Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, gakost said:

Άλλη περίπτωση  είναι να έχεις τηλέφωνο που είναι για άλλη αγορά συνήθως μη ευρωπαϊκή και δεν δουλεύει στις συχνότητες στην περιοχή που λες.

Το χω πάθει αυτό με παλιό κινητό 2g... παρήγγειλα ίδιο μοντέλο από Γερμανία, έβαλα τη κάρτα και μετά δε μπορούσα να δεχτώ κλήσεις. Έβαζα μετά τη κάρτα σε άλλο κινητό (ελληνικό), πότε δούλευε και πότε όχι. Κάλεσα στις βλάβες, μού είπαν ότι μάλλον χάλασε η κάρτα... καταχώρησε αίτημα για δωρεάν αντικατάσταση, πήγα στο κατάστημα την ίδια μέρα και μου έβγαλαν καινούργια sim. Όλα κομπλέ από τότε.

Δε θεωρώ τυχαίο ότι η κάρτα χάλασε μόλις την έβαλα σε άλλο κινητό. Κάτι έπαθε όταν αναζήτησε δίκτυο / συχνότητα και κακάρωσε.

Δημοσ.

Τις νεες cosmote καρτες πρεπει να τις κανεις 5G ή ειναι εξαρχης ετσι γιατι καποιος συγγενης μου πηρε μια καρτοκινητη και του βγαζει (και μου βγαζει και στο κινητο μου που τη δοκιμασα)  4G ενω υπαρχει σημα 5G

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, gakost είπε

Απλά τα πράγματα. Δουλεύουν τα data και όχι οι κλήσεις; Το πιο πιθανό είναι να είσαι σε περιοχή που έχει 4G ή 5G μόνο. Το 2G 3G έχουν πρωτόκολλα για την διαχείρηση κλήσεων, σκέψου το κάπως όπως τα παλιά τηλέφωνα που τα έβαζες στην πρίζα του τηλεφώνου και δουλεύαν. Λέγετε circuit switched calling. Στο 4G και μετά όπως είπες χρησιμοποιεί VoLTE που ουσιαστικά είναι φωνή πάνω από τα δεδομένα γιατί ουσιαστικά μετά το 4G είναι μόνο υπηρεσία δεδομένων δεν έχει φωνή.  Κάπως σαν τα καινούργια τηλέφωνα που τα συνδέεις στο router για να δουλέψουν. Δεν υπάρχουν καθολικά στάνταρ υλοποίησης του VoLTE και κάθε πάροχος μπορεί να είχε παραλλαγή της τεχνολογίας που η συσκευή σου δεν υποστηρίζει. Η sim επίσης πρέπει να υποστηρίζει VoLTE αλλά αν είναι καινούργια δύσκολο να φταίει αυτό.

Άλλη περίπτωση  είναι να έχεις τηλέφωνο που είναι για άλλη αγορά συνήθως μη ευρωπαϊκή και δεν δουλεύει στις συχνότητες στην περιοχή που λες. Τα πιο πολλά τηλέφωνα εξωτερικά μπορεί να είναι το ίδια αλλά ερχονται σε πολλές εκδόσεις, Κάτι σαν το αυτοκίνητο που είναι το ίδιο μοντέλο αλλά έχει άλλη μηχανή και εξοπλισμό ανάλογα την αγορά. Το Galaxy Α32 δεν λέει πολλά για να βρεις τι υποστηρίζει με το μοντέλο του τηλεφώνου πρέπει να το ψάξεις sm-XXX

Αν δεν δουλεύει η φωνή είσαι στην πρώτη περίπτωση, αν δεν δουλεύει καθόλου μάλλον στην δεύτερη.

Τα δοκιμάσαμε όλα 

Εν τέλη καταλήξαμε ότι η καινούργια κάρτα SIM δουλεύει κανονικά σε άλλες συσκευές , στην συγκεκριμένη συσκευή δεν μπορεί καθόλου να καλέσει  / να δεχτεί κλήσεις 

Βάλαμε μια παλιά SIM στην συγκεκριμένη συσκευή δουλεύει κανονικά απλά σε μερικά σημεία κάνει διακοπές κατά την διάρκεια της κλήσης , το ίδιο παθαίνε και με τον προηγούμενο κάτοχο του στις κλήσεις 

Θα το δοκιμάσει και σε άλλη περιοχή αλλά λόγο δουλειάς είναι σημαντικό να μην έχει θέμα με τις κλήσεις στο σπίτι του , έχει ένα  αθάνατο🤣 νοκια με κουμπιά θα κάνει την δουλειά του μέχρι να βρει κάποια λύση για το αφής μοντέλο 

Άρα δεν νομίζω ότι του είπανε μπαρουφες στο κατάστημα αφού εν τέλη στο ίδιο πρόβλημα που του είπαν καταλήγουμε 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, elgol είπε

Τις νεες cosmote καρτες πρεπει να τις κανεις 5G ή ειναι εξαρχης ετσι γιατι καποιος συγγενης μου πηρε μια καρτοκινητη και του βγαζει (και μου βγαζει και στο κινητο μου που τη δοκιμασα)  4G ενω υπαρχει σημα 5G

https://help.cosmote.gr/el/article/PROD-21499/KW1150

H 5G συσκευή σου θα μεταβεί αυτόματα στο δίκτυο COSMOTE 5G, εναλλακτικά μπορείς να στείλεις δωρεάν SMS με το λεκτικό “5G” στο 1333.

• Like 1
Δημοσ.

Το εστειλα μου απαντησε οτι οι συσκευη δεν ειναι πιστοποιημενη για 5G, ποια μπαντα 5G εχει η COSMOTE;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, elgol είπε

Το εστειλα μου απαντησε οτι οι συσκευη δεν ειναι πιστοποιημενη για 5G, ποια μπαντα 5G εχει η COSMOTE;

Eίναι θέμα συσκευής και όχι μπάντας,θα βάλετε την κάρτα σε κινητό που ήδη πιάνει  5G ,θα στείλετε το σμς να ενεργοποιηθεί και θα βάλετε την κάρτα πάλι στο κινητό του.

Δεν ξέρω τι κόλλημα ειναι αυτό της κοσμοτε με πιστοποιημένες συσκευές και σαχλαμάρες.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Panosss_2023 είπε

Βάλαμε μια παλιά SIM στην συγκεκριμένη συσκευή δουλεύει κανονικά απλά σε μερικά σημεία κάνει διακοπές κατά την διάρκεια της κλήσης , το ίδιο παθαίνε και με τον προηγούμενο κάτοχο του στις κλήσεις 

Αυτό δεν σημαίνει πως η συσκευή είναι προβληματική;

Δημοσ.
Στις 15/4/2025 στις 12:27 ΜΜ, Panosss_2023 είπε

Ιστορία ενός φίλου , πήρε ένα Samsung A32 από συγγενή του και έβαλε νέα SIM νέο αριθμό μέσα , αλλά στην περιοχή που μένει δεν υπάρχει το καλύτερο σήμα 

Ενώ οι υπόλοιποι στον χώρο τ μπορουν να καλέσουν κανονικά και να τους καλέσουν τώρα που αγόρασε νέο αριθμό αυτός δεν μπορεί να καλέσει ούτε να δεχτεί κλήσεις 

Δηλαδή πλέον πρέπει να αγοράζουμε νέο κινητό προκειμένου να υποστηρίζει το σήμα για  κλήσεις σε νέους αριθμούς ? Το κινητό τ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί γιατί ο νέος αριθμός που αγόρασε δεν υποστηρίζει κλήσεις.  

Αυτό είναι θέμα εξέλιξης σίγουρα , εάν βρει και  βάλει στο κινητό μια παλιά κάρτα SIM πιστεύετε θα δουλέψει κανονικά ? Ή παίζει ρόλο και το μοντέλο του κινητού ? 

Σε κατάστημα του Γερμανού του είπανε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο αριθμός είναι καινούριος και δεν υποστηρίζει το κινητό την ισχύ του σήματος 

Το 3G μόνο καταργήθηκε. Και αραίωσαν πιθανά και οι κεραίες για 2G, αλλά λειτουργούν ακόμη. Εδώ έχω ακόμη ασπρόμαυρο Νόκια του 1999 και λειτουργεί κανονικά χωρίς θέμα, και εσύ μας λες για smartphone των τελευταίων 5 ετών πάνω κάτω :) 

Δες τις ρυθμίσεις δικτύου με τον πάροχο, σετάρισμα θέλει, αν και κανονικά αναγνωρίζεται αυτόματα. Εδώ σε συγγενικό πρόσωπο, καινούργια SIM του 2024 της Cosmote αναγνωρίστηκε αυτόματα σε συσκευή του 2011...

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Mivas (myphone) είπε

Το 3G μόνο καταργήθηκε. Και αραίωσαν πιθανά και οι κεραίες για 2G, αλλά λειτουργούν ακόμη. Εδώ έχω ακόμη ασπρόμαυρο Νόκια του 1999 και λειτουργεί κανονικά χωρίς θέμα, και εσύ μας λες για smartphone των τελευταίων 5 ετών πάνω κάτω :) 

Δες τις ρυθμίσεις δικτύου με τον πάροχο, σετάρισμα θέλει, αν και κανονικά αναγνωρίζεται αυτόματα. Εδώ σε συγγενικό πρόσωπο, καινούργια SIM του 2024 της Cosmote αναγνωρίστηκε αυτόματα σε συσκευή του 2011...

Αυτό ακριβώς , σε παλιά συσκευή ότι SIM βάζουμε δουλεύει μια χαρά από όλες τις απόψεις 🙃

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elgol είπε

Ναι cosmote δευτερη καρτα sim με ενεργη sim vodafone 5G

Ωραία,κάνε αυτό που σου έγραψα,έτσι έχουν βρει λύση πολλοί με το ίδιο πρόβλημα.

Και για να δεις πόσο βλακεία ειναι αυτό της κοσμοτέ ,όταν είμαι Ελλάδα βάζω την αγγλική μου σιμ να κάνει ροαμινγκ σε κοσμοτέ και έχω 5g ,με την κάρτα κοσμοτέ που έχω δεν βγάζει 5g.Πάντα στην ίδια συσκευή.

Δεν έχω όμως άλλη συσκευή να κάνω αυτό που έγραψα πιο πάνω.

Δημοσ.

Ε μα τη βαλαμε στα κινητα μας που πιανουν 5G (Vodafone) και πηραμε αυτο το μηνυμα σε ποιο κινητο 5G να τη βαλω;

Πρεπει να τη βγαλω και να την ξαναβαλω μετα το μηνυμα;

Τιποτε ουτε και με βγαλσιμο αλλαξε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...