Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zerobit είπε

Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να μετακινήσω το taskbar στα δεξιά της οθόνης?

Κατεβάζεις Windhawk πρόγραμμα και μέσα από αυτό κατεβάζεις  Vertical Taskbar for Windows 11 mod ,εχει και αλλα mods

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, dtk-386 said:

πρίν λίγα χρόνια ένας random user....:lol: ...

όταν βγουν τα 12 τα ίδια θα λέτε για τα 11....:rolleyes:

Δεν κατάλαβα κανέναν απο τους δύο υπαινιγμούς.

Επίσης, για να με βάζεις σε πλήθος και να μου δίνεις ταμπέλα, πες μου, η δικιά σου τι θα λέει;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

...μόνο κάτι iPhoneάκιδες το κάνουν αυτό που λες που είναι ήδη Apple fans.

Έγινε. Τρελά επιχειρήματα. Για πες μας, εσύ έχεις χρησιμοποιήσει Windows και MacOs και πόσο; Γιατί εγώ μετά απο 20 χρόνια χρήσης Windows μετά την στροφή στο MacOs δεν γυρίζω πίσω για πολλούς λόγους. Και δεν βρίσκω να μου λείπει και τίποτα. Να γίνει μια σωστή συζήτηση με έναν αντικειμενικό χρήστη σαν και εσένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, aeljim said:

Έγινε. Τρελά επιχειρήματα. Για πες μας, εσύ έχεις χρησιμοποιήσει Windows και MacOs και πόσο; Γιατί εγώ μετά απο 20 χρόνια χρήσης Windows μετά την στροφή στο MacOs δεν γυρίζω πίσω για πολλούς λόγους. Και δεν βρίσκω να μου λείπει και τίποτα. Να γίνει μια σωστή συζήτηση με έναν αντικειμενικό χρήστη σαν και εσένα.

Όχι εγώ έχω έναν Threadripper, έναν 5950x και έναν 3900x. Δεν έχω κανέναν λόγο να πάω σε macOS και να αγοράζω κλειστά οικοσυστήματα που τρέχουν μόνο σε intel επεξεργαστές.

Τι ακριβώς θα μου προσφέρει το macOS που δεν μου το προσφέρουν ήδη τα windows, πέραν του ότι το macOS δεν είναι καν συμβατό με τέτοιο hardware?

Επίσης παίζω και παιχνίδια, έχω μία 3080 στον έναν και 3070 στον άλλον και μία Samsung Odyssey G9 μαζί με άλλες 2 οθόνες που τις αλλάζω μεταξύ υπολογιστών ανάλογα την χρήση. Αύριο αν θέλω βάζω καινούργια κάρτα γραφικών και αναβαθμίζω για να παίζω σε καλύτερα γραφικά, η κάρτες που φοράνε τα pc μου έχουν μεταπωλητική αξία. Το ίδιο και τα κομμάτια του υπολογιστή ένα ένα.

Ξεκίνησα με 64GB RAM στον TR και αναβάθμισα σε 128GB βάζοντας απλώς τα τσιπάκια μνήμης όποτε θέλω/χρειάζομαι αναβαθμίζω και άλλο. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το mac σου πόσο πάει το νεφρό?

Εσύ αγόρασες ένα έτοιμο πακέτο, εγώ τα δικά μου pc τα κάνω μόνος και βάζω windows για να τρέχω όλα τα προγράμματα που θέλω αρκετά από αυτά από τον Jack Sparrow. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση κάποιος που κάνει μόνος του υπολογιστές με κάποιον που απλά αγόρασε ένα macPC, τόσο στην ιδεολογία, στην χρήση και στο τι έχει σκοπό να κάνει με τα μηχανήματα.

Να μου έλεγες για linux (που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια ενίοτε) να πω, οκ τα renders και emulations ίσως έτρεχαν πιο γρήγορα (αν έτρεχαν δηλαδή)... αλλά να μου λες για macOS!!!???

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.

Μακάρι αλλά πρώτα ας βάλουν αριστερά την μπάρα εργασιών βελτιώνοντας και τα μικρά εικονίδια στο κεντρικό μενου 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

Δεν έχω κανέναν λόγο να πάω σε macOS και να αγοράζω κλειστά οικοσυστήματα που τρέχουν μόνο σε intel επεξεργαστές.

Έχεις χάσει αρκετά επεισόδια. Πλέον τα  Mac έχουν επεξεργαστές της σειράς M, καμία σχέση με Intel. :P

Τι ακριβώς θα μου προσφέρει το macOS που δεν μου το προσφέρουν ήδη τα windows, πέραν του ότι το macOS δεν είναι καν συμβατό με τέτοιο hardware?

Ξεκινάμε με τη σταθερότητα. Αν καταφέρεις να κρασάρεις Mac, παίζει και να γραφτείς σε κάποιο βιβλίο που κρατάει ρεκόρ. Επιπλέον, τα Windows έχουν γραφτεί για να τρέχουν σε πολλούς υπολογιστές με άπειρους συνδυασμούς σε hardware. Αντίθετα, το MacOS έχει γραφτεί για να τρέξει στα συγκεκριμένα μηχανήματα που κατασκευάζει η Apple, εκμεταλλευόμενο στο έπακρον τις δυνατότητές τους.

Επίσης παίζω και παιχνίδια, έχω μία 3080 στον έναν και 3070 στον άλλον και μία Samsung Odyssey G9 μαζί με άλλες 2 οθόνες που τις αλλάζω μεταξύ υπολογιστών ανάλογα την χρήση. Αύριο αν θέλω βάζω καινούργια κάρτα γραφικών και αναβαθμίζω για να παίζω σε καλύτερα γραφικά, η κάρτες που φοράνε τα pc μου έχουν μεταπωλητική αξία. Το ίδιο και τα κομμάτια του υπολογιστή ένα ένα.

Όχι όμως τέτοια μεταπωλητική αξία όσο ένα Mac. Θα πάρεις δηλαδή λεφτά πίσω απο το hardware σου, αλλά αυτό θα συμβεί γιατί θα πουλήσεις κάτι που αγόρασες πολύ ακριβά και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις άνω του μισού ποσού που έχεις διαθέσει. Αντίθετα, τα Mac κρατάνε τις τιμές τους. Διαφωνώ κι εγώ με τη στρατηγική της Apple να "βαράει στ'αυτιά" σε υλικό αναβάθμισης και hardware γενικότερα και γι'αυτό δεν έχω αγοράσει ποτέ mac ( ή προϊόντα της apple γενικότερα ), αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας.

Ξεκίνησα με 64GB RAM στον TR και αναβάθμισα σε 128GB βάζοντας απλώς τα τσιπάκια μνήμης όποτε θέλω/χρειάζομαι αναβαθμίζω και άλλο. Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το mac σου πόσο πάει το νεφρό?

Ως προς αυτό συμφωνώ, αν και δεν έχει σημασία μόνο το μέγεθος της μνήμης, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης αυτής.

Εσύ αγόρασες ένα έτοιμο πακέτο, εγώ τα δικά μου pc τα κάνω μόνος και βάζω windows για να τρέχω όλα τα προγράμματα που θέλω αρκετά από αυτά από τον Jack Sparrow.

Καλά, προφανώς δεν γνωρίζεις απο Mac ( όπως δεν γνωρίζεις και απο Linux ). Φυσικά και ο... Jack Sparrow παρέχει τις υπηρεσίες του και στο macOS software.

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση κάποιος που κάνει μόνος του υπολογιστές με κάποιον που απλά αγόρασε ένα macPC, τόσο στην ιδεολογία, στην χρήση και στο τι έχει σκοπό να κάνει με τα μηχανήματα.

Συνήθως αυτοί που αγοράζουν mac είναι είτε πολύ σοβαροί επαγγελματίες, είτε πολύ ψώνια. Και δεν είναι MacPC, είναι MAC, σκέτο.

Να μου έλεγες για linux (που μας τα έχουν κάνει τσουρέκια ενίοτε) να πω, οκ τα renders και emulations ίσως έτρεχαν πιο γρήγορα (αν έτρεχαν δηλαδή)... αλλά να μου λες για macOS!!!???

Το Linux ως προς το θέμα αυτής της συζήτησης είναι το λειτουργικό "μανουλα". Αν είναι κάτι για το οποίο φημίζεται, είναι - μεταξύ άλλων - η δυνατότητα να το παραμετροποιείς και να το φέρνεις στα μέτρα και τις ανάγκες σου. Το κάνεις να μοιάζει με Mac, το κάνεις να φέρνει αρκετά σε Windows ( η απόλυτη ανωμαλία, κατά τη γνώμη μου ), όρεξη να'χεις. Και όλο αυτό χωρίς aftermarket εφαρμογές, άντε το πολύ πολύ να εγκαταστήσεις κανένα πρόσθετο για να εμπλουτίσεις το θέμα σου. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί νοσταλγούν τη μπάρα των Windows 7, που είναι η εξ'ορισμού μπάρα εργασιών του Linux Mint.

Η όλη φάση φέρνει στη συζήτηση περί πολλών διαθέσιμων διανομών του Linux, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση. Σε αντίθεση με το linux που ο καθένας το κάνει ό,τι γουστάρει και πρακτικά υπάρχουν άπειρες πιθανότητες παραμετροποίησης, τα Windows είναι ένα λειτουργικό All in one και one for all. Ένα gui για όλους τους χρήστες και ένα λειτουργικό για όλους τους διαθέσιμους συνδυασμούς hardware. Άλλους τους βολεύει και τους παρέχει ασφάλεια. Σε άλλους πάλι ( όπως ο υποφαινόμενος ), προκαλεί δυσφορία.

Δημοσ.
7 hours ago, Thresh said:

To View : Category option πάντως εμφανισιακά μου άρεσε. 

Τώρα για το πόσο χρηστικό θα είναι, θα αποφασίσω όταν βγει το update, αν και πάντα άνοιγα πολύ σπάνια το Start Menu ALL

Το γιατί δεν έχει να φτιάχνεις groups όπως γουστάρεις στο start menu, όπως στα 10, θα μας απαντήσει κανείς;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, uniquegr said:

Έχεις χάσει αρκετά επεισόδια. Πλέον τα  Mac έχουν επεξεργαστές της σειράς M, καμία σχέση με Intel. :P

Ξεκινάμε με τη σταθερότητα. Αν καταφέρεις να κρασάρεις Mac, παίζει και να γραφτείς σε κάποιο βιβλίο που κρατάει ρεκόρ. Επιπλέον, τα Windows έχουν γραφτεί για να τρέχουν σε πολλούς υπολογιστές με άπειρους συνδυασμούς σε hardware. Αντίθετα, το MacOS έχει γραφτεί για να τρέξει στα συγκεκριμένα μηχανήματα που κατασκευάζει η Apple, εκμεταλλευόμενο στο έπακρον τις δυνατότητές τους.

Όχι όμως τέτοια μεταπωλητική αξία όσο ένα Mac. Θα πάρεις δηλαδή λεφτά πίσω απο το hardware σου, αλλά αυτό θα συμβεί γιατί θα πουλήσεις κάτι που αγόρασες πολύ ακριβά και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις άνω του μισού ποσού που έχεις διαθέσει. Αντίθετα, τα Mac κρατάνε τις τιμές τους. Διαφωνώ κι εγώ με τη στρατηγική της Apple να "βαράει στ'αυτιά" σε υλικό αναβάθμισης και hardware γενικότερα και γι'αυτό δεν έχω αγοράσει ποτέ mac ( ή προϊόντα της apple γενικότερα ), αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας.

Ως προς αυτό συμφωνώ, αν και δεν έχει σημασία μόνο το μέγεθος της μνήμης, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης αυτής.

Καλά, προφανώς δεν γνωρίζεις απο Mac ( όπως δεν γνωρίζεις και απο Linux ). Φυσικά και ο... Jack Sparrow παρέχει τις υπηρεσίες του και στο macOS software.

Συνήθως αυτοί που αγοράζουν mac είναι είτε πολύ σοβαροί επαγγελματίες, είτε πολύ ψώνια. Και δεν είναι MacPC, είναι MAC, σκέτο.

Το Linux ως προς το θέμα αυτής της συζήτησης είναι το λειτουργικό "μανουλα". Αν είναι κάτι για το οποίο φημίζεται, είναι - μεταξύ άλλων - η δυνατότητα να το παραμετροποιείς και να το φέρνεις στα μέτρα και τις ανάγκες σου. Το κάνεις να μοιάζει με Mac, το κάνεις να φέρνει αρκετά σε Windows ( η απόλυτη ανωμαλία, κατά τη γνώμη μου ), όρεξη να'χεις. Και όλο αυτό χωρίς aftermarket εφαρμογές, άντε το πολύ πολύ να εγκαταστήσεις κανένα πρόσθετο για να εμπλουτίσεις το θέμα σου. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι αρκετοί νοσταλγούν τη μπάρα των Windows 7, που είναι η εξ'ορισμού μπάρα εργασιών του Linux Mint.

Η όλη φάση φέρνει στη συζήτηση περί πολλών διαθέσιμων διανομών του Linux, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση. Σε αντίθεση με το linux που ο καθένας το κάνει ό,τι γουστάρει και πρακτικά υπάρχουν άπειρες πιθανότητες παραμετροποίησης, τα Windows είναι ένα λειτουργικό All in one και one for all. Ένα gui για όλους τους χρήστες και ένα λειτουργικό για όλους τους διαθέσιμους συνδυασμούς hardware. Άλλους τους βολεύει και τους παρέχει ασφάλεια. Σε άλλους πάλι ( όπως ο υποφαινόμενος ), προκαλεί δυσφορία.

Ακόμα θυμάμαι στο γραφείο που ένας γραφίστας (που ανάθεμά αν ήξερε την τύφλα του) επέμενε σε mac (γιατί γραφίστας) και είχε φάει μια μέρα να καταλάβει γιατί ένας HP laser δεν εκτύπωνε με τίποτα σε A3. Τελικά, ήταν bug driver της apple και έπρεπε να κατεβάσεις fix από το site της hp... Μόνος του προφανώς δεν υπήρχε περίπτωση να το λύσει το θέμα. Φυσικά, του είπα αν είχε ένα Windows μηχάνημα θα είχε εκτυπώσει βιβλίο τόση ώρα που είχε φάει. Επειδή είναι τόσο απροβλημάτιστα τα Mac για πολύ σοβαρούς επαγγελματίες.

Ο ίδιος πήγε αγόρασε dongle (μη apple, αλλά όχι φτηνιάρικο, των 30 ευρώ που σε windows PC και laptop έπαιζε άψογα σε 4k) για να βάλει μία 1080p (!!!) σα δεύτερη οθόνη (γιατί προφανώς το mac mini έχει ένα ριμάδι hdmi) και κάθε 1-2 λεπτά η οθόνη αναβόσβηνε για κάποιο λόγο. Μπήκα στο κόπο να κάνω (ένα άκρως διασκεδαστικό) τηλέφωνο στο επίσημο support της apple για το θέμα και ο τύπος στην άλλη γραμμή, επειδή δεν είχε τι να μου πει, μου εξιστορούσε πως στο παρελθόν είχε windows μηχάνημα και του πέταγε μπλε οθόνες όταν έβαζε ένα usb stick και κάτι τέτοια παλαβά. Μέχρι που του είπα να σταματήσει γιατί δεν τον παίρνει να παίζει το χαρτί της δυσφήμισης, που 60+ dell mini μηχανήματα 10ετίας (και άλλα τόσα vms) παίζουν απροβλημάτιστα για χρόνια (με windows 10 φυσικά), ότι έχουμε πραγματικό πρόβλημα σε περιβάλλον εργασίας με ένα μπ@λο που έχουμε φάει δύο μέρες να δουλέψει σωστά. Τελικά, έπρεπε να σκάσει ένα 80άρικο να πάρει original apple dongle για να βάλει μία γ@μ@νη full hd οθόνη και να κάνει τη δουλειά του. Επειδή είναι τόσο απροβλημάτιστα τα Mac για πολύ σοβαρούς επαγγελματίες.

O ίδιος άνθρωπος φυσικά ζήτησε apple monitor (γιατί τόσο γνώστης και επαγγελματίας είναι. Μάλλον, οι γραφίστες της εταιρείας ένδυσης που δούλευα για χρόνια ήταν βλάκες που είχαν eizo οθόνες με σκίαστρα), και δουλεύει πλέον με κλειστά τα φώτα και κλειστές σίτες (true story), γιατί δυσκολεύεται να κάνει τα εξώφυλλα της εφημερίδας από τις αντανακλάσεις της οθόνης... Γέλασα αρκετά όταν το είδα.Είναι επειδή προορίζονται σε πολύ σοβαρούς επαγγελματίες κι αυτό.

Και ναι έχω δει αρκετές φορές Macs να φριζάρουν χωρίς λόγο. Αλλά οκ μάλλον θα έτυχε. Στα windows δε τυχαίνει, είναι ρημάδια. Δε φταίει το κινέζικο ανεμιστηράκι που έχεις βάλει στο usb. Οχι, τα windows φταίνε.

Όσο για τη μεταπολιτική αξία. Όταν πας με σκεπτικό αγοραπωλησίας αμαξιού για ένα μηχάνημα τεχνολογίας κάτι δε πάει καλά. Έχεις τέτοιο σκεπτικό με οποιοδήποτε άλλο προϊόν τεχνολογίας που αγοράζεις; Με μια τηλεόραση με έναν ενισχυτή ή οτιδήποτε; Όχι. Η apple έχει καταφέρει να πείσει το κόσμο, ότι για να αξίζει και να συμφέρει να αγοράσεις ένα προϊόν της, πρέπει να το πουλήσεις σε δύο χρόνια και να πας σε καινούριο. Δε γίνεται πουθενά και ποτέ για οποιοδήποτε προϊόν τεχνολογίας. Φυσικά, κανείς δε λέει τι γίνεται με την αξία ενός iphone η ενός macbook αν σου πέσει από τα χέρια.

Μη μιλήσουμε ότι αν χαλάσει κάτι σε apple product έχεις κάτσει στον άξονα. Τόσο από κόστος όσο και από χρόνο αποκατάστασης. Αλλά είναι κι αυτό γιατί προορίζονται για σούπερ επαγγελματίες.

Επεξ/σία από mordred
Δημοσ.
12 minutes ago, mordred said:

Μη μιλήσουμε ότι αν χαλάσει κάτι σε apple product έχεις κάτσει στον άξονα. Τόσο από κόστος όσο και από χρόνο αποκατάστασης. Αλλά είναι γιατί προορίζονται για σούπερ επαγγελματίες.

Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό ακόμα και εάν αφήσεις το κόστος στην άκρη.

Πες ότι πέφτει/σπάει το macbook.

Εαν έχεις αρχεία μέσα που χρειάζεσαι αμμεσα την ΕΚΑΤΣΕΣ, σε windows βγαζεις τον nvme τον βάζεις σε θήκη/άλλο pc και συνεχίζεις να δουλευεις.

Δημοσ.
23 minutes ago, @topos said:

Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό ακόμα και εάν αφήσεις το κόστος στην άκρη.

Πες ότι πέφτει/σπάει το macbook.

Εαν έχεις αρχεία μέσα που χρειάζεσαι αμμεσα την ΕΚΑΤΣΕΣ, σε windows βγαζεις τον nvme τον βάζεις σε θήκη/άλλο pc και συνεχίζεις να δουλευεις.

Ισχύει. Αλλά μάλλον βλάκες ήμασταν κι εμείς που αγοράζαμε thinkpad που έφευγαν από ανοιχτή πόρτα εν κινήσει αμαξιού (true story) και δεν καταλάβαιναν Χριστό. Και όσοι πουν δε χαλάνε τα mac ας κάνουν μία επίσκεψη από το κανάλι του Louis Rossmann

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να το πάρουμε πάλι από την αρχή γιατί μόνος σου μιλάς και δεν διαβάζεις τίποτα από αυτά που γράφω.

Στον Threadripper μου mac δεν μπαίνει, ούτε στον 5950x ούτε στον 3900x.

Με ρωτάς γιατί δεν πετάω τους υπολογιστές μου για να πάρω ένα overpriced έτοιμο πακέτο της Apple χωρίς δυνατότητες αναβάθμισης?

9 hours ago, uniquegr said:

Ε, και... AMD είναι?

Ξεκινάμε με τη σταθερότητα. Αν καταφέρεις να κρασάρεις Mac, παίζει και να γραφτείς σε κάποιο βιβλίο που κρατάει ρεκόρ.

...δηλαδή θα πετάξω εγώ τους υπερυπολογιστές μου να πάρω ένα gadget επειδή δεν κρασάρει? Και τα windows μου έχω κάτι μήνες να τα κλείσω στον έναν υπολογιστή. "Έχεις χάσει αρκετά επεισόδια", μάθατε να μιλάτε για κρασαρίσματα για τα windows από πριν 20 χρόνια και το πετάτε σαν καραμέλα ακόμα και τώρα.

Επιπλέον, τα Windows έχουν γραφτεί για να τρέχουν σε πολλούς υπολογιστές με άπειρους συνδυασμούς σε hardware. Αντίθετα, το MacOS έχει γραφτεί για να τρέξει στα συγκεκριμένα μηχανήματα που κατασκευάζει η Apple, εκμεταλλευόμενο στο έπακρον τις δυνατότητές τους.

Exactly, στο mac σου μπορείς να βάλεις windows, στα δικά μου pc το macOS δεν έχει καν την ικανότητα να μπει.

Μεταπωλητική αξία το mac σε ποιον? Εδώ μερικώς παλαιότερα μοντέλα πάσχουν από χαμηλή RAM. Δεν μιλάμε για iPhones. Αν ένας επαγγελματίας θέλει ντε και καλά mac PC θα πάρει νέο μοντέλο και θα χώσει το χέρι βαθειά στην τσέπη να βάλει και παραπάνω ram, φτωχομπινέδες με μεταχειρισμένο mac άρα επαγγελματίας δεν είναι, θα είναι για κανένα fanboy.

Ο Threadripper μου έχει 128GB και μπορώ να τον πάω στα 256GB. Δηλαδή θα πάω σε ένα σύστημα που χρεώνει ένα τσιπάκι των 8GB όσο ένα νεφρό γιατί κάνει καλύτερη διαχείριση? Επίσης δεν μου φτάνουν ούτε τα Ραμ-νεφρά της, ούτε 8 φτάνει, ούτε 16, ούτε 32. 128 φοράει ο TR, 64 ο 5950x και 32 ο 3900x και είναι οκ προς το παρόν, αλλά αν δεν μου φτάνει στο μέλλον η RAM απλά θα την διπλασιάσω σε χαμηλή τιμή.

Προφανώς και δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω πάρει ποτέ.  Βλέπω τα specs, βλέπω ότι είναι δεμένα τα χέρια μου σε ότι αφορά το hardware και εγώ φτιάχνω υπολογιστές. Δεν θα κάτσω να μου φτιάξει ένα apple boy ένα έτοιμο πακέτο και να μου πει "ΔεΝ ΧρΕιΑζΕσΑι ΠαΡαΠαΝω ΡαΜ".

Από linux γνωρίζω τόσο όσο είχα ασχοληθεί στην σχολή. Από τότε το μίσησα και δεν ξανα ασχολήθηκα και δεν θα ασχοληθώ. Προφανώς έχει αλλάξει από τότε και έχει γίνει πιο εύχρηστο αλλά το ίδιο έγινε και με τα windows. Δεν θα τρέχω εγώ προγράμματα που χρειάζομαι με emulators γιατί το linux "τΡεΧεΙ σΕ οΛοΥσ τΟυΣ SeRvEr"... εγώ δεν είμαι ούτε server, ούτε router, User είμαι.

ΠΟΣΟ επαγγελματίας μπορεί να είναι κάποιος που αγοράζει κλειστό πακέτο hardware χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης. Οι "επαγγελματίες" αγοράζουν mac? Οι ακόμα πιο απαιτητικοί επαγγελματίες αγοράζουν Threadrippers και αναβαθμίζουν τα μηχανήματά τους μόνοι τους.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ Linux. Ή και να δούλεψες ήσουν ικανοποιημένος με ότι σου προσέφερε. Τα προγράμματα που τρέχω δεν τρέχουν καν native σε linux και όχι... δεν θα τα τρέξω με emulators. Αν είναι να τρέχω linux -> emulator -> προγράμματα windows... γιατί να μην έχω windows? Ποιος ο λόγος να τυραννιέμαι με linux? Έτσι για να λέω κι εγώ ότι τρέχω linux?

Το κάνω ότι γουστάρω το linux? Όπως να μην το χρησιμοποιήσω καν ένα πράγμα. Θα κάθομαι εγώ να παραμετροποιώ το λειτουργικό για να τρέχει όπως το θέλω και να βρίσκω μαγγανείες για να τρέχω προγράμματα proprietary των windows? Με το λειτουργικό θα ασχολούμαι δηλαδή? Ούτε sudo θέλω να κάνω ούτε crp ούτε τίποτα άλλο, για εμένα το λειτουργικό είναι απλώς η πλατφόρμα που τρέχω τις εφαρμογές. Αυτό που έμαθαν δέκα εντολές κάποιοι στο linux και νομίζουν ότι "οι επαγγελματίες έτσι κάνουν" να το κοιτάξετε. Ο linux user ασχολείται με το linux, εγώ ασχολούμαι με προγράμματα που πρέπει να τρέξουν, δεν κάθομαι να ασχοληθώ ούτε στιγμή με το λειτουργικό, εκείνο απλώς δουλεύει και μου προσφέρει ακριβώς ότι θέλω αλλά αν ήθελα μπορώ και στα windows να κάνω παραμετροποιήσεις.

... και γι'αυτό δεν έχω αγοράσει ποτέ mac ( ή προϊόντα της apple γενικότερα ), αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας.

Μας δουλεύεις ρε φίλε, μιλάς για εμπειρία για mac και ζητάς και εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος πετάς και ένα "δεν έχω αγοράσει προϊόντα mac ή προϊόντα της apple γενικότερα"! Από που τα διάβασες αυτά που έγραψες από κανένα φόρουμ? Μου λες ότι δεν έχω ιδέα και η ιδέα που έχω είναι από τις ίδιες πηγές από αυτές που πήρες εσύ τις ιδέες σου απλά δεν έκατσες να διαβάσεις τα ψιλά γράμματα.

Και για να μην το κουράζουμε εγώ προϊόν της Apple αν μου το χάριζαν δεν θα άνοιγα ούτε την ζελατίνα, θα πήγαινε για μεταπώληση να φεύγει όσο όσο. Τόσο οι υπολογιστές τους όσο και τα κινητά τους.

Και όχι δεν είναι επειδή τα θεωρώ άχρηστα ούτε θέλω να τα μειώσω, απλώς δεν κάνουν για εμένα και αυτά που θέλω, απλά και όμορφα.
Και πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε όλοι εσείς που προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο να αλλάξουν περιβάλλον γιατί έτσι βολεύει εσάς.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...