alexioannou Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Τα δύο προσγειώθηκαν ελευθερίο Βενιζέλο, όπου χιλιάδες μπουφετζιδες και σερβιτόρο περίμεναν 3 μέρες να παραλάβουν...... 2 1 11
KostasKri Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 6 minutes ago, nikosgalis said: Ποια Ευρωπη δήλωσε ότι θα αποκτήσει περισσότερα όπλα; Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη απο-απερικανοποίηση ever στα οπλικά της συστήματα, γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Τραμπ. Η Πορτογαλία ακύρωσε την αγορά των F35 γιατί φοβάται μην ξυπνήσει μια μέρα ο τύπος και της εκβιάζει με software updates & kill switch. Όσο για τους δασμούς, αυτοί που έβαλε ο Τραμπ ΔΕΝ είναι αντίστοιχοι αυτών που βάζουν οι άλλες χώρες. Ο μαθηματικός τύπος που προέκυψαν οι δικοί του δασμοί είναι γελοίος. Είδε όπου έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο και προσπαθεί να το ισορροπήσει με δασμούς. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα, αγοράζουν από την Αφρική διαμάντια και ρούχα (επειδή τα αγοράζουν πάμφτηνα φυσικά). Ο κάτοικος του Λεσότο, με 100$ μηνιαίο μισθό, τί να αγοράσει από τις ΗΠΑ; iPhone; Αφού δεν υπάρχει τίποτε αμερικάνικο που μπορούν να αγοράσουν. Ε, ο ιδιοφυής μάστορας τιμωρεί τα αφρικάνικα προϊόντα, ώστε να μην μπορούν να εισαχθούν στις ΗΠΑ. Έτσι θα ισορροπήσει το εμπορικό ισοζύγιο. Όχι ανεβάζοντας τις αγορές των αφρικανών, αλλά μηδενίζοντας τις δικές του εισαγωγές. Μηδεν αυτοί; Μηδεν κι εγώ. Και ποιος θα χάσει; Η Levi's που έχει εργοστάσιο και ράβει στο Λεσότο. Μιλάμε για γκουρού του παγκοσμίου εμπορίου. Αυτό είχα δει. Τώρα αν είναι AI generated να με συγχωράς
cr77 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Ε σιγά, οι δικοί μας αϊφονακηδες απλά θα βάλουν 72 δόσεις αντί για 48 που έβαζαν παλιότερα. 1 1 11
darkmatinee Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 8 minutes ago, KostasKri said: Το έθεσα λάθος. Στατιστικά νομίζω στο trading της Αμερικής, το trading με την Κίνα είναι μόνο το 7% ενώ η Κίνα εισάγει πολύ περισσότερα αγαθά από την Αμερική παρά από κάθε άλλη χώρα. Η Αμερική έχει πιο diverse trading. Δηλώσεις που είδα τις προηγούμενες μέρες πάντως είναι ότι θέλει να διαπραγματευτεί με τις χώρες Το Βιετνάμ αν δεν κάνω λάθος είχε 90+% δασμούς στα Αμερικάνικα προιόντα και τώρα που έβαλε ανάλογους δασμούς η Αμερική αποφάσισαν ξαφνικά να διαπραγματευτούν. Δηλαδή αν μπουν 0% δασμοί στα Αμερικάνικα προϊόντα & 0% στα Βιετναμέζικα προϊόντα, εσύ και η MAGA αίρεση, νομίζετε ότι θα πλημμυρίσει η Βιετναμέζικη αγορά με αμερικάνικα προϊόντα κ όχι το ανάποδο; Και στην τελική σταματήστε τις κωλοτούμπες. Μέχρι χθες λέγατε ότι η καλύτερη περίοδος της Αμερικής ήταν το 1870 - 1920 περίπου που υπήρχαν οι υψηλοί δασμοί, τώρα λέτε ότι θέλετε 0% δασμούς. 6 1
NickTG Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 9 minutes ago, KostasKri said: Το έθεσα λάθος. Στατιστικά νομίζω στο trading της Αμερικής, το trading με την Κίνα είναι μόνο το 7% ενώ η Κίνα εισάγει πολύ περισσότερα αγαθά από την Αμερική παρά από κάθε άλλη χώρα. Η Αμερική έχει πιο diverse trading. Από τα λίγα που βρήκα, ομολογώ δεν έψαξα πάνω από λίγα δευτερόλεπτα οπότε ίσως είναι λάθος, 7% είναι το ποσοστό που εισάγει η Κίνα από ΗΠΑ, 14% των ΗΠΑ από Κίνα και περίπου τα τριπλά σε λεφτά σε σχέση με όσα εισάγει η Κίνα. 1
KostasKri Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 3 minutes ago, darkmatinee said: Δηλαδή αν μπουν 0% δασμοί στα Αμερικάνικα προϊόντα & 0% στα Βιετναμέζικα προϊόντα, εσύ και η MAGA αίρεση, νομίζετε ότι θα πλημμυρίσει η Βιετναμέζικη αγορά με αμερικάνικα προϊόντα κ όχι το ανάποδο; Και στην τελική σταματήστε τις κωλοτούμπες. Μέχρι χθες λέγατε ότι η καλύτερη περίοδος της Αμερικής ήταν το 1870 - 1920 περίπου που υπήρχαν οι υψηλοί δασμοί, τώρα λέτε ότι θέλετε 0% δασμούς. Εγώ προσωπικά δεν λέω τίποτα. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν έχω ιδέα τι στρατηγική έχουν όλα αυτά από πίσω. Η Αμερική αυτή την στιγμή με τον Τραμπ κοιτάει την πάρτυ της και προσπαθεί να φτιάξει ότι άφησαν οι προηγούμενοι. Μακάρι να έκαναν και οι δικοί μας τα ίδια εδώ και να προσπαθούσαν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα ή και να προσπαθούσαν έστω και λίγο είτε αυτό πήγαινα καλά είτε όχι. 5 minutes ago, NickTG said: Από τα λίγα που βρήκα, ομολογώ δεν έψαξα πάνω από λίγα δευτερόλεπτα οπότε ίσως είναι λάθος, 7% είναι το ποσοστό που εισάγει η Κίνα από ΗΠΑ, 14% των ΗΠΑ από Κίνα και περίπου τα τριπλά σε λεφτά σε σχέση με όσα εισάγει η Κίνα. Θα πρέπει να ψάξω να βρω ακριβώς αυτό που είχα διαβάσει. Ίσως είχα καταλάβει λάθος τα νούμερα 1 1
ptriv1 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Άντε με το καλό να φορτώσουν και 5 - 6 κοντενεράδικα αν και με τα χρήματα που διαθέτει η Apple έπρεπε να φορτώσει και 2 - 3 υποβρύχια να τα εισάγουν κάτω απο την μύτη του βαψομαλλιά χαχαχα. 1
Dinos1973 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 19 minutes ago, nikosgalis said: Ποια Ευρωπη δήλωσε ότι θα αποκτήσει περισσότερα όπλα; Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη απο-απερικανοποίηση ever στα οπλικά της συστήματα, γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Τραμπ. Η Πορτογαλία ακύρωσε την αγορά των F35 γιατί φοβάται μην ξυπνήσει μια μέρα ο τύπος και της εκβιάζει με software updates & kill switch. Όσο για τους δασμούς, αυτοί που έβαλε ο Τραμπ ΔΕΝ είναι αντίστοιχοι αυτών που βάζουν οι άλλες χώρες. Ο μαθηματικός τύπος που προέκυψαν οι δικοί του δασμοί είναι γελοίος. Είδε όπου έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο και προσπαθεί να το ισορροπήσει με δασμούς. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα, αγοράζουν από την Αφρική διαμάντια και ρούχα (επειδή τα αγοράζουν πάμφτηνα φυσικά). Ο κάτοικος του Λεσότο, με 100$ μηνιαίο μισθό, τί να αγοράσει από τις ΗΠΑ; iPhone; Αφού δεν υπάρχει τίποτε αμερικάνικο που μπορούν να αγοράσουν. Ε, ο ιδιοφυής μάστορας τιμωρεί τα αφρικάνικα προϊόντα, ώστε να μην μπορούν να εισαχθούν στις ΗΠΑ. Έτσι θα ισορροπήσει το εμπορικό ισοζύγιο. Όχι ανεβάζοντας τις αγορές των αφρικανών, αλλά μηδενίζοντας τις δικές του εισαγωγές. Μηδεν αυτοί; Μηδεν κι εγώ. Και ποιος θα χάσει; Η Levi's που έχει εργοστάσιο και ράβει στο Λεσότο. Μιλάμε για γκουρού του παγκοσμίου εμπορίου. Δεν βαρεθήκατε να γράφετε το ίδιο και το ίδιο….. 1 1
ea6gka Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Σορρυ αλλα εγω δεν το πιστευω, για μουφα ειδηση μου κανει
darkmatinee Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 1 minute ago, Dinos1973 said: Δεν βαρεθήκατε να γράφετε το ίδιο και το ίδιο….. Μας συγχωρείτε που ξέρουμε μαθηματικά, έτσι; 7 minutes ago, KostasKri said: Εγώ προσωπικά δεν λέω τίποτα. Δεν είμαι οικονομολόγος και δεν έχω ιδέα τι στρατηγική έχουν όλα αυτά από πίσω. Η Αμερική αυτή την στιγμή με τον Τραμπ κοιτάει την πάρτυ της και προσπαθεί να φτιάξει ότι άφησαν οι προηγούμενοι. Μακάρι να έκαναν και οι δικοί μας τα ίδια εδώ και να προσπαθούσαν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα ή και να προσπαθούσαν έστω και λίγο είτε αυτό πήγαινα καλά είτε όχι. Τι ακριβώς άφησαν οι προηγούμενοι; Καμένη γη; Ή μια ισχυρή οικονομία με ελάχιστη ανεργία; Γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε με τη MAGA αίρεση. 5
teodoreh Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου 5 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Μας συγχωρείτε που ξέρουμε μαθηματικά, έτσι; Τι ακριβώς άφησαν οι προηγούμενοι; Καμένη γη; Ή μια ισχυρή οικονομία με ελάχιστη ανεργία; Γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε με τη MAGA αίρεση. https://www.usdebtclock.org/
darkmatinee Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Just now, teodoreh said: https://www.usdebtclock.org/
SuperLuigis Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Δλδ το insomnia διαβαζει times of india για πηγη αρθρων; 4
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Για τα Services θα πούμε τίποτα; Και είναι ο Νο1 αναπτυσσόμενος τομέας. πλατφόρμες (Netflix, Disney, Apple, Xbox Game Pass,ΥΤ κτλ) Συνδρομές εφαρμογών (Microsoft 365 , Google Cloud , ERPs , Azure, AWS ) AI Advertising Ξαφνικά το έλλειμα εμπορικών συναλλαγών δεν είναι τόσο μεγάλο όσο λένε. Για την ΕΕ είναι αμελητέα αν δεν είναι και υπέρ των ΗΠΑ. Όσον αφορά τους δασμούς ο Μ.Ο. δασμών στις ΗΠΑ ειδικά από την ΕΕ είναι μονοψήφιος. Η Κίνα & Ινδία (δημιούργημα εταιριών όπως Nike, Apple, ,VW, BMW, AMD, Intel κτλ) είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της και πρέπει να επιλυθεί μέσω του WTO. Προφανώς και οι Κινέζοι έχουν ολόκληρο playbook με αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης ήταν και επιλογή των ΗΠΑ το να απορροφάει τα πλεονάσματα των άλλων και να γίνει ελλειμματική οικονομία με όπλο να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και την Wall Street. 8 1
teodoreh Δημοσ. 10 Απριλίου Δημοσ. 10 Απριλίου Μόλις τώρα, darkmatinee είπε Δεν σου έστειλα το link για να μπούμε σε debate Τράμπ, Δημοκρατικοί κτλ. Απλά, στις ΗΠΑ από το 1980 και μετά, το χρέος έχει εκτοξευτεί και κανείς πρόεδρος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αφήνει την λυπητερή για τον επόμενο. Δεν λέω πως οι δασμοί του Τραμπ θα βοηθήσουν την Αμερική, απλά πως κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το οικοδόμημα να κατέρρεε όπως καταρρέει ένας ήλιος όταν τα καύσιμα του, εξαντληθούν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα