Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο που ψαχνεις υπαρχει και βρισκεται στο δυτικο ακρο της....Ελβετιας.

Εστω οτι βρεις κατι υσηχο οπως λες σε καποιο σημειο της Β. Ευβοιας να πας με την οικογενεια, την εννοια ασφαλεια πως την εχεις στο μυαλο σου; εχεις μεινει ποτε επαρχια? (δε γραφω καν για χωριο τερμα θεου).

Επειδη το εχω κανει, ναι μεν ειχα υσηχια (ιδως το χειμωνα), μου αρεσε που ηξερα γειτονια/χωριο (τυπου big brother) αλλα οταν ειχα θεμα με κλεφτες...ακομα περιμενω να ερθει περιπολικο! Μιλαμε για τμηματα με 4-5 αστυνομους και ζητημα να εχουν 1-2 περιπολικα για να καλυψουν περιοχες 30-50 χλμ!. Για ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κτλ εκει ειναι τυπου χολυγουντ δε τα ειδαμε ποτε!

Για νοσοκομεια (μιας που λες για μικρα παιδια) εδω καλα καλα δεν υπαρχει αγροτικος γιατρος (να εισαι τυχερος να εισαι κοντα σε στρατοπεδο ή κανα μεγαλο εργοστασιο μπας και) δε συζηταω καν για παιδιατρο που αν γινει κατι πρεπει να μπεις στο ρολο του οδηγου ασθενοφόρου...

Μη ξεχναμε οτι πριν λιγο καιρο και μαλιστα καλοκαιρι(!) οχι μακρυα απο ΑΘηνα, στη Νεα Μακρη πεθανε εγγυος διοτι δε βρηκε αθενοφορο!

https://www.naftemporiki.gr/society/1480202/nea-makri-nekri-19chroni-egkyos/

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Haha 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, archer100 είπε

Οι πιο αραιοκατοικημένοι νομοί της χώρας είναι οι παρακάτω, με τα Γρεβενά να έχουν πυκνότητα μικρότερη από το 1/10 του πιο πυκονκατοικημένου νομού (Κέρκυρα). 

Ελάτε Καστοριά βρε να χαρείτε ηρεμία και η λίμνη δίνει άλλη χάρη στην πόλη. Από εγκληματικότητα... στα τάρταρα. Το πιο απομακρυσμένο (κατοικήσιμο) χωριό είναι 20 λεπτά από την πόλη της Καστοριάς και 10 από την 2η σε μέγεθος πόλη. Τα υπόλοιπα είναι 8 με 10 λεπτά από την πόλη.

Μένω σε χωριό 10 λεπτά από την πόλη αλλά σε 3 λεπτά έχω μεγάλο χωριό που έχει τα πάντα ακόμα και για έξοδο.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, bdfzbfbd said:

Καλησπέρα στην κοινότητα,

Είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αγοράσω ένα αγροτεμάχιο (ιδανικά σε περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια ή κάτι παρόμοιο), με σκοπό την οικογενειακή ηρεμία και απομόνωση. Το πλάνο είναι να το χρησιμοποιήσω αρχικά για ήσυχες αποδράσεις με την οικογένειά μου, και ίσως στο μέλλον να φτιάξω κάτι πιο μόνιμο.

Έχω μικρά παιδιά, οπότε η ασφάλεια και η ησυχία είναι απόλυτη προτεραιότητα για μένα. Με ενδιαφέρει να βρω ένα μέρος ήσυχο, χωρίς διέλευση από τρίτους, και όσο το δυνατόν ποιο μακριά απο κυνηγούς, μηχανοβιους, πεζοπόρους ή γενικά περιοχές με "κίνηση". Θέλω ένα περιβάλλον φυσικό, ήρεμο, χωρίς ενοχλήσεις και με όσο το δυνατόν λιγότερους εξωτερικούς παράγοντες.

Θα εκτιμούσα εκτιμούσα πολύ τίς γνώμες σάς και εμπειρίες πάνω στα έξεις:

1. Πώς μπορώ να ελέγξω αν μια περιοχή έχει δραστηριότητα πρίν αγοράσω?

1. Πώς να διατιστωσω ότι όντως ένα κτήμα πρόσφερει ηρεμία και ασφάλεια για τα μικρά παιδιά μου 

Σημαντικό: Δεν αναζητώ αγγελίες ούτε προσφορές για συγκεκριμένα αγροτεμάχια. Δεν με ενδιαφέρει να μου προτείνετε ακίνητα - το μόνο που ζητάω είναι συμβουλές και εμπειρίες από όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο.

Σάς ευχαριστώ εκ τών προτέρων!

Φίλε bdfzbfbd, οι έννοιες απομόνωση και ασφάλεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στο ζήτημα της κατοίκησης. Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε οικογένεια με μικρά παιδιά.

Από προσωπική οικογενειακή εμπειρία, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στην ιδέα της ανέγερσης ή αγοράς και ανακαίνισης οικίας σε ένα μικρό υφιστάμενο οικισμό που πληροί τις προϋποθέσεις σου για οικογενειακή ηρεμία. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην χώρα μας, πανέμορφα χωριουδάκια με λίγους κατοίκους και ήρεμη ζωή όλο τον χρόνο.

Ένα γρήγορο παράδειγμα δίπλα στο χωριό μου μιας και αναφέρθηκε η Εύβοια, θα ήταν η πανοραμική Πλατάνα Μεσσαπίων, στους πρόποδες της Δίρφυς.

Μερικές φωτογραφίες από τις προάλλες που είχα κάνει ένα περίπατο μέσα και στα πέριξ. 

97fs9OC.jpg

0ZZS78I.jpg

qrGJIay.jpg

814EGYb.jpg

InF3NhK.jpg

UzWyg98.jpg

Εννοείται εντελώς ενδεικτικά το αναφέρω το χωριό, ως παράδειγμα για το τι θα κοίταγα περίπου στην θέση σου.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλά τα λες, αλλά πρακτικά ενδεχομένως να μην έχεις υπολογίσει κάποια πράγματα τα οποία τώρα μπορεί να φαίνονται αυτονόητα, αλλά στο μέλλον θα σκάσουν.

• Αν είναι πάνω από μια ώρα απόσταση με αμάξι, στο μέλλον θα είναι αδύνατον να πηγαίνεις για ΣΚ κ λόγω απόστασης και λόγω εξόδων. Το ιδανικό είναι <1 ώρα.
  • Αν είναι απομονωμένο εντελώς το πιο πιθανό είναι να είναι η #1 επιλογή για κλέφτες. Είστε δεν είστε μέσα. Με έχουν κλέψει αρκετές φορές κ μετά απο κάποιο σημείο το " ε δεν έχω να μου πάρουν  κ τίποτα" είναι το λιγότερο όταν δεν κοιμάσαι τα βράδια....
  • Το ότι είσαι νέος τώρα, δεν θα είναι για πάντα. Στο μέλλον θα χρειάζονται κ άνθρωποι κοντά κ γνωστοί κ νοσοκομεία κλπ
  • Τέλος, τα παιδιά ΔΕΝ θέλουν απομόνωση. Θέλουν άλλα παιδιά να παίζουν. Οι χειρότερες διακοπές είναι όταν είναι μόνα τους, ακόμα κ αν ειναι στον παράδεισο. Και ναι, ισχύει για όλα τα παιδιά. Το "τα παιδια μου περνάνε καλά μόνα τους" είναι προσωπική άποψη κ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Απλά είναι μόνα τους κ την παλεύουν να περάσει ανεκτά ο χρόνος. 
  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, bdfzbfbd είπε

Είμαι σε φάση που σκέφτομαι να αγοράσω ένα αγροτεμάχιο (ιδανικά σε περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια ή κάτι παρόμοιο), με σκοπό την οικογενειακή ηρεμία και απομόνωση. Το πλάνο είναι να το χρησιμοποιήσω αρχικά για ήσυχες αποδράσεις με την οικογένειά μου, και ίσως στο μέλλον να φτιάξω κάτι πιο μόνιμο.

Έχω μικρά παιδιά, οπότε η ασφάλεια και η ησυχία είναι απόλυτη προτεραιότητα για μένα. Με ενδιαφέρει να βρω ένα μέρος ήσυχο, χωρίς διέλευση από τρίτους, και όσο το δυνατόν ποιο μακριά απο κυνηγούς, μηχανοβιους, πεζοπόρους ή γενικά περιοχές με "κίνηση". Θέλω ένα περιβάλλον φυσικό, ήρεμο, χωρίς ενοχλήσεις και με όσο το δυνατόν λιγότερους εξωτερικούς παράγοντες.

1. Πώς να διατιστωσω ότι όντως ένα κτήμα πρόσφερει ηρεμία και ασφάλεια για τα μικρά παιδιά μου 

Σημαντικό: Δεν αναζητώ αγγελίες ούτε προσφορές για συγκεκριμένα αγροτεμάχια. Δεν με ενδιαφέρει να μου προτείνετε ακίνητα - το μόνο που ζητάω είναι συμβουλές και εμπειρίες από όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο.

Απ' ότι καταλαβαίνω, θέλεις να αγοράσεις για να  μείνεις εκεί. Άρα, δε μιλάμε για αγροτεμάχιο, μιλάμε για εκτός σχεδίου οικόπεδο. Η κατάσταση με τη δόμηση εκτός σχεδίου, είναι στην παρούσα φάση και ρευστή και προβληματική, και κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί, τουλάχιστον σήμερα, ότι αυτό που θα αγοράσεις θα μπορεί στο μέλλον να δομηθεί. Εκτός αν πάρεις κάτι με άδεια εν ισχύ και αρχίσεις αμέσως η αν αγοράσεις και κατοικία μαζί (και προφανώς ΟΧΙ αυθαίρετη)....αλλά σήμερα, με τα δεδομένα που υπάρχουν, κοντεύει να γίνει κι αυτό ασύμφορο...μόνη περίπτωση, για την ώρα, 4+ στρέμματα, με 25μ  πρόσοψη σε αναγνωρισμένο δρόμο....κι αυτό παίζεται.

Αγόρασα κι εγώ έκταση κάπου 7 στρέμματα σε υπέροχη περιοχή,συμβατή  με τα δικά σου δεδομένα,  για οικόπεδο...Ολοκληρη πλαγια, σε επίπεδα, με ανεμπόδιστη θέα, γεμάτο ελιές και δάσος διπλα...κι ελιές μέσα... δεν βιάστηκα να χτίσω και τώρα...το βλέπω να κάθεται και να το ξεχορταριαζω κάθε τρεις και λίγο χωρίς να μπορώ να το κανω τίποτα ..

Επεξ/σία από mchatz
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα τα αγροτεμαχια μεσα και διπλα στο δασος θελουν μεγαλη σκεψη για οικοδομηση, με τον νεο κανονισμο μονο η περιφραξη ποσο θα στοιχισει

Επεξ/σία από elgol
  • Like 1
Δημοσ.

Γενικά η ζωή στην επαρχία μπορεί να έχει την ηρεμία της αλλά 

• δεν υπάρχουν νοσοκομεία / ιατρεία
  • αν υπάρχουν ιατρεία δεν υπαρχουν γιατροί (κάτι απλό και ξαφνικό μπορεί να εξελιχθεί σε μοιραίο, πχ σκωληκοειδίτιδα, χολή) 
  • δεν υπάρχουν μεγαλες αλυσίδες για αγορές ηλεκτρονικών, τροφίμων, παιχνιδίων (εχεις παιδιά), ή αγορές για εξιδεικευμένο εξοπλισμό. Δεν υπάρχουν μεγάλα εμπορικά που έχουν γίνει η κλασική ευκολη απόδραση (για αγορές, φαγητό, σινεμά, κλπ)
  • δεν υπαρχουν σινεμά / θέατρα κλπ που υπάρχουν σε Αθηνα / Θεσσαλονίκη  
  • δεν υπάρχουν υποδομές, πχ θα φέρνεις τον βοθρατζή να αδειάζει οποτε γεμίζει. Στην επαρχία δεν είναι τον πήρες τηλέφωνο και ήρθε, ο άλλος μπορεί να έρθει απο άλλο χωριό / νομό και φυσικά με ότι χρέωση σου ζητήσει. Το ίδιο ισχύει για υδραυλικά / ηλεκτρικά. Οπότε αν φτιάξεις/αγοράσεις σπίτι πρόσεξε το. 
  • στο 95% της επαρχίας τα πάντα γίνονται με το αυτοκίνητο. Σερβις για επίσημο είναι κυριολεκτικά ταξίδι και αν χαλάσει ξεχνάς τον επίσημο εκτός αν είσαι τόσο τυχερός και είναι δίπλα σου η τοπική αντιπροσωπεία,

Η ζωή στην επαρχία είναι ωραία, ειδικά αν έχεις fiber στο χωριό και αν ο κουριερ έρχεται μια φορά την εβδομάδα, αλλά μετά απο ένα διάστημα μπορεί να θελήσεις να φας κινέζικο, να αγοράσεις κάτι απλό για διατροφή που είναι στοκ στα σουπερ μαρκετ αλυσίδας στην Αθήνα αλλα η κυρία κουλα στο μινι μάρκετ του χωριού δεν το έχει, να πας να δεις το νεο iphone/samsung των 1500 ευρώ να το πιάσεις φυσικά σε κατάστημα πριν το αγοράσεις, να δεις πριν αγοράσεις βαράκια για γυμναστική, να αρχοληθείς με χόμπι κλπ εκεί θα παίξει ένα πρόβλημα. Επαναλαμβανόμενο όμως. Στην αρχή θα κάνεις το ταξιδάκι σου (με ότι συνεπάγεται βενζίνες - διόδια) για να ικανοποιήσεις την ψυχική σου ζήτηση. Αλλά άμα έχεις οικογένεια θα πρέπει να προετοιμαστείς ότι θα κάνεις ταξιδάκια συχνά για τα πάντα. 

Για αυτό έχει ερημώσει η επαρχία, δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για πολλά.Την ηρεμία σου θα την έχεις, αλλά θα σου λείπουν όλα τα υπόλοιπα. Πρέπει να έχεις τουλάχιστον νοσοκομείο κοντά σε απόσταση μιας ώρας γιατί αν συμβεί κάτι θα είναι αργά να τρέξεις,

• Like 7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dante80 είπε

Φίλε bdfzbfbd, οι έννοιες απομόνωση και ασφάλεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στο ζήτημα της κατοίκησης. Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε οικογένεια με μικρά παιδιά.

+1

Η αποσταση απο γιατρους, νοσοκομεια, εκπαιδευση και γενικοτερα αλλες κοινωνικες δομες ειναι σημαντικο μειονεκτημα.

Ποσο ασφαλες μπορει να θεωρειται ενα μερος οταν πχ δεν υπαρχει ασθενοφορο κοντα και θελει πολλες ωρες για να ερθει;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

O ΤΣ  δεν ρωτάει  για την ζωή στην επαρχία αλλά για την ζώη στο πουθενά.Παλαιοχριστιανοί φάση.

ή ...τροφοσυλλέκτες ίσως;

• Like 1
Δημοσ.

Η Φθιώτιδα θα ήταν μια εξαιρετική θεωρώ επιλογή (ψάξε γύρω από τα Λουτρά Υπάτης ή ακόμα και στην ίδια την Υπάτη)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 11:39 ΠΜ, bdfzbfbd είπε

Απο προσωπική εμπειρία , αφού έχεις και μικρά παιδιά, θα πρέπει το χωρίο να έχει κάποιο δημοτικό. Για γυμνάσιο λογικά ή θα τα πηγαίνεις εσύ ή μέσω κτελ στο πιο κοντινό. Τα παιδιά επίσης θέλουν και παιδάκια να παίζουν γενικότερα οπότε καλό είναι να υπάρχουν και γείτονες με μικρά παιδάκια. Μέρη που περιγράφεις υπάρχουν αρκετά. Στα αγροτεμάχια υπάρχει ο περιορισμός του χτισίματος απο το μηδέν οπότε καταλήγεις σε ανακαινίσεις ολικής φάσης (εάν είναι πολύ παλιό το οίκημα).  οι κυνηγοί δεν νομίζω να  μπαίνουν σε αγροτεμάχια με περιφράξεις, οι μηχανόβιοι και οι Σ/Καδες εαν δεν είσαι πάνω στον κεντρικό δρόμο δεν θα τους ακούς όπως και οι πεζοπόροι που πάνε στα βουνά. για το 1ο ερώτημα μπορείς να πας μια βόλτα απο εκει που σκέφτεσαι σε εορταστικές περιόδους (Πάσχα πχ που είναι και σε λίγες μέρες) και να δεις πόση προσέλευση υπάρχει απο "Αθηναίους". για το 2ο όσο αφορά την ηρεμία έχει να κάνει με την τοποθεσία και για την ασφάλεια, εάν υπάρχουν "οικισμοί" κοντά είναι κάπως περίεργα τα πράγματα , εμάς 40 χρόνια δεν μας έχουν αγγίξει, άλλους γείτονες τους έχουν ανοίξει 2-3 φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...