bdfzbfbd Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Καλησπέρα στην κοινότητα, Είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αγοράσω ένα αγροτεμάχιο (ιδανικά σε περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια ή κάτι παρόμοιο), με σκοπό την οικογενειακή ηρεμία και απομόνωση. Το πλάνο είναι να το χρησιμοποιήσω αρχικά για ήσυχες αποδράσεις με την οικογένειά μου, και ίσως στο μέλλον να φτιάξω κάτι πιο μόνιμο. Έχω μικρά παιδιά, οπότε η ασφάλεια και η ησυχία είναι απόλυτη προτεραιότητα για μένα. Με ενδιαφέρει να βρω ένα μέρος ήσυχο, χωρίς διέλευση από τρίτους, και όσο το δυνατόν ποιο μακριά απο κυνηγούς, μηχανοβιους, πεζοπόρους ή γενικά περιοχές με "κίνηση". Θέλω ένα περιβάλλον φυσικό, ήρεμο, χωρίς ενοχλήσεις και με όσο το δυνατόν λιγότερους εξωτερικούς παράγοντες. Θα εκτιμούσα εκτιμούσα πολύ τίς γνώμες σάς και εμπειρίες πάνω στα έξεις: 1. Πώς μπορώ να ελέγξω αν μια περιοχή έχει δραστηριότητα πρίν αγοράσω? 1. Πώς να διατιστωσω ότι όντως ένα κτήμα πρόσφερει ηρεμία και ασφάλεια για τα μικρά παιδιά μου Σημαντικό: Δεν αναζητώ αγγελίες ούτε προσφορές για συγκεκριμένα αγροτεμάχια. Δεν με ενδιαφέρει να μου προτείνετε ακίνητα - το μόνο που ζητάω είναι συμβουλές και εμπειρίες από όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο. Σάς ευχαριστώ εκ τών προτέρων!
elgol Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Εχε υποψη οτι θα πρεπει να το καθαριζεις ανελλιπως και αν ειναι πολλα τα τετραγωνικα θα πρεπει να υπαρχει καποιος να το αναλαβει ή εσυ οποτε δεν συστηνω το πολυ απομονωμενο αν δεν μπορεις μονος σου 3
Lucifer Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Το μέρος που ψάχνεις υπάρχει και λέγεται Αιδηψός. Όχι Λουτρά Αιδηψού, σκέτο. Αν αντέξεις ένα χειμώνα εκεί, αντέχεις γκούλαγκ. 4 2 16
andreas1gr Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου 17 λεπτά πριν, bdfzbfbd είπε Με ενδιαφέρει να βρω ένα μέρος ήσυχο, χωρίς διέλευση από τρίτους, και όσο το δυνατόν ποιο μακριά απο κυνηγούς, μηχανοβιους, πεζοπόρους ή γενικά περιοχές με "κίνηση". Μόνο οι βραχονησίδες πληρούν τα παραπάνω κριτήρια... 2
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ρώτησες την οικογένεια και συμφωνεί. Επίσης αν είσαι έτοιμος για τα δρομολόγια (αργότερα, αν αποφασίσεις για μόνιμα) όταν θα έχουν ανάγκες τα παιδιά για σχολεία, φροντιστήρια και βόλτες. 7
bdfzbfbd Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Σε ευχαριστώ για την συμβολή, μπορείς να μου πεις κάποιους λόγους που μου προτείνεις σε αυτό το σημείο? Και γιατί?
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Θα πάρω ως δεδομένο τις αγνές προθέσεις σου γιατί κατα τα άλλα η περιγραφή θυμίζει "Κυνόδοντα"... 5 1 15
NikosKallithea Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Σε ηρεμα και απομονωμένα μερη στην ελλαδα κινδυνεύεις πολυ περισσότερο ακόμα και απο τα Εξάρχεια. Εκτός μόνο αν μιλάμε για καποιο νησι, αλλα εκεί θελεις χρημα 5 1
liakos356 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Federal_Witness_Protection_Program 1 6
mariosnik_ Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Spoiler Αυτό που δεν αναφέρεις στα λεγόμενα σου, είναι αν επιθυμείς να υπάρχει χτισμένη κατοικία εκει. Η μήπως θέλεις το οικόπεδο για να χτίσεις εσύ κάτι εκεί; Αυτό είναι το πρώτο που έπρεπε να σκεφτείς. Μήπως εννοείς ότι θα πηγαίνεις εκεί μόνο το καλοκαίρι σε φάση κάμπινγκ με αντίσκηνα η κατι αλλο; Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θέλεις έτσι όπως το λες. Κατά τα λοιπά, μάλλον θα συμφωνήσω με τον φίλο προηγουμένως, πρέπει να είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτό το μέρος που ψάχνεις πλην βραχονησιδων. Ενδέχεται με πάρα πολύ ψάξιμο να βρεις κάτι, αλλά δεν γλιτώνεις με τίποτα τυχόν κινδύνους και ενόχληση από ζώα της φύσης και πιθανον κυνηγούς. 1
kostas314 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Αγιο Ευστρατιο, πηγαινε εκει και θα φτασετε οικογενειακώς τα 100
dsi44 Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) αμα πας αιδηψο ,ιστιαια ,αγιο γεωργιο λιχαδος και παρομοια χωρια θα βρεις αυτο που θες και φυσικα ασφαλεια 200% το θεμα ειναι εχεις το χρημα να αγορασεις εκταση η νομιζεις οτι θα στη χαρισουν με 50κ? το καλυτερο βεβαια ειναι να πας ερετρια ή χαλκιδα ωστε αμα θες να δεις κοσμο να πηγαινεις χαλκιδουλα και να γουσταρεις. Επεξ/σία 16 Απριλίου από dsi44 1
bill999r Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχεις θέσει. Σίγουρα πας για αγροτεμάχιο, όχι οικόπεδο, ιδανικά 15 στρέμματα και άνω ώστε να εξασφαλίσεις την απομόνωση ακόμα κ αν στο μέλλον προκύψουν γείτονες. Οι τιμές ανάλογα την περιοχή ειναι κάτω από 1000 ευρώ ανά στρέμμα για τέτοια αγροτεμάχια Τώρα η δόμηση είναι ένα θέμα στα αγροτεμάχια και καλύτερα να το ψάξεις πριν την αγορά για το τι ισχύει ακριβώς στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως επειδή αναφέρεις την ασφάλεια, θεωρώ πώς ένα τόσο απομονωμένο μέρος δεν είναι και τόσο ασφαλές εκτός και να διαθέτεις όπλα , κατάλληλη εκπαίδευση, ναρκοπέδιο κτλ. Όσοι γνωστοι μου έχουν "εξοχικά" σε τέτοια αγροτεμάχια, οπότε πάνε τα βρίσκουν παραβιασμενα με αρκετές ζημιές. Θεωρώ πως αυτό που ψάχνεις μπορείς να το βρεις σε πάρα πολλά χωριά ανά την επικράτεια. Μπορείς με λίγα χρήματα να βρεις νόμιμο σπίτι με μεγάλη αυλή και οικόπεδο, χωρίς πολλούς γείτονες γύρω γύρω μιας κ τα χωριά έχουν πλέον ερημώσει, με μια σχετική ασφάλεια ωστε αν συμβεί κάτι έκτακτο να φωνάξεις κάποιον που θα βρίσκεται σε λογική απόσταση, και σχετικά εύκολη πρόσβαση σε μια κοντινή κωμόπολη για τα βασικά. Το αρχικό σενάριο που έχεις στο μυαλό σου είναι αρκετά επικίνδυνο για εσένα και την οικογένειά σου. Από το πολύ απλό θέμα πρόσβασης ενός ασθενοφόρου σε κάτι έκτακτο, έως το πολύ τραβηγμένο να σας την πέσουν κλέφτες βιαστές μέσα στη νύχτα και να μην σε πάρει κανένας χαμπάρι. 7
invisiblesurfer Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Έκανα ακριβώς αυτό που ζητάει ο ΟΠ. Προ τριετίας αγόρασα κτήμα + ακίνητο στην επαρχία και πηγαίνω όσο συχνά μπορώ, με τη προοπτική να μετακομίσω μόνιμα εντός των επόμενων 2-3 χρόνων, Θεού θέλοντος. Έπεσαν χρήματα στην ανακαίνιση της οικίας και πέφτουν ακόμα για το κτήμα αλλά πληρώνω και χαίρομαι - μπορώ να υπολογίσω ότι στο άμεσο μέλλον θα είμαι σε σημαντικό βαθμό αυτόνομος σε τρόφιμα, ενέργεια και - αισίως - νερό, και ως εκ τούτου θα ζω καλύτερα με λιγότερα. Στις ερωτήσεις σου: 19 hours ago, bdfzbfbd said: 1. Πώς μπορώ να ελέγξω αν μια περιοχή έχει δραστηριότητα πρίν αγοράσω? Αν θέλεις να ζήσεις ΜΕΣΑ σε μια περιοχή με "ζωή", αρκεί να κοιτάξεις στο χάρτη τις μεγάλες πόλεις - στη περίπτωσή σου Αιδηψό, Ιστιαία, Μαντούδι. Αν θέλεις να ζήσεις ΕΚΤΟΣ πόλης (συνίσταται), θα είσαι 5-15' μακριά από τις ανωτέρω, οπότε και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα κατά την άποψή μου. 19 hours ago, bdfzbfbd said: Πώς να διατιστωσω ότι όντως ένα κτήμα πρόσφερει ηρεμία και ασφάλεια για τα μικρά παιδιά μου Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι παίζει σε μια περιοχή στην οποία δεν έχεις ζήσει ποτέ κατά το παρελθόν, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα αυτό. Προσωπικά πήρα πολλές πληροφορίες από τον πωλητή, έκανα βόλτες στις γύρω επαρχιακές πόλεις για να διαπιστώσω αν υπήρχαν ευπαθείς ομάδες (δεν υπήρχαν), μίλησα με ντόπιους στα εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ. Αν όλοι είναι χαλαροί και χαμογελαστοί, μάλλον δεν έχουν σοβαρά θέματα. Ξαναλέω πάντως ότι είναι πρακτικά αδύνατο να εξασφαλίσεις την απόλυτη ασφάλεια, και είναι εξίσου επικίνδυνο να χάσεις χρόνια από το όνειρό σου ψάχνοντας το απόλυτο. Άσε τα μικρά στη γιαγιά, και πήγαινε με τη σύζυγό σου για ένα long weekend σε ξενοδοχείο της περιοχής, μίλησε με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, πες τους ότι θέλεις να αγοράσεις στη περιοχή και ανέφερε ολα αυτά που σε απασχολούν, θα πάρεις πολλές πληροφορίες και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου. 2
archer100 Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου (επεξεργασμένο) Έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις αυτό που θέλεις, όσο πιο αραιοκατοικημένος είναι ο νομός. Δες εδώ για την πυκνότητα ανά νομό: https://el.wikipedia.org/wiki/Κατάλογος_νομών_Ελλάδας_ανά_πυκνότητα_πληθυσμού Οι πιο αραιοκατοικημένοι νομοί της χώρας είναι οι παρακάτω, με τα Γρεβενά να έχουν πυκνότητα μικρότερη από το 1/10 του πιο πυκονκατοικημένου νομού (Κέρκυρα). Επεξ/σία 16 Απριλίου από archer100 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα