NickTG Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 4 minutes ago, Malthador said: Επειδή έχει αναφερθεί ξανά το fanbase της Ν, πόσοι νομίζετε ότι είναι; Είναι δυναμικό νούμερο. Αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το τι θέλουν να πουν και να υποστηρίξουν. 1 4
music_lover Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης; 1080p OLED στα 60Hz 1080p OLED με HDR στα 120Hz με VRR Το πρώτο δεν υφίσταται καν αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να παράγει τέτοια οθόνη, αλλά και να υπήρχε τότε και πάλι δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με μία 120 Hz LCD, είναι διαφορετικά τα προτερήματα στις δύο οθόνες, η μία κερδίζει σε παλέτα, η άλλη κερδίζει σε performance, οπότ είναι τι ζητάει κανείς. Το δεύτερο θα είχε νόημα να το συγκρίνουμε. Κρίμα που ένα τέτοιο panel ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας για τα επόμενα χρονια στην λιανική. Δεν το γνωρίζω αυτό και -για να είμαι ειλικρινής- δεν το πιστεύω κιόλας. Όσα games θα τρέχουν σε 1080p120 στο dock δεν βρίσκω λόγο να μην μπορούν να τρέχουν σε 720p120 σε handheld mode, ειδικά όταν η κονσόλα υποστηρίζει DLSS. Επειδή έχει αναφερθεί ξανά το fanbase της Ν, πόσοι νομίζετε ότι είναι; Εγώ λέω ότι είναι 15m περίπου, όσοι αγοράσαμε Wii U πάνω κάτω δηλαδή. Αν τα games των 90 ευρώ πουλήσουν τόσο, τότε μαζί σου, μόνο από αυτούς θα τα βγάλει. Αν αρχίσεις να βλέπεις πάλι 30m σε Zelda και 50m σε MKW, τότε σου έχω άσχημα νέα... Θέλω να δω τι θα λέτε όταν μετά από λίγα έτη θα κυκλοφορήσει η nintendo, switch 2 με oled panel όπως έκανε με το πρώτο. Να φανταστώ πόσο γ@μ@τη και πόσο καλύτερη θα είναι η νέα αυτή οθόνη σε σχέση με την lcd? 😝
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Απριλίου Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 6 minutes ago, music_lover said: Θέλω να δω τι θα λέτε όταν μετά από λίγα έτη θα κυκλοφορήσει η nintendo, switch 2 με oled panel όπως έκανε με το πρώτο. Να φανταστώ πόσο γ@μ@τη και πόσο καλύτερη θα είναι η νέα αυτή οθόνη σε σχέση με την lcd? 😝 Δεν θα αλλάξει κάτι, και πάλι θέμα τιμολόγησης θα είναι. Μία τέτοια συσκευή δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει με τιμή κάτω από 650-700 ευρώ (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα). Οπότε αν το PS6 βγει στο point των 800-900 ευρώ, ίσως να έχει νόημα τέτοια τιμολόγηση από την Ν. 1
Alani13 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, dbrillis είπε Τι σημαινει αυτο; Ειναι καποιο αστειο που δεν καταλαβα; Να μην το αγορασουμε απο Ελλαδα; Γιατι στην Ελλαδα κοστιζει €519. Το 95% από Ελλάδα θα το αγοράσει, το υπόλοιπο 5% απλά θα πάρει κι ένα παιχνίδι δώρο. Εξάλλου τα μεγάλα κέρδη είναι στα παιχνίδια και όχι στην κονσόλα ως κονσόλα Επεξ/σία 14 Απριλίου από Alani13
Jmanol000 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 15 ώρες πριν, dbrillis είπε Τι σημαινει αυτο; Ειναι καποιο αστειο που δεν καταλαβα; Να μην το αγορασουμε απο Ελλαδα; Γιατι στην Ελλαδα κοστιζει €519. μάλλον ότι από τα 520 θα βγάλει τα 470 που και αυτό δύσκολο το βλέπω με τισ τιμές των παιχνιδιών 25 λεπτά πριν, music_lover είπε Θέλω να δω τι θα λέτε όταν μετά από λίγα έτη θα κυκλοφορήσει η nintendo, switch 2 με oled panel όπως έκανε με το πρώτο. Να φανταστώ πόσο γ@μ@τη και πόσο καλύτερη θα είναι η νέα αυτή οθόνη σε σχέση με την lcd? 😝 το γεγονός ότι δεν έχει βγάλει ήδη oled για το δυο με ξεπερναει , ελπιζω στην πραξη η lcd να μην ειναι σαν αυτο το τερατουργημα που η Nintendo μασ εδινε πριν το oled χωρισ ιχνοσ ντροπησ 1
bushidocougar Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Λυπάμαι Nintendo, θα πάμε σε steamdeck. Ίσως στο Switch 3, AN βάλεις μυαλό...
Chocobo Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Malthador είπε Επειδή έχει αναφερθεί ξανά το fanbase της Ν, πόσοι νομίζετε ότι είναι; Εγώ λέω ότι είναι 15m περίπου, όσοι αγοράσαμε Wii U πάνω κάτω δηλαδή. Αν τα games των 90 ευρώ πουλήσουν τόσο, τότε μαζί σου, μόνο από αυτούς θα τα βγάλει. Αν αρχίσεις να βλέπεις πάλι 30m σε Zelda και 50m σε MKW, τότε σου έχω άσχημα νέα... Δεν υπάρχει μαθηματικός τρόπος να μετρήσουμε το hardcore κοινό μιας εταιρίας.Μπορεί η δική σου εκτίμηση να είναι 15Μ επειδή το WiiU απέτυχε και θεωρείς μόνο όσους το αγόρασαν δυνατό κοινό αγνοώντας τα 150m που είχαν ακόμα DS καθώς ήταν relevant παρά τα χρόνια του ή τα 75m που πήγαν σε 3ds ή ακόμα και τα 100m wii που μερικοί δεν κατάλαβαν καν τι ήταν... Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει μαθηματικός τρόπος μην ανοίγουμε πάλι συζήτηση με υποθέσεις. Όλο αυτό είναι ένα στοίχημα για την Nintendo και μένει να δούμε αν θα της βγει. Στη δεύτερη παράγραφο συμφωνώ. Μένει να δούμε τις πωλήσεις λοιπόν. Θέλω όμως να μου πεις την δική σου εκδοχή σε κάτι που έγραψα.Γιατί θεωρείς πως το Donkey Kong κοστίζει 80€ ενώ το Mario Kart 90€ ??? Επεξ/σία 14 Απριλίου από Chocobo
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Απριλίου Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 3 minutes ago, Chocobo said: Δεν υπάρχει μαθηματικός τρόπος να μετρήσουμε το hardcore κοινό μιας εταιρίας.Μπορεί η δική σου εκτίμηση να είναι 15Μ επειδή το WiiU απέτυχε και θεωρείς μόνο όσους το αγόρασαν δυνατό κοινό αγνοώντας τα 150m που είχαν ακόμα DS καθώς ήταν relevant παρά τα χρόνια του ή τα 75m που πήγαν σε 3ds ή ακόμα και τα 100m wii που μερικοί δεν κατάλαβαν καν τι ήταν... Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει μαθηματικός τρόπος μην ανοίγουμε πάλι συζήτηση με υποθέσεις. Όλο αυτό είναι ένα στοίχημα για την Nintendo και μένει να δούμε αν θα της βγει. Στη δεύτερη παράγραφο συμφωνώ. Μένει να δούμε τις πωλήσεις λοιπόν. Άμα είναι 100m ή 150m το core κοινό της Ν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα πάρει την κονσόλα μόνο το core κοινό, οι υπόλοιποι θα ρίξουν Χ και η εταιρεία θα βγάλει πάλι δισεκατομμύρια. Όλοι χαρούμενοι δηλαδή.
Chocobo Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Άμα είναι 100m ή 150m το core κοινό της Ν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα πάρει την κονσόλα μόνο το core κοινό, οι υπόλοιποι θα ρίξουν Χ και η εταιρεία θα βγάλει πάλι δισεκατομμύρια. Όλοι χαρούμενοι δηλαδή. Θα δείξει....Στα 100 και στα 150 ήμουν και γω hardcore καθώς τις είχα όλες.....Πλέον εμένα με έχασε....1 εδώ 1 εκεί ποιός ξέρει........Δεν σημαίνει πως όσοι ήμασταν εκεί 30 χρόνια συνεχίζουμε....Κάποιοι ας το πούμε ξυπνήσαμε.... Θέλω όμως να μου πεις την δική σου εκδοχή σε κάτι που έγραψα.Γιατί θεωρείς πως το Donkey Kong κοστίζει 80€ ενώ το Mario Kart 90€ ??? 1
Tlykog Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 1 ώρα πριν, Malthador είπε Δεν το γνωρίζω αυτό και -για να είμαι ειλικρινής- δεν το πιστεύω κιόλας. Όσα games θα τρέχουν σε 1080p120 στο dock δεν βρίσκω λόγο να μην μπορούν να τρέχουν σε 720p120 σε handheld mode, ειδικά όταν η κονσόλα υποστηρίζει DLSS. Το frame generation απαιτεί συγκεκριμένο hardware για να λειτουργήσει — συγκεκριμένα, υποστηρίζεται μόνο από GPUs της σειράς RTX 4000 και άνω, λόγω της ανάγκης για ορισμένα dedicated components (όπως τα Optical Flow Accelerators) που δεν υπάρχουν σε προηγούμενες σειρές. Το SoC του Switch 2 είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν βασίζεται σε Ada Lovelace αρχιτεκτονική (RTX 4000), αλλά στο Tegra T239, ο οποίος είναι παραλλαγή της Ampere αρχιτεκτονικής (RTX 3000) και κατασκευάζεται στα 8nm της Samsung. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε πολύ πριν ανακοινωθούν καν οι RTX 4000, και άρα δεν έχει τη δυνατότητα για DLSS με Frame Generation, όσο κι αν υποστηρίζει DLSS για upscaling. Με άλλα λόγια, στο Switch 2 το DLSS πιθανότατα σημαίνει DLSS 2.x — δηλαδή απλή αναβάθμιση ανάλυσης και sharpening, όχι αύξηση του framerate με τεχνητά ενδιάμεσα καρέ. Πέρα από αυτό, είναι σημαντικό να βλέπουμε και την ωμή επεξεργαστική ισχύ. Σε φορητή χρήση, η GPU του Switch 2 φημολογείται ότι αποδίδει γύρω στα 1,7 TFLOPS, που είναι πολύ χαμηλά για 120fps gaming, εκτός και αν μιλάμε για εξαιρετικά ελαφριά παιχνίδια (π.χ. indie, retro ή ports από mobile). Ακόμα και σε 720p, τα 120fps δεν είναι κάτι που θα δούμε εύκολα σε σοβαρούς τίτλους. Επομένως, παρότι η ύπαρξη 120Hz οθόνης είναι καλοδεχούμενη, η πιθανότητα να αξιοποιηθεί πλήρως σε handheld χρήση είναι περιορισμένη, τόσο λόγω αρχιτεκτονικών περιορισμών (π.χ. έλλειψη Frame Generation), όσο και λόγω απλής αριθμητικής ισχύος της GPU. Για τον μέσο παίκτη, η ποιότητα εικόνας (contrast, HDR, pixel response) θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία — και εκεί η OLED εξακολουθεί να υπερέχει της IPS. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Απριλίου Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 33 minutes ago, Chocobo said: Θέλω όμως να μου πεις την δική σου εκδοχή σε κάτι που έγραψα.Γιατί θεωρείς πως το Donkey Kong κοστίζει 80€ ενώ το Mario Kart 90€ ??? Είμαι της άποψης ότι τα κόστη παραγωγής, διαφήμισης και διανομής έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια και ότι το μοντέλο δεν είναι βιώσιμο με τον τρόπο που είναι στημένο τα τελευταία 40 χρόνια. Γι' αυτό χρειάζονται άλλες διέξοδοι (πέρα από τα παλιά expansions, τα DLC's, τα mtx κλπ), όπως για παράδειγμα τα συνδρομητικά μοντέλα. Ωστόσο, η δική μου εκδοχή είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τίτλος που να δικαιολογείται να πωλείται στο launch του πάνω από 70 ευρώ. Είτε είναι το Mario Kart, είτε το GTA6 - για την ακρίβεια, ειδικά τέτοιοι τίτλοι που θα βγάλουν τα κέρατά τους long-term. Από εκεί και πέρα, έχω εκφράσει την άποψή μου πάνω στο γιατί η Ν τιμολογεί με αυτό τον τρόπο: επειδή θέλει να σκοτώσει ολιστικά και πλήρως το physical μέσο. Νομίζω ότι είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε κονσόλα της Ν που δέχεται κασετάκια. Η διαφορά μεταξύ των δύο τίτλων που αναφέρεις είναι γιατί το Mario Kart θα σπρώξει περισσότερα τεμάχια και την ενδιαφέρει να το έχει digital ο περισσότερος κόσμος, ενώ το DKB δεν την καίει και τόσο. Ξέρει ούτως ή άλλως ότι θα πουλήσει λιγότερο. 12 minutes ago, Tlykog said: Το frame generation απαιτεί συγκεκριμένο hardware για να λειτουργήσει — συγκεκριμένα, υποστηρίζεται μόνο από GPUs της σειράς RTX 4000 και άνω, λόγω της ανάγκης για ορισμένα dedicated components (όπως τα Optical Flow Accelerators) που δεν υπάρχουν σε προηγούμενες σειρές. Το SoC του Switch 2 είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν βασίζεται σε Ada Lovelace αρχιτεκτονική (RTX 4000), αλλά στο Tegra T239, ο οποίος είναι παραλλαγή της Ampere αρχιτεκτονικής (RTX 3000) και κατασκευάζεται στα 8nm της Samsung. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε πολύ πριν ανακοινωθούν καν οι RTX 4000, και άρα δεν έχει τη δυνατότητα για DLSS με Frame Generation, όσο κι αν υποστηρίζει DLSS για upscaling. Με άλλα λόγια, στο Switch 2 το DLSS πιθανότατα σημαίνει DLSS 2.x — δηλαδή απλή αναβάθμιση ανάλυσης και sharpening, όχι αύξηση του framerate με τεχνητά ενδιάμεσα καρέ. Πέρα από αυτό, είναι σημαντικό να βλέπουμε και την ωμή επεξεργαστική ισχύ. Σε φορητή χρήση, η GPU του Switch 2 φημολογείται ότι αποδίδει γύρω στα 1,7 TFLOPS, που είναι πολύ χαμηλά για 120fps gaming, εκτός και αν μιλάμε για εξαιρετικά ελαφριά παιχνίδια (π.χ. indie, retro ή ports από mobile). Ακόμα και σε 720p, τα 120fps δεν είναι κάτι που θα δούμε εύκολα σε σοβαρούς τίτλους. Επομένως, παρότι η ύπαρξη 120Hz οθόνης είναι καλοδεχούμενη, η πιθανότητα να αξιοποιηθεί πλήρως σε handheld χρήση είναι περιορισμένη, τόσο λόγω αρχιτεκτονικών περιορισμών (π.χ. έλλειψη Frame Generation), όσο και λόγω απλής αριθμητικής ισχύος της GPU. Για τον μέσο παίκτη, η ποιότητα εικόνας (contrast, HDR, pixel response) θα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία — και εκεί η OLED εξακολουθεί να υπερέχει της IPS. Δεν κρατάω καν καλάθι στο κομμάτι το specs. Με ενοχλεί που δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα κάτι, προς το παρόν θέλω να περιμένω για να δω τι ακριβώς φοράει και θα το σχολιάσουμε τότε. Αυτό που βλέπω στο MP4 δεν το λέω «ελαφρύ», το αντίθετο. Αν μπορεί αυτός ο τίτλος να τρέχει στα 120, τότε μια χαρά, ας είναι σε αυτό το τεχνικό επίπεδο και τα υπόλοιπα 1st-party που θα το καταφέρνουν, δεν με χαλάει. Από τους 3rd-party δεν περιμένω 120 καρέ ούτε κι εγώ. 2 1
music_lover Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Αφού μιλάμε για οθόνες, η ύπαρξη HDR σε LCD οθόνη που δεν είναι mini LED μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να την εκλάβω παρόμοιο με αυτό των PC monitors των edge lit στα 400nits. Και άντε εκεί η οθόνη είναι στην πρίζα και δεν σβήνει, εδώ η μπαταρία του φορητού θα φεύγει νεράκι με την οθόνη να είναι άσκοπα στην μέγιστη φωτεινότητα. Θετικό η ύπαρξη vrr και η αύξηση της ανάλυσης στα 1080p αλλά μέχρι εκεί. Όπως και να έχει η μετάβαση από την OLED του πρώτου switch στην LCD του switch 2 είναι πισωγύρισμα και δεν θα κάτσω να αναλύσω το γιατί, η τεχνολογία μιλάει από μόνη της. Ένα vrr και μια αύξηση της ανάλυσης δεν σώζει την κατάσταση. Και το ότι δεν υπάρχουν τέτοιες οθόνες για να τις τοποθετήσει δεν είναι επιχείρημα. Θα μπορούσε να ζητήσει μια custom οθόνη όπως έκανε με άλλα κομμάτια του switch 2. Σας το δίνω τώρα στα 500€ με LCD και σε 3-4 χρόνια σας φέρνω ένα με OLED ως η φάκα με το τυρί. 1
jimakos9292 Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου Καλησπέρες, Σε κάποιον που δεν έχει αγοράσει ποτέ nintedo switch και περίμενε να βγει τώρα το καινούριο εν τέλει τι θα προτείνατε κατά τη γνώμη σας; Αγορά Switch Oled κοντά στα 300+€ σε κάποιο bundle ή αγορά του Switch 2 με bundle στα 530€-540€ ?? Έχει νόημα να πάρει κάποιος μια κονσόλα τώρα που ίσως σε 2-3 χρόνια να σταματήσει να υποστηρίζεται? Θα πρέπει να την πουλήσει μετά και να προβεί σε αγορά Switch 2. Από την άλλη τότε, ίσως να έχει βγει oled version στο Switch 2.
nazarene Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 17 ώρες πριν, polaki είπε Cyberpunk παιχνίδι 5 χρόνων και κάνει λέει σπασίματα 4-5 φορές σε 15 λεπτά μέσα. Δηλαδη στο 2ωρο καμιά 40αρια, χαλαρά δηλαδή μην τρελένεστε. Σε παιχνίδι 5ετιας, ξαναλέω. Δεν υπάρχει κάποιο game βαρύτερο του CP 2077, και άλλη η έκδοση όταν κυκλοφόρησε και άλλος τίτλος ο σημερινός, μόνο στο όνομα ίσως, φυσικά σε αυτό το tablet της Νintendo θα είναι κομμένη έκδοση της ανάπηρης έκδοσης του PS4 φαντάζομαι οπότε ακόμα και με σαβουρογραφικά θα σέρνεται στο tablet της Nitendo 1
NickTG Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου 2 hours ago, music_lover said: Σας το δίνω τώρα στα 500€ με LCD και σε 3-4 χρόνια σας φέρνω ένα με OLED ως η φάκα με το τυρί. Όπως έκανε η Valve με το Steam Deck.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα