Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mordred είπε

Προσωπικά προϊόντα τεχνολογίας κρατάω μέχρι να μην πληρούν τις απαιτήσεις μου και όχι με πόσα θα πιάσουν σε τυχόν πώληση ή αν θα πέσει το value τους. Έτσι έχω ένα κινητό των 300 ευρώ εδώ και 4 χρόνια, το οποίο δε βρίσκω κανένα λόγο να αλλάξω στο άμεσο μέλλον. Το ποσό που δίνεις εσύ για ένα νέο iphone κάθε χρόνο (πουλώντας το παλιό) το έχω δώσει εγώ για ένα κινητό που το κρατάω 4 και 5. Γιατί αγοράζω σύμφωνα με τις ανάγκες μου και όχι με το τι μου έχει επιβάλει μία εταιρεία με τα μικροοικονομικά των προϊόντων της. Παράλληλα έχω ένα pc 5 χρόνια (cpu gpu mobo, τα άλλα τα είχα κρατήσει από το προηγούμενο build). Όταν θα θελήσω να αλλάξω κάτι μπορεί να πάρω μία άλλη κάρτα γραφικών στο μέλλον και όχι αναγκαστικά ολόκληρο μηχάνημα. Οπότε δεν μπορείς να έχεις τη λογική των Mac στα PC, γιατί συνήθως δεν τα πουλάς όλα μαζί σαν γουρούνι στο σακί.

Α, με παρεξήγησες! Δεν έχω ούτε Mac, ούτε iPhone! Δεν χρειάζομαι τις όποιες παραπάνω δυνατοτητες έχει το iPhone, οπότε και δεν το αγοράζω. Με ένα Samsung A71 του 2020 τη βγάζω και με εξυπηρετεί αφάνταστα! Αν δεν τα φτύσει, δεν πρόκειται να το αλλάξω. Όσο για τους υπολογιστές μου, ο νεότερος είναι αυτός των 5 ετών. Διαθέτω μέχρι και LGA1156 υπολογιστή ( έχω περάσει όμως Xeon επεξεργαστή με χαμηλό TDP, τον οποίο σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ως file server ).

Βλέπω όμως στις αγγελίες ότι γίνεται γενικότερα σφαγή. Μηχανήματα που πριν 5 χρόνια κόστισαν άνω των 1000€, πωλούνται έναντι 300~400€ στη καλύτερη των περιπτώσεων.

1 ώρα πριν, mordred είπε

Καλά αυτό που λες όμώς κι ένας win 11 user μπορεί να το κάνει

Δεν θα μπορεί, αν ο υπολογιστής του δεν είναι συμβατός με τα Windows 11.

1 ώρα πριν, mordred είπε

Εδώ συζητάμε για τη microsoft που προσπαθεί να κάνει πράγματα που δε τους ζήτησε κανένας και δυσκολεύουν τη ζωή των PC users.

Η Microsoft γενικά κάνει πολλές πατάτες τον τελευταίο καιρό και προκαλεί τη τύχη και τα ποσοστά που κατέχει στο πλήθος των χρηστών. Μπορεί να νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο, ότι το μονοπώλιό τους σημαίνει ότι έχουν δέσει τον γάιδαρό τους και ότι μπορούν να κάνουν ό,τι τους γουστάρει.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, intelvsamd said:

Εγώ πάλι έκανα ένα μικρό τεστ δοκίμασα τα 10 άρια σε λαπτοπ και το λαπτοπ σερνότανε .

μετά έβαλα τα 11 και το λαπτοπ άνοιγε ακαριαία .

στο σταθερό έχω τα 11 προ καινούργιο hardware και πάνε μπάλα γενικά σε όλες της εργασίες ,επίσης δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα .

επίσης στα 10 που δοκίμασα παιχνιδια παίζουν λιγότερα fps από ότι παίζουν στα 11 .και γενικά τα 11 είναι ποιο σμουθ στα παιχνίδια αισθητή η διαφορά .

τώρα αν έχεις παλιό hardware δεν έχω ιδέα αν έχουν διαφορετικη συμπεριφορά τα 10 με τα 11 που λογικά θα έχουν .

οπότε μην κρίνετε κάτι που δεν είναι σίγουρο πως δουλεύει και με ποίες προϋποθέσεις μπορεί να δουλέψει .

κανένα θέμα 11 για εμένα δαγκωτα

Ryzen 5800H

RTX 3070 Mobile

16GB Dual Channel RAM

2TB Samsung 970 Evo Plus

Μια χαρά κριτική έκανα. Εσύ ακούγεσαι απελπισμένος να υπερασπιστείς τα 11άρια.

Τρεις την ώρα έτρωγαν μικροκολλήματα, πέρα απο όλες τις αναμενόμενες καθυστερήσεις στο οτιδήποτε πατάς λόγω των πρόσθετων "λειτουργιών" που έχει βάλει η MS.

Αν εσύ έχεις καλή εμπειρία, συγχαρητήρια. Απόλαυσέ το. Προσπάθησα και εγώ να γνωρίσω το λειτουργικό μετά απο τόσα χρόνια ενημερώσεων. Μπήκα με ανοιχτό μυαλό και καλές προθέσεις, αλλά δεν μου άρεσε.

Δικαίωμά μου να έχω αυτήν τη γνώμη και να την μοιράζομαι. Τι μου λες να μην κρίνω;

Υ.Γ. Όποιος βρίσκεται σε παρόμοια βάρκα με 'μένα, βάλτε W10 IoT LTSC και θα είστε καλά για αρκετό καιρό ακόμα. Αν ήταν να μαντέψω ποτέ περίπου θα κοπεί η υποστήριξη σημαντικού λογισμικού (drivers και σοβαρά προγράμματα), θα έλεγα κάπου το '28-29. Κάπου τόσο είχε πάρει και για τα Windows 7 αν θυμάμαι καλά, αν και τα 10 είναι ακόμα πιο κοντά στα 11 απ' ότι τα 7 σε αυτά.

Επεξ/σία από Python_Master
Δημοσ.
12 ώρες πριν, intelvsamd είπε

Εγώ πάλι έκανα ένα μικρό τεστ δοκίμασα τα 10 άρια σε λαπτοπ και το λαπτοπ σερνότανε .

μετά έβαλα τα 11 και το λαπτοπ άνοιγε ακαριαία .

Τρολάρεις ή δεν ξέρεις να κάνεις format;

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, manolis940 είπε

Τρολάρεις ή δεν ξέρεις να κάνεις format;

πολύ επίθεση εδώ μέσα σε αυτό το τσατ λες κάτι και πέφτουν να σε φάνε σε θεωρούν άχρηστο χωρίς να ξέρουν καν αν ξέρεις από φορματ η αν είσαι ειδικός .λες κάτι και πέφτουν σαν τα κοράκια λες και δεν μπορείς να πεις την άποψή σου και την εμπειρία σου .ναι εμένα έτσι ήταν η εμπειρία μου τώρα αν σε εσένα είναι αλλιώς δεν σε φταίει κανείς 

αφού εσύ τα ξέρεις καλύτερα εγώ κάνω πάσο έτσι είναι όπως τα λες δίκιο έχεις τώρα μπορείς να πας να χαίρεσαι .

σαν τον άλλον τον atix μπήκε με low profile να πει κάτι και μετά ξαφνικά άρχισε την επίθεση κ αυτός .γενικά έτσι είστε όλα εδώ μέσα κακό μαθημενα τσουτσεκακια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, intelvsamd είπε

πολύ επίθεση εδώ μέσα σε αυτό το τσατ λες κάτι και πέφτουν να σε φάνε σε θεωρούν άχρηστο χωρίς να ξέρουν καν αν ξέρεις από φορματ η αν είσαι ειδικός .λες κάτι και πέφτουν σαν τα κοράκια λες και δεν μπορείς να πεις την άποψή σου και την εμπειρία σου .ναι εμένα έτσι ήταν η εμπειρία μου τώρα αν σε εσένα είναι αλλιώς δεν σε φταίει κανείς 

αφού εσύ τα ξέρεις καλύτερα εγώ κάνω πάσο έτσι είναι όπως τα λες δίκιο έχεις τώρα μπορείς να πας να χαίρεσαι .

σαν τον άλλον τον atix μπήκε με low profile να πει κάτι και μετά ξαφνικά άρχισε την επίθεση κ αυτός .γενικά έτσι είστε όλα εδώ μέσα κακό μαθημενα τσουτσεκακια

Λυπάμαι αν το έλαβες έτσι αλλά απλή ερώτηση ήταν με μια μικρή δόση ειρωνείας. Έχω κάνει downgrade σε πολλαπλά laptop που οι χρήστες δεν μπορούν να συνηθίσουν τα 11 και ποτέ δεν συνάντησα πρόβλημα.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το start menu των 11. Το θεωρώ ελλειπέστατο.

Και το ότι μπορούσες να αφαιρέσεις το recommended μόνο με policy και μόνο σε enterprise, απαράδεκτο.

Για αυτό και το αντικατέστησα με το Start11.

Αλλά και των 10 δεν μου αρέσει καθόλου επίσης, ξέρω ότι δεν θα αρέσει αυτό στους φίλους των windows 10.

Τα tiles τα θεωρώ ότι πιο χάλια για συντομεύσεις εφαρμογών. Και για αυτό θέλω το start menu, για συντομεύσεις εφαρμογών. Τα tiles κατά τη ταπεινή άποψη τα θεωρώ ένα χάλι και ένα απομεινάρι των 8 και της προσπάθειας της Microsoft να μπει στα κινητά.

Αυτό που φαίνεται να φτιάχνουν τώρα μου αρέσει. Σίγουρα θα το δοκιμάσω και αν με ικανοποιήσει ίσως να βγάλω το Start11.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/4/2025 στις 11:06 ΠΜ, Diavolos666 είπε

Για να το πάρουμε πάλι από την αρχή γιατί μόνος σου μιλάς και δεν διαβάζεις τίποτα από αυτά που γράφω.

Στον Threadripper μου mac δεν μπαίνει, ούτε στον 5950x ούτε στον 3900x.

Με ρωτάς γιατί δεν πετάω τους υπολογιστές μου για να πάρω ένα overpriced έτοιμο πακέτο της Apple χωρίς δυνατότητες αναβάθμισης?

Ε, και... AMD είναι?

...δηλαδή θα πετάξω εγώ τους υπερυπολογιστές μου να πάρω ένα gadget επειδή δεν κρασάρει? Και τα windows μου έχω κάτι μήνες να τα κλείσω στον έναν υπολογιστή. "Έχεις χάσει αρκετά επεισόδια", μάθατε να μιλάτε για κρασαρίσματα για τα windows από πριν 20 χρόνια και το πετάτε σαν καραμέλα ακόμα και τώρα.

Exactly, στο mac σου μπορείς να βάλεις windows, στα δικά μου pc το macOS δεν έχει καν την ικανότητα να μπει.

Μεταπωλητική αξία το mac σε ποιον? Εδώ μερικώς παλαιότερα μοντέλα πάσχουν από χαμηλή RAM. Δεν μιλάμε για iPhones. Αν ένας επαγγελματίας θέλει ντε και καλά mac PC θα πάρει νέο μοντέλο και θα χώσει το χέρι βαθειά στην τσέπη να βάλει και παραπάνω ram, φτωχομπινέδες με μεταχειρισμένο mac άρα επαγγελματίας δεν είναι, θα είναι για κανένα fanboy.

Ο Threadripper μου έχει 128GB και μπορώ να τον πάω στα 256GB. Δηλαδή θα πάω σε ένα σύστημα που χρεώνει ένα τσιπάκι των 8GB όσο ένα νεφρό γιατί κάνει καλύτερη διαχείριση? Επίσης δεν μου φτάνουν ούτε τα Ραμ-νεφρά της, ούτε 8 φτάνει, ούτε 16, ούτε 32. 128 φοράει ο TR, 64 ο 5950x και 32 ο 3900x και είναι οκ προς το παρόν, αλλά αν δεν μου φτάνει στο μέλλον η RAM απλά θα την διπλασιάσω σε χαμηλή τιμή.

Προφανώς και δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω πάρει ποτέ.  Βλέπω τα specs, βλέπω ότι είναι δεμένα τα χέρια μου σε ότι αφορά το hardware και εγώ φτιάχνω υπολογιστές. Δεν θα κάτσω να μου φτιάξει ένα apple boy ένα έτοιμο πακέτο και να μου πει "ΔεΝ ΧρΕιΑζΕσΑι ΠαΡαΠαΝω ΡαΜ".

Από linux γνωρίζω τόσο όσο είχα ασχοληθεί στην σχολή. Από τότε το μίσησα και δεν ξανα ασχολήθηκα και δεν θα ασχοληθώ. Προφανώς έχει αλλάξει από τότε και έχει γίνει πιο εύχρηστο αλλά το ίδιο έγινε και με τα windows. Δεν θα τρέχω εγώ προγράμματα που χρειάζομαι με emulators γιατί το linux "τΡεΧεΙ σΕ οΛοΥσ τΟυΣ SeRvEr"... εγώ δεν είμαι ούτε server, ούτε router, User είμαι.

ΠΟΣΟ επαγγελματίας μπορεί να είναι κάποιος που αγοράζει κλειστό πακέτο hardware χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης. Οι "επαγγελματίες" αγοράζουν mac? Οι ακόμα πιο απαιτητικοί επαγγελματίες αγοράζουν Threadrippers και αναβαθμίζουν τα μηχανήματά τους μόνοι τους.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ Linux. Ή και να δούλεψες ήσουν ικανοποιημένος με ότι σου προσέφερε. Τα προγράμματα που τρέχω δεν τρέχουν καν native σε linux και όχι... δεν θα τα τρέξω με emulators. Αν είναι να τρέχω linux -> emulator -> προγράμματα windows... γιατί να μην έχω windows? Ποιος ο λόγος να τυραννιέμαι με linux? Έτσι για να λέω κι εγώ ότι τρέχω linux?

Το κάνω ότι γουστάρω το linux? Όπως να μην το χρησιμοποιήσω καν ένα πράγμα. Θα κάθομαι εγώ να παραμετροποιώ το λειτουργικό για να τρέχει όπως το θέλω και να βρίσκω μαγγανείες για να τρέχω προγράμματα proprietary των windows? Με το λειτουργικό θα ασχολούμαι δηλαδή? Ούτε sudo θέλω να κάνω ούτε crp ούτε τίποτα άλλο, για εμένα το λειτουργικό είναι απλώς η πλατφόρμα που τρέχω τις εφαρμογές. Αυτό που έμαθαν δέκα εντολές κάποιοι στο linux και νομίζουν ότι "οι επαγγελματίες έτσι κάνουν" να το κοιτάξετε. Ο linux user ασχολείται με το linux, εγώ ασχολούμαι με προγράμματα που πρέπει να τρέξουν, δεν κάθομαι να ασχοληθώ ούτε στιγμή με το λειτουργικό, εκείνο απλώς δουλεύει και μου προσφέρει ακριβώς ότι θέλω αλλά αν ήθελα μπορώ και στα windows να κάνω παραμετροποιήσεις.

Μας δουλεύεις ρε φίλε, μιλάς για εμπειρία για mac και ζητάς και εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος πετάς και ένα "δεν έχω αγοράσει προϊόντα mac ή προϊόντα της apple γενικότερα"! Από που τα διάβασες αυτά που έγραψες από κανένα φόρουμ? Μου λες ότι δεν έχω ιδέα και η ιδέα που έχω είναι από τις ίδιες πηγές από αυτές που πήρες εσύ τις ιδέες σου απλά δεν έκατσες να διαβάσεις τα ψιλά γράμματα.

Και για να μην το κουράζουμε εγώ προϊόν της Apple αν μου το χάριζαν δεν θα άνοιγα ούτε την ζελατίνα, θα πήγαινε για μεταπώληση να φεύγει όσο όσο. Τόσο οι υπολογιστές τους όσο και τα κινητά τους.

Και όχι δεν είναι επειδή τα θεωρώ άχρηστα ούτε θέλω να τα μειώσω, απλώς δεν κάνουν για εμένα και αυτά που θέλω, απλά και όμορφα.
Και πρέπει επιτέλους να το καταλάβετε όλοι εσείς που προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο να αλλάξουν περιβάλλον γιατί έτσι βολεύει εσάς.

Tι να κάνω που δεν μπορώ να βάλω και like kai thanks και ότι άλλο, ευτυχώ που κάποιοι έχουν επαφή με πραγματικό κόσμο, το δικό μου επιχείρημα στον mac για "επαγγελματική χρήση" είναι μια χαρά θέλω ένα tower με 128γβ ram, 10HDD 12 usb, να τρέχουν 24/7 kai gpu δυναμικότητας RTX 3080, και windows file explorer και φυσικά NTFS file system, και το αλλάζω

Στις 5/4/2025 στις 2:55 ΜΜ, @topos είπε

Πιθανότατα ακόμα και ο πιο φθηνός Mac Μ4 (για τον επεξεργαστή αναφέρομαι μόνο) να είναι πιο γρήγορος

Nαι στο geekbench,στα 3d mark, cinebench, cpuz........

Στις 5/4/2025 στις 2:55 ΜΜ, @topos είπε

Π.χ Ένας Mac mini στα ~800 ευρώ ξεφτιλιζει οποιοδήποτε pc μπορείς να στήσεις σε αυτά τα χρήματα.limitation πάλι τα 16gb και ο 256gb nvme(αλλά για το 2ο υπάρχει εύκολο fix)-επισης πιστεύω πως έχουν λύσει και το θέμα της 3 οθονης-.

What 800€ για αυτό τον κάδο ανακύκλωσης, σε ένα pc με 800€ βάζεις μια RTX 4060 με επιδόσεις όπου ο ταλαίπωρος Μ4 μαχ δεν βλέπει με την μαγική gpu του ούτε αν βγεί ο ήλιος από την δύση

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι μεν 11αρια  αλλα μονο οταν σταματησουν τα 10αρια να τρεχουν καποια εφαρμογη που με ενδιαφερει.

Δεν ειναι ο καιρος για να πληρωνουμε  hardware για να ειναι συμβατο με 11αρια

Και τα παλαιοτερα χρονια το καταλαβαινα,  Τα  PCs ηταν αδυναμα,  εβγαινε νεο λειτουργικο,

αλλαζες και hadware.  Τωρα τα  PCs  λιγο πολυ  ειναι δυνατα.   Ειναι αμαρτια απο τον θεο να αρχισει

ο κοσμος να τα αλλαζει  για το τιποτα.  Το πολυ-πολυ οταν σταματησει η υποστηριξη να κοτσαρεις και ενα καλο antivirus.

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ringboy είπε

Το πολυ-πολυ οταν σταματησει η υποστηριξη να κοτσαρεις και ενα καλο antivirus.

Αυτό είναι λάθος αντίληψη. Είναι σαν να χτίζεις στην άμμο. Μερικές τρύπες μπορούν να καταστήσουν ένα antivirus άχρηστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...