Axlmon Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Η Adobe αναβαθμίζει το Premiere Pro με λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, στοχεύοντας στην παροχή ταχύτερων και καλύτερων αποτελεσμάτων επεξεργασίας βίντεο. Με την τελευταία ενημέρωση, εργαλεία για τον εντοπισμό, τη μετάφραση και την επέκταση πλάνων βγαίνουν από τη φάση beta και είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες. Η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη είναι το Generative Extend, το οποίο η Adobe ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ως ένα από τα πρώτα εργαλεία που τροφοδοτούνται από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Firefly. H λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν τα βίντεο κλιπ έως και δύο δευτερόλεπτα, προσφέροντας περισσότερες επιλογές για μεταβάσεις ή διόρθωση απρόβλεπτων κινήσεων χωρίς να χρειάζεται επαναλήψη των γυρισμάτων. Το Generative Extend μπορεί τώρα να δημιουργήσει κλιπ σε ποιότητα 4K και θα επεκτείνει τον περιβάλλοντα ήχο. Σε ότι αφορά τον περιβάλλοντα ήχο, αυτός μπορεί να επεκταθεί έως και δέκα δευτερόλεπτα, ή δύο δευτερόλεπτα όταν συνδυάζεται με επέκταση βίντεο, χωρίς να περιλαμβάνεται ομιλία ή μουσική. Σύμφωνα με την Adobe, το Generative Extend είναι εντελώς δωρεάν για χρήση για "περιορισμένο χρονικό διάστημα", μετά το οποίο η λειτουργία θα απαιτεί από τους χρήστες να ξοδέψουν μονάδες Firefly. Οι συνδρομές Creative Cloud παρέχουν μηνιαία κατανομή μονάδων που κυμαίνεται μεταξύ 25 έως 1.000 ανάλογα με το πρόγραμμα. Μια πρόσθετη συνδρομή μονάδων Firefly είναι επίσης διαθέσιμη ξεκινώντας από 10 δολάρια, η οποία παρέχει 2.000 μονάδες ανά μήνα. Η Adobe δεν έχει διευκρινίσει πόσες μονάδες θα καταναλώνει τελικά το Generative Extend, αλλά αναφέρει ότι "η τιμή θα διαφέρει ανάλογα με τη μορφή, τον ρυθμό καρέ και την ανάλυση του βίντεό σας". Η τελευταία έκδοση του Premiere Pro περιλαμβάνει επίσης το νέο πάνελ Search με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει αυτόματα το περιεχόμενο των κλιπ στη βιβλιοθήκη βίντεο. Έτσι οι χρήστες μπορούν να αναζητούν πλάνα χρησιμοποιώντας περιγραφές κειμένου που περιλαμβάνουν αντικείμενα, τοποθεσίες, γωνίες κάμερας και εφέ, όπως για παράδειγμα "κοντινά πλάνα χεριών που εργάζονται σε κουζίνα". Μια άλλη λειτουργία, το Premiere Color Management, μετατρέπει αυτόματα αρχεία log και raw απευθείας σε SDR ή HDR, διευκολύνοντας τη γρήγορη έναρξη της επεξεργασίας, παράλληλα με ένα νέο σύστημα χρωμάτων ευρείας γκάμας. Το Premiere Pro μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για αυτόματη μετάφραση των λεζαντών βίντεο σε 27 διαφορετικές γλώσσες, με τους χρήστες να μπορούν να εμφανίζουν πολλαπλά κομμάτια λεζαντών ταυτόχρονα κατά την επεξεργασία. Η Adobe αναφέρει επίσης ότι η ενημέρωση του Premiere Pro παρέχει καλύτερη ταχύτητα και απόδοση τόσο σε συσκευές με Apple Silicon επεξεργαστές όσο και σε Windows. Η τελευταία έκδοση του Premiere Pro κυκλοφορεί παράλληλα με το After Effects 25.2, το οποίο παρέχει νέες δυνατότητες παρακολούθησης HDR, ελέγχους κινούμενων σχεδίων, υποστήριξη για μοντέλα 3D FBX και εφέ φωτισμού περιβάλλοντος με κίνηση. Μια νέα λειτουργία High Performance Preview Playback διευκολύνει επίσης την προεπισκόπηση μεγαλύτερων συνθέσεων χάρη σε ένα νέο σύστημα προσωρινής αποθήκευσης που χρησιμοποιεί τόσο τη RAM όσο και τους τοπικούς δίσκους, αντί για μόνο τη RAM. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
PCharon Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Είχε πλάκα στο τέλος. Όπως κατάλαβα, θα ξεκινήσουμε αρχικά με ένα ποσοστό σκηνών σε διαφημιστικά & ταινίες παραγμένο από ΤΝ. Μέχρι να φτάσουμε σε μικρές σκηνές και αργότερα σε ταινίες ολόκληρες. Υ.Γ. Φαντάζομαι φάση να βγάζεις μόνο κάποιες φωτογραφίες, να ταΐζεις μια ΤΝ, να της περιγράφεις λίγο σενάριο και να σου βγάζει σκηνή βίντεο! Επεξ/σία 3 Απριλίου από PCharon
takisapog Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Κάποτε πλήρωνες κι αγόραζες το πρόγραμμα, και το χρησιμοποιούσες όσο ήθελες. Μετά, το πλήρωνες με τον μήνα. Τώρα, θα το πληρώνεις με τον μήνα, αλλά θα έχει και την ΑΙ σαν dlc που πρέπει να αγοράσεις έξτρα credits για να τη χρησιμοποιήσεις... 5 1
Hellenicsun Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Ευτυχώς που υπάρχουν τα εξαιρετικά DaVinci και Final Cut με αγορά μια κι έξω, χωρίς συνδρομή (τουλάχιστον σε υπολογιστή).
Retromaniac Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 12 λεπτά πριν, takisapog είπε Κάποτε πλήρωνες κι αγόραζες το πρόγραμμα, και το χρησιμοποιούσες όσο ήθελες. Μετά, το πλήρωνες με τον μήνα. Τώρα, θα το πληρώνεις με τον μήνα, αλλά θα έχει και την ΑΙ σαν dlc που πρέπει να αγοράσεις έξτρα credits για να τη χρησιμοποιήσεις... Από τι κατάλαβα θα πληρώνεις με τα frames που το χρησιμοποιείς. Και μη χειρότερα. Θα πάμε με τα pixel σε λίγο. 2
Pokemon640 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 1 hour ago, PCharon said: Υ.Γ. Φαντάζομαι φάση να βγάζεις μόνο κάποιες φωτογραφίες, να ταΐζεις μια ΤΝ, να της περιγράφεις λίγο σενάριο και να σου βγάζει σκηνή βίντεο! Αυτό ήδη συμβαίνει 48 minutes ago, takisapog said: Κάποτε πλήρωνες κι αγόραζες το πρόγραμμα, και το χρησιμοποιούσες όσο ήθελες. Μετά, το πλήρωνες με τον μήνα. Τώρα, θα το πληρώνεις με τον μήνα, αλλά θα έχει και την ΑΙ σαν dlc που πρέπει να αγοράσεις έξτρα credits για να τη χρησιμοποιήσεις... Έχει να κάνει με την υπολογιστική δύναμη που νοικιάζεις, αν τα έτρεχε τοπικά θα ήθελες RTX pro που έχει 15 χιλιάρικα η κάθε κάρτα. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου (επεξεργασμένο) Απο τότε που η αντόμπι το έριξε σε αποκλειστικά συνδρομητικό μοντέλο χωρίς την επιλογή lifetime license έστω για μια συγκεκριμένη ή παλαιότερη έκδοση, τους παράτησα και δεν με νοιάζει κιόλας τι κάνουν! Πλέον βασίζονται μονο στους υπερεπαγγελματίες κυρίως και σε κάποιους (δευτερευόντως) μικρούς επαγγελματίες (πχ φωτογράφους γάμων κτλ ) που απο παλιά έμαθαν με αυτούς και μετά λόγω συνήθειας και μη διάθεσης να μάθουν κάτι άλλο σε συνδυασμό με το ότι "καλά πάνε οι δουλειές" έμειναν εκει. Όσο αφορά το βίντεο υπάρχουν πολλά εργαλεία Opensource ή απλά δωρεάν που ειναι και καλύτερα Αλλά προσωπικά επειδή δεν ειμαι εικονολήπτης/σκηνοθέτης κτλ και θέλω κατι απλό και βολικό αλλά απο την άλλη είμαι πιο απαιτητικός απο το απλά να έχω όλα τα βίντεο "απείραχτα". Κάνω δηλαδή λίγο post production για διάφορους λόγους πχ θέλω να δημοσιοποιήσω κάτι ή να το μοιραστώ με ανθρώπους που δεν ανήκουν στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μου και θέλω πχ να θολώσω τα νούμερα μιας κάρτας που φαίνεται ή το πρόσωπο ενός παιδιού ή να κάνει speedup ή slow down/slow motion κομμάτι του βίντεο ή να μειώσω το μέγεθος του αρχείου, μπορεί να τύχει να θέλω να βάλω μουσικό χαλί ή να αλλοιώσω τον ήχο και γενικά να βάλω διάφορα εφέ εικόνας ή ήχου κτλ κτλ και με το VSDC video editor βρήκα την υγεία μου! Mου έλυσε τα χέρια! και έχει δωρεάν έκδοση χωρίς υδατογραφήματα, bloatware/spyware να χρειαστεί να βάλεις νούμερα κάρτας ή άλλα προσωπικά δεδομένα κτλ Aλλά εγώ το αγόρασα έτσι για να τους πω "μπράβο" μια και με ξεκουράζει πολύ η χρήση του (για όποιον δεν μπορεί να δώσει το ποσό που ζητάει η VSDC στην σελίδα της για την pro έκδοση αλλά θέλει κάποια pro χαρακτηριστικά πχ την δυνατότητά encoding με κάρτα γραφικών -έχει όλα τα codec με την χρήση CPU στην free οπότε δεν είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά τζάμπα δηλαδή, απλά γίνεται πιο αργά σε σχέση με χρήση GPU- έχει και φθηνά κλειδιά απο τα ίδια σημεία που πουλάνε κλειδιά για παιχνίδια) κάνει 100% χρήση του υλικού μου(100% CPU ή κάρτα γραφικών και όλα γίνονται όσο σφαίρα το επιτρέπει το μηχάνημα χωρίς inefficiencies) άλλα online εργαλεία ή δεν κάνανε αυτό που ήθελα ή πρήζανε μπάλες με υδατογραφήματα ή κάνε trial βάλε κάρτα βάλε το facebook σου κάνε share κτλ... κάποια desktop προγράμματα πιο απλά πχ Clipchamp που είναι και της microsoft και θα to περίμενε κάποιος πιο polished εφαρμογή ειναι αργά μπαγκαρισμένα και πολύ απλοικότερα για τις ανάγκες μου ενώ κάπως μερικές φορές παρότι απλοϊκά δεν είναι και intuitive .... προγράμματα σαν το davinci resolve ειναι κατα πάσα πιθανότητα πιο εμπεριστατωμένα αλλά θέλουν "διάβασμα" και εμπειρία επίσης το VSDC είναι και πολύ ελαφρύ μπαμ μπαμ φορτώνει ακόμη και στο παλιό λαπτοπ μου 120MB ειναι το setup και δεν τρώει πολύ μνήμη όταν τρέχει και στον δίσκο πιάνει 260 MB!!! Όχι πολλαπλά GB σαν τα πιο επαγγελματικά αλλά και πάλι κάνει πολλά περισσότερα από τα "απλά" σαν το microsoft clipchamp ή παρόμοια δηλαδή και τον μπαμπά που κάνει οικογενειακά βιντεάκια εξυπηρετεί και τον λίγο πιο απαιτητικό που έχει δικό του youtube κανάλι ή σηκώνει βίντεο (πχ screen recording για μαθήματα κτλ) στην σελίδα του κτλ κτλ και όλες αυτές τις "ψαγμένες" ενέργειες τις κάνεις στα μπαμ με intuitive τρόπο και γιαυτό το VSDC νομίζω υπερέχει των άλλων και απο θέμα δυσκολίας οκ θέλεις λίγες μέρες να το μάθεις αν είσαι τέρμα άσχετος με τα PC ή την επεξεργασία βίντεο αλλά αν έπιασες ποτέ στα χέρια σου πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο πχ το παλιό windows movie maker κτλ θα βγάλεις άκρη αρκετά γρήγορα βλέποντας και κάνοντας εκείνη την στιγμή αρκεί να "ψαχουλέψεις" λίγο τις επιλογές! Επεξ/σία 3 Απριλίου από Dr_Pepper 7
speedman_26 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου για να δουμε τι θα παρουσιασει και η Blackmagic αυριο 1
chek2fire Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Αυτές οι πλατφόρμες ήδη έχουν σβήσει και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν καν με την επέλαση της AI. Σίγουρα δεν θα αγόραζα μετοχές της adobe
speedman_26 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 1 hour ago, logo15 said: θελω τα ιδια και στο audition!!! φαίνεται οτι το εχουν παρατήσει εχει καιρό να παρει αναβάθμιση 1
Pokemon640 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, speedman_26 said: φαίνεται οτι το εχουν παρατήσει εχει καιρό να παρει αναβάθμιση Δεν είναι μόνο αυτό. Αν μπορεί κάποιος ας μας πει, αν στο Premiere Pro 2025, μπορώ να βάλω ένα VST, το οποίο να "διαβάζει" τα υπόλοιπα audio tracks (multi input, single output), παράδειγμα Mastering compressor, multiband compressor η άλλα περίπλοκα σχήματα. Κάθε φορά κάνω export 3-4 αρχεία ήχου για να τα περνάω σε DAW και να κάνω το τελικό mastering. Επεξ/σία 4 Απριλίου από Pokemon640
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα