Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ναι,αυτο που λεμε μοκα,παραπανω.

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ! Με μπέρδεψε το όνομα που λέει μοκα. 😅 Λέω μην πάρω κάτι και βγάζει ρόφημα με γεύση μοκα και την πατήσω. 

Οπότε θεωρητικά και με μια συσκευή για αφρογαλα μπορείς να κάνεις και καπουτσίνο; 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

στο αναλογο ποτηρι?

George-Clooney-nespresso-banner_0.jpg

Μπάάά, έχουμε απλές κούπες για καπουτσίνο από δώρο γάμου. 😁

7 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Το καλύτερο καφεδάκι είναι το χοιρός.

ComfyUI_temp_jbfau_00026_720p.png

Με ποιό πρόγραμμα έφτιαξες την φωτό;; 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω μια Nespresso Vertuo στο σπίτι.

Ξυπνάς με την τσίμπλα στο μάτι, πετάς μια κάψουλα μέσα και σε 30'' πίνεις καφέ. Χρήσιμο επίσης το ότι έχει κάψουλες που βγάζουν από εσπρεσσάκι 30ml μέχρι 500ml κουβά με την μια.

Περίπου 70 λεπτά ο καφές βγαίνει.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
13 hours ago, Fan said:

Εάν πίνει ζεστό καφέ είσαι τυχερός γιατί η ποιότητα δεν θα πέσει πολύ. Αν όμως σου αρέσει ο κρύος τότε δεν έχει νόημα γιατί ο καφές που θα πιείς θα είναι εντελώς διαφορετικός από την καφετέρια, μόνη λύση ο φραπές που και εκεί δεν θα είναι στο 100% της ποιότητας.

Θα διαφωνήσω στο σημείο που αναφέρεις τον φραπέ: σε κανένα μαγαζί δεν πίνω τόσο καλό φραπέ όπως αυτός που φτιάχνω εγώ στο σπίτι, με την ιδανική για μένα αναλογία καφέ/ζάχαρης/χτυπήματος. Οι περισσότεροι φραπέδες έξω μου φαίνονται νεροζούμι.

• Like 4
Δημοσ.

Ese pods, η καλύτερη μέση λύση ανάμεσα στις κάψουλες και τον χύμα/κόκκους.

Σωστός καφές, καμία μανούρα καθαρίσματος, πολύ καλή τιμή (0,25€ ο καφές μέσο όρο) και πολύ καλή ποιότητα.

Δημοσ.

Nescafe classic εδώ και δεκαετίες, ανακατευτώ με το κουταλάκι ο λεγομενος ( καραβισιος ) και πάντα κρύο χειμώνα καλοκαίρι, σε 30" έχω ρουφήξει τη γουλιά μου και έχω τραβήξει και την τζούρα μου..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

De'Longhi Dedica + bottomless portfilter + μύλος Adler. Σύνολο 160+30+70=260€ (τωρινές τιμές, προσωπικά είχα δώσει 200€ για όλα αυτά σε προσφορές).

Καφές κόκκοι, από 25-30€ το κιλό σε προσφορές. 

Δεν πίνω τέτοιον καφέ έξω στο 95% των περιπτώσεων. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Χθες κι ύστερα απο σύντομους υπολογισμούς, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι δίνω περίπου 4,5 με   5,5 ευρώ   την ημέρα μόνο σε καφέ,    espresso, freddo  κλπ κλπ, οπότε ψάχνω ιδέες για καφέ στο σπίτι, γτ έχω μπει σε μια λογική πολύ κακή με τον έτοιμο καφέ απ έξω. 

Εσείς τί καφέ φτιάχνετε σπίτι, για φίλτρου να  πάρω μηχαννή, να παρω κάτι άλλο απ αυτά τα  χοιρός; Τί είν εύκολο, γρήγορο κι οικονομικό; Ποιόν καφέ για φίλτρου, ποιός αξίζει κι είναι  vfm;  ΕΠίσης, κανέναν καλό στιγμιαίο πλείν του nescafe  του κλασικού ου μου πψηλο έκανε στο στομάχι;

Γενικά δώστε ιδέες, ειμ ευέλικτος, καφές να ναι κι ό,τι είναι, αν ειναι να φτάνω τα 150 ευρώ το μήνα σε καφέ  επηρεαζόμενος απ τη βολική κατα τ άλλα κουλτούρα του  freddo,  ρίχνω και λίγο την ποιότητα, αν μπορώ μ 1,5 ευρώ τη μέρα ξέρω γω να φτιάχνω 2 3 καφεδάκια. 

Και για κάψουλες ακούω προτάσεις, αν και νομίζω κι εκείνες ψηλο ακριβές καταλήγουν, ωστόσο κάθε ιδέα ευπρόσδεκτοι.

Συμπερασματικά, Εσείς τί έχετε και τί πίνετε στο σπίτι;  

Ευχαριστώ. 

Αν θέλεις την ίδια και καλύτερη ποιότητα καφέ με αυτήν που πίνεις έξω η πρώτη και πιο δύσκολη επιλογή είναι εσπρεσομηχανή, αλλά έχεις καθάρισμα και θα χαλάς αισθητά περισσότερο χρόνο από ότι χαλάς τώρα. Πολλοί φίλοι μου τα παράτησαν και δεν εβγαλαν καν την αρχική επένδυση. Αν πήγαινα εκεί θα πήγαινα οπωσδήποτε σε αυτόματη που κόβει μόνη της τον καφέ., ειπώθηκε από φίλο παραπάνω.  

Δεύτερη λύση και καλύτερη για εμένα, αυτό κάνω εγώ πλέον δηλαδή, είναι οι original nespresso μηχανές, που δεν έχουν πλέον πατέντα και μπορείς να πάρεις φτηνότερες κάψουλες. Υπάρχουν αλουμινενιες κάψουλες στην αγορά (μπορείς να δεις το νήμα για nespresso εδώ, τις έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλες), που παίζουν από 15 έως 30 λεπτά  η μια και είναι μια χαρά. Μια inissia μηχανή κάνει λιγότερο από 100 ευρώ και έχει και μεταπωλητική αξία αν δεν σου αρέσει. Παίρνεις τις 50 δωρεάν κάψουλες τιης προσφοράς και μετά πας σε aftermarket (πχ το lidl έχει καλούτσικες στα 20 λεπτά ή μια).

Τρίτη λύση είναι ο γαλλικός, ειδικά αν πίνετε πολύ καφέ. Πάλι θέλει κάποιο καθάρισμα, αλλά σε λογικά πλαίσια. Εγώ προσωπικά τον βρίσκω πολύ βαρύ.

Λύσεις που δεν θα πρότεινα είναι μηχανές που δεν έχει σπάσει η πατέντα για τις κάψουλες, όπως οι vertuo, γιατί όντως είναι ψιλοακριβες και η κάψουλα βγαίνει 50 λεπτά (αν και πάλι τα 50 λεπτά από τα 2,50 ευρώ είναι πενταπλασιο κόστος προς τα κάτω), όπως και επαναγεμιζομενες κάψουλες και τέτοια, που θα κάτσεις να ασχολείσαι με γεμίσματα και λοιπά να χάνεις χρόνο για χειρότερη ποιότητα καφέ και ελάχιστα λιγότερο κόστος.  Το ίδιο ισχύει και για το μπρίκι μόκα. Πολύ μέτριος καφές, πολύς χαμένος χρόνος, καλύτερα ελληνικός.

Το να πάρεις ελληνικό ή κάποιο στιγμιαίο γίνεται συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, δε σε εμποδίζει κάτι. Η κοπέλα μου ας πούμε 5 τις πρωί βάζει κάψουλα για να έχει καφέ σε ένα λεπτό και να πάει στη δουλειά και το απόγευμα χτυπάει ελληνικό με την ησυχία της. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

De'Longhi Dedica + bottomless portfilter + μύλος Adler. Σύνολο 160+30+70=260€ (τωρινές τιμές, προσωπικά είχα δώσει 200€ για όλα αυτά σε προσφορές).

Καφές κόκκοι, από 25-30€ το κιλό σε προσφορές. 

Δεν πίνω τέτοιον καφέ έξω στο 95% των περιπτώσεων. 

Εγώ θα έλεγα και ένα προηγούμενο στάδιο ανάλογα με το budget : Gran gaggia style αν την βρει κάπου στα 100€ και καφέ αγοραστό τριμμένο φρέσκο. Δεν είναι η καλύτερη μηχανή, έχει πολύ αδυναμο ατμό, αλλά βγάζει καλουτσικο αποτέλεσμα με ελάχιστα χρήματα.

Για "γαλλικό" μπορείς να δεις και την "τεχνική" V60 που βγαίνει πολύ οικονομικά αν έχεις ήδη κάποιο βραστηρα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, redbullboy είπε

και καφέ αγοραστό τριμμένο φρέσκο

Απλά εδώ θέλει δοκιμές μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο. Αλλά οκ, με 3-4 δοκιμές θα το πετύχεις . 

ΥΓ Στον adler βάζω από 4 έως 6 κόψιμο στην κλίμακά του ανάλογα τον κόκκο που θα ψωνίσω. 

Δημοσ.

Nes το πρωί ζεστό ( χειμώνα καλοκαίρι) και βουρ για δουλειά, κατά τις 10:00 μετά από κάτι φαγώσιμο (π.χ. κουλουράκι κτλ) φτιάχνουμε την φράπα, το απόγευμα συνήθως δεν πίνω καφέ αλλά αν πιω θα φτιάξω εσπρεσάκι ή ένα φραπεδάκι αναλόγως τον καιρό! 

Δεν πίνω ποτέ φραπέ με το που ξυπνήσω, μόνο ζεστό με αποτέλεσμα εγώ και το στομάχι μου να τα πάμε καλά μετά από 34 χρόνια που τον ξεκινήσαμε!!!

Δημοσ.

Πριν 2 χρόνια πήρα μια Saeco one touch cappuccino, αυτόματη στα πάντα. Απο τότε έχει φτιάξει 2245 καφέδες, έχω χάρτινα ποτήρια-καπάκια καλαμάκια στο σπίτι, καφέ παίρνω με 20+ το κιλό και ουσιαστικά έχει βγάλει τα λεφτά της και με το παραπάνω. Υπάρχει και η λύση μιας συμβατικής που απλά έχει λίγο παραπάνω φασαρία αλλά βγάζει πολύ καλό φρέντο. Να πώ πως μένω δίπλα σε Mikel, οπότε ο πειρασμός για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας "πετάγομαι να πάρω καπουτσίνο" ήταν τεράστιος.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ! Με μπέρδεψε το όνομα που λέει μοκα. 😅 Λέω μην πάρω κάτι και βγάζει ρόφημα με γεύση μοκα και την πατήσω. 

Γιατι ρε; ωραια  ειναι η μοκα!

6 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

Οπότε θεωρητικά και με μια συσκευή για αφρογαλα μπορείς να κάνεις και καπουτσίνο; 

Θεωρητικα ναι,αλλα η μοκα δεν εχει τη γευση της εσπρεσομηχανης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...