Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Starlink λανσάρει αθόρυβα ένα πιο οικονομικό πακέτο διαδικτύου στη χώρα μας, το νέο πρόγραμμα "Residential Lite" με τιμή 29€ μηνιαίως.

Το νέο πρόγραμμα "Residential Lite" που γίνεται διαθέσιμο στην Ελλάδα μόλις 2 μήνες μετά τα αρχικά του αποκαλυπτήρια στις Η.Π.Α, διαθέτει ωστόσο ορισμένους περιορισμούς.

Η κύρια διαφορά του νέου προγράμματος είναι οι χαμηλότερες ταχύτητες διαδικτύου. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα Residential Lite, οι ταχύτητες θα κυμαίνονται από 50-100 Mbps, σε σύγκριση με τις ταχύτητες 150-250 Mbps που προσφέρει το κανονικό πρόγραμμα "Residential" και το οποίο έχει κόστος 40€. Σε άλλα κόστη, υπάρχει η εφάπαξ αγορά του δορυφορικού πιάτου της εταιρείας, με την έκδοση Mini Kit να έχει κόστος 299€.

Τα τελευταία χρόνια, η Starlink έχει εξελιχθεί σταδιακά σε μια αξιόπιστη επιλογή διαδικτύου για όσους ζουν σε αγροτικές περιοχές ή τοποθεσίες με ανεπαρκείς υποδομές. Η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τις επιλογές της, όπως υποστήριξη για τροχόσπιτα, ταχύτερα πακέτα διαδικτύου και σύντομα, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω μηνυμάτων σε συνεργασία με την T-Mobile.

Η SpaceX περιγράφει το Residential Lite ως "μια οικονομική επιλογή για νοικοκυριά με χαμηλή χρήση και μικρότερο μέγεθος". Ωστόσο, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες του προγράμματος, υπάρχει ένας σημαντικός περιορισμός. Εκτός από τις χαμηλότερες ταχύτητες, το πρόγραμμα Lite ενδέχεται να επιβραδύνεται κατά τις περιόδους υψηλής χρήσης. Η περιγραφή του προγράμματος αναφέρει ότι θα προσφέρει στους χρήστες απεριόριστα δεδομένα χαμηλότερης προτεραιότητας, παρόμοια με την περιαγωγή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. 

Παρόλα αυτά, οι ταχύτητες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές, ειδικά για περιοχές που διαφορετικά δεν είχαν πρόσβαση σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Επιπλέον, εάν οι ανάγκες εύρους ζώνης αυξηθούν στο μέλλον, οι χρήστες μπορούν πάντα να αναβαθμίσουν στο κανονικό πρόγραμμα Residential. Μάλιστα όσοι προχωρήσουν στην εγγραφή του νέου προγράμματος, έχουν επίσης την επιλογή υποβάθμισης στο πρόγραμμα Lite εάν ενδιαφέρονται. Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη αφού το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ανοίξουν την εφαρμογή της Starlink, να μεταβούν στη σελίδα διαχείρισης της συνδρομής τους και να αλλάξουν το πρόγραμμα υπηρεσιών τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Titos301 είπε

COSMOTE / VODAFONE / NOVA 🤣

🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽

Nervous Key And Peele GIF

Σχετικό είναι αυτο. Οι οπτικές ίνες είναι σίγουρα πιο σταθερές. Από την άλλη το starlink θα είναι βολικό σε περιοχές χωρίς καλή κάλυψη δικτύου από τους κλασικούς παρόχους. 

• Like 14
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε πάλι:

Είναι ακριβή η συνδρομή είτε των 29 είτε των 40. Η οπτική 1000/1000 είναι καλύτερη. Η 3Gbps ακόμα καλύτερη. Το 5G πετάει. Δεν μου χρειάζονται πάνω από 15 Mbps. Δεν έχει (φτηνή) public IP και άρα δεν μπορώ να δω τις κάμερες. Δεν έχω καθαρό ουρανό προς βορρά. Παίζει LoL με latency έως 14ms;

Κ.ο.κ, συμπληρώνετε τα δικά σας.

Την ίδια ώρα όσοι δεν έχουν ίνα στην περιοχή τους ή δεν μπορούν να βάλουν, δεν πιάνουν πάνω από X Mbps στο χαλκό, δεν ενδιαφέρονται για κάμερες και άλλα IoT μέσω port forwarding (ή τα χρησιμοποιούν μέσω Cloud/Meshnet/VPN/κλπ), δεν έχουν 5G (ή το 5G σέρνεται το καλοκαίρι που έρχονται οι τουρίστες-ακρίδες), δεν ενδιαφέρονται για latency κάτω των 20ms κλπ θα βάλουν Starlink και θα λένε κι ευχαριστώ από πάνω.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 20
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.

σε ftth δινεις 10g αν θες. εχει νοημα σε περιοχες που δεν καλυπτονται απο 5g ή  ftth

48 minutes ago, Titos301 said:

COSMOTE / VODAFONE / NOVA 🤣

🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Πάμε πάλι:

Είναι ακριβή η συνδρομή είτε των 29 είτε των 40. Η οπτική 1000/1000 είναι καλύτερη. Η 3Gbps ακόμα καλύτερη. Το 5G πετάει. Δεν μου χρειάζονται πάνω από 15 Mbps. Δεν έχει (φτηνή) public IP και άρα δεν μπορώ να δω τις κάμερες. Δεν έχω καθαρό ουρανό προς βορρά. Παίζει LoL με latency έως 14ms;

Την ίδια ώρα όσοι δεν έχουν ίνα στην περιοχή τους ή δεν μπορούν να βάλουν, δεν πιάνουν πάνω από X Mbps στο χαλκό, δεν ενδιαφέρονται για κάμερες και άλλα IoT μέσω port forwarding (ή τα χρησιμοποιούν μέσω Cloud/Meshnet/VPN/κλπ), δεν έχουν 5G (ή το 5G σέρνεται το καλοκαίρι που έρχονται οι τουρίστες-ακρίδες), δεν ενδιαφέρονται για latency κάτω των 20ms κλπ θα βάλουν Starlink και θα λένε κι ευχαριστώ από πάνω.

Γνωστά άγνωστα παπαγαλάκια 

• Like 5
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Πάμε πάλι:

Ποιος σου είπε ότι με χάλια καιρό η ταχύτητα πέφτει; Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να δεις σε cameras ή και symbology ? H και το θερμοστάτη του λέβητα ή τα φωτοβολταϊκά;  Εγώ που έχω έχω όλα αυτά να σου πω ότι τα βλέπω κανονικά εκτός σπιτιού.  Άρα πολύ καλύτερο ίντερνετ από τους ελληνικούς παρόχους. Δεν μιλάω για οπτική ίνα με 500 και πάνω.μ.. η οπτική ίνα ποτέ δεν θα φτάσει στο 80% της Ελλάδος. Άρα ο ελον μασκ θα κάνει χρηστές δουλειές 

• Like 15
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νέο πρόγραμμα "Residential Lite" που γίνεται διαθέσιμο στην Ελλάδα μόλις 2 μήνες μετά τα αρχικά του αποκαλυπτήρια στις Η.Π.Α, διαθέτει ωστόσο ορισμένους περιορισμούς.

Η κύρια διαφορά του νέου προγράμματος είναι οι χαμηλότερες ταχύτητες διαδικτύου. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα Residential Lite, οι ταχύτητες θα κυμαίνονται από 50-100 Mbps, σε σύγκριση με τις ταχύτητες 150-250 Mbps που προσφέρει το κανονικό πρόγραμμα "Residential"

Εντωμεταξύ η πλάκα είναι ότι στις ΗΠΑ οι μέσες ταχύτητες του κανονικού πακέτου είναι 50-100 Mbps λόγω εκτεταμένης χρήσης (η Ookla είχε δώσει μέση ταχύτητα λιγότερο από 65 Mbps πριν ενάμιση χρόνο). Εμείς που πιάνουμε τουλάχιστον 150-250 και συχνά ακόμα παραπάνω, θεωρούμαστε προνομιούχοι.Οπότε το δικό μας Lite θα είναι σαν το Residential των Αμερικάνων.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Εξαιρετική και συμφέρουσα λύση για τις εκτός 4G δικτύου περιοχές εάν βέβαια τα δεδομένα είναι απεριόριστα. Μέχρι τώρα δεν το κοιτούσα καν, τώρα αρχίζω και το σκέφτομαι για ένα σπίτι που έχω σε χωριό. 

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό θα είναι σωτηρία για εμάς στην επαρχία που δεν έχουμε ούτε οπτική ίνα ούτε 5G. Είμαι φωτογράφος και μου χρειάζεται ένα καλό upload, οπότε με 29 το μήνα θα το αγοράσω χθές.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, BlacK_DrAgOn said:

Ποιος σου είπε ότι με χάλια καιρό η ταχύτητα πέφτει; Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να δεις σε cameras ή και symbology ? H και το θερμοστάτη του λέβητα ή τα φωτοβολταϊκά;  Εγώ που έχω έχω όλα αυτά να σου πω ότι τα βλέπω κανονικά εκτός σπιτιού.  Άρα πολύ καλύτερο ίντερνετ από τους ελληνικούς παρόχους. Δεν μιλάω για οπτική ίνα με 500 και πάνω.μ.. η οπτική ίνα ποτέ δεν θα φτάσει στο 80% της Ελλάδος. Άρα ο ελον μασκ θα κάνει χρηστές δουλειές 

10 μέρες τώρα βρέχει. Έχω ξεχάσει πως είναι ο ήλιος. Κι όμως το Starlink δεν έχει πέσει ούτε 5 δευτερόλεπτα. Αυτή τη στιγμή που γράφω, έξω βρέχει κι εγώ έχω 281 down / 37 up στα 22ms. Ο μόνος καιρός που επηρεάζει το Starlink είναι οι πολύ ισχυρές καταιγίδες των δεκάλεπτου. Οι ίδιες που ακόμα και σε μικρότερη ένταση συχνά κόβουν για ώρες το ADSL/VDSL ή/και το ρεύμα (ειδικά στην επαρχία), ενώ το Starlink πάνω σε UPS δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Για κάμερες, NAS, Plex, smart IoT και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με συσκευές εντός σπιτιού υπάρχουν άφθονα workarounds. Ένα Google search αρκεί.

Περιμένουμε να δούμε πως θα υλοποιηθεί μέσα στη χρονιά το Starlink 1Gbps (πιθανώς και παραπάνω), με τι κόστος και εξοπλισμό. Γιατί δεν θα μου κάνει εντύπωση να φτάσουμε μια μέρα να λέμε "δεν με νοιάζει αν επιτέλους έφερε ίνα ο ελληνικός πάροχος (μέσω ΕΣΠΑ προφανώς, με λεφτά αλλωνών), γιατί ακόμα και τώρα το Starlink με συμφέρει περισσότερο". Ακραίο μεν αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

IMG_1068.png.a6ef6af6fe5e81287aa5113b22b70634.png

Με WiFi …

Στις 1/4/2025 στις 2:02 ΜΜ, anax111 είπε

Εξαιρετική και συμφέρουσα λύση για τις εκτός 4G δικτύου περιοχές εάν βέβαια τα δεδομένα είναι απεριόριστα. Μέχρι τώρα δεν το κοιτούσα καν, τώρα αρχίζω και το σκέφτομαι για ένα σπίτι που έχω σε χωριό. 

IMG_0994.jpeg.00a39c677f60071f43b573d996b5b9e2.jpeg

Ethernet…..

με λίγα εμπόδια μπροστά από το σημείο.. λόγο της απέναντι οικοδομής..

εδώ κ έξι μήνες σταθερή ταχύτητα χωρίς διακοπές με 19-24 ping…

θα επιλέξω σίγουρα μια λύση που θα καταλήγει η συνδρομή σε ελληνικά χέρια … αν είχα αυτή την δυνατότητα… έστω κ με λίγο χαμηλότερη ταχύτητα ..

Επεξ/σία από xabos
  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...