Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, anax111 είπε

Το γεγονός και μόνο ότι πιστεύεις ότι οι δασμοί και η οικονομική πολιτική του Τραμπ καταρτίζεται από τον ίδιο δείχνει πόσο έχει διαβρώσει η προπαγάνδα των ΜΜΕ το σκεπτικό του μέσου Έλληνα.

Μην μου το αλλάζεις τώρα ψάχνωντας Ιφιγένειες, όσο ήταν σε προεκλογική περίοδο δεν τα έλεγες αυτά και προσωποποιούσες κάθε τι που έλεγε και έκανε ως δικιά του ιδέα…

στην τελική, εσείς δεν μας λέτε πόσο γαμάτα έξυπνος και επιτυχημένος είναι, θα έπρεπε να ξέρει ότι οι δασμοί στους πάντες είναι ανόητο και με μεγάλα ρίσκα…

• Like 2
Δημοσ.

Δεν με αφορα αν εχει κανει 4 χρεωκοπίες ή 14. Ο καθενας χρησιμοποιει τον νομο της χωρας του οπως τον συμφερει. Εγω ξερω οτι το 85% των εκατομμυριούχων στην Αμερικη ειναι αυτοδημιούργητοι. Θα ηθελα να ηξερα τα αντιστοιχα ποσοστα στην Ελλαδα......

• Like 3
Δημοσ.

Επιβολή δασμών vs Μη επιβολή = "Έχω τουλάχιστον δουλειά σε εγχώριες επιχειρήσεις έστω και αν κάποια είδη, συνήθως πολυτελείας, ακριβύνουν" vs "Έχω για ένα διάστημα φτηνά γκατζετάκια και στο τέλος μένω άνεργος ή με δουλειές χαμηλής προστιθέμενης αξίας(πωλητής, σερβιτόρος κτλ.) με ένα εξωτερικό χρέος που καλπάζει."

Το διεθνές εμπόριο πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροι. Όχι να βγάζουν άλλα κράτη πλεονάσματα στην πλάτη σου.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, anax111 είπε

Κάνεις λάθος. Υπάρχουν πολλά fabs στις ΗΠΑ απλά δεν παράγουν ημιαγωγούς για ευρείας κατανάλωσης  προϊόντα. Όλα τα στρατιωτικά ηλεκτρονικά παράγονται εντός ΗΠΑ. Και η Intel μόνο ψόφια δεν είναι. Είναι γίγαντας, απλά δεν είναι στα καλύτερά της τα τελευταία χρόνια και έκανε πολλές λάθος επιλογές λόγο της μη ύπαρξης ανταγωνισμού για πολλά χρόνια. Αναδιοργανώνεται όμως τώρα και από το 2026 και μετά θα επανέλθει. Και μην ξαχνάς πως όλες οι πατέντες με τις οποίες τυπώνουν Samsung, TSMC και Toshiba είναι όλες αμερικάνικες. Για αυτό και μόλις είπαν οι ΗΠΑ φέρτε την τεχνολογία που εξελίξατε πίσω σε μας αμέσως η TSMC ανακοίνωσε εργοστάσιο στις ΗΠΑ και συμφωνία με την Intel. Χωρίς τις αμερικάνικες άδειες οι εταιρείες αυτές θα σβήσουν εν μιά νυκτί. 

H Intel έχει χάσει το τρένο του ai και έχει μείνει πίσω τεχνολογικά, γι αυτό και σούταρε τον CEO της πριν λίγους μήνες. Η μετοχή της έχει πάρει τον κατήφορο και έχει παραμεριστεί στην αγορά από fabless ανταγωνιστές. Δεν ξέρω γιατί είσαι τόσο αισιόδοξος ότι θα επανέλθει.

Αυτό για τις πατέντες δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά σίγουρα δεν είναι όλες. Για παράδειγμα η ARM είναι τεράστια και είναι Βρετανική.

Επίσης, οι πατέντες που λες ανήκουν σε US based εταιρίες, όχι στον Τραμπ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θα έπρεπε, εδώ δεν μιλάμε για εταιρίες αλλά για χώρες…

Τοτε θα επρεπε να μας νοιαζει πρωτιστα οτι μας εχουν κυβερνησει 2 κομματα που χρωστανε στις τραπεζες οσα ολα τα υπολοιπα κομματα της Ευρωπαικης Ενωσης μαζι. Ας λυσουμε πρωτα τα του οίκου μας και μετα θα λυσουμε και τα παγκοσμια προβληματα.

Επεξ/σία από Sungodra
  • Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Επιβολή δασμών vs Μη επιβολή = "Έχω τουλάχιστον δουλειά σε εγχώριες επιχειρήσεις έστω και αν κάποια είδη, συνήθως πολυτελείας, ακριβύνουν" vs "Έχω για ένα διάστημα φτηνά γκατζετάκια και στο τέλος μένω άνεργος ή με δουλειές χαμηλής προστιθέμενης αξίας(πωλητής, σερβιτόρος κτλ.) με ένα εξωτερικό χρέος που καλπάζει."

Το διεθνές εμπόριο πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροι. Όχι να βγάζουν άλλα κράτη πλεονάσματα στην πλάτη σου.

Ξεχνάς ότι για να ανταγωνιστείς τον οποιοδήποτε θα πρέπει να έχεις μισθούς χαμηλότερους από αυτόν, κοινώς μισθούς πείνας…

2 λεπτά πριν, Sungodra είπε

Τοτε θα επρεπε να μας νοιαζει οτι μας εχουν κυβερνησει 2 κομματα που χρωστανε στις τραπεζες οσα ολα τα υπολοιπα κομματα της Ευρωπαικης Ενωσης μαζι. Ας λυσουμε πρωτα τα του οίκου μας και μετα θα λυσουμε και τα παγκοσμια προβληματα.

Εσύ έθεσες τους κανόνες της συζήτησης, μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα επειδή δεν ευσταθεί το επιχείρημα… 

Επεξ/σία από AtiX
  • Haha 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Εσύ έθεσες τους κανόνες της συζήτησης, μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα… 

"Μας"  εμενα προσωπικα με νοιαζει γι αυτο και ψηφιζω οτι ψηφιζω. Δεν παω ουτε παραλια ουτε για καφε.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sungodra είπε

"Μας"  εμενα προσωπικα με νοιαζει γι αυτο και ψηφιζω οτι ψηφιζω. Δεν παω ουτε παραλια ουτε για καφε.

Να σου θυμίσω ότι μιλάμε για την Αμερική και τον Τραμπ όπου και για αυτά εξέφρασες άποψη…

ξανά λέω μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα!!! Έγραψες κάτι που δεν ευσταθεί πήρες τρεις απαντήσεις που στο αποδεικνύουν μην βάζεις στην κουβέντα κάτι εντελώς άσχετο…

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
53 minutes ago, Sungodra said:

Γιατι εχει κανει καποια κινηση αυτην την στιγμη εναντιον της Ελλαδας? Μηπως να αναζητησεις στο ιντερνετ δηλωσεις αξιωματουχων των ΗΠΑ και δηλωσεις των Ελληνων πολιτικων για αμφοτερες τις χωρες?

Την αποφαση της κυβερνησης να κλεισει την ΕΡΤ ακολουθησαν οι Γερμανοι. Ομως οι Γερμανοι, οι Καναδοι και καποιοι αλλοι φοβουνται οτι με το kill-switch θα  ειναι ερμαια των Αμερικανων σε περιπτωση καποιας αντιπαραθεσης με αλλο κρατος. Εμεις με το 100% των υποδομων του ΟΤΕ στην DT που ειναι το γερμανικο κρατος σε ποιον ειμαστε ερμαια? Σε μια αντιστοιχη διενεξη με γειτονικο συμμαχικο κρατος? Που αυτην την στιγμη εχει ψηφισμενο casus belli??

Ναι, έβαλε 20% δασμούς με το καλημέρα, και τους ονόμασε reciprocal που είναι το μόνο που δεν ήταν.

Τι δηλώσεις αμερικάνων αξιωματούχων  έχεις δει εσύ που είναι "υπέρ"? (ό,τι και να εννοείς με αυτό..)

Και επειδή εσύ λες ότι είμαστε δήθεν έρμαιο της Γερμανίας, πως δικαιολογεί αυτό το να μην έχουμε θέμα να γίνουμε έρμαιο και των αμερικάνων? Ποιος είναι πιο πιθανό στο κεφάλι σου να πάρει το μέρος της Τουρκίας στη διένεξη, οι Γερμανοί ή ο Τραμπ?

Αχταρμας..

Δημοσ.
4 minutes ago, Spyros7 said:

Ναι, έβαλε 20% δασμούς με το καλημέρα, και τους ονόμασε reciprocal που είναι το μόνο που δεν ήταν.

Τι δηλώσεις αμερικάνων αξιωματούχων  έχεις δει εσύ που είναι "υπέρ"? (ό,τι και να εννοείς με αυτό..)

Και επειδή εσύ λες ότι είμαστε δήθεν έρμαιο της Γερμανίας, πως δικαιολογεί αυτό το να μην έχουμε θέμα να γίνουμε έρμαιο και των αμερικάνων? Ποιος είναι πιο πιθανό στο κεφάλι σου να πάρει το μέρος της Τουρκίας στη διένεξη, οι Γερμανοί ή ο Τραμπ?

Αχταρμας..

Στην ξέρω για τον Τραμπ, αλλά  με 5 εκ Τούρκους μέσα στην Γερμανία και τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία, η Γερμανία σίγουρα δεν θα παρει το δικό μας μέρος

• Like 8
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mike299 είπε

Στην ξέρω για τον Τραμπ, αλλά  με 5 εκ Τούρκους μέσα στην Γερμανία και τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα στην Τουρκία, η Γερμανία σίγουρα δεν θα παρει το δικό μας μέρος

Δεν νομίζω ότι οι Τούρκοι στην Γερμανία τρώνε το σανό του Ερτογαν..

οι εκεί Τούρκοι δεν διαφέρουν από τους Τούρκους της Κωσταντινούπολης…

• Haha 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mike299 είπε

Εδω δεν τους στεναχωρουν γιατι βγαζουν κυβερνηση, με τους Ελληνες θα ειναι οι Γερμανοι?

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ξεχνάς ότι για να ανταγωνιστείς τον οποιοδήποτε θα πρέπει να έχεις μισθούς χαμηλότερους από αυτόν, κοινώς μισθούς πείνας…

Άλλες βιομηχανίες ανταγωνίζονται στο κόστος και άλλες στην ποιότητα. Το θέμα μας εδώ είναι άλλο.Πρέπει να έχεις ισοσκελισμένο εμπορικό ισοζύγιο, πράγμα στο οποίο σε βοηθούν οι δασμοί χωρίς να προκαλούν ελλείψεις ή υπεροβολική ακρίβεια σε εισαγόμενα είδη πρώτης ανάγκης όπως τα φάρμακα και τα τρόφιμα.

Επίσης, είναι γενικά προτιμότερο ο Αμερικανός να έχει ακριβοπληρωμένη δουλειά σε αμερικανική εταιρεία hardware και ας πληρώνει ακριβότερο hw. Παρά να εισάγει φτηνό hw από από κιζενικό εργοστάσιο που στάθηκε αιτία να μπει λουκέτο στο αμερικανικό με αποτέλεσμα αυτός να απολυθεί και να δουλεύει πλέον ως πωλητής στην WalMart.

Δεν το βγάζω από την φαντασία μου αυτό. Η μεταφορά εργοστασίων στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η ποιότητα των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

https://www.forbes.com/sites/stevedenning/2019/12/05/understanding-the-us-economy-lots-of-rotten-jobs/

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Όσο είναι το reserve currency ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην έχει έλλειμα.

Αν δεν είχε έλλειμα, θα σήμαινε ότι όσα εξάγει, τόσα εισάγει. Αυτό σημαίνει ότι δε έχει ανάγκη να πουλήσει χρέος (δολάρια) στον υπόλοιπο κόσμο, άρα ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα έχει αρκετά δολάρια για να τα χρησιμοποιήσει σε αυτά για τα οποία που χρησιμοποιείται το reserve currency.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...