφαρμογή του κινητού έχω ΑΦΜ, έχω αριθμό παροχής και μου δίνει τις τελευταίες μετρήσεις, δεν έχω καμπύλες! Στην εφαρμογη HACS μου επιστρέφει σφάλμα στον αριθμό παροχής HEDNO (API): The supply number is invalid. Please verify your supply number. ΥΓ ο μετρητής μου είναι συνδεμένος με GPRS modem με SIM κάρτα, έξυπνος δεν είναι; Επεξ/σία 29 Απριλίου από navigatoras
mikemarios Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, navigatoras είπε Το token το φτιάχνω, με αφήνει! Δεν έχει όμως σύνδεση παροχής με το ΑΦΜ μου! Αυτό δεν παίζει κάποιο ρόλο. Και σε μένα έτσι είναι στο web services. 24 λεπτά πριν, navigatoras είπε Στην εφαρμογή του κινητού έχω ΑΦΜ, έχω αριθμό παροχής και μου δίνει τις τελευταίες μετρήσεις, δεν έχω καμπύλες! Δηλαδή μπορείς και βλέπεις κάτι ανάλογο: αλλά δεν μπορείς να δεις αυτό; Αν ναι τότε 24 λεπτά πριν, navigatoras είπε Στην εφαρμογη HACS μου επιστρέφει σφάλμα στον αριθμό παροχής HEDNO (API): The supply number is invalid. Please verify your supply number. σημαίνει ότι συνδέεσαι κανονικά στο API του ΔΕΔΔΗΕ (λαμβάνει απάντηση το integration) αλλά δεν υπάρχει ακόμη ενεργοποιημένη τηλεμετρία για τον μετρητή σου. 24 λεπτά πριν, navigatoras είπε ΥΓ ο μετρητής μου είναι συνδεμένος με GPRS modem με SIM κάρτα, έξυπνος δεν είναι; Εγώ έχω έξυμπνο μετρητή από 15-01-2024 και η τηλεμετρία μου ενεργοποιήθηκε την 01-09-2025. Δυστυχώς αν είναι έτσι, δεν είναι πρόβλημα του integration αλλά του ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη την τηλεμετρία στον μετρητή σου. Επεξ/σία 29 Απριλίου από mikemarios
navigatoras Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 45 minutes ago, mikemarios said: Αυτό δεν παίζει κάποιο ρόλο. Και σε μένα έτσι είναι στο web services. Δηλαδή μπορείς και βλέπεις κάτι ανάλογο: αλλά δεν μπορείς να δεις αυτό; Αν ναι τότε σημαίνει ότι συνδέεσαι κανονικά στο API του ΔΕΔΔΗΕ (λαμβάνει απάντηση το integration) αλλά δεν υπάρχει ακόμη ενεργοποιημένη τηλεμετρία για τον μετρητή σου. Εγώ έχω έξυμπνο μετρητή από 15-01-2024 και η τηλεμετρία μου ενεργοποιήθηκε την 01-09-2025. Δυστυχώς αν είναι έτσι, δεν είναι πρόβλημα του integration αλλά του ΔΕΔΔΗΕ που δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη την τηλεμετρία στον μετρητή σου. Σωστά , στο app του κινητού βλέπω το πρωτο screenshot αλλά όχι το δεύτερο. Στον υπολογιστή μου δίνει σφάλμα ότι δεν υπάρχει αντιστοίχιση Αρ παροχής με το ΑΦΜ, σημαινει ότι δεν έχουν ενεργοποιήσει την τηλεμετρία;
mikemarios Δημοσ. 29 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 20 λεπτά πριν, navigatoras είπε Στον υπολογιστή μου δίνει σφάλμα ότι δεν υπάρχει αντιστοίχιση Αρ παροχής με το ΑΦΜ, σημαινει ότι δεν έχουν ενεργοποιήσει την τηλεμετρία; Όχι αυτό είναι άσχετο και δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι ενεργοποιημένη η τηλεμετρία στον μετρητή σου. Όταν ενεργοποιηθεί δεν θα το καταλάβεις από εκεί. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του mobile app MyDEDDIE όταν σου εμφανίσει καμπύλες κατανάλωσης.
navigatoras Δημοσ. 29 Απριλίου Δημοσ. 29 Απριλίου 28 minutes ago, mikemarios said: Όχι αυτό είναι άσχετο και δεν έχει καμία σχέση με το αν είναι ενεργοποιημένη η τηλεμετρία στον μετρητή σου. Όταν ενεργοποιηθεί δεν θα το καταλάβεις από εκεί. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του mobile app MyDEDDIE όταν σου εμφανίσει καμπύλες κατανάλωσης. Τους έστειλα ένα email σχετικά με το θέμα, για να δούμε τι θα απαντήσουν 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις