Niktorep29 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 6 λεπτά πριν, Pansp32 είπε Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Δεν έχω ιδέα από Γερμανία. Από εξωτερικό όμως έχω. 1. Ανάλογα αν σε ενδιαφέρει να τελειώσεις τη σχολή που είσαι τώρα. 2. Ίσως θα ήταν καλό να διευκρινιστεί αυτό με τους συγκατοίκους. 3. Δεν χάνεις και κάτι(Με εξαίρεση το 1). Και να πας και να μην σου αρέσει ή δεν σε βολεύει τότε απλά φεύγεις. Γερμανία είναι κοντά. Αυθυμερόν είσαι πίσω! 4. Άμα πας τσέκαρε το συμβόλαιο σου. Θεωρητικά καλό θα ήταν τουλάχιστον να σου έχουν στείλει σε εμαιλ την "προσφορά" πριν πας και να γράφει ρητά μισθό(after taxes, net), 12 ή 14 μήνες, ωράρια, benefits, διακοπές και ότι άλλο σου έχουν υποσχεθεί. 1) Ηλεκτρολόγος σπουδάζω άρα ιδανικά θέλω μελλοντικά να ασχοληθώ στην συντήρηση σκαφών/πλοίων στα ηλεκτρολογικά. (Κάτι που δεν θέλω να αφήσω για την οπτική ίνα πχ που σε λίγα χρόνια θα έχει πεθάνει) 4) Αν κατάλαβα καλά ΔΕΝ είναι 14 μισθοί όπως Ελλάδα, συμβόλαιο θα κάνω με την γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, 3 φορές τον χρόνο δωρεάν πήγαινε έλα Ελλάδα Γερμανία Παιδιά δεν με καίει πάρα πολύ να φύγω, θα το έκανα επειδή ξέρω την δουλειά και μου είναι πολύ εύκολη κι θα είχα κι βοηθό άρα ακόμα πιο εύκολα κι λόγο χρημάτων. Οπότε αν έχετε καμιά ιδέα σχετικά με αντιπρόταση να κάνω είμαι πρόθυμος να ακούσω να αποφασισω και να δω πως θα βγει για ακόμα κάτι καλυτερο σας ευχαριστώ ήδη όλους για τις ήδη απαντήσεις σας
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι συνέχεια,δεν θα είναι σπίτι όλο τον χρόνο,πέρα απο το διάστημα που θα δουλευει είναι και οι επιπλέον ώρες της μετάβασης προς και απο τον τόπο της εργολαβίας.Το ΣουΚου θα έχει ελεύθερο όπως και οι άλλοι.Δωμάτια θα έχουν δεν θα είναι θάλαμος νεοσύλλεκτων.Airbnb νοικιάζουν αυτές οι εταιρίες . 17 λεπτά πριν, Niktorep29 είπε 1) Ηλεκτρολόγος σπουδάζω άρα ιδανικά θέλω μελλοντικά να ασχοληθώ στην συντήρηση σκαφών/πλοίων στα ηλεκτρολογικά. (Κάτι που δεν θέλω να αφήσω για την οπτική ίνα πχ που σε λίγα χρόνια θα έχει πεθάνει) 4) Αν κατάλαβα καλά ΔΕΝ είναι 14 μισθοί όπως Ελλάδα, συμβόλαιο θα κάνω με την γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, 3 φορές τον χρόνο δωρεάν πήγαινε έλα Ελλάδα Γερμανία Παιδιά δεν με καίει πάρα πολύ να φύγω, θα το έκανα επειδή ξέρω την δουλειά και μου είναι πολύ εύκολη κι θα είχα κι βοηθό άρα ακόμα πιο εύκολα κι λόγο χρημάτων. Οπότε αν έχετε καμιά ιδέα σχετικά με αντιπρόταση να κάνω είμαι πρόθυμος να ακούσω να αποφασισω και να δω πως θα βγει για ακόμα κάτι καλυτερο σας ευχαριστώ ήδη όλους για τις ήδη απαντήσεις σας 4) δεν είναι συνηθισμένο να υπάρχουν 13 ή 14 μισθοί ανα έτος.Κάνεις συμβόλαιο με το ετήσιο ακαθάριστο και πληρώνεσαι κάθε μήνα.Ρώτα και τι γίνεται με πληρωμένη άδεια.
pace Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Πας σε μια καλή χώρα και φεύγεις από αυτόν το βόθρο. Η δουλειά αυτή είναι προσωρινή. Τα καλύτερα θα έρθουν. Τη γλώσσα κοίτα να μάθεις. Εδώ έμαθαν οι αλβανοί ελληνικά. Καλή τύχη και όλα καλά να σου πάνε. Επεξ/σία 17 Απριλίου από pace
dbrillis Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 15 λεπτά πριν, pace είπε Πας σε μια καλή χώρα και φεύγεις από αυτόν το βόθρο. Η δουλειά αυτή είναι προσωρινή. Τα καλύτερα θα έρθουν. Τη γλώσσα κοίτα να μάθεις. Εδώ έμαθαν οι αλβανοί ελληνικά. Καλή τύχη και όλα καλά να σου πάνε. Εχεις πρόβλημα βλεπω και με τους ντοπιους και με τους ξενους 😄. 9
Pansp32 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 2 ώρες πριν, Niktorep29 είπε 1) Ηλεκτρολόγος σπουδάζω άρα ιδανικά θέλω μελλοντικά να ασχοληθώ στην συντήρηση σκαφών/πλοίων στα ηλεκτρολογικά. (Κάτι που δεν θέλω να αφήσω για την οπτική ίνα πχ που σε λίγα χρόνια θα έχει πεθάνει) 4) Αν κατάλαβα καλά ΔΕΝ είναι 14 μισθοί όπως Ελλάδα, συμβόλαιο θα κάνω με την γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, 3 φορές τον χρόνο δωρεάν πήγαινε έλα Ελλάδα Γερμανία Παιδιά δεν με καίει πάρα πολύ να φύγω, θα το έκανα επειδή ξέρω την δουλειά και μου είναι πολύ εύκολη κι θα είχα κι βοηθό άρα ακόμα πιο εύκολα κι λόγο χρημάτων. Οπότε αν έχετε καμιά ιδέα σχετικά με αντιπρόταση να κάνω είμαι πρόθυμος να ακούσω να αποφασισω και να δω πως θα βγει για ακόμα κάτι καλυτερο σας ευχαριστώ ήδη όλους για τις ήδη απαντήσεις σας 1) Ωραίος. Επομένως βάλτα κάτω και δες αν μπορείς να κάνεις τη σχολή με τη δουλειά ταυτόχρονα. + Όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Χρόνος σπουδών, εργαστήρια(?),κάτι που να απαιτεί την παρουσία σου μια στο τόσο κλπ. 2) Οκ. Ναι η αλήθεια είναι πως αν είναι 12 ή 14 μήνες είναι λεπτομέρειες εφόσον είναι συμβόλαιο. Στην δική μου περίπτωση ήταν το ποσό του συμβολαίου δια 14 αλλά όντως αυτά είναι λεπτομέρειες. Η μόνη διαφορά ήταν ότι στο δικό μου συμβόλαιο ήταν τα καθαρά(Ναι το ξέρω είμαι από τις εξαιρέσεις που υπέγραψα καθαρά και όχι μικτά). Βλέπεις τα μικτά που λέει και ο φίλος @Ukforthemoment και ότι άλλο γράφουν. Τα βάζεις κάτω, τα σταθμίζεις και αποφασίζεις. Δεν πρόκειται να σε βοηθήσει κανείς εδώ πέρα. Είναι δική σου απόφαση. Λογικό να έχεις κάποιον δισταγμό. ΔΕΝ είναι παράδεισος. Ειδικά η αρχή είναι δύσκολη. Αλλά από την άλλη είσαι πάρα μα πάρα πολύ κοντά. Αν είχα να επιλέξω ένα 1000ρικο εδώ πέρα(+ νοίκι αν υπάρχει και λοιπά πάγια έξοδα) ή 2000 καθαρά εκεί, θα διάλεγα εκεί. Εμπειρία(εργασιακή αλλά και γενικότερα ζωής), προοπτικές εξέλιξης + τα έξτρα(ίσως γλώσσα που μαθαίνεις, ίσως κάποιον κύκλο που μπορείς να κάνεις κλπ). Προσωπικά αυτή την απόφαση την πήρα πριν αρκετά χρόνια για κάπου πολύ πιο μακριά εκτός ευρώπης. Με μεγαλύτερο ρίσκο, πιο δύσκολο περιβάλλον, πιο δύσκολη και επικίνδυνη χώρα. Αλλά δεν είχα στην μέση τις σπουδές. Τέλος πάντων ότι και να κάνεις σου εύχομαι τα καλύτερα.
Axelq Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Εφόσον είσαι νέος χωρίς οικογένεια ή παιδιά και οι συνθήκες εργασίας δεν είναι απάνθρωπες, φυσικά και να πας! Worst-case scenario - Δεν ήταν όπως σου τα υποσχέθηκαν και γυρνάς πίσω έχοντας χάσει 2-3 μήνες. Best-case scenario - Η δουλειά είναι καλή και αποκτάς νέες γνώσεις. - Μαθαίνεις τη γλώσσα και ανοίγεις νέες πόρτες στην Ελλάδα όταν γυρίσεις. - Κάνεις νέες γνωριμίες που μπορεί να σε βοηθήσουν επαγγελματικά. - Και μόνο που θα πας σε μια "ξένη" χώρα και δεις πως λειτουργούν τα πράγματα εκεί, αρχίζεις να βλέπεις όλα τα πράγματα αλλιώς. 2
mariosnik_ Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 3 ώρες πριν, Niktorep29 είπε 1) Ηλεκτρολόγος σπουδάζω άρα ιδανικά θέλω μελλοντικά να ασχοληθώ στην συντήρηση σκαφών/πλοίων στα ηλεκτρολογικά. (Κάτι που δεν θέλω να αφήσω για την οπτική ίνα πχ που σε λίγα χρόνια θα έχει πεθάνει) 4) Αν κατάλαβα καλά ΔΕΝ είναι 14 μισθοί όπως Ελλάδα, συμβόλαιο θα κάνω με την γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, 3 φορές τον χρόνο δωρεάν πήγαινε έλα Ελλάδα Γερμανία Παιδιά δεν με καίει πάρα πολύ να φύγω, θα το έκανα επειδή ξέρω την δουλειά και μου είναι πολύ εύκολη κι θα είχα κι βοηθό άρα ακόμα πιο εύκολα κι λόγο χρημάτων. Οπότε αν έχετε καμιά ιδέα σχετικά με αντιπρόταση να κάνω είμαι πρόθυμος να ακούσω να αποφασισω και να δω πως θα βγει για ακόμα κάτι καλυτερο σας ευχαριστώ ήδη όλους για τις ήδη απαντήσεις σας Αντιπρόταση ίσως αν μπορούν να μενεις μέχρι 2 η 3 συγκατοίκους το πολύ αν όχι μόνος. 1
jimakos00 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Βρες μια δουλειά Ελλάδα μέχρι να βγάλεις τη σχολή και ψάξε μετά για δουλειά με άλλες προοπτικές. Ούτε σε κοινόβιο θα πας, και ζωή θες να έχεις. Όλοι αυτοί που στα λένε αυτά... αερολογίες εκ ασφαλούς. 1
imr Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Αφου εισαι νεος δεν εχει και πολλα αρνητικα. Δεν αφηνεις κατι πισω σου , το δοκιμαζεις 1-2 χρονια και στην χειροτερη θα εχεις μαζεψει ενα ποσο στην ακρη. Αν μαθεις γερμανικα και σου αρεσει, μπορεις να το δεις και για μονιμα μετα απο καποιον καιρο Το μονο που να προσεξεις ειναι να μην παρατησεις και χασεις επαφη με την σχολη σου. Σχετικα με το κοστος , το σουπερμαρκετ ειναι στα ιδια (μπορει και φτηνοτερα) και η εξοδος (φαγητο/ποτο) ακριβοτερα. (Εξαρταται και που θα εισαι, αν εισαι σε κανα "χωριο" δεν θα εχει και πολλα πραγματα να κανεις απο διασκεδαση). Χωρις νοικι ευκολα θα σου μενει 1 χιλιαρικο τον μηνα. Επεξ/σία 17 Απριλίου από imr
csontheline Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 10 hours ago, Niktorep29 said: ...Κάτι που δεν θέλω να αφήσω για την οπτική ίνα πχ που σε λίγα χρόνια θα έχει πεθάνει Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat? https://www.globenewswire.com/news-release/2025/03/19/3045162/28124/en/Fiber-Optic-Cables-Market-Trends-Shares-and-Strategic-Growth-Opportunities-2025-2030-A-25-Billion-Global-Landscape-by-2030.html Πέρα από το γεγονός ότι θα έχει περαιτέρω ανάπτυξη, ότι έχει οικοδομηθεί μέχρι τότε, θα χρειάζεται συντήρηση. Και όταν είσαι καλός σε κάτι, όσο και να πέσει (δεν μιλάμε να πεταλώνεις άλογα), δεν θα χαθείς και δεν θα χάσεις. Για τα υπόλοιπα, είσαι μικρός ακόμα, διάβασε το συμβόλαιο τι παρέχουν για να αποφύγεις παγίδες (στα είπαν οι προλαλήσαντες).
Niktorep29 Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ενημερωτικά, το σπίτι θα είναι με άλλον έναν κι εγώ. Κάθε 3 μήνες αύξηση 200 κι ταβάνι 2600 για το πρώτο χρόνο, (ΚΑΘΑΡΑ) δε-πα 9-5 επισης 400€ κάθε μήνα σουπερμάρκετ κάρτα πληρωμένοι λογαριασμοί σπιτιού κι ενοίκιο πληρωμένο χωρος εργασίας και σπιτιού σε κεντρική πόλη στο κέντρο . Την σχολή δεν την αφήνω εννοείται, ηλεκτρολογικά υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μέλλον, ο μόνος μου δισταγμός που σκέφτομαι ακόμα είναι πως θέλω να αναπτυχθώ και να συνεχίσω καριέρα ως ηλεκτρολόγος (ιδανικά σε πλοία) και δεν ξέρω κατά πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό με την Γερμανία. Αν έμενα Ελλάδα θα παρέμενα σε πάροχο (πχ Vodafone-ote) μέχρι να τελειώσω σχολή κι μετά θα πήγαινα ένα 6μηνο βοηθός ηλεκτρολόγου ώστε μετά που θα τα έχω δει κάπως καλά θα πήγαινα μόνος. (Σε ένα χρόνο τελειώνω την σχολή), αν πάω σε ένα χρόνο θα τελειώσω πάλι αλλά δεν ξέρω αν θα φύγω μετά από Γερμανία για να γυρίσω Ελλάδα να κάνω ότι είπα παραπάνω ή αν θα υπάρχει δουλειά για το ίδιο εκεί. Είναι ο μόνος προβληματισμός μου αυτό. Επεξ/σία 17 Απριλίου από Niktorep29
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 2 λεπτά πριν, Niktorep29 είπε Παιδιά ειλικρινά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, ενημερωτικά, το σπίτι θα είναι με άλλον έναν κι εγώ. Κάθε 3 μήνες αύξηση 200 κι ταβάνι 2600 για το πρώτο χρόνο, (ΚΑΘΑΡΑ) δε-πα 9-5 επισης 400€ κάθε μήνα σουπερμάρκετ κάρτα πληρωμένοι λογαριασμοί σπιτιού κι ενοίκιο πληρωμένο χωρος εργασίας και σπιτιού σε κεντρική πόλη στο κέντρο . Την σχολή δεν την αφήνω εννοείται, ηλεκτρολογικά υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μέλλον, ο μόνος μου δισταγμός που σκέφτομαι ακόμα είναι πως θέλω να αναπτυχθώ και να συνεχίσω καριέρα ως ηλεκτρολόγος (ιδανικά σε πλοία) και δεν ξέρω κατά πόσο πολύ θα βοηθήσει αυτό με την Γερμανία. Αν έμενα Ελλάδα θα παρέμενα σε πάροχο (πχ Vodafone-ote) μέχρι να τελειώσω σχολή κι μετά θα πήγαινα ένα 6μηνο βοηθός ηλεκτρολόγου ώστε μετά που θα τα έχω δει κάπως καλά θα πήγαινα μόνος. (Σε ένα χρόνο τελειώνω την σχολή), αν πάω σε ένα χρόνο θα τελειώσω πάλι αλλά δεν ξέρω αν θα φύγω μετά από Γερμανία για να γυρίσω Ελλάδα να κάνω ότι είπα παραπάνω ή αν θα υπάρχει δουλειά για το ίδιο εκεί. Είναι ο μόνος προβληματισμός μου αυτό. Δεν ξέρω γιατι το σκέφτεσαι ακόμα. Θα ανοίξει το μάτι σου και θα ξεχάσεις τα χαμαλίκια σε άλλους ως βοηθός και τον βασικό μισθό σε παρόχους. 3
Sherlock_7 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Φύγε. Μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις καμία ξένη και να κάνεις τη ζωή σου αντί να σου τρώει τη ψυχή η κάθε μέση Ελλεεινίδα με τα χίλια ψυχολογικά, τις κολλητές που σε μισούν θανάσιμα και την τοξική οικογένεια που τη μεγάλωσε σε ένα συννεφάκι ότι είναι αυτή και καμία άλλη στον κόσμο. Εσύ αποφασίζεις. Επεξ/σία 17 Απριλίου από Sherlock_7 2
cpavlidi Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Πηγαινε και να εχεις τις κεραίες ανοιχτες να βρεις κατι πολυ καλυτερο !!!! Προσεχε που υπογραφεις , αυτα
dbrillis Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου 4 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε Φύγε. Μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις καμία ξένη και να κάνεις τη ζωή σου αντί να σου τρώει τη ψυχή η κάθε μέση Ελλεεινίδα με τα χίλια ψυχολογικά, τις κολλητές που σε μισούν θανάσιμα και την τοξική οικογένεια που τη μεγάλωσε σε ένα συννεφάκι ότι είναι αυτή και καμία άλλη στον κόσμο. Εσύ αποφασίζεις. Το σχολιο σου δειχνει μονο τι εσυ "τραβας" στην προσωπικη σου ζωη και το προβαλεις σαν γενικοτητα. Οι Ολλανδοι λενε τα ιδια για τις Ολλανδεζες και οι Γερμανοι για τις Γερμανιδες. Ts, αν θες να με ακουσεις πηγαινε στη δουλεια αλλα να εχεις νο1 προτεραιοτητα να βγαλεις παση θυσια τη σχολη σου και να μαθεις και Γερμανικα. Στην αρχη θα ειναι δυσκολα, ακομα και αφεντικο να σε επερναν δυσκολα θα ηταν, ετσι ειναι τα πραγματα. Κλεισε τα ματια και τα αυτια σου στον καθε ταλεπωρο που μπαινει να πει την ιστορια του και πηγαινε να ζησεις τη ζωη σου. Κανεις δεν μπορει να σου πει πως θα ειναι, η εμπειρια ειναι μοναδικη για τον καθενα, πηγαινε εσυ να ζησεις την δικη σου εμπειρια. Ποσες φορες σου ειπαν/διαβασες οτι μια ταινια ειναι κακη και εσυ τελικα την ειδες και σου αρεσε; Ετσι ειναι η ζωη 😉. Και εντελως χαλια να ειναι και να το παρεις σαν αποτυχια και παλι καλο θα ειναι για εσενα, there is no success without failure. Διαβασε τους ορους και υπεγραψε οτι λετε προφορικα, οχι μονο λογια, πες ναι, και ηρεμησε. Καλη περιπετεια σου ευχομαι. Υ.Γ. Κλεισε και το θεμα γιατι μονο αρνητικοτητα θα λαβεις και αμφιβολιες. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα