msalap Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Εχεις δει ποτε σε τραπεζα χρηματα που ειχα στειλει απο ελληνικη τραπεζα να πηγαινω να κανω εμβασμα παλι πισω στην ιδια τραπεζα να μου μπλοκαρει τα λεφτα και να προσπαθω να αποδειξω οτι εγω ειμαι ο ιδιος ....του κωλου κωλοτραπεζα....και προσπαθηστε να βγαλετε ακρη που για να μιλησεις μαζι τους σου βγαζουν την ψυχη....τα μετεφερα icard και δεν υπαρχει πιο φοβερη τραπεζα και σε εξυπηρετηση και σε ασφαλεια....
Dinos1973 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 1 hour ago, jimarass26 said: Αυτό που λειπει από τις ελληνικές τράπεζες ειναι όραμα και πλάνο για το μέλλον. Και μου κανει εντυπωση γιατι φαινεται οτι "δεν προσπαθούν". Πιο συγκεκριμένα: 1) Που ειναι η fintech λειτουργία; Ναι έχουμε καλό ebanking πια αλλά αυτό δεν ειναι αρκετό. Το θετικό βήμα ηταν η (επιτέλους) υποστηριξη apple pay, google pay κτλ. 2)Γιατι δεν μπορεις να αγοράσεις etfs απο ελληνική τράπεζα με χρεώσεις όπως στις πλατφορμες; Ναι αν θες βοήθεια απο σύμβουλο να πληρώνεις το 1% .Αλλα αν δεν θες, γιατι να το πληρώσεις; 3) Γιατί δεν μπορεις να κανεις αποταμιευτικο πλάνο σε assets με 100 € το μήνα χωρίς χρεώσεις; Απλό. Γιατι δεν έχουν προσωπικο να πάρει αυτά τα λεφτά και να τα επενδύσουν για να βγάλουν κέρδος για την τράπεζα. Οπότε σου λέει, "γιατι να μαζέυω μετρητό χωρίς έξοδα". Ας χρεώσω στο μάζεμα. Όχι. Κάνε ομάδα επενδύσεων και βγάλε λεφτά από το μετρητο που μαζεύεις , χωρις έξοδα για τον αποταμιευτή. 4) Γιατι αποκλειεις τους ηλικιωμένους; Ένας 60+ σήμερα που δεν εχει εξικοιωση με email και internet δεν μπορει καν να πατήσει στην τράπεζα. Ούτε μπορεις να τον μάθεις, γιατι με το scam που παιζει εκει έξω, εδώ εμεις την βγάζουμε δεν την βγάζουμε καθαρή. Θα βάλουμε και τους ηλικιωμένους; Άρα σκοτώνεις και το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα vs πλατφόρμες. Οποτε εισαι ένα κράμα με ολα τα αρνητικά και κανενα θετικό. Αποφάσισε τι εισαι; Ή εισαι κατάστημα, οπότε θα εξυπηρετείς ή εισαι πλατφόρμα οπότε θα χρεώνεις ανάλογα. Προσωπικά για επενδύσεις εμπιστευομαι ελληνική επενδυτική για τα πολλά. Αλλά έχω αρχισει και βάζω και 100€ το μήνα και σε revolut γιατι η χρηματιστηριακή χρεώνει 20-30 ευρώ τη συναλλαγή. Αν αύριο η Revolut/N26 κτλ βγάλουν πιστωτική, πειτε μου , τι θα γινει άραγε; Ειναι ευκαι ρια οι ελληνικές τράπεζες να "αγοράσουν" ή να "συνεπενδύσουν" πχ με ελληνική startup πχ payzee ή viva και να φτιάξουν μια ελληνική fintech τράπεζα ώστε οι έλληνες με ασφάλεια να μπορούν να επενδύσουν, οικονομικά και να αναπτυχθει η επενδυτική παιδεία. Πλανο για το μελλον.......σε χωρα συνταξιουχων, και ΔΥ! 1 1
msalap Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου καταρχας εδω το ebanking ειναι χαλια...αλλες κινησεις τις εμφανιζει αμεσως αλλες μετα απο καιρο...προχθες με χρεωσε η Πειραιως 20 ευρω καλεσα να δω τι ειναι...μου ειπαν λεει απο εναν εμπορο εδω και 6 μηνες...πιπες καλαβρεζικες....καταρχας τα ελληνικα app δεν ενημερωνουν αμεσα την αλλαγη του υπολοιπου σε σχεση με ξενες τραπεζες...αμα κασαρει η εφαρμογη πρεπει καθε φορα να μπεις ξανα και ξανα και ξανα για να δεις το πραγματικο υπολοιπο...σε εφαρμογες εξω με το που αγορασεις live αφαιρει το ποσο και το αστειο ειναι οτι εμφανιζει πληροφοριες του εμπορου που στις ελληνικες τραπεζες δεν υπαρχει καν...εχει μεχρι και να πατησεις να ανοιξει το GPS να σε παει στο ιδιο σημειο...αλλα με revolut ουτε το ονομα δεν θελω να γραψω ξανα... 1
gadgetseek Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) Δε λέω ότι ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ό,τι καλύτερο (κάθε άλλο, μιλάμε για κανονικό καρτέλ..). Όμως η εμπειρία μου με τη Revolut έχει υπάρξει προβληματική (έως κάκιστη) μέχρι τώρα. Σε δύο περιπτώσεις μου έχουν παγώσει τον λογαριασμό μου, χωρίς καμία προειδοποίηση λόγω "θέματος" ταυτοποίησης, όπως τελικά μου έλεγαν. Τι δικαιολογητικά τους έστελνα, τι φωτογραφίες τράβαγα, τι καταργούσα και ξανακατέβαζα την εφαρμογή, πάπαλα! Την πρώτη φορά τους πήρε ένα μήνα και τη δεύτερη σχεδόν έξι (!!!) μήνες για να μου ξεπαγώσουν τον λογαριασμό μου (ευτυχώς με λίγα χρήματα), μάλιστα χωρίς καμία ειδοποίηση. Να τονίσω ότι τα πάντα (χρήματα, προέλευση, έγγραφα) μου ήταν απολύτως νόμιμα. Αυτό που με κατα-ΤΡΟΜΑΞΕ ήταν το γεγονός ότι δε μπορούσα να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο κι ότι οι απαντήσεις που λάμβανα στα mail μου (συχνά με μεγάλη καθυστέρηση) ήταν τυποποιημένες, ρομποτικές. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι προβλήματα θα αντιμετώπιζα αν αυτός ήταν ο βασικός μου λογαριασμός.. Αυτό που επίσης με προβληματίζει με τη συγκεκριμένη fintech είναι η επίμονη διαφήμισή της τα τελευταία χρόνια για δήθεν αποταμιευτικούς, ευέλικτους λογαριασμούς με κυμαινόμενα, ελκυστικά επιτόκια που στην ουσία είναι επενδυτικοί (αμοιβαία κεφάλαια, χωρίς εγγύηση αρχικού κεφαλαίου). Άρα προϊόν ακατάλληλο για την συντριπτικότατη πλειοψηφία των (μικρο)καταθετών τους οποίους η συγκεκριμένη τράπεζα προσπαθούσε - προφανώς - να παραπλανήσει..! Ελπίζω να μην συνεχίζει την τακτική αυτή.. Οπότε καταλήγω ότι προτιμώ τον εγχώριο απατεώνα που ξέρω από κάποιον "αόρατο" στο εξωτερικό. Καλώς ή κακώς, ό,τι πρόβλημα είχα ποτέ με ελληνική τράπεζα το έλυσα τηλεφωνικά ή σε κατάστημα το πολύ μέσα σε 2 με 3 μέρες. Δεν αιθεροβατώ, καταλαβαίνω ότι οι fintech (ηλεκτρονικές, απρόσωπες) είναι το τραπεζικό μέλλον, όμως δυσκολεύομαι πολύ να τις προτιμήσω προς το παρόν.. Υ.Γ: η Revolut μπορεί να μετρήσει στο αφορολόγητο, όχι όμως αυτόματα (πρέπει να περάσετε οι ίδιοι ή ο λογιστής τις σχετικές αποδείξεις/έξοδα). Επεξ/σία 4 Απριλίου από gadgetseek 3 3
JimGer Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 2 hours ago, Kostasspil said: Θελω να δω τι τροπο θα βρουν οι τραπεζες ή το κράτος για να τη χτυπησουν. Λογικα θα ξαναβαλουν καποια προμηθεια στα εμβασματα προς Revo, οπως ειχε κανει η Εθνικη και μετα το πηρε πισω Εννοείς στο top-up με κάρτα? Btw μόνο η εθνική το έκανε για λίγο? Γιατί δεν ξέρω το status σε αυτή τη φάση...
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 1 ώρα πριν, msalap είπε οταν θα κατσει στραβη θα δεις ποια ειναι η Revolut..... Ειδα ποια ειναι η ρεβο οταν εκατσε η στραβη και ποιες ηταν οι ελληνικές Τράπεζας. Αλλα εδω στο ελλαντα εχουμε μνήμη χρυσοψαρου😪
qqqqqaa Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 2 ώρες πριν, PadPoet είπε Επιστρέφοντας Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια (πάνω από 10) έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας σε Πειραιώς και Alpha ώστε να μου ξεκλειδώσουν τους λογαριασμούς λόγω αδράνειας. Ευτυχώς είχα την Revolut από το UK. Πλέον τα κάνω όλα μα όλα με την Revolut (μισθοδοσία, αγορές, κλπ) Path of least resistance. Κατά τ' άλλα Ελλάδα 2.0 και άλλα τέτοια ωραία... Και πως χτίζεις αφορολόγητο με τη Revolut , αν πραγματοποιείς όλες τις συναλλαγές σου μέσω αυτής;
Tilemaxx Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 19 λεπτά πριν, qqqqqaa είπε Και πως χτίζεις αφορολόγητο με τη Revolut , αν πραγματοποιείς όλες τις συναλλαγές σου μέσω αυτής; Δεν γίνεται. Χρησιμοποιω Revolut μόνο για εφάπαξ συναλλαγές εδώ και 7-8 χρόνια. Σιγά μην δώσω στους Ρώσσους την μισθοδοσία μου ή τις αποταμιεύσεις μου…
Kostasspil Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 46 minutes ago, JimGer said: Εννοείς στο top-up με κάρτα? Btw μόνο η εθνική το έκανε για λίγο? Γιατί δεν ξέρω το status σε αυτή τη φάση... Ναι αυτό εννοούσα, το επιχείρησε η Εθνική και το πήρε πίσω. Λογικά για να κόψει αντιδράσεις και δεν ξέρω κι αν επιστραφηκαν οι προμήθειες. Πιστεύω θα το ξαναδούμε και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 9 λεπτά πριν, Tilemaxx είπε Δεν γίνεται. Χρησιμοποιω Revolut μόνο για εφάπαξ συναλλαγές εδώ και 7-8 χρόνια. Σιγά μην δώσω στους Ρώσσους την μισθοδοσία μου ή τις αποταμιεύσεις μου… Τις βάζεις με το χέρι στην φορολογική σου δήλωση. 1
Tilemaxx Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τις βάζεις με το χέρι στην φορολογική σου δήλωση. Ποιος κάθεται να το κάνεις αυτό; Απλά χρησιμοποιώ τις ελληνικές.
Rom23 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου άμα βάλει και atms σε κάθε πόλη η υπόλοιπες τράπεζας θα βάλουν λουκέτο
menthol1979 Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Χωρίς ειλικρινά καμμία διάθεση τρολαρίσματος, διαβάζω κάθε νήμα για Revolut, έχω Revolut, δεν τη χρησιμοποιώ πουθενά, και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητά της και γιατί πέφτει τέτοιο σιχτίρι. Τα έξοδα μεταφοράς είναι 30-50 λεπτά σε άλλη τράπεζα εδώ στην Ελλάδα, εαν βέβαια δεν υπάρχει IRIS που είναι τσάμπα. Μπορεί κάποιος, τα 1-2 βασικά σημεία να μου τα εξηγήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 13 λεπτά πριν, Tilemaxx είπε Ποιος κάθεται να το κάνεις αυτό; Απλά χρησιμοποιώ τις ελληνικές. Οποιος θέλει,δεν ειναι υποχρεωτικό.Αν πχ καλύπτεις το 30% με την ελληνική κάρτα δεν το κάνεις. 3
DrLo Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου 36 λεπτά πριν, Rom23 είπε άμα βάλει και atms σε κάθε πόλη η υπόλοιπες τράπεζας θα βάλουν λουκέτο αμα βάλει ΑΤΜ και πρέπει να πληρώνεις συνδρομή κάθε μήνα για να κάνεις ανάληψη πάνω από 200 ευρώ, ποιά η διαφορά από τις κακές ελληνικές τράπεζες που δε θέλουν κάποιοι να ξαναακούσουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα