vamvakoolas Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, definitio said: Θα ήταν πολύ παράδοξο να δημιουργήσουν εναν πάρα πολύ κλειστό επάγγελμα, κι ακόμη περισσότερο που το σύνολο στη πράξη αυτών των μεταφραστών, πλην 3-4 εξαιρέσεων όσο έπιασε το μάτι μου, βρίσκεται στην Αττική... Όσοι θέλουν μετάφραση στη Θεσσαλονίκη ή αλλού τί θα κάνουν δηλαδή; Κι ένας μικρός αριθμός μεταφραστών στην Αττική καθίσταται υπεύθυνος να εκπληρώσει τις μεταφραστικές ανάγκες μιας ολόκληρης χώρας; Ακόμη και για τα δικά μας δεδομένα, θα ήταν ιδιαίτερα παράδοξο να ισχύει, δεν έχει καμία λογική τέτοια ρύθμιση... ...έχουν βγάλει κ ηλεκτρονική επισύναψη σφραγίδας της Χάγης (apostille) πλέον για τη χρήση δημοσίου εγγράφου στο εξωτερικό... επειδη αμφιβαλλω αν το εχεις χρησιμοποιησει ποτε η λιστα εχει ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΥΣ μεταφραστες ηδη. Δεν ειμαστε στην εποχη του καποδιστρια :ολοι δεχονται ηλεκτρονικα τα εγγραφα (σκαναρισμενα) και επισης στα στελνουν ηλεκτρονικα. Ολη η φαση ειναι απο το σπιτι σου και μαλιστα ειναι αρκετα γρηγορη (ειδικα αν μιλαμε για 1-2 σελιδες) Εγω ημουν Κρητη και μου εκανε τη δουλεια ο αλλος απο το...Βολο. Το μονο που παζαρευεις ειναι τιμη απο μεταφραστη σε μεταφραστη και η ταχυτητα. Αν θες σε χαρτι (οχι ηλεκτρονικα) επισης στο στελνουν ειτε συστημενο ειτε απλο. Επεξ/σία 18 Απριλίου από vamvakoolas
definitio Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 26 minutes ago, karman13 said: Βασικά έκανα ακύρωση της κράτησης. Αν και το πιθανότερο ειναι να μην με σταματήσουν, συζήτησα με την σύζυγό μου , είδαμε τις απαντήσεις σας και θα το αναβάλλουμε για το καλοκαίρι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Κρίμα...νομίζω θα ήταν πιο ευχάριστα τώρα παρά το κατακαλόκαιρο... 1 minute ago, vamvakoolas said: επειδη αμφιβαλλω αν το εχεις χρησιμοποιησει ποτε η λιστα εχει ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΥΣ μεταφραστες ηδη. Δεν ειμαστε στην εποχη του καποδιστρια :ολοι δεχονται ηλεκτρονικα τα εγγραφα (σκαναρισμενα) και επισης στα στελνουν ηλεκτρονικα. Ολη η φαση ειναι απο το σπιτι σου και μαλιστα ειναι αρκετα γρηγορη (ειδικα αν μιλαμε για 1-2 σελιδες) Εγω ημουν Κρητη και μου εκανε τη δουλεια ο αλλος απο το...Βολο. Το μονο που παζαρευεις ειναι τιμη απο μεταφραστη σε μεταφραστη και η ταχυτητα. Αμφιβάλλω αν ισχύει αυτό που έγραψες, ότι ΜΟΝΟ αυτοί μπορούν να παράσχουν επίσημη μετάφραση, και το ότι αποφεύγεις να υποστηρίξεις τον ισχυρισμό σου, αλλά σχολιάζεις το αν είναι βολικό ή μη να ψάξεις μεταφραστή και να λάβεις μετάφραση δια αλληλογραφίας (ηλεκτρονικής ή μη), μάλλον σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον υποστηρίξεις. Αν μπορείς να παράσχεις τεκμηρίωση για τον ισχυρισμό καλώς, διαφορετικά δεν είναι αυτό το θέμα του νήματος κ είναι χάσιμο χρόνου και για τους δύο. 1
johnbond Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Το ότι είναι πάντως στη σέγκεν μη σας ξεγελάει. Μην κοιτάτε τα σύνορα του προμαχώνα που και πριν ήταν ξέφραγο αμπέλι. Σε πολλές χώρες για να περάσεις απο σύνορα σέγκεν θέλει πάλι ταυτότητα απλά δεν την ελέγχουν στα κομπιούτερ,την ελέγχουν μόνο οπτικά. Πρόσφατα απο Αθήνα σε Βουκουρέστι μας περίμεναν στο αεροδρόμιο με το που βγήκαμε για έλεγχο. Τα ίδια και στα σύνορα Ρουμανίας Βουλγαρίας με λεοφορείο.
Black Demis Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 2 hours ago, definitio said: - Σε πόλη μέσα ή σε σε αυτοκινητόδρομο/εθνικό δίκτυο; - Αν ήταν σε πόλη, ποιά, ήσασταν στο αμάξι με ελληνικές πινακίδες ή περπατούσατε; - Αν ήταν στο οδικό δίκτυο, πού; - Είχατε βγάλει βινιέτα ηλεκτρονικά πριν το ταξίδι ή βγάλατε όταν φτάσατε; ...ίσως αν έχουν την ηλεκτρονική βινιέτα είναι πολύ πιο δύσκολο να σε σταματήσουν για τον όποιο λόγο, δεν ξέρω. Εγώ τις φορές που είχα πάει Σόφια δεν είδα τίποτα τέτοιο και τη δεύτερη όταν έφευγα - παρότι η σπιτονοικοκυρά μού έλεγε να προσέχω με τη ταχύτητα γιατί "γράφουν" - πάλι δεν είδα πουθενά "μπλόκο" ή κάτι τέτοιο, αν και ήμουν συχνά στο όριο +20χαω... Στη δε πόλη, παρά την ισχυρή παρουσία πάνοπλης χωροφυλακής (που σταματούσε κ κατέγραφε κάθε έναν "σκουρόχρωμο" με πόδια) και της διαδρομής σε "ευαίσθητα" σημεία, φωτογραφίζοντας μέχρι κ τα κτίρια της ασφάλειας, πρεσβειών κτλ και πιάνοντας κουβέντα γύρω από το τζαμί, δεν μας ενόχλησε κανείς. Τί να πω, τυχερά είναι αυτά... έξω απο το μπλαγκόεβγκραντ (αν το λεω σωστά) ήμασταν με μηχανη (3 μηχανές) πανω στην μηχανη ημσταν δεν βγάλαμε ποτε τπτ (και δεν μας το ζήτησαν όταν μας σταμάτησαν) απο ολους ζητησαν μονο ταυτοτητα και στο ατομο με την μπλε εγινε λιγο μανουρα 2 hours ago, GodzillaCover said: Και είναι συχνό αυτό? Μου κάνει εντύπωση. δεν εχω ιδεα δεν παω τοσο συχνα απλα παμε καμια βολτα
Alexrose Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Καλησπέρα με ταυτότητα που έχω βγάλει το 2008 ξέρει κάποιος άμα μπορώ να πάω στα Σκόπια??
csontheline Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 3 hours ago, karman13 said: Θέλει περίπου μήνα, με είπαν στηο Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Περίεργο. Σε όσα τμήματα διαβατηρίων έχω ρωτήσει στο παρελθόν, μου είχαν αναφέρει ΕΩΣ 5 εργάσιμες. Το δικό μου, στο τμήμα Αμαρουσίου, ήταν έτοιμο σε 2,5 εργάσιμες. Εως 1 μήνα λένε τα προξενικά γραφεία στο εξωτερικό. Δεν δοκιμάζεις και κανένα άλλο τμήμα διαβατηρίων, για επιβεβαίωση; 1
definitio Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 3 hours ago, Black Demis said: έξω απο το μπλαγκόεβγκραντ (αν το λεω σωστά) ήμασταν με μηχανη (3 μηχανές) πανω στην μηχανη ημσταν δεν βγάλαμε ποτε τπτ (και δεν μας το ζήτησαν όταν μας σταμάτησαν) απο ολους ζητησαν μονο ταυτοτητα και στο ατομο με την μπλε εγινε λιγο μανουρα δεν εχω ιδεα δεν παω τοσο συχνα απλα παμε καμια βολτα Είστε τυχεροί που λίγο πιο κάτω αρχίζει ο αυτοκινητόδρομος κ ξεκινούν τα διόδια (κάμερες μόνο εκεί), αλλιώς θα είχατε και πρόστιμο (που δεν γνωρίζω πόσο είναι). https://cdn.tollpass.bg/static/media/cms/l4ahfjvr/tollpass-road-map-eng_.pdf Γενικά τα διόδια στη Βουλγαρία είναι πάμφθηνα...με χρονική χρέωση, όχι κατά διέλευση: (για αυτοκίνητα <3.5τ) <5€ το ΣΚ, <7€ εβδομάδα, < 14€ μήνας, <25€ τρίμηνο, <45€ έτος...Με τόσο μικ΄ρες χρεώσεις δεν αξίζει να ρισκάρεις πρόστιμο. https://www.bgtoll.bg/en/ ...όχι σαν κάτι κλέφτες κάπου πιο νότια... ΑΚΥΡΟ...μοτοσυκλέτες δεν χρεώνονται διόδια στη Βουλγαρία....
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 16 λεπτά πριν, definitio είπε Είστε τυχεροί που λίγο πιο κάτω αρχίζει ο αυτοκινητόδρομος κ ξεκινούν τα διόδια (κάμερες μόνο εκεί), αλλιώς θα είχατε και πρόστιμο (που δεν γνωρίζω πόσο είναι). https://cdn.tollpass.bg/static/media/cms/l4ahfjvr/tollpass-road-map-eng_.pdf Γενικά τα διόδια στη Βουλγαρία είναι πάμφθηνα...με χρονική χρέωση, όχι κατά διέλευση: (για αυτοκίνητα <3.5τ) <5€ το ΣΚ, <7€ εβδομάδα, < 14€ μήνας, <25€ τρίμηνο, <45€ έτος...Με τόσο μικ΄ρες χρεώσεις δεν αξίζει να ρισκάρεις πρόστιμο. https://www.bgtoll.bg/en/ ...όχι σαν κάτι κλέφτες κάπου πιο νότια... ΑΚΥΡΟ...μοτοσυκλέτες δεν χρεώνονται διόδια στη Βουλγαρία.... Βινιέτα εννοείς; Κάπου διάβασα ότι οι κάμερες που έχουν/θα βάλουν θα μετράνε πόσο χρόνο έκανε ένα όχημα απο την μία στην άλλη και αν ήταν πάνω απο το όριο ταχύτητας θα παίρνουν κλήση.Θα το κυνηγήσουν αρκετά γιατι έχουν πολλά ατυχήματα.
definitio Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου 9 minutes ago, Ukforthemoment said: Βινιέτα εννοείς; Κάπου διάβασα ότι οι κάμερες που έχουν/θα βάλουν θα μετράνε πόσο χρόνο έκανε ένα όχημα απο την μία στην άλλη και αν ήταν πάνω απο το όριο ταχύτητας θα παίρνουν κλήση.Θα το κυνηγήσουν αρκετά γιατι έχουν πολλά ατυχήματα. Ναι, δεν είναι σε εφαρμογή ακόμη, δοκιμαστικά μόνο, αλλά στη πλήρη του ανάπτυξη το συστημα δεν θα αφορά μόνο τον αυτοκινητόδρομο (που δλδ υπάρχουν κάμερες για "διόδια"), αλλά κ εθνικό δίκτυο κ κυρίως σε σημεία όπου συμβαίνουν ατυχήματα... ...θα αφορά μικρά τμήματα καθε φορά, από 2 έως 20 χλμ, για να είναι χρηστικό κ ακριβές, κυρίως όπου συμβαίνουν ατυχήματα... Λένε στο μέλλον οι εγκατασταθείσες κάμερες θα καταγράφουν κ "επικίνδυνη οδήγηση" γενικότερα, πχ να κολλάς στον μπροστινό κλπ 1
Black Demis Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 4 hours ago, Alexrose said: Καλησπέρα με ταυτότητα που έχω βγάλει το 2008 ξέρει κάποιος άμα μπορώ να πάω στα Σκόπια?? κανονικά οχι πλεον με την μπλε εκτος χώρας δεν πας , μερικοί άτυπα δέχονται ακομη (αναλογα σε ποιον πεσεις κλπ) δικια σου ετσι και αλλιος εχει λυξει (και να μην ηταν μπλε) 15 χρονια ηταν τοτε αυτα εσυ 17+ την πηγες μπορεις να πας να βγαλεις διαβατήριο και πας κανονικα η αλλάζεις την ταυτότητα με την καινουργια η το τραβάς μεχρι το τελος (περιπου 1 χρονο ακομη εσωτερικα στην χώρα θα ειναι δεκτές
johnbond Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 8 ώρες πριν, Black Demis είπε κανονικά οχι πλεον με την μπλε εκτος χώρας δεν πας , μερικοί άτυπα δέχονται ακομη (αναλογα σε ποιον πεσεις κλπ) https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/oi-allages-stis-taytotites-pote-tha-stamatisoun-na-isxyoun-oi-palies/ Μέχρι το 2026 ισχύουν ακόμη οι μπλε. Αλλά όντως του φίλου έχει λήξει οπότε δύσκολα για τα Σκόπια
mechpanos Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Αυτά που ρωτάς εδώ πάρε και ρώτα τα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Σόφια και ρώτα. Είχε προξενείο στην Φιλιππούπολη που ό,τι και να συνέβαινε, θα έβγαζες άκρη, αλλά τώρα έχει κλείσει.
terry308 Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ο αδερφός μου έβγαλε πρόσφατα τη νέου τύπου ταυτότητα στη Νάουσα(Ημαθίας), σε 5 ημέρες την παρέλαβε. Μπορεί να παίζει ρόλο η κάθε πόλη,όπως και τα διαθέσιμα ραντεβού. Ραντεβού στη Βέροια είχε διαθέσιμοτητα 40+ ημέρες (τώρα έχει 17/06 και μετα 02/07) ενώ στη Νάουσα ακόμη και την επόμενη ημέρα (τώρα έχει 23/04!!!) υπήρχαν πολλά κενά. Όσες φορές βγήκα Βουλγαρία πήγα με διαβατήριο, βινιετα πλήρωνα μέσω ίντερνετ,δε δέχτηκα κανέναν έλεγχο ποτέ. Επεξ/σία 19 Απριλίου από terry308
Black Demis Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 16 hours ago, definitio said: Είστε τυχεροί που λίγο πιο κάτω αρχίζει ο αυτοκινητόδρομος κ ξεκινούν τα διόδια (κάμερες μόνο εκεί), αλλιώς θα είχατε και πρόστιμο (που δεν γνωρίζω πόσο είναι). https://cdn.tollpass.bg/static/media/cms/l4ahfjvr/tollpass-road-map-eng_.pdf Γενικά τα διόδια στη Βουλγαρία είναι πάμφθηνα...με χρονική χρέωση, όχι κατά διέλευση: (για αυτοκίνητα <3.5τ) <5€ το ΣΚ, <7€ εβδομάδα, < 14€ μήνας, <25€ τρίμηνο, <45€ έτος...Με τόσο μικ΄ρες χρεώσεις δεν αξίζει να ρισκάρεις πρόστιμο. https://www.bgtoll.bg/en/ ...όχι σαν κάτι κλέφτες κάπου πιο νότια... ΑΚΥΡΟ...μοτοσυκλέτες δεν χρεώνονται διόδια στη Βουλγαρία.... αυτό λέω δεν μας το ζήτησαν ποτέ ρωτήσαμε στα σύνορα ειπαν δεν χρειαζεται..... και τέλος εκει που γκρινιαξαν ειναι στον ελεγχο ταυτοποίησης απο την αστυνομία για την μπλε ταυτότητα
theoilia Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Στις 17/4/2025 στις 2:16 ΜΜ, definitio είπε Οτι υπάρχουν πιστοποιημένοι μεταφραστές απ 'το ΥΠΕΞ το γνωρίζω, το ότι μόνο αυτοί μπορούν να παράσχουν επίσημη κ επικυρωμένη μετάφραση δημοσίων εγγράφων, δεν το γνωρίζω κι αμφιβάλλω πως ισχύει... Πηγές; Όσα έγγραφα έπρεπε να μεταφραστούν μέχρι πριν 3 χρόνια στην μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών (επίσημα έγγραφα ) τώρα μόνο σε αυτούς που είναι στην λίστα. Μόνο αυτοί μπορούμε να πιστοποιήσουν με την σφραγίδα του υπεξ το γνήσιο του κειμένου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα