Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, είμαι στην διαδικασία της μετακόμισης και ακόμα μαζεύω πράγματα, θα φύγω σε 4 μέρες και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει αύριο να έρθει μεσίτης. Συγγνώμη αλλά είναι τόσο δύσκολο να περιμένεις 4 μέρες μέχρι να πάρω τα πράγματα μου και να φύγω; Λίγο έλεος πια. Και αυτό το έχω παρατηρήσει καθώς έψαχνα καινούριο σπίτι, φωτογραφίες με μισό-γεμάτα σπίτια, να βλέπεις όλη την ζωή ενός άλλου ανθρώπου κτλ. Το καταλαβαίνω ότι σαν ιδιοκτήτης θέλεις να το νοίκιασες απευθείας αλλά λίγη ντροπή. Πείτε μου ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που το βλέπει εντελώς περίεργο ολο αυτό.

• Like 6
  • Haha 5
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν είναι περίεργο, είναι όμως πολύ εκνευριστικό να μη σε σέβεται και να μην περιμένει λίγες μέρες να φύγεις.

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, lector είπε

Σε υποχρεωνει κανεις να του επιτρεψεις να μπει στο σπιτι;

Ναι, ο νόμος αφού έχει πλέον ενημερωθεί. Αυτό έλειπε ένας ιδιοκτήτης να μην έχει πρόσβαση στο δικό του σπίτι. 

• Like 7
  • Confused 4
  • Haha 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι, ο νόμος αφού έχει πλέον ενημερωθεί. Αυτό έλειπε ένας ιδιοκτήτης να μην έχει πρόσβαση στο δικό του σπίτι. 

Δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε μέσα στο σπίτι πριν φύγεις, καθώς όσο είσαι μέσα λογικά θεωρείται ακόμα κατοικία σου και άρα άσυλο

• Like 4
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε μέσα στο σπίτι πριν φύγεις, καθώς όσο είσαι μέσα λογικά θεωρείται ακόμα κατοικία σου και άρα άσυλο

Δεν ειναι κατοικια σου. Ναι, σε προστατευουν οι διαφορα νομοι περι ασυλου κτλ, αλλα ο ιδιοκτητης εχει καθε δικαιωμα για ελεγχο ή κατι αλλο, μετα απο επικοινωνια.

18 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Μάλλον τον υποχρεώνει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Κατα 99.99% οι οροι αυτοι ειναι οι κλασικοι. Συνηθως μετα προσθετουν πραγματα, αλλα η βαση αυτη ειναι

• Like 5
  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Randomner15 είπε

Πείτε μου ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που το βλέπει εντελώς περίεργο ολο αυτό.

Εισαι.

1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν νομίζω

Τα νομισματα στην τραπεζα μαν.
Μια χαρα μπορει να μπαινει μια φορα το μηνα για ελεγχο και να φερνει ατομα να δουν το σπιτι,μετα απο συνεννοηση.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Randomner15 είπε

Καλησπέρα σε όλους, είμαι στην διαδικασία της μετακόμισης και ακόμα μαζεύω πράγματα, θα φύγω σε 4 μέρες και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει αύριο να έρθει μεσίτης. Συγγνώμη αλλά είναι τόσο δύσκολο να περιμένεις 4 μέρες μέχρι να πάρω τα πράγματα μου και να φύγω; Λίγο έλεος πια. Και αυτό το έχω παρατηρήσει καθώς έψαχνα καινούριο σπίτι, φωτογραφίες με μισό-γεμάτα σπίτια, να βλέπεις όλη την ζωή ενός άλλου ανθρώπου κτλ. Το καταλαβαίνω ότι σαν ιδιοκτήτης θέλεις να το νοίκιασες απευθείας αλλά λίγη ντροπή. Πείτε μου ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που το βλέπει εντελώς περίεργο ολο αυτό.

Για να είμαι ευκρινης. Δεν θέλω να σε πω ότι εισαι το άτομο που το βλέπει περίεργο. Αλλά η τακτική αυτή υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Υπάρχουν ιδιοκτήτες που όταν πρόκειται να φύγει ο ενοικιαστης, κανονίζουν και φέρνουν μέσα μεσίτες και νέους υποψήφιους νοικαρηδες να δουν το σπίτι. Αυτό όμως προβλέπεται και στο συμφωνητικό που υπογράφεις, οι ώρες και μέρες είναι κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης από πριν. 

Εσένα μάλλον σου τυχαίνει πρώτη φορά και σου φαίνεται περίεργο. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι άμα δεν σε έχουν ειδοποιήσει από πριν και σκάνε ξαφνικά για επίσκεψη. Εκεί αν είναι δεν ανοίγεις καθόλου την πόρτα και άστους να φύγουν. 4 ημέρες δεν είναι κάτι, αλλά από ότι φαίνεται, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν ήθελε να περιμένει ούτε αυτές τις 4 ημέρες....

2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μπαίνει και παραμπαινει ο ιδιοκτήτης μετά από ειδοποίηση και συνενοηση, παρουσία του ενοικιαστή φυσικά. Για τέτοια περίπτωση μιλάμε. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Randomner15 είπε

Θα έπρεπε να περιμένει για λίγες ημέρες. Φυσικά και έχεις δίκιο..

• Like 2
Δημοσ.

Φυσικά και δεν μπαίνει. Μπορει να μπει μετά από συνεννόηση όχι μετά από ειδοποίηση! Πες του να ερθει σε 4 μέρες. 

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 hours ago, mariosnik_ said:

Μπαίνει και παραμπαινει ο ιδιοκτήτης μετά από ειδοποίηση και συνενοηση, παρουσία του ενοικιαστή φυσικά. Για τέτοια περίπτωση μιλάμε. 

Πριν λήξει το συμβόλαιο ο ιδιοκτήτης μπορεί να μπει μόνο μια φορά το μήνα και μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής δεν έχει καμία υποχρέωση να αφήσει οποιονδήποτε άλλον μέσα (μεσίτες) (υποψήφιους ενοικιαστές) πλην του ιδιοκτήτη. 

• Like 5
  • Haha 2
Δημοσ.

Θα μπορουσες απλα να του πεις οτι δε γινεται, ειναι δικαίωμα σου. Αυτο σημαινει "μετα απο συνεννοηση", βολευει εκείνους αλλα οχι εσενα

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...