fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Η αύξηση στο ενοίκιο είναι δίκοπο μαχαίρι ειδικά όταν έχεις έναν συνεπη και νοικοκύρη άνθρωπο μέσα στο σπίτι. Γιατί αν εσύ θες να κάνεις αύξηση 50 ευρώ το μηνα, ήτοι 600 το χρόνο(510 ευρω καθαρά μετά τον φόρο 15%), αυτά για πλάκα τα χάνεις εάν το σπίτι μείνει ξενοικιαστο 1-1.5 μήνα να ετοιμαστει, ή αν προκύψει κάποια ζημιά κλπ. ΣΥΝ το τεράστιο ρίσκο να πέσεις σε μπαταξη. Εκεί άστο, θα παρακαλας να είχες κάνει μείωση στον προηγούμενο, όχι αύξηση. Αντίστροφα, από την μεριά του ενοικιαστή, είναι πολύ δύσκολο να ξεβολευτει, να σηκωθεί να μετακομίσει για 5-6 κατοστάρικα το χρόνο. Αν είναι ΤΟΣΟ στενά, μπορεί να παζαρεψει την αύξηση ώστε η ετήσια επιβάρυνση του να είναι 3-4 κατοστάρικα αντί για 5-6. Γιατί τα λέω όλα αυτά, άσε τα εξώδικα και τις ιδιοκατοικησεις. Μιλά μαζί του, πες του αυτά που σου είπα, ότι και εσύ δεν θέλεις να φύγει γιατί είναι συνεπής και νοικοκύρης, αλλα και ότι πλέον ήρθε η ώρα να αυξηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο για 500 ευρώ το χρόνο να βγει σε αυτή τη ζούγκλα της αναζήτησης κατοικίας εν ετει 2025. 5
jimmy213 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου 4 minutes ago, fastnq2 said: Γιατί αν εσύ θες να κάνεις αύξηση 50 ευρώ το μηνα Σιγά μη θέλει να κάνει μόνο 50€. Πιστεύω ζαχαρώνει το +200€ (οπότε 500/μήνα) και γι' αυτό τα μπερδεμένα περί αυλής, δέντρων και ιδιοκατοίκησης. 5
fastnq2 Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μόλις τώρα, jimmy213 είπε Σιγά μη θέλει να κάνει μόνο 50€. Πιστεύω ζαχαρώνει το +200€ (οπότε 500/μήνα) και γι' αυτό τα μπερδεμένα περί αυλής, δέντρων και ιδιοκατοίκησης. Έγραψε 50 σε κάποιο σχόλιο έχω την εντύπωση. Το +200 νομίζω ότι τα περιπλέκει τα πράγματα. Αντικειμενικά, αν μου ζητούσαν 200 ευρώ αύξηση και εγώ θα κλωτσουσα. 1
rastagreece Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Μα ουτως η αλλως η αυλη δεν μετραει στο συμβολαιο.Δεν του νοικιαζεις την αυλη αλλα το σπιτι που εχει και αυλη πλεον.Επισης επειδη ρωτας αλλα δεν μας λες στοιχεια να σου πω οτι το σπιτι σου ειναι ενεργειακα σε χαμηλη κατηγορια εφοσον δεν διαθετει ηλιακο και εχει αιρ κοντισιον για ψυξη θερμανση με αποτελεσμα ο ενοικιαστης να επιβαρύνεται με παραπανω κοστος θερμανσης και ζεστου νερου.Επειδη εσυ θεωρεις λιγα τα 300 ευρω θα σου πω οτι μενω στην ικαρια σε σπιτι 72τ.μ. ,με ηλιακο,αλουμινια,εντοιχισμενες συσκευες εκτος πληντυριου ,με καλοριφερ,τζακι και κηπο σχεδον 2 στρεμματα με ελιες,πορτοκαλιες,λεμονιες,αχλαδιες,μηλιες,βυσινιες και δινω 350 ευρω τα οποια θεωρω οτι ειναι νορμαλ τιμη για την περιοχη και το κοστος ζωης.
mariosnik_ Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rastagreece είπε Μα ουτως η αλλως η αυλη δεν μετραει στο συμβολαιο.Δεν του νοικιαζεις την αυλη αλλα το σπιτι που εχει και αυλη πλεον.Επισης επειδη ρωτας αλλα δεν μας λες στοιχεια να σου πω οτι το σπιτι σου ειναι ενεργειακα σε χαμηλη κατηγορια εφοσον δεν διαθετει ηλιακο και εχει αιρ κοντισιον για ψυξη θερμανση με αποτελεσμα ο ενοικιαστης να επιβαρύνεται με παραπανω κοστος θερμανσης και ζεστου νερου.Επειδη εσυ θεωρεις λιγα τα 300 ευρω θα σου πω οτι μενω στην ικαρια σε σπιτι 72τ.μ. ,με ηλιακο,αλουμινια,εντοιχισμενες συσκευες εκτος πληντυριου ,με καλοριφερ,τζακι και κηπο σχεδον 2 στρεμματα με ελιες,πορτοκαλιες,λεμονιες,αχλαδιες,μηλιες,βυσινιες και δινω 350 ευρω τα οποια θεωρω οτι ειναι νορμαλ τιμη για την περιοχη και το κοστος ζωης. Δίνεις 350 διότι μέχρι τόσα μπορούν να νοικιάσουν τα ακίνητα εκείνης της περιοχής. Άμα ήταν αλλού, σε τουριστικό νησί, όσο μάλλον στην Αττική, η τιμή θα ήταν σίγουρα από 2 ως και 4 φορες παραπάνω. Το τι είναι λογικό και τι όχι είναι υποκειμενικό για τον καθέναν. Επεξ/σία 7 Απριλίου από mariosnik_ 3
1comment Δημοσ. 7 Απριλίου Δημοσ. 7 Απριλίου Ίδια περίπτωση με τον πατέρα μου που θέλουν να πετάξουν έξω τον ενοικιαστή (με ληγμένο συμβόλαιο από το 22 αλλά παράταση για να συμπληρωθεί η νόμιμη 3ετια). Ο ενοικιαστής όλο αναβάλει το να δώσει απάντηση αν δέχεται την αύξηση ενοικίου ή θα φύγει. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω στον πατέρα μου να του στείλει εξώδικο μέχρι τέλη Μαίου που λήγει η 3ετια ώστε να έχει μια απόδειξη γραπτή ότι τον ενημέρωσε. Πάντως ψάχνοντας στο νετ, βλέπω ότι υπάρχει διαδικασία έξωσης λόγω λήξης συμβολαίου με fast track διαδικασίες. Σαν να γίνεται έξωση λόγω μη πληρωμής. Ισχύει ή αν δεν δεχτεί να φύγει, πάμε δικαστικώς για την έξωση; 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 18 ώρες πριν, eidikos33 είπε Και με την ιδιοκατοικηση τι παίζει; Τιποτα. Δεν υφισταται εδω και 2 δεκαετιες. 14 ώρες πριν, christos4 είπε Είσαι αρκετά μπερδεμένος και μάλλον έχεις μετανιώσει ότι έχει νοικιάσει ένα σπίτι σε μια φυσιολογική προς χαμηλή τιμή αντί να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες της εποχής και να ζητάς υπέρογκα πόσα.. Την μια σε ενοχλεί το ενοίκιο, την άλλη η αυλή, την άλλη θες ιδιοκατοικιση και την άλλη περισσότερα λεφτά. 17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν δώσει παραπάνω τότε είναι οκ να φυτευει δέντρα και να παρκάρει το παπάκι της κόρης του; Πειτε μου τι εχω χασει,η στειλτε με προς τα εκει. 6 ώρες πριν, 1comment είπε Πάντως ψάχνοντας στο νετ, βλέπω ότι υπάρχει διαδικασία έξωσης λόγω λήξης συμβολαίου με fast track διαδικασίες. Σαν να γίνεται έξωση λόγω μη πληρωμής. Μπαααααα 12 ώρες πριν, eidikos33 είπε Σε κακη κατασταση δεν ειναι, αλλα οχι νομιζω οτι φτιαχνει οτι προβλημα προκυπτει απο οσο βλεπω οταν ανοιγει παραθυρα πορτες κλπ. Δηλαδη ειναι νοικοκυρης. Χωρις να κατσω να συζητησω τα αλλα που γραφεις,θα σου πω το εξης. Αν ειναι νοικοκυρης και πληρωνει στην ωρα του,ξεχνα τα νουμερα που εχεις στο μυαλο σου,προτεινε μια αντικειμενικα ΝΟΡΜΑΛ αυξηση για την περιοδο,την περιοχη κτλ και προχωρα. Αν σου μπει κανενας ταλιμπαν,αρχισει τις ζημιες και στο τελος φας και κανα 6μηνο φεσι,θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο. Ημουν σε διαμερισμα 8 χρονια,δε ζητησα ποτε να πληρωσει επισκευη μιας και δεν ημουν ταλιμπαν για να εχω ζημιες και φθορες χωρις λογο,οτι επρεπε να γινει το εφτιαχνα εγω μονος μου και δεν ενοχλουσα κανεναν. Σε μια δυσκολη περιοδο ,ειχα καθυστερησει καποια ενοικια,τα οποια μετα μπαιναν μαζεμενα ( δεν εμενα παλι πισω ) οποτε ξεκινησαν οι κοντρες,μου εβαλε διαχειριστη νταβαντζη τον ανηψιο της,μανουριασαμε και εφυγα. Εμαθα μετα οτι ειχε αλλαξει 3 ενοικιαστες σε 2 χρονια και ειχε χορτασει φεσι. Στο σπιτι που ειμαι τωρα,κανω τοσες δουλειες και επισκευες στο χωρο που στο τελος θα μου ζητησει μειωση ο τυπος,οχι αυξηση 1
eidikos33 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 10 ώρες πριν, jimmy213 είπε Σιγά μη θέλει να κάνει μόνο 50€. Πιστεύω ζαχαρώνει το +200€ (οπότε 500/μήνα) και γι' αυτό τα μπερδεμένα περί αυλής, δέντρων και ιδιοκατοίκησης. Είπαμε ρε συ όχι 200 παραπάνω! Εγώ από 50 έως 80 θα ζητούσα μπας και πάρω κάτι 10 ώρες πριν, rastagreece είπε Μα ουτως η αλλως η αυλη δεν μετραει στο συμβολαιο.Δεν του νοικιαζεις την αυλη αλλα το σπιτι που εχει και αυλη πλεον.Επισης επειδη ρωτας αλλα δεν μας λες στοιχεια να σου πω οτι το σπιτι σου ειναι ενεργειακα σε χαμηλη κατηγορια εφοσον δεν διαθετει ηλιακο και εχει αιρ κοντισιον για ψυξη θερμανση με αποτελεσμα ο ενοικιαστης να επιβαρύνεται με παραπανω κοστος θερμανσης και ζεστου νερου.Επειδη εσυ θεωρεις λιγα τα 300 ευρω θα σου πω οτι μενω στην ικαρια σε σπιτι 72τ.μ. ,με ηλιακο,αλουμινια,εντοιχισμενες συσκευες εκτος πληντυριου ,με καλοριφερ,τζακι και κηπο σχεδον 2 στρεμματα με ελιες,πορτοκαλιες,λεμονιες,αχλαδιες,μηλιες,βυσινιες και δινω 350 ευρω τα οποια θεωρω οτι ειναι νορμαλ τιμη για την περιοχη και το κοστος ζωης. Αφού συγκρίνεις την Ικαρία με την Αθήνα τι να σου πω. Ενω αν είχε κεντρική θέρμανση όπως στις πολυκατοικίες θα ήταν καλύτερα ε;
DrFreeman Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Το λογικό κατ' εμέ είναι να κάνεις μια έρευνα για το ποιες είναι οι τιμές ενοικίασης ενός ακινήτου αντιστοίχων χαρακτηριστικών, βάσει προφανώς και της περιοχής/συνοικίας που είναι (εξαιρετικά σημαντικό). Αν δεις ότι δεν θα δεχόταν αύξηση αντίστοιχη με την πραγματική μισθωτική αξία του ακινήτου, είναι καλύτερο να μην το συνεχίσεις και να τον ενημερώσεις επαρκή χρόνο νωρίτερα. Την ειδοποίηση θα την κάνεις με εξώδικο. Για να είσαι καλυμμένος και τυπικά σωστός. Μην λυπάσαι τα χρήματα. Και σε τελική ανάλυση, αν σήμερα το ακίνητο σου αξίζει π.χ. ενοίκιο 600€, για ποιο λόγο να το νοικιάζεις 300€ και 400€; Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν κάνει κοινωνική πολιτική, ούτε χαρίζει την περιουσία του. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιων εδώ μέσα, ειλικρινά. 2
iolakos Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και κυρίως με όσα σου είπε ο malthador. Μια ερώτηση που δεν ξέρω εάν έχει απαντηθεί. Η μίσθωση πότε ξεκίνησε; Ήταν νέα μίσθωση; Αν έχετε συμφωνήσει για ένα χρόνο, του ζητήσεις αύξηση και αυτός κλωτσήσει δεν μπορείς να τον διώξεις με δικαστική απόφαση πριν κλείσει τριετία. Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς δικηγόρο να σου φτιάξει και ένα μισθωτήριο το οποίο θα χρησιμοποιείς σαν μπούσουλα
Μακιαβέλλι Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 14 hours ago, rastagreece said: Μα ουτως η αλλως η αυλη δεν μετραει στο συμβολαιο.Δεν του νοικιαζεις την αυλη αλλα το σπιτι που εχει και αυλη πλεον.Επισης επειδη ρωτας αλλα δεν μας λες στοιχεια να σου πω οτι το σπιτι σου ειναι ενεργειακα σε χαμηλη κατηγορια εφοσον δεν διαθετει ηλιακο και εχει αιρ κοντισιον για ψυξη θερμανση με αποτελεσμα ο ενοικιαστης να επιβαρύνεται με παραπανω κοστος θερμανσης και ζεστου νερου.Επειδη εσυ θεωρεις λιγα τα 300 ευρω θα σου πω οτι μενω στην ικαρια σε σπιτι 72τ.μ. ,με ηλιακο,αλουμινια,εντοιχισμενες συσκευες εκτος πληντυριου ,με καλοριφερ,τζακι και κηπο σχεδον 2 στρεμματα με ελιες,πορτοκαλιες,λεμονιες,αχλαδιες,μηλιες,βυσινιες και δινω 350 ευρω τα οποια θεωρω οτι ειναι νορμαλ τιμη για την περιοχη και το κοστος ζωης. Ρε μαν τώρα μας παραθέτεις τιμές για ένα χωριό που δεν πατάει άνθρωπος πριν πάει Ιούνιος και για να δεις πολιτισμό πρέπει να οδηγήσεις 1,5 ώρα σε επικίνδυνους δρόμους. Αν δεν υπήρχε το δέλεαρ του airbnb θα το έδινε τσάμπα για να μη ριμάξει. 2
m3ltd0wn Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 4 ώρες πριν, eidikos33 είπε Είπαμε ρε συ όχι 200 παραπάνω! Εγώ από 50 έως 80 θα ζητούσα μπας και πάρω κάτι από αυτή την φράση καταλαβαίνω ότι είσαι λογικός άνθρωπος, ο οποίος δεν θέλει να νιώθει κορόιδο (και αυτό πολύ λογικό). Μίλησε του χωρίς ντροπές και με επιχειρήματα (φούσκωσε τα και λίγο, πες ότι έχεις έξοδα, ότι έχουν ανέβει οι τιμές, πες του να δει και λίγο τι παίζει γύρω γύρω). Αρχικά δώσε του μια μεγαλύτερη αύξηση ώστε να έχεις περιθώριο να την μειώσεις λίγο και να αισθανθεί ότι του κάνεις και μια χάρη. Θεωρώ ότι το 50άρικο θα το πετύχεις. Αυτά εφόσον θέλεις να τον κρατήσεις γιατί σου προσέχει το σπίτι και δεν θέλεις να το κάνεις τίποτα άλλο. Αν δεν θέλεις να τον κρατήσεις τότε κάνεις ότι σου έχουν ήδη πει. Τον ενημερώνεις και ξεκινάς διαδικασίες εφόσον χρειαστεί. Προσωπικά επειδή έχω βρεθεί ενοικιαστής, εφόσον δεν έχεις σκοπό να μείνεις ο ίδιος μέσα, θα σου έλεγα να μην τον διώξεις εφόσον είναι καλός και συνεννοείστε. Να πιέσεις για την αύξηση φυσικά εφόσον στο κεφάλι σου φαίνεται λογική (και μάλλον θα είναι) αλλά να μην πάρεις το ρίσκο να τον χάσεις εφόσον είστε οκ και από τις δύο πλευρές.
tzavardin Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 17 ώρες πριν, christos4 είπε Σου είπα φυσιολογική προς χαμηλή τιμή. Αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο για το σπίτι, όπως το πότε χτίστηκε, τι χώρους έχει, σε ποια περιοχή είναι κλπ κλπ κλπ για να μπορώ να σου δώσω μια τιμή που θα έκρινα εγώ σωστή. Αλλά αν με ρωτάς, σε μια εποχή που ο καθαρός βασικός μισθός είναι κάτω από 800 ευρώ, ναι τα 300 ευρώ ενοίκιο για 67 τμ είναι μια χαρά φυσιολογική και ανθρώπινη τιμή. Και φαντάζομαι το ίδιο θα πίστευες και εσύ όταν το έκλεισες το συμβολαιο (ή όποιος το έκλεισε, αν εσύ απλά κληρονόμησες τον ενοικιαστή). Οντας ο ίδιος ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης, και έχοντας δει την αγορά και τα παράλογα χρήματα που ζητάνε (και έχοντας πληρώσει χρήματα για σπίτια που δεν τα άξιζαν), έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν ποτέ νοικιάσω εγώ σπίτι σε άλλον, δε θα πάω με βάση το πως κινείται η αγορά.. Όπως και να 'χει, εφόσον είσαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και της αυλής, είναι δικια σου απόφαση το σε ποιον θα το νοικιάσεις και πόσα λεφτά ζητάς. Για την αυλή/οικόπεδο που δεν έχει μπει στο συμβόλαιο, αν φύτεψε δέντρα ή κάνει χρήση χωρίς την άδεια σου, απλά πες του να μην φυτεύει και ότι θες το οικόπεδο για δική σου χρήση, οπότε να μην το χρησιμοποιεί. Φαντάζομαι θα το σεβαστεί. Ενημερώνεις τον ενοικιαστή σου όσο το δυνατόν νωρίτερα για το ενοίκιο που θες μόλις λήξει το τρέχον συμβόλαιο. Είναι κάτι που θα βολέψει και τους δύο σας, καθώς αν δεν θέλει την αύξηση που θα του πεις, θα μπορέσει να βγει στην αγορά με άνεση χρόνου και να φύγει. Από τη συζήτηση που θα κάνεις μαζί του θα δεις και τις προθέσεις του και αν χρειάζεται να μιλήσεις και εσύ με δικηγόρο κλπ Αδερφέ, τα σπίτια δεν επισκευαζονται με μαστορους που παίρνουν βασικό μισθό 800 ευρώ. Όταν θα πας να κάνεις ανακαίνιση σε ένα σπίτι 70 τμ και σου πούνε τιμή από 40.000 έως 60.000 ευρώ τότε θα ξεχάσεις την υπόσχεσή σου, γιατί θα καταλάβεις ότι η ανακαίνιση και οι φόροι που θα πληρώσεις θα καλυφθούν σε καμία δεκαπενταετία που θα θέλει πάλι σοβαρές εργασίες το σπίτι. Βέβαια αυτό ισχύει για ανακαινισμενα σπίτια, με αλουμίνια, με καινούργιους σοβάδες, καινούρια μπάνια κλπ. Πολλοι εκμισθωτές δεν φροντίζουν τα σπίτια τους γιατί και αυτοι έχουν τους μισθούς που ειπες. Η αγορά ακινήτων από το εξωτερικό, το airbnb, και η άνοδος της αγοράς στις κατασκευές έχουν φέρει μια δύσκολη κατάσταση. Έχουμε και υψηλή ιδιοκατοικηση εδώ και μπερδεύεται ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Συζητάμε σε ένα θέμα που ο op δεν μπορεί να ξεκινήσει να μιλάει ειλικρινα με τον ενοικιαστή του να βρούνε λύση στην κατάσταση, και συζητάμε ήδη για εξώδικα. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα, δυστυχώς. 2
elgol Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Μπες στη χ.ε και κοιτα ποσο νοικιαζονται σπιτια στην περιοχη ιδιων προδιαγραφων με το δικο σου
eidikos33 Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 3 λεπτά πριν, elgol είπε Μπες στη χ.ε και κοιτα ποσο νοικιαζονται σπιτια στην περιοχη ιδιων προδιαγραφων με το δικο σου πολυ περισσοτερο πιστεψε με, φυσικα το οτι ζηταει καποιος 600 ευρω δεν παει να πει οτι αξιζει τοσο, γιατι αν ηταν ετσι δεν θα το ειχε ξενοικιαστο! 26 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε από αυτή την φράση καταλαβαίνω ότι είσαι λογικός άνθρωπος, ο οποίος δεν θέλει να νιώθει κορόιδο (και αυτό πολύ λογικό). Μίλησε του χωρίς ντροπές και με επιχειρήματα (φούσκωσε τα και λίγο, πες ότι έχεις έξοδα, ότι έχουν ανέβει οι τιμές, πες του να δει και λίγο τι παίζει γύρω γύρω). Αρχικά δώσε του μια μεγαλύτερη αύξηση ώστε να έχεις περιθώριο να την μειώσεις λίγο και να αισθανθεί ότι του κάνεις και μια χάρη. Θεωρώ ότι το 50άρικο θα το πετύχεις. Αυτά εφόσον θέλεις να τον κρατήσεις γιατί σου προσέχει το σπίτι και δεν θέλεις να το κάνεις τίποτα άλλο. Αν δεν θέλεις να τον κρατήσεις τότε κάνεις ότι σου έχουν ήδη πει. Τον ενημερώνεις και ξεκινάς διαδικασίες εφόσον χρειαστεί. Προσωπικά επειδή έχω βρεθεί ενοικιαστής, εφόσον δεν έχεις σκοπό να μείνεις ο ίδιος μέσα, θα σου έλεγα να μην τον διώξεις εφόσον είναι καλός και συνεννοείστε. Να πιέσεις για την αύξηση φυσικά εφόσον στο κεφάλι σου φαίνεται λογική (και μάλλον θα είναι) αλλά να μην πάρεις το ρίσκο να τον χάσεις εφόσον είστε οκ και από τις δύο πλευρές. ετσι οπως τα λες ειναι ακριβως τα πραγματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα