Kaboomzer Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Προσωπικά είμαι αντίθετος στην κρούση σε φτηνές σειρές εργαλειων μπαταριας με καρβουνάκια. Ετσι κι αλλιώς κρουστικό θέλεις μόνο για μπετό, και εκεί τα φτηνά με μπαταρίες των 1.5 και 2 Ah θα ζοριστούν πολύ. Εκεί πρέπει να επενδύσεις σε brushless σειρά με μπαταρία άνω των 4Ah οπότε ξεφεύγει η τιμή. Σε τούβλο η κρούση όχι μονο δεν χρειάζεται , αλλά δεν ενδείκνυται γιατί σου μεγαλώνει την τρύπα χωρις λόγο και θες μεγαλύτερη ούπα. Αν πραγματικά θες να τρυπάς σε μπετό τότε ενα τρυπανι κρουστικο ρεύματος με 25, 30 ευρώ ειναι το ιδανικότερο. Τώρα για κατσαβίδι μπαταρίας δεν προτεινω το συγκεκριμένο του lidl. Το γνωστό που φέρνει συνήθως ειναι το pabs 20 που εχει μεταλλικό τσοκ και είναι οντως σκυλί μαύρο αν και brushed. Εχω 2 τέτοια. Αυτό που προταθηκε φαινεται να ειναι άλλη σειρά πιο χαμηλης ποιότητας με πλαστικό τσοκ και άλλο φορτιστή που δεν το εχω ξαναδεί να το φέρνει. Πριν μια βδομαδα ο πεθερός μου βρηκε σε lidl το σετ με 2 μπαταρίες και μύτες, τρυπάνια στα 60 ευρώ. Αυτο ναι αξίζει.
Betman13 Δημοσ. 14 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου Θα πάρω αυτό https://www.skroutz.gr/s/51909295/Ingco-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-12V-2x1-5Ah-CIDLI12202E.html Και λέω για τρυπάνια αυτά https://www.skroutz.gr/s/18627066/Bosch-CYL-3-Set-7-Diamantotrypana-Karvidiou-me-Kylindriko-Stelechos-gia-Domika-Ylika-2607017082.html#reviews Λιντλ εδώ που είμαι δεν έχω. Σας ευχαριστώ Καλή Ανάσταση
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 9 ώρες πριν, Betman13 είπε Θα πάρω αυτό https://www.skroutz.gr/s/51909295/Ingco-Kroustiko-Drapanokatsavido-Mpatarias-12V-2x1-5Ah-CIDLI12202E.html Για εμένα όχι.Αδύναμες μπαταρίες. Θα προτιμούσα ηλεκτρικό αφού ειναι για το σπίτι.
haris_216 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για εμένα όχι.Αδύναμες μπαταρίες. Θα προτιμούσα ηλεκτρικό αφού ειναι για το σπίτι. Θα συμφωνήσω κι εγώ, ως προς το υπογραμμισμένο. Γενικότερα μιλώντας, μπορεί τα μπαταρίας να είναι πιο "εύκολα" (ανοίγεις το κουτί ή το βαλιτσάκι εκεί που θες να κάνεις τη δουλειά και είσαι κομπλέ χωρίς να ψάχνεις πρίζα ή να απλώνεις "καλούμπα") αλλά στην πράξη ένα ρεύματος έχει περισσότερη δύναμη όταν μιλάμε για το ίδιο επίπεδο τιμής. Ή είναι φθηνότερο αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο μπαταρίας στην ίδια κατηγορία. 1
Kaboomzer Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Το ηλεκτρικό ρε παιδιά δεν κάνει για βίδωμα. Είναι μόνο για τρυπημα.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 4 λεπτά πριν, Kaboomzer είπε Το ηλεκτρικό ρε παιδιά δεν κάνει για βίδωμα. Είναι μόνο για τρυπημα. λάθος κάνεις.
haris_216 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 6 λεπτά πριν, Kaboomzer είπε Το ηλεκτρικό ρε παιδιά δεν κάνει για βίδωμα. Είναι μόνο για τρυπημα. Αν και προφανώς έχεις κάποιο δίκιο (για την ακρίβεια κάνει ΚΑΙ για βίδωμα απλά το μπαταρίας είναι πιο "ζυγισμένο" στο χέρι για άνετη χρήση), ο ts μίλησε για "βίδωμα όταν χρειαστεί" και "κάνα κουρτινόξυλο". Δηλαδή τελείως περιστασιακή χρήση. Σε αυτή την περίπτωση (προσωπικά πάντα μιλώντας) θα έπαιρνα αυτό που θα είναι οκ στα "δύσκολα" (πχ κουρτινόξυλο και λοιπές τρύπες με ούπατ) άσχετα αν το βίδωμα θα ήθελε λίγο περισσότερη προσοχή. Και μετά δεν χρειάζεται να ξεχνάμε/απορρίπτουμε το ταπεινό...κατσαβίδι. Σημ. Ίσως λόγω ηλικίας εγκεφάλου, βρίσκω υπερβολικό το ηλεκτρικό "βιδωτήρι" για περιστασιακή χρήση στο σπίτι. Πόσο κούραση πια είναι οι 5-10 βίδες μια στο τόσο; Ακόμα και επιπλοσύνθεση του ikea να στήνεις, που οι βίδες μπορεί να μην είναι 10 αλλά 40, είναι προτιμότερο το χέρι αφού δεν κινδυνεύεις να ξεπατώσεις τα πάντα (μην αρπαχτείτε οι "γνωρίζοντες". Αναφέρομαι σε ανθρώπους που μπορεί να μην ξέρουν να ρυθμίσουν ροπή και που χρειάζεται τι και να θεωρούν ότι το "max" κάνει για όλα). Εννοείται πως για δουλειές πιο συνεχείς με αρκετά βιδώματα, είναι άλλη ιστορία. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αν και προφανώς έχεις κάποιο δίκιο (για την ακρίβεια κάνει ΚΑΙ για βίδωμα απλά το μπαταρίας είναι πιο "ζυγισμένο" στο χέρι για άνετη χρήση), ο ts μίλησε για "βίδωμα όταν χρειαστεί" και "κάνα κουρτινόξυλο". Δηλαδή τελείως περιστασιακή χρήση. Σε αυτή την περίπτωση (προσωπικά πάντα μιλώντας) θα έπαιρνα αυτό που θα είναι οκ στα "δύσκολα" (πχ κουρτινόξυλο και λοιπές τρύπες με ούπατ) άσχετα αν το βίδωμα θα ήθελε λίγο περισσότερη προσοχή. Και μετά δεν χρειάζεται να ξεχνάμε/απορρίπτουμε το ταπεινό...κατσαβίδι. Σημ. Ίσως λόγω ηλικίας εγκεφάλου, βρίσκω υπερβολικό το ηλεκτρικό "βιδωτήρι" για περιστασιακή χρήση στο σπίτι. Πόσο κούραση πια είναι οι 5-10 βίδες μια στο τόσο; Ακόμα και επιπλοσύνθεση του ikea να στήνεις, που οι βίδες μπορεί να μην είναι 10 αλλά 40, είναι προτιμότερο το χέρι αφού δεν κινδυνεύεις να ξεπατώσεις τα πάντα (μην αρπαχτείτε οι "γνωρίζοντες". Αναφέρομαι σε ανθρώπους που μπορεί να μην ξέρουν να ρυθμίσουν ροπή και που χρειάζεται τι και να θεωρούν ότι το "max" κάνει για όλα). Εννοείται πως για δουλειές πιο συνεχείς με αρκετά βιδώματα, είναι άλλη ιστορία. ενα boule 10ετίας έχω και ο διακόπτης του είναι προοδευτικός ,δεν είναι on off.Οσο το πατάς τόσο περισσότερες στροφές δίνει.
zio10 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Είμαι κι εγώ υπέρ των εργαλείων ρεύματος για δουλειές στο σπίτι. Έχω ένα φτηνό einhell και ένα parkside που παίρνει και καλέμι και έχω τρυπήσει τα πάντα συν κατεδάφιση ενός πάσου. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Επειδή δεν είμαστε πλέον στο 1980 άμα κάποιος θέλει για το σπίτι ένα εργαλείο all around η καλύτερη λύση είναι ένα μπαταρίας απλά όχι το 12βολτο που παρατέθηκε παραπάνω αλλά ένα 18-20 βολτ με 2000 στροφές και κρουστικό και καθάρισες. Δοκιμασμένη και σίγουρη λύση 17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε ενα boule 10ετίας έχω και ο διακόπτης του είναι προοδευτικός ,δεν είναι on off.Οσο το πατάς τόσο περισσότερες στροφές δίνει. Με πολύ κακό έλεγχο στροφών και μηδενική ροπή. Καλύτερα να γυρίσω την βίδα με τα δόντια 1
andreas1gr Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Στις 13/4/2025 στις 12:20 ΜΜ, Betman13 είπε Καλησπέρα, θα χρειαστώ ένα δραπανοκατσάβιδο για απλές δουλειές στο σπίτι - κυριολεκτικά μία στο τόσο. Για μια στο τόσο δουλειά μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται να πετάξεις ούτε 1€ σε μηχάνημα μπαταρίας, όπου με μαθηματική σιγουριά στα 2-3 χρόνια η μπαταρία του θα έχει σχεδόν πεθάνει... Θα αγοράσεις ένα δραπανοκατσάβιδο ρεύματος και καθάρισες για δεκαετίες... Εξάλλου μέσα στο σπίτι με μια μικρή μπαλαντεζα θα έχεις παντού ρεύμα..... 2
cthulhucarbide Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 7 ώρες πριν, andreas1gr είπε όπου με μαθηματική σιγουριά στα 2-3 χρόνια η μπαταρία του θα έχει σχεδόν πεθάνει... Έχω 3-4 τέτοια εργαλεία μπαταρίας και οι μπαταρίες τους είναι μια χαρά. Το ένα από αυτά είναι δεκαετίας - δωδεκαετίας και πάλι η μπαταρία του δεν έχει ακόμα κάποιο εμφανές σημάδι εξασθένησης. Ένα άλλο από αυτά είναι το δραπανοκατσάβιδο του λιντλ που το έχω 6 χρόνια και με χρήση μια φορά κάθε κάποιους μήνες, ενώ μπορεί να μείνει και 6 μήνες στο ράφι, και ακόμα δεν έχει πάθει τίποτα.
DrLo Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 8 ώρες πριν, andreas1gr είπε Για μια στο τόσο δουλειά μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται να πετάξεις ούτε 1€ σε μηχάνημα μπαταρίας, όπου με μαθηματική σιγουριά στα 2-3 χρόνια η μπαταρία του θα έχει σχεδόν πεθάνει... 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Έχω 3-4 τέτοια εργαλεία μπαταρίας και οι μπαταρίες τους είναι μια χαρά. Το parkside που έχω περίπου 6 χρόνια επίσης μπαταρία του έιναι επίσης μια χαρά.
Betman13 Δημοσ. 19 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 6:42 ΜΜ, Betman13 είπε Υπάρχει πρόταση για 20βολτο μέχρι 100€;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα