Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως λέχθηκε και μου διέφυγε.

Για μένα τον κριτήριο θα είναι αν αυτή η δουλειά είναι κάτι που σε ενδιαφέρει επαγγελματικά ή είναι μια ότι να ναι δουλειά. Λες πχ ότι είσαι ακόμα φοιτητής. Η δουλειά έχει σχέση με τη σχολή σου; Γιατί αν είναι πχ να είσαι σε μια σχολή πολυτεχνική/ΤΕΙ και η δουλειά είναι να περνάς πλακάκια δεν αξίζει.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάνε για την εμπειρία και μόνο. Τα λεφτά δεν είναι τόσο καλά για Γερμανία και ξενιτιά αλλά αμα είσαι νέος θα δείς μια άλλη χώρα και άλλο τρόπο ζωής και εργασίας και θα ανοίξεις μια πόρτα για το μέλλον αμα μάθεις και λίγο την γλώσσα, ενώ αμα θελήσεις να μείνεις θα μπορέσεις να μεταπηδήσεις και σε γερμανό εργοδότη για καλύτερα χρήματα. Σκέψου η εταιρία που δούλευα έδινε πριν 8 χρόνια 80€ σε εργάτη και 100€ σε μάστορα σε οικοδομικό βέβαια έργο. Και εγώ τότε σαν μηχανικός για την εμπειρία είχα πάει και δεν το μετάνιωσα, αλλα επέλεξα να μην κάτσω αν και είχα προτάσεις απο Γερμανούς. Οι συνθήκες με συγκάτοικους κτλ δεν θα είναι η καλύτερες ενώ το βασικό ρητό που μου επιβεβαίωσαν και άλλοι εκεί είναι "ποτέ Γερμανία με Έλληνα εργοδότη".  

Δημοσ.
8 hours ago, Niktorep29 said:

Καλησπέρα παιδιά, μου έγινε πρόσφατα μια πρόταση κι θέλω γνώμες από κάποιον που γνωρίζει από Γερμανία μισθούς και και γιατί δεν έχω ιδέα. Παρακαλώ απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν κι όχι “Οπαδικά”.

Την εργασία την γνωρίζω άρα θα πάω ως μάστορας και θα έχω και βοηθό. Ως τεχνικός οπτικών ινών για εγκατάσταση από τον όροφο (κουτί) σε διαμέρισμα πελάτη. 

Πληρωμένο σπίτι (κι με άλλους μέσα)

καθαρό μισθό 2.000, δε-πα 8-4

Τώρα πόλη θα είναι τράμπα ανά μήνες λογικά αποτι κατάλαβα.

η ίδια δουλειά εδώ Ελλάδα είναι στα 850-1100 καθαρά.

Να ενημερώσω πως δεν θα πάω για πάντα απλά για ένα μικρό διάστημα 1-2 χρόνια

Πλάκα κάνεις, ψάχνουν ευρωπαίους με συνθήκες μετανάστη υποσαχάριας Αφρικής!

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που ψάχνει κυρίως από LinkedIn και μηχανικούς και τεχνίτες και ότι λες συνάδει με την κουβέντα που έχω κάνει και γω. Αν μιλάμε για την ίδια, μακριά, έχω ακούσει τα χειρότερα από συναδέλφους. Βέβαια είναι καλή εταιρεία μετάβασης για να κάνεις την αρχή, αλλά μόνο αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα,

οπως μου ακουγεται ειναι στρωμενο χαλι η δουλεια. μαθε γερμανικα, να εχεις τα ματια σου ανοικτα και για αλλες δουλειες και γενικα εκμεταλευσου την κατασταση. ειναι ευκαιρια να βρεις τον δρομο σου μακρυα απο εδω που επικρατει εργασιακος μεσαιωνας. στο λεω εκ πειρας με 30 χρονια εργασιας ως μηχανολογος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Niktorep29 Αδερφέ δεν έχεις γυναίκα και παιδιά, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. 

Έχεις εξασφαλίσει ήδη τα βασικά, όπως το που θα μένεις και πως θα ζεις, δεν φεύγεις χύμα. 

Το θέμα δεν είναι τα λεφτά, είναι η προϋπηρεσία στη Γερμανία, η δυνατότητα να αλλάξεις τον κύκλο σου, να δουλέψεις σε μια χώρα με πολύ καλύτερη εργασιακή κουλτούρα από εδώ. 

Προϋπόθεση για να πάει καλά αυτό είναι να μπεις στη σωστή νοοτροπία. Ξεκίνα να μαθαίνεις καλά Γερμανικά, αν δεν ξέρεις ήδη. Ψάξε τον κλάδο σου εκεί, και δες από την πρώτη μέρα το επόμενο βήμα ακόμα κι αν δεν το κάνεις αμέσως.

Το ίδιο ισχύει και για τη σχολή. Αν αυτή ή η επόμενη εταιρεία δώσει δυνατότητα για σπουδές με υποτροφία, μπορείς να συνεχίσεις εκεί την εξέλιξή σου. 

Μην σκέφτεσαι τον εαυτό σου τώρα, τους τωρινούς σου φίλους και τον κύκλο. Σκεψου τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια. Προτιμάς να είσαι σε ένα περιβάλλον με πράσινο, πάρκα, χαμηλή εγκληματικοτητα, ανθρώπους χαμογελαστούς (για όσο θα υπάρχουν αυτά στην κεντρική Ευρώπη), και να μεγαλώσεις εκεί ένα παιδί, ή να είσαι στη χώρα τοπ 5 σε ποσοστά κατάθλιψης στον κόσμο και κάθε πρωί να ρίχνεις παναγίες στην κινηση. 

Εγώ τελείωσα φιλόλογος και δεν είχα τη γνώση και τα @@ να κάνω ολική στροφή καριέρας και να φυγω στα 25, τώρα στα 30 το μετανιώνω. Εσένα σου δίνεται η ευκαιρία, σκέψου το καλά. 

Άν η οικογενεια λέει τίποτα περίεργο, σκέψου ότι θα προτιμανε σε 20 χρόνια να είσαι οικονομικά εντάξει, να έχεις την οικογένειά σου αν το επιλέξεις και να τους στηρίξεις κι εσύ.

Εμένα οι δικοί μου έκαναν τα πάντα για να μην βγω έξω και τώρα θέλουν παιδιά. Όταν τους λέω ότι ένα παιδί για να μεγαλώσει σαν παιδί δυτικής κοινωνίας μπορεί να θέλει και πάνω από 200.000 μέχρι να ενηλικιωθεί και δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά με μέσο μισθό Ελλάδας, δεν έχουν κάτι να απαντήσουν. Απλά ζηλεύουν την παρέα μου που πρόλαβε να βγει έξω και ήδη προχωράει στη ζωή της. 

My 2 cents από έναν που έμεινε. 

(Επίσης να ξέρεις ότι τώρα βρίσκεις δουλειά Ελλάδα γιατί η οικοδομή είναι πάνω. Αυτό γίνεται με επιδοτούμενα έργα όμως, δηλαδή οπτική ίνα, Ελληνικό κλπ. Άμα γυρίσει το έργο και σταματήσει το ευρωπαϊκό χρήμα θα ξαναγυρίσει η κατασκευή στο μηδέν και θα ψάχνεις δουλειά όπως όλοι οι τεχνικοί μετά την κρίση εκτός κλάδου για το βασικό. Η Ελλάδα είναι τελειωμένη χώρα οικονομικά, μην το ξεχνάς. Εξω χτιζουν για να στηριξουν τους οποιους ρυθμους πραγματικης ανάπτυξης. Δεν λεω οτι θα την περασεις ζαχαρη, θα φτυσεις αιμα. Αλλα για να σου μενει τωρα ενα χιλιαρικο στην ακρη με άνετη ζωή, και μεθαυριο πολλά παραπάνω. Εδώ θα φτύνεις αίμα για 1000 ευρώ και θα είσαι μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει). 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 6
Δημοσ.

Αν έχεις τόση διάθεση για ξενιτιά, προσωπικά θα σου έλεγα να κοιτάξεις και την επιλογή της ναυτιλίας. Σκληρή ζωή αλλά καλές απολαβές και ένας απο τους ελάχιστους τομείς που η Ελλάδα είναι τοπ παγκοσμίως. 

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, tzavardin είπε

@Niktorep29 Εγώ τελείωσα φιλόλογος και δεν είχα τη γνώση και τα @@ να κάνω ολική στροφή καριέρας και να φυγω στα 25, τώρα στα 30 το μετανιώνω. Εσένα σου δίνεται η ευκαιρία, σκέψου το καλά. 

Μικρός είσαι. Φύγε. Ποτέ δεν είσαι "μεγάλος". Οσο σε κρατάνε τα πόδια σου και το μυαλό,  "φεύγεις".

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Niktorep29 είπε

Καλησπέρα παιδιά, μου έγινε πρόσφατα μια πρόταση κι θέλω γνώμες από κάποιον που γνωρίζει από Γερμανία μισθούς και και γιατί δεν έχω ιδέα. Παρακαλώ απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν κι όχι “Οπαδικά”.

Την εργασία την γνωρίζω άρα θα πάω ως μάστορας και θα έχω και βοηθό. Ως τεχνικός οπτικών ινών για εγκατάσταση από τον όροφο (κουτί) σε διαμέρισμα πελάτη. 

Πληρωμένο σπίτι (κι με άλλους μέσα)

καθαρό μισθό 2.000, δε-πα 8-4

Τώρα πόλη θα είναι τράμπα ανά μήνες λογικά αποτι κατάλαβα.

η ίδια δουλειά εδώ Ελλάδα είναι στα 850-1100 καθαρά.

Να ενημερώσω πως δεν θα πάω για πάντα απλά για ένα μικρό διάστημα 1-2 χρόνια

Έφυγες. Κόστος ζωής τζάμπας 1ον γιατί δεν θα έχεις ζωή και δεύτερον γιατί και τα σούπερ μαρκετ θα είναι επίσης τζάμπα. Σε συνδιασμό με το πληρωμένο σπίτι και αμάξι θα μπει καλό ποσό στην άκρη από τη πρώτη μέρα. + θα πηγαίνεις και ταξιδάκια στις διπλανές χώρες.

Θα περίμενα πάντως να μένεις μόνος, ίσως πρέπει να το ξανασυζητήσεις αυτό.

Τώρα το πόσο θα κάτσεις λίγο αισιόδοξο σε βλέπω, ξεκίνα για 6μηνο και βλέπεις.

Δημοσ.

Υπαρχουν 2 προβληματα Γερμανια

1)Η γλωσσα. Κακα τα ψεματα αν ζεις σε μια μικρη πολη θα εχεις μικροπροβληματα στη καθημερινοτητα, θα χανεις χρονο ενω και αν θες να προκοψεις επαγγελματικα (μιλαω για τεχνικες δουλειες) αν δε μιλας καλα τη γλωσσα απλως δεν. Λιγες θα ειναι οι ευκαιριες με μονο αγγλικα.

2)Το σπιτι/ενοικιο. Αν εχεις λυσει το θεμα κομπλε αλλα στη τηλεοραση Γερμανια σχεδον καθε μηνα υπαρχουν ειδησεις με τρογλες που μενουν μεταναστες και εργατες σα ποντικια μεσα στη βρωμα με χαλασμενες συσκευες κτλ (οπως εμεις με τους σεζονιστες στα νησια ενα πραγμα). Και δε μιλαω για Ινδους Πακιστανους αλλα για Γαλλους, Πολωνους Ελληνες κτλ

Αν αυτα τα παραπανω δε σε εμποδιζουν τολμα το. Επαγγελματικα ειναι χαοτικη διαφορα με Ελλαδα, τα χρηματα που θα παιρνεις ειναι μετρια για εδω (ακομα και με το σπιτι που γραφεις) και οντως σουπερμαρκετ ειναι φθηνοτερα. ΠΡΟΣΟΧΗ τις παρεες γιατι μονο χρημα θα σκορπας (ιδιως με ελληνοπαρεες) αν σκοπευεις να μαζευεις

• Like 2
Δημοσ.

Ξερω ατομο που εχει κανει ακριβως αυτη τη δουλεια πριν 4-5 χρονια, ενδεχομενως στην ιδια Ελληνικη εταιρεια. Δεν ειμαστε σε επαφη πλεον αλλα απ οσα θυμαμαι θα αναφερω μονο οσα ειναι σημαντικα για εσενα. 

Ο ιδιος ειχε ηδη πτυχιο μηχανολογου και εκανε αυτο με τις οπτικες ινες αλλα οχι ως μαστορας αλλα ως διαχειρηστης ή δεν ξερω κι εγω τι. Του ειχαν δικο του σπιτι να μενει δεν εμενε με αλλους. Οι μαστορες/εργατες κλπ μενανε μαζι και μου ειπε οτι η πλειοψηφια δεν ηταν Ελληνες. Για εκεινον το 8-4 δεν τειρουνταν γιατι οταν πηγαινε σπιτι ειχε μετα αρκετη πιεση να συνεχιζει τη δουλεια και να κανει detailed reports για το πως πηγε η μερα. Εξου ισως και η αναγκη να του δινουν δικο του σπιτι. Αλλα λογικα για μαστορες αυτο δεν θα ισχυει. Γενικα υπηρχε αρκετη πιεση οταν εμεναν πισω λογω καιρου ή αλλων προβληματων. 

Σταματησε μετα απο εναμιση χρονο γιατι κουραστηκε και δεν του αρεσε καθολου η ζωη. Νομιζω επαθε καταθλιψη να πω την αληθεια. Ισως για μαστορες να ηταν καλυτερα γιατι εκαναν παρεα μεταξυ τους ενω εκεινος ενιωθε απομονωμένος, δουλευε περισσοτερο και μετα τη δουλεια και δεν ειχε κανεναν. 

Κατι να κρατησεις στο μυαλο σου. Στους δρομους τις γερμανιας υπαρχουν απειρες καμερες. Ο φιλος μου τους πρωτους μηνες εχασε πολλα λεφτα σε προστιμα που του ηρθαν ολα απανωτα το ενα μετα το αλλο στο γραμματοκιβωτιο. Απο τοτε κόφτη και προσοχη. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vaggos231 είπε

Υπάρχει μια ελληνική εταιρεία που ψάχνει κυρίως από LinkedIn και μηχανικούς και τεχνίτες και ότι λες συνάδει με την κουβέντα που έχω κάνει και γω. Αν μιλάμε για την ίδια, μακριά, έχω ακούσει τα χειρότερα από συναδέλφους. Βέβαια είναι καλή εταιρεία μετάβασης για να κάνεις την αρχή, αλλά μόνο αυτό.

Μπορεις να μου τειλεις σε μυνημα το ονομα της εταιρειας?

Δημοσ.

Να πας να δουλέψεις στο εξωτερικό, εννοείται, αλλά οι συνθήκες της πρότασης που σου έγινε δε μου αρέσουν καθόλου. Στο σπίτι πρέπει να είσαι μόνος, άντε το πολύ με ένα άλλο άτομο που ξέρεις. Για σκέψου να είσαι ένας Έλληνας, ένας Τούρκος, ένας Ιταλός και ένας Αιγύπτιος (σαν ανέκδοτο κυριολεκτικά). Εφιαλτικό μου ακούγεται. Άλλες συνήθειες, άλλα φαγητά κ.λπ. Δε θα μπορείς να συνεννοηθείς ούτε για τα βασικά και θα φύγεις τρέχοντας για λάθος λόγους από το εξωτερικό. Αν μπορείς να το διαπραγματευτείς, καλώς, αλλιώς εγώ ειλικρινά θα σου έλεγα όχι στην συγκεκριμένη πρόταση. .

Δημοσ.

Κοιτα θα σου πω εγω που μενω Γερμανια οτι τα 2000 καθαρα ειναι καλα χρηματα καθως τα εχεις ολα πληρωμενα, στο σπιτι στο ενοικιο ειναι μεσα συνηθως και οι λογαριασμοι θερμανση ρευμα νερο.

Τα σουπερμαρκετ ειναι πολυ ποιο φθηνα απο Ελλαδα. Ποιο ακριβη ειναι η ζωη αν θες να βγαινεις εξω για φαι ποτο, σερβις στο αυτοκινητο κτλπ.

Τωρα απο τα μειον ειναι οτι δεν θα μενεις μονος σου και οτι θα δουλευεις σε Ελληνα εργοδοτη οι οποιοι στην πλοιοψηφια δεν ακολουθουν τους κανονισμους στην Γερμανια οπως τα ωραρια, υπερωριες και αμα παραπονεθεις ξεκινανε καλσικες ελληνικες δικαιολογιες τυπου σου πληρωνω φαγητο και σπιτι εισαι αχαριστος και τετοια.

Βεβαια για μενα δεν εχεις να χασεις τιποτα, πας και για την εμπειρια και αν δεν σου αρεσει φευγεις.

Μελλοντικα αμα θες να μεινεις Γερμανια μονιμα και να βρεις δουλεια θα πρεπει να μιλας Γερμανικα αλλιως δυσκολα τα πραγματα.

Εγω προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος και πισω δεν γυρναω. Ελλαδα μονο για διακοπες!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Δεν έχω ιδέα από Γερμανία. Από εξωτερικό όμως έχω.

1. Ανάλογα αν σε ενδιαφέρει να τελειώσεις τη σχολή που είσαι τώρα.

2. Ίσως θα ήταν καλό να διευκρινιστεί αυτό με τους συγκατοίκους.

3. Δεν χάνεις και κάτι(Με εξαίρεση το 1). Και να πας και να μην σου αρέσει ή δεν σε βολεύει τότε απλά φεύγεις. Γερμανία είναι κοντά. Αυθυμερόν είσαι πίσω!

4. Άμα πας τσέκαρε το συμβόλαιο σου. Θεωρητικά καλό θα ήταν τουλάχιστον να σου έχουν στείλει σε εμαιλ την "προσφορά" πριν πας και να γράφει ρητά μισθό(after taxes, net), 12 ή 14 μήνες, ωράρια, benefits, διακοπές και ότι άλλο σου έχουν υποσχεθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...