tsol46 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 11 λεπτά πριν, AtiX είπε Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα όταν πχ δεν ξέρεις ότι στα κινητά μπορείς να έχεις απαλλαγή ΦΠΑ και να αγοράσεις το ίδιο κινητό φτηνότερα ακόμα και από τους Αμερικανούς? Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση πάνω σε αυτό φτάνει να ξέρεις τι είναι δασμός και τη ο ΦΠΑ… πραγματικά ότι γράφεις δεν έχει καμία σχέση ούτε με δασμούς ούτε καν με την πραγματικότητα… Φίλε μου, άσε τα κόλπα σε εμένα. Μην προσπαθείς να υπεκφύγεις με χονδρική , εισαγωγές κ.τ.λ. Είπα κάτι πολύ απλό και κατανοητό ακόμα και για μαθητές δημοτικού. Μέχρι και τους δασμούς του Τραμπ, ο οποιοσδήποτε πολίτης οποιασδήποτε χώρας αγόραζε ΛΙΑΝΙΚΗ ένα αμερικανικό προιόν, πλήρωνε δασμούς, import taxes, φπα, ονόμασε αυτό το χαράτσι όπως εσύ θέλεις. Δεν συνέβαινε αυτό αντίστροφα, διότι η Αμερική δεν είχε ΦΠΑ, δασμούς, ονόμασε το πάλι όπως εσύ θέλεις σε προϊόντα που θα αγόραζε ένας Αμερικανός από άλλη χώρα. Ασε τις οικονομικές αναλύσεις και ορολογίες για τους οικονομολόγους. Απλά πραγματάκια είναι αυτά που σου είπα, και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να παραδεχθείς ούτε αυτά.
AtiX Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, tsol46 είπε Φίλε μου, άσε τα κόλπα σε εμένα. Μην προσπαθείς να υπεκφύγεις με χονδρική , εισαγωγές κ.τ.λ. Είπα κάτι πολύ απλό και κατανοητό ακόμα και για μαθητές δημοτικού. Μέχρι και τους δασμούς του Τραμπ, ο οποιοσδήποτε πολίτης οποιασδήποτε χώρας αγόραζε ΛΙΑΝΙΚΗ ένα αμερικανικό προιόν, πλήρωνε δασμούς, import taxes, φπα, ονόμασε αυτό το χαράτσι όπως εσύ θέλεις. Δεν συνέβαινε αυτό αντίστροφα, διότι η Αμερική δεν είχε ΦΠΑ, δασμούς, ονόμασε το πάλι όπως εσύ θέλεις σε προϊόντα που θα αγόραζε ένας Αμερικανός από άλλη χώρα. Ασε τις οικονομικές αναλύσεις και ορολογίες για τους οικονομολόγους. Απλά πραγματάκια είναι αυτά που σου είπα, και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να παραδεχθείς ούτε αυτά. Το πρόβλημα είναι ότι εσύ αναγκάζεσαι να καταφύγεις στο ένα και μοναδικό κόλπο που σου έμεινε, να αρνείσαι την πραγματικότητα… στο έχουν εξηγήσει μέχρι στιγμής τρεις, τι είναι και ποιες οι διαφορές μεταξύ του ΦΠΑ και των δεσμών… κάποια στιγμή θα πρέπει να το μάθεις, δεν γίνεται να επικαλείσαι ότι είναι οικονομικές αναλύσεις και ορολογίες για τους οικονομολόγους και να τα αφήσουμε απ’ έξω… Αυτό είναι το θέμα μας, πάνω σε αυτό εξέφρασες λανθασμένη άποψη, αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις, αυτό είναι που συνεχίζεις να κάνεις λάθος, αυτό είναι η πραγματικός εγωισμός που δεν σε αφήνει να μάθεις έστω και το πιο απλό πράγμα… τι είναι δασμός και τι ΦΠΑ! Επεξ/σία 6 Απριλίου από AtiX 1
tsol46 Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, AtiX είπε Το πρόβλημα είναι ότι εσύ αναγκάζεσαι να καταφύγεις στο ένα και μοναδικό κόλπο που σου έμεινε… στο έχουν εξηγήσει μέχρι στιγμής τρεις, τι είναι και ποιες οι διαφορές μεταξύ του ΦΠΑ και των δεσμών… κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις τι είναι δασμοί και τι ΦΠΑ, δεν γίνεται να επικαλείσαι ότι είναι οικονομικές αναλύσεις και ορολογίες για τους οικονομολόγους και να τα αφήσουμε απ’ έξω… Αυτό είναι το θέμα μας, πάνω σε αυτό εξέφρασες λανθασμένη άποψη, αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις, αυτό είναι που συνεχίζεις να κάνεις λάθος, αυτό είναι η πραγματικός εγωισμός που δεν σε αφήνει να μάθεις έστω και το πιο απλό πράγμα… τι είναι δασμός και τι ΦΠΑ! Αντε πάλι, τρομερό, χαχαχα, να μην μπορείς να παραδεχτείς το αυτονόητο που λέω, πραγματικά τρομερό. Ξέρω πολύ καλά τις σημαίνει δασμός, τι σημαίνει φόρος προστιθέμενης αξίας και τι σημαίνει ξεροκεφαλιά ενώ είσαι οικονομικά ανίδεος αλλα να το παίζεις ειδικός. Ολα τα γνωρίζω φίλτατε. Απλά διασκεδάζω ειλικρινά με το να μην παραδέχεστε ούτε τα αυτονόητα στον βωμό του να μην καταπέσει με κρότο η κριτική σας προς τον Τραμπ. Τρομερό...και παράλληλα αστείο...(αυτό με το μπορείς να αγοράσεις κινητό χωρίς φπα από Αμερική, κοιλιακούς έκανα) Επεξ/σία 6 Απριλίου από tsol46
AtiX Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, tsol46 είπε Αντε πάλι, τρομερό, χαχαχα, να μην μπορείς να παραδεχτείς το αυτονόητο που λέω, πραγματικά τρομερό. Ξέρω πολύ καλά τις σημαίνει δασμός, τι σημαίνει φόρος προστιθέμενης αξίας και τι σημαίνει ξεροκεφαλιά ενώ είσαι οικονομικά ανίδεος αλλα να το παίζεις ειδικός. Ολα τα γνωρίζω φίλτατε. Απλά διασκεδάζω ειλικρινά με το να μην παραδέχεστε ούτε τα αυτονόητα στον βωμό του να μην καταπέσει με κρότο η κριτική σας προς τον Τραμπ. Τρομερό...και παράλληλα αστείο... Μα δεν γνωρίζεις τίποτα, μόνο επικαλείσαι όρους που ούτε καν καταλαβαίνεις τις διάφορες… αυτό φαίνεται από όταν σου είπα κάτι τόσο απλό όσο η απαλλαγή ΦΠΑ που έχουν οι περισσότεροι έλληνες στις αγορές τους και μου είπες ότι κάνω κολπάκια και να αφήσω απ’ έξω τις οικονομικές αναλύσεις και τις ορολογίες στους οικονομολόγους… συγνώμη κιόλας αλλά αν αυτό δεν είναι απάντηση ανθρώπου που δεν ξέρει σε τι αναφέρεται, τότε τι είναι???? Θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά? με τους νέους δεσμούς, θα πληρώνουν οι Αμερικάνοι ακριβότερα τα δικά τους αμερικανικά προϊόντα που κατασκευάζονται εκτός Αμερικής, ναι ή όχι? Ναι, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Τραμπ!!! Και ναι, αυτό είναι ότι πιο ανόητο μπορείς να κάνεις για την οικονομία σου και τους πολίτες σου… τώρα γιατί εσύ και δύο τρεις άλλοι συνεχίζετε να επιμένετε σε κάτι που ο ίδιος ο Τραμπ το έχει ανατρέψει και παραδεχθεί, μένει να απαντηθεί… όχι από εμένα αλλά από εσάς τους ίδιους, απλά εκεί που γράφετε είστε εγωιστές και δεν θέλετε να το παραδεχθείτε, γράψτε είμαστε εγωιστές, δεν προλάβαμε να πάρουμε γραμμή, δεν ξέρουμε να διαβάζουνε… να δω τώρα που είναι το αστείο… Επεξ/σία 6 Απριλίου από AtiX 1
Shinji ikari Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου On 04/04/2025 at 17:10, cpc464 said: Δεν υπάρχει ο Τρόμπας, έβαλε δασμούς μέχρι και στα νησιά Μάκ Ντόναλντ που δεν κατοικούνται καν απο ανθρώπους, μόνο απο φώκιες και πιγκουϊνους,φήμες λένε πως οι πιγκουϊνοι άρχισαν ήδη τις πορείες!!🤣 Καλη η πλακιτσα αλλα δεν τρεχει κατι περιεργο, ρουτινα ειναι, κλεινουν τα παραθυρακια. 15 hours ago, tsol46 said: Οχι απλά ανόητος, επικίνδυνα χαζός!Είναι δυνατόν να βάζει στη φέτα μας 20% δασμούς από 0% ενώ εμείς 10ετίες βάζουμε καπέλο δασμούς στα αμερικάνικα προϊόντα 30%?Ντροπή του! Ανόητος!Ισα κιόμια είμαστε?? Η διαφορα στο ισοζυγιο ηταν παντα λιγο μικρη υπερ της Ευρωπης, φραγκοδιφραγκα ουσιαστικα και η ΗΠΑ επαιρναν άλλα πραγματα, πολυ πιο πολυτιμα που θα χασουν τωρα. Εμεις θα πουλησουμε αλλου, ο Αμερικανος οχι γιατι αυτα που εχει τα βρισκεις αλλου, καλυτερα και πιο φτηνα. 6 hours ago, tsol46 said: Αντε πάλι, τρομερό, χαχαχα, να μην μπορείς να παραδεχτείς το αυτονόητο που λέω, πραγματικά τρομερό. Ξέρω πολύ καλά τις σημαίνει δασμός, τι σημαίνει φόρος προστιθέμενης αξίας και τι σημαίνει ξεροκεφαλιά ενώ είσαι οικονομικά ανίδεος αλλα να το παίζεις ειδικός. Ολα τα γνωρίζω φίλτατε. Απλά διασκεδάζω ειλικρινά με το να μην παραδέχεστε ούτε τα αυτονόητα στον βωμό του να μην καταπέσει με κρότο η κριτική σας προς τον Τραμπ. Τρομερό...και παράλληλα αστείο...(αυτό με το μπορείς να αγοράσεις κινητό χωρίς φπα από Αμερική, κοιλιακούς έκανα) Η διαφορα ειναι πως ο πελατης στανταρ πληρωνει το φπα, η εταιρια απλα το εισπραττει για λογαριασμο του κρατους, την ταριφα δε χρειαζεται να την πληρωσει ο πελατης (λεμε τωρα θεωρητικα) μπορει να την απορροφησει η εταιρια. Ο Τραμπ θα κανει αυτο που πρεπει για τους λεφταδες και ολα θα τα πληρωσουν οι φτωχοι, ειναι τοσο απλο. 6 hours ago, AtiX said: Στο ειπα πριν τρια χρονια οτι οι ιδιοι παιζουν και τις δυο πλευρες, ολο το woke κολπο ηταν για να παει ο κοσμος ακροδεξια και στον Τραμπ.
AtiX Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 2 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Στο ειπα πριν τρια χρονια οτι οι ιδιοι παιζουν και τις δυο πλευρες, ολο το woke κολπο ηταν για να παει ο κοσμος ακροδεξια και στον Τραμπ. Το θυμάμαι πολύ καλά… το πρόβλημα ήταν και ελπίζω να μην είναι, ότι εσύ υποστήριζες την συγκεκριμένη φρασεολογία περί woke και αντί να καυτηριάζεις τον λαϊκισμό καθόσουν και έριχνες νερό στο μύλο όλου αυτού του τσίρκου…
Shinji ikari Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου 3 hours ago, AtiX said: Το προβλημα που μπορει να εχεις εσυ, δεν ενδιαφερει εμενα, αυτα που ειπα παντα ηταν τα γεγονοτα και εσυ ηθελες παντα να διαφωνουμε μεσα στο κουτι που φτιαχτηκε και να τα κανεις ολα προσωπικα. Εσυ και ο weis (νομιζω) και καποιοι αλλοι ακολουθησατε το σεναριο, οχι εγω.
AtiX Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Το προβλημα που μπορει να εχεις εσυ, δεν ενδιαφερει εμενα, αυτα που ειπα παντα ηταν τα γεγονοτα και εσυ ηθελες παντα να διαφωνουμε μεσα στο κουτι που φτιαχτηκε και να τα κανεις ολα προσωπικα. Εσυ και ο weis (νομιζω) και καποιοι αλλοι ακολουθησατε το σεναριο, οχι εγω. Η κριτική μου δεν ήταν στο σενάριο που θεωρείς ότι υπάρχει μιας και είσαι ο μόνος που το επικαλείσαι, αλλά στην ουσιαστική και άκρως ανθρωκεντρική θέση που δεν πήρες ποτέ σου… αυτό είναι μόνιμα το λάθος που κάνεις απέναντι σε εμένα… δεν είμαι ούτε δεξιά ούτε αριστερά ούτε, πάνω ούτε κάτω… ποτέ δεν μιλάω βάσει πολιτικής ιδεολογίας αλλά πάντα με κέντρο τον άνθρωπο… στο έχω ξανά πει, το να βάζεις στεγανά βάσει ιδεολογίας χάνεις την ανθρωπιά σου, την ενσυναίσθηση σου, την ψυχή σου, κινδυνεύεις να γίνεις ένα στείρο ιδεολογικό φερέφωνο με don’t & do it… το σταματάω εδώ γιατί ενώ ήμαστε εντός ουσίας, ήμαστε ταυτόχρονα και εκτός θέματος… καλό κυριακοαπόγευμα… 🙂 Επεξ/σία 6 Απριλίου από AtiX
Shinji ikari Δημοσ. 6 Απριλίου Δημοσ. 6 Απριλίου Επειδη οι περισσοτεροι ειστε σε information bubble, δε φταιω εγω. Kαι επι του θεματος. Δεν καταλαβαινω γιατι η Ν να νοιαζεται καν για ταριφες στις ΗΠΑ και να ακυρωνει προπαραγγελιες. Οι εισαγωγεις θα ακυρωσαν τις παραγγελιες προφανως για να μην πληρωσουν ταριφα και τους μεινουν κομματια απουλητα. Καποιο προβλημα υπαρχει, αν ανεβασω φοτο δεν εμφανιζονται αλλά εχει βγει λιστα adjusted for inflation και η τιμη στα παιχνιδια παντα επαιζε γυρω στα 80$, οποτε δεν ειναι καν θεμα.
Ntinaras Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Στις 5/4/2025 στις 7:24 ΜΜ, KPNY είπε Ο τουρισμός είναι κάτι που αξιοποιούν όλες οι χώρες στον κόσμο που έχουν τη δυνατότητα, δεν ξέρω γιατί βγάζετε μερικοί τόση χολή για αυτόν τον τομέα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν μειωθεί ο τουρισμός θα ανοίξουν εργοστάσια και βιοτεχνίες στην Ελλάδα ειδικά με ανταγωνιστές τους ξένους κολοσσούς καθώς και με την φορολόγηση και την αβεβαιότητα που υπάρχει; Καλος ειναι ο τουρισμος, αλλα οταν βασιζεσαι αποκλειστικα σε κατι που ειναι υπηρεσια πολυτελειας/διασκεδασης και εξαρταται παρα πολυ απο γεωπολιτικα γεγονοτα και καιρικες συνθηκες, ειναι προβλημα. Ασε που εχουμε τοσες χιλιαδες πτυχιουχους να προτιμουν να δουλευουν σερβιτοροι αντι για μηχανικοι, επειδη παιρνουν 200 ευρω παραπανω το μηνα. Οποτε, οταν "παραγεις" μονο τουρισμο στην ελλαδα, μαντεψε, μια ζωη σερβιτορος θα εισαι. 1
ikaruga24 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Ατσα σας την φέραμε αμερικανάκια εδώ στις ευρωπαϊκές όχθες αυτή τη φορά. Το έβαλα και στο αντίστοιχο θέμα αλλά το παρακάτω πακέτο + Pro controller 2 σε ευρώ βγαίνει κάτι λιγότερο από 600€ σύνολο. 508€ η κονσόλα με το παιχνίδι. Πολυ λιγότερο από το αναμενόμενο.
Tetrabitos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Τουλάχιστον εμείς είμαστε φίλοι με την Κίνα. Εδώ ο Πειραιάς ανήκει στην Κίνα, οικονομικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα