Asom Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα, το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. HEDNO (API): The supply number is invalid. Please verify your supply number. Στην είσοδο στη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ μου βγάζει το μήνυμα Δεν βρέθηκαν αριθμοί παροχής συνδεδεμένοι με αυτό το ΑΦΜ αλλά μου δημιουργεί το token Βλέπω ενδείξεις από το κινητό αλλά στην επιλογή Κατανάλωση τηλεμετρούμενων παροχών μου βγάζει Δεν βρέθηκαν διαγράμματα καμπυλών..... Ο μετρητής είναι τριφασικός με διζωνική χρέωση και του εχουν βάλει και sim εδώ και περίπου 1,5 μήνα 13 ώρες πριν, navigatoras είπε Τους έστειλα ένα email σχετικά με το θέμα, για να δούμε τι θα απαντήσουν Άντε να δούμε τι θα σου απαντήσουν γιατί στο email που τους έστειλα έχουνε περάσει 3 μέρες και δεν έχω πάρει κάποια απάντηση!! Επεξ/σία 30 Απριλίου από Asom
paradisos8 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Να ευχαριστησω και εγω με τη σειρα μου τον mikemarios . Μου βγαζει και εμενα τα ιδια μνμ . Καλεσα στην τηλεφωνικη εξυπ του Δεδδηε . Εκει μου ανεφεραν οτι εχει ενεργοποιηθει η τηλεμετρια στην παροχη μου απο τον 10/2024 και οτι μεσα απο την εφαρμογη δεν υπαρχει η δυνατοτητα να δω της καμπυλες καταναλωσης εκτος μονο εαν εχω φωτοβολταικα . Σε 2ο τηλ που εκανα μου ανεφεραν οτι η τηλ εξυπ δεν εχει την δυνατοτητα να μου απαντησει και πρεπει να στειλω μαιλ . 1
mikemarios Δημοσ. 30 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2 ώρες πριν, Asom είπε Καλημέρα, το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. HEDNO (API): The supply number is invalid. Please verify your supply number. @Asom σου απάντησα με pm. 1 ώρα πριν, paradisos8 είπε Να ευχαριστησω και εγω με τη σειρα μου τον mikemarios . Μου βγαζει και εμενα τα ιδια μνμ . @paradisos8 Δες αυτό: Spoiler Δηλαδή μπορείς και βλέπεις κάτι ανάλογο: αλλά δεν μπορείς να δεις αυτό; Αν ναι τότε σημαίνει ότι συνδέεσαι κανονικά στο API του ΔΕΔΔΗΕ (λαμβάνει απάντηση το integration) αλλά δεν υπάρχει ακόμη ενεργοποιημένη τηλεμετρία για τον μετρητή σου.
paradisos8 Δημοσ. 30 Απριλίου Δημοσ. 30 Απριλίου Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ... Το app βγάζει τις παρακάτω οθόνες... Η μόνη διαφορά είναι στις καμπύλες.
paradisos8 Δημοσ. 2 Μαϊου Δημοσ. 2 Μαϊου Μετα απο τηλ επικ με το κεντρο του Δεδδηε με ενημερωσαν οτι υπαρχουν 2 ειδη τηλεμετριας . Ενα που μετραει απλα και μεταφερει στον παροχο τις καταναλωσεις και ενα που μεταφερει και τις καμπυλες . Δεν γνωριζαν κατι αλλο και με παρεπεμψαν να στειλω μαιλ . 1
mikemarios Δημοσ. 3 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 3 Μαϊου Αν μπορέσεις κάποια στιγμή κοίταξε τον μετρητή σου μήπως φαίνεται κάποιο όνομα κατασκευαστή ή μοντέλο. Ίσως βρεθεί κάποιο μέλος με τον ίδιο μετρητή και σου πει αν έχει τηλεμετρία καταναλώσεων ή κάνε κι εσύ από μόνος σου μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Μου φαντάζει λίγο δύσκολο να μην έχουν τέτοια δυνατότητα οι έξυπνοι μετρητές που εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ. 1
inel Δημοσ. Σάββατο στις 01:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:54 μμ Μπράβο, χρήσιμο module! Εάν κάποιος έχει ήδη προσθέσει στο energy dashboard του home assistant μετρητές για Grid και Home που παίρνει δεδομένα από το smart meter της εγκατάστασης φ/β, γίνεται να προσθέσει επιπλέον και ανεξάρτητα και αυτούς τους μετρητές, που να δείχνουν τα δεδομένα από ΔΕΔΔΗΕ; Γνωρίζει κανείς;
DimitrPa Δημοσ. Σάββατο στις 05:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:43 μμ (επεξεργασμένο) Στις 29/4/2025 στις 3:53 ΜΜ, mikemarios είπε τα produced και injected δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι η διαφορά τους. Produced = Η συνολική παραγόμενη ενέργεια και καταγράφεται από τον ξεχωριστό μετρητή του Φ/Β. Injected = Εγχεόμενη ενέργεια, η ενέργεια που επιστρέφεται στο δίκτυο = η περίσσεια ενέργειας που προκύπτει από την παραγωγή - κατανάλωση, όταν η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση και καταγράφεται από το μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ. (το γράφημα αέργου ισχύος είναι λάθος, για μη πιστοποιημένους ωριαίους μετρητές) 3 ώρες πριν, inel είπε Μπράβο, χρήσιμο module! Εάν κάποιος έχει ήδη προσθέσει στο energy dashboard του home assistant μετρητές για Grid και Home που παίρνει δεδομένα από το smart meter της εγκατάστασης φ/β, γίνεται να προσθέσει επιπλέον και ανεξάρτητα και αυτούς τους μετρητές, που να δείχνουν τα δεδομένα από ΔΕΔΔΗΕ; Γνωρίζει κανείς; Εάν υπάρχουν ήδη δεδομένα κατανάλωσης από smart meter, μία λύση θα μπορούσε να είναι να χρησιμοποιηθεί το GAS στο Energy dashboard. Επεξ/σία Σάββατο στις 05:53 μμ από DimitrPa 1
navigatoras Δημοσ. Σάββατο στις 06:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:06 μμ 10 hours ago, mikemarios said: Αν μπορέσεις κάποια στιγμή κοίταξε τον μετρητή σου μήπως φαίνεται κάποιο όνομα κατασκευαστή ή μοντέλο. Ίσως βρεθεί κάποιο μέλος με τον ίδιο μετρητή και σου πει αν έχει τηλεμετρία καταναλώσεων ή κάνε κι εσύ από μόνος σου μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Μου φαντάζει λίγο δύσκολο να μην έχουν τέτοια δυνατότητα οι έξυπνοι μετρητές που εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο δικός μου (που δεν δείχνει καμπύλες ακόμα) είναι: HOLLEY TECHNOLOGY model DTSD545 https://www.holleytech.de/wp-content/uploads/2020/01/DTSD545DT-Technical-brochure.pdf βρίσκω ότι έχει τις εξής θύρες: Local Comm. Port1 1 Optical port (IEC62056-21) Port1 Protocol IEC62056-21 E mode(DLMS) Local Comm. Port2 RS485 (optional, for IHD) Port2 Protocol DLMS HDLC Remote Comm. Port3 4G/3G/2G M2M modem, Module can plug-in/plug-out Port3 Protocol DLMS TCP/IP και έχουν βάλει ένα 3G modem (έτσι έγραφε πάνω) HOLLEY TECHNOLOGY JD6907MF με κάρτα SIM VODAFONE Έχει κανείς άλλος τον ίδιο;
inel Δημοσ. Σάββατο στις 09:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:37 μμ 3 ώρες πριν, DimitrPa είπε Εάν υπάρχουν ήδη δεδομένα κατανάλωσης από smart meter, μία λύση θα μπορούσε να είναι να χρησιμοποιηθεί το GAS στο Energy dashboard. Όντως φαίνεται να είναι και αυτη μια εναλλακτική, ευχαριστώ.
mikemarios Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:14 πμ 5 ώρες πριν, navigatoras είπε Ο δικός μου (που δεν δείχνει καμπύλες ακόμα) είναι: HOLLEY TECHNOLOGY model DTSD545 Ο δικός μου είναι ο SX1A1-SELS-05 της SANXING. https://www.meidanis.gr/el/set-metritis-energeias-monofasikos-gia-net-metering-modem-tilemetrias-500-sx1a1sels05.html?srsltid=AfmBOorxZofUVqeefER1sdkHTfFbsII3jmxFGkNznLXsmDTb3YEfTMFQ
yiannis_1 Δημοσ. Κυριακή στις 11:26 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:26 πμ (επεξεργασμένο) 14 hours ago, mikemarios said: Ο δικός μου είναι ο SX1A1-SELS-05 της SANXING. https://www.meidanis.gr/el/set-metritis-energeias-monofasikos-gia-net-metering-modem-tilemetrias-500-sx1a1sels05.html?srsltid=AfmBOorxZofUVqeefER1sdkHTfFbsII3jmxFGkNznLXsmDTb3YEfTMFQ Και εμένα sanxing μου έβαλε η Δεδδηε. Σε λειτουργία απο το καλοκαίρι του 2022 η τηλεμετρία του. Ιούνιο το άνοιξαν, χαρά στο κουράγιο τους καλοκαιριάτικα. Δεν ξέρω αν είναι ίδιος γιατί εχω τριφασική παροχή. @mikemarios σα να μου είχε κολλήσει στις 27/04 και δεν μου έφερνε νέα data για τις τελευταίες μέρες. Έκανα ενα restart το Home Assistant και μου έκανε update μέχρι και 02/05/2025. Είναι νορμάλ αυτή η συμπεριφορά ή μόνο σε μένα έτυχε? Επεξ/σία Κυριακή στις 02:23 μμ από yiannis_1
mikemarios Δημοσ. Κυριακή στις 12:24 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:24 μμ Το έχω προγραμματίσει μετα από restart να κάνει κλήση στο api. Όταν έκανες restart τον ΗΑ το api είχε νέα δεδομένα και στα έστειλε. Αν περίμενες να γίνει περιοδική ενημέρωση στο διάστημα ενημέρωσης που έχεις ορίσει, θα στο έστελνε πάλι. Γενικά όμως και ιδίως Σ/Κ ή αργίες είναι σύνηθες να μην ενημερώνεται το api σε καθημερινή βάση.
mikemarios Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 μμ @yiannis_1 μπορείς να τσεκάρεις και τα logs (τα ακατέργαστα αρχεία) του HA για να δεις ακριβώς τι σου κατεβάζει το integration από το api με φίλτρο deddie. 1
navigatoras Δημοσ. Δευτέρα στις 06:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:06 μμ (επεξεργασμένο) On 29/04/2025 at 21:06, navigatoras said: Τους έστειλα ένα email σχετικά με το θέμα, για να δούμε τι θα απαντήσουν Λοιπόν, απάντησαν! Σταδιακά θα ενταχθούν στην Εφαρμογή Μετρητικών Δεδομένων Τηλεμετρούμενων Παροχών όλες οι τηλεμετρούμενες παροχές. Η παροχή xxxxxxxxxx δεν είναι στις παραπάνω κατηγορίες. Αυτό λοιπόν είναι το ζουμί, όπως τα έλεγε ο @mikemarios και με παραπέμπουν στο app ώστε να βλέπω τις μηνιαίες μετρήσεις! Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:07 μμ από navigatoras 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις