mindreader Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Μετρητα μονο. Και παρεπιπτοντως, ειδικα και πλεον επι εποχης Τραμπ, πιο πολυ πιο εντιμοι μου φαινονται οι Αμερικανοι, παρα οι πολεμοχαρεις τυποι των Βρυξελλων. Οτι προερχεται απο Βρυξελλες, ειναι εκ του πονηρου εδω και πολλα χρονια. Για το καλο μας παντως σιγουρα δεν ειναι. Βλεπε και ψηφιακο ευρω. 2 2
ikaruga24 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Όταν εγώ λέω ότι χρειάζεται ένας κακός σκύλος μαύρος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους εννοώ. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του που λέει και ο λαός. Αντε και με το καλό όλες αυτές οι προσπάθειες είναι θετικές και ας αργήσανε κάποιες δεκαετίες.
Pansp32 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Και εγώ το είχα απορία καιρό τώρα αυτό. Γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από visa/mastercard -μεταξύ άλλων-. Βέβαια διάβασα πως εντός διάφορων χωρών υπάρχουν αντίστοιχες visa/mastercard αλλά είναι μόνο σε εθνικό επίπεδο. Κάποια από τα υποσχόμενα project είναι το webo που αναφέρθηκε. Υποτίθεται πως θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Πληθυσμιακά η Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ. Η οικονομία της δεν είναι μικρή. Άρα όντως έχει νόημα η Ευρώπη να χαράξει τη δική της πορεία. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα και μην ξεχνάμε ότι η ΗΠΑ είναι μια "ενιαία" χώρα σε αντίθεση με την Ευρώπη που δεν είναι. Από τα θεμέλια της είναι αργοκίνητη καθώς πρέπει να συμφωνεί μέχρι και ο τελευταίος κόκκορας. + τα νομικά ζητήματα κλπ. Τέλος πάντων δεν είναι αυτή η συζήτηση. Η προσωπική άποψη είναι ότι οτιδήποτε γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι σωστό και άργησε πάρα πολύ. Για παράδειγμα gps/galileo, ενίσχυση σχέσεων και εμπορίου με άλλες χώρες/μπλοκ, "αμυντική" βιομηχανία κλπ. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 3 ώρες πριν, cpc464 είπε Καιρός ήταν, δέν βλέπω λόγο να πληρώνω προμήθεια σε visa/mastercard ενώ χρησιμοποιώ debit και δεν έχω τα οφέλη που έχει μία πιστωτική(μίλια,δώρα κτλ). Πληρώνεις προμήθεια ;
SabotazNic Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 3 ώρες πριν, cpc464 είπε Καιρός ήταν, δέν βλέπω λόγο να πληρώνω προμήθεια σε visa/mastercard ενώ χρησιμοποιώ debit και δεν έχω τα οφέλη που έχει μία πιστωτική(μίλια,δώρα κτλ). Η προμηθεια που πληρωνεις ειναι για να συντηρειται το δικτυο τους, μεταξυ αλλων. Ακομα και στο αρθρο αναφερει για χαμηλοτερες προμηθειες αν γινει κατι τετοιο, οχι μηδενικες. Οσο για τα οφελη, μπορεις να βγαλεις μια πιστωτικη για να τα εχεις (μεγαλυτερη επιστροφη συνηθως, καποια μικροτερα οφελη σε λοιπα). Τα οφελη που βλεπεις στην Αμερικη κυριως, δεν ειναι απο visa/mc, αλλα απο τις συνεργασιες τραπεζων με αεροπορικες κτλ. 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πληρώνεις προμήθεια ; Ολες οι προμηθειες περνανε στον καταναλωτη 1
JimGer Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 4 hours ago, ScorpioX777 said: Οποιος κανει τον κοπο και διαβασει τις προκλησεις στο τελος του αρθρου και οχι μονο τον τιτλο θα καταλαβει οτι δεν θα γινει τιποτα... Ε αν δεν υπήρχαν θα είχαμε 200 τέτοια λογικά. Ειδικά με τα λεφτά που λέει στην αρχή του άρθρου
cpc464 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 1 hour ago, Ukforthemoment said: Πληρώνεις προμήθεια ; Όλες οι κάρτες πληρώνουν προμήθεια στην master/visa, η διαφορά είναι ότι η πιστωτική έχει επιβραβεύσεις ενώ η debit όχι. Σε προγράμματα που χρησιμοποιουν τράπεζες όπως αυτά της euronet η της ACI βλέπεις και τις χρεώσεις, αν θυμάμαι καλά είναι 0,34% επι της συναλλαγής.
mike15 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 19 λεπτά πριν, cpc464 είπε Όλες οι κάρτες πληρώνουν προμήθεια στην master/visa, η διαφορά είναι ότι η πιστωτική έχει επιβραβεύσεις ενώ η debit όχι. Σε προγράμματα που χρησιμοποιουν τράπεζες όπως αυτά της euronet η της ACI βλέπεις και τις χρεώσεις, αν θυμάμαι καλά είναι 0,34% επι της συναλλαγής. ενοεις οτι καθε φορα που κανουμε αγορα με χρεωστικη μας κρατανε αυτο το ποσο?
doubleh Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου Της... ανεξαρτησίας γίνεται τελευταία. Πάντως, οι αμερικλανοι όπου πήγανε τα κάνανε μην πω πως. Γιατί έχουμε ξεκολωθει να είμαστε τα φιλαράκια τους, ειδικά σε μια εποχή πολυ-πολικη δεν το καταλαβαίνω.
lexotamilf Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 5 ώρες πριν, gadgetseek είπε Οι ευρωπαϊκές πλατφόρμες πληρωμών έρχονται..! Independence Day.. (πέρα από την πλάκα, με το καλό να έρθουν..) Οι εξωγήινοι; Αμήν και πότε μπας και σωθούμε. 1
cpc464 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 10 minutes ago, mike15 said: ενοεις οτι καθε φορα που κανουμε αγορα με χρεωστικη μας κρατανε αυτο το ποσο? Στον έμπορο και στην τράπεζα το κρατάνε σίγουρα,τώρα αν η τράπεζα το χρεώνει στον πελάτη η το απορροφάει δεν ξέρω, αυτό που λέω εγώ είναι πώς οι συναλλαγές με πιστωτική κερδίζουν πόντους,με χρεωστική τίποτα.
mike15 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 7 λεπτά πριν, cpc464 είπε Στον έμπορο και στην τράπεζα το κρατάνε σίγουρα,τώρα αν η τράπεζα το χρεώνει στον πελάτη η το απορροφάει δεν ξέρω, αυτό που λέω εγώ είναι πώς οι συναλλαγές με πιστωτική κερδίζουν πόντους,με χρεωστική τίποτα. ο πελατης στην χρεωστικη δεν χρεωνεται.δεν ειδα ποτε καποια εξτρα χρεωση. γιαυτο οταν ξεκινησε το pos σε ολα τα μικρα καταστηματα εστιασης αλλα και στην λαικη ,φωναζαν ολοι αυτοι οι επαγγελματιες να μοιραστει το κοστος και στους πελατες.
cpc464 Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου 6 minutes ago, mike15 said: γιαυτο οταν ξεκινησε το pos σε ολα τα μικρα καταστηματα εστιασης αλλα και στην λαικη ,φωναζαν ολοι αυτοι οι επαγγελματιες να μοιραστει το κοστος και στους πελατες. Εγώ έχω γνωστό που έχει ψιλικατζίδικο και στα τσιγάρα ειδικά αν τον πληρώνουν με pos ξυνίζει τα μούτρα του, λέει οτι μπαίνει μέσα, δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω.
SabotazNic Δημοσ. 8 Απριλίου Δημοσ. 8 Απριλίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mike15 είπε γιαυτο οταν ξεκινησε το pos σε ολα τα μικρα καταστηματα εστιασης αλλα και στην λαικη ,φωναζαν ολοι αυτοι οι επαγγελματιες να μοιραστει το κοστος και στους πελατες. 4 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εγώ έχω γνωστό που έχει ψιλικατζίδικο και στα τσιγάρα ειδικά αν τον πληρώνουν με pos ξυνίζει τα μούτρα του, λέει οτι μπαίνει μέσα, δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Η προμηθεια της visa/mc περιλαμβανεται μεσα στην προμηθεια του εμπορου. Ο τελικος καταναλωτης δεν πληρωνει αμεσα την προμηθεια. Τα τσιγαρα παιζει να ειναι η μοναδικη περιπτωση που ο εμπορος δεν μπορει να περασει αυτην την χρεωση στον καταναλωτη, μιας και οι τιμες ειναι προκαθορισμενες. Οποτε οντως, την προμηθεια την πληρωνει κυριολεκτικα απο την τσεπη του. Για αυτο σε καρτες εχουν βαλει +0.50 ευρω Το ιδανικο οτι γινεται και στην Αμερικη. χ ποσο μετρητα, χ+% με καρτα για να ειναι και πιο ξεκαθαρο, και για να χρησιμοποιουν μετρητα. 13 λεπτά πριν, mike15 είπε ο πελατης στην χρεωστικη δεν χρεωνεται.δεν ειδα ποτε καποια εξτρα χρεωση. Ο καταναλωτης δεν ειναι ο πελατης της τραπεζας, ο εμπορος ειναι. Μην μπερδευεσαι με την εννοια και εννοεις εσενα ως πελατη Επεξ/σία 8 Απριλίου από SabotazNic
mike15 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου μιλουσα στον ανθρωπο με την ορολογια που το ανεφερε εκεινος,ξερω πως το ειπα.....ανεφερε: Αναφορά σε κείμενο Στον έμπορο και στην τράπεζα το κρατάνε σίγουρα,τώρα αν η τράπεζα το χρεώνει στον πελάτη η το απορροφάει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα