Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Πολύ σωστό.

Καμια σχέση. Ήταν ασφαλιστρια στα γραφεία της NN στην πόλη μου. Υπήρχαν κανονικά γραφεία NN όπως και interamerican. Κάθε γραφείο είχε τους υπαλλήλους του.

Όχι φίλε μου. Τα συγκεκριμένα συμβόλαιαν , όπως και αυτά της ιντεραμερικαν ουσιαστικά άρχισαν να εξυπηρετούνται μόνα τους το 2006 λόγω θανάτου του πατέρα μου. Το υποτιθέμενο σπάσιμο έγινε το 2007 αν θυμάμαι καλά.

Το 2007 ήσουν μικρός σε ηλικία αλλά θα έπρεπε να ψάξει κάποιος αν πληρώνεται η δόση ΑΥΤΟΜΑΤΑ απορια του θανάτου 

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Το 2007 ήσουν μικρός σε ηλικία αλλά θα έπρεπε να ψάξει κάποιος αν πληρώνεται η δόση ΑΥΤΟΜΑΤΑ απορια του θανάτου 

Η οποία ενημέρωση που είχε η μητέρα μου ήταν από αυτή την ασφαλιστρια. Οπότε περάσει από το γραφείο για να έχει μια εικόνα της έλεγε ότι όλα πάνε καλά. 

Εδώ εγώ όταν πήγα στα 25 μου για να δω τι γίνεται με τα συγκεκριμένα χρήματα, η ίδια η ασφαλιστρια μου είπε ότι θα τα είσπραξω σε μια βδομάδα... Μιλάμε για αδίστακτα άτομα.

3 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Ηταν ελ επαγγελματιας ασφαλιστικος συμβουλος. 

Φίλε μου γτ το συνεχίζεις; Δεν έχεις δει υποκαταστήματα ασφαλιστικών εταιριών;

Τώρα δεν είναι τόσο συχνά, αλλά τότε υπήρχαν υποκαταστήματα.

Όχι γραφεία με μια ταμπέλα υδρόγειος ή μινετα, μιλάω για υποκατάστημα.

Δηλαδή αν πάρω τηλέφωνο στην any time και ζητήσω μια ασφάλεια, αυτή που θα μου την κάνει δεν είναι υπάλληλος τους;.

Αν πάω στο υποκατάστημα της ergo και μου κάνουν ασφάλεια αυτοκινήτου δεν θα μου την κάνει υπάλληλος;

Σου μιλάω για υποκατάστημα της NN και μόνο. Δεν ήταν ασφαλιστρια που έχει όλες τις εταιρίες.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου γτ το συνεχίζεις; Δεν έχεις δει υποκαταστήματα ασφαλιστικών εταιριών;

Τώρα δεν είναι τόσο συχνά, αλλά τότε υπήρχαν υποκαταστήματα.

Όχι γραφεία με μια ταμπέλα υδρόγειος ή μινετα, μιλάω για υποκατάστημα.

Δηλαδή αν πάρω τηλέφωνο στην any time και ζητήσω μια ασφάλεια, αυτή που θα μου την κάνει δεν είναι υπάλληλος τους;.

Αν πάω στο υποκατάστημα της ergo και μου κάνουν ασφάλεια αυτοκινήτου δεν θα μου την κάνει υπάλληλος;

Σου μιλάω για υποκατάστημα της NN και μόνο. Δεν ήταν ασφαλιστρια που έχει όλες τις εταιρίες.

Αν παρεις στο anytime θα σου απαντησει υπαλληλος. Αν πας σε υποκαταστημα της ERGO ή της Εθνικης ή της Interamerican , αν δεν μιλας για τα κεντρικα τους γραφεια θα στην κανει την ασφαλεια ενας ελευθερος επαγγελματιας που δουλευει με συμβαση με την ασφαλιστική εταιρεία, και πληρωνει ΕΦΚΑ.
Ηταν ελευθερος επαγγελματιας.
Αν σε ειχε σκοτωσει, θα σε ειχε σκοτωσει η NN ? Ακομα και υπαλληλος να ηταν ο δολοφονος, θα σε ειχε σκοτωσει η NN.

Το οτι εσυ αργησες να καταλαβεις οτι σε εξαπατησε ενα φυσικο προσωπο, και το αδικημα ειχε παραγραφει, δεν ειναι ευθυνη καμιας ασφαλιστικης εταιριας και σιγουρα δεν σε εκλεψε η ασφαλιστική εταιρία.

Αυτο που θα τους προσαψω , αν ισχυει οπως μας λες ειναι αν δεν της εκοψαν την συμβαση μετα απο αυτο. Αν την ειχες παει δικαστικα ακομα και αν ειχε παραγραφει το αδικημα, σημερα δεν θα ηταν ασφαλιστρια.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

σκοτωσει η NN.

Ναι, εγώ με την ΝΝ είχα συμβόλαιο και όταν τους πήγα τα στοιχεία θα έπρεπε να με αποζημιώσουν και να την κυνηγήσουν αυτοί. Αντίθετα μόλις είδαν ότι πρακτικά ήμουν χαμένος έκαναν την πάπια.

Αν δεν θες να το καταλάβεις δικαίωμα σου. Εκτος κ αν έχεις ασφαλιστική και θιγεσαι.

1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

την ειχες παει δικαστικα ακομα και αν ειχε παραγραφει

Και για ποιο λόγο να την πήγαινα δικαστικά ρε φίλε; Για ασχήμια; Αφού είχε παραγραφει το αδίκημα 

Δημοσ.

επλίζω να μην είμαι off topic σε freedom 24 έχει κανενας χρήματα? τα επιτόκια που δίνουν είναι απίστευτα .. παίζει παγίδα ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Ναι, εγώ με την ΝΝ είχα συμβόλαιο και όταν τους πήγα τα στοιχεία θα έπρεπε να με αποζημιώσουν και να την κυνηγήσουν αυτοί. Αντίθετα μόλις είδαν ότι πρακτικά ήμουν χαμένος έκαναν την πάπια.

Αν δεν θες να το καταλάβεις δικαίωμα σου. Εκτος κ αν έχεις ασφαλιστική και θιγεσαι.

Δεν ωφελει να λεμε τα ιδια. Σου εξηγω οτι ο απατεωνας δεν ηταν υπαλληλος της ασφαλιστικης αλλα συνεργατης, αλλα δεν το αντιλαμβανεσαι γιατι δεν θελεις να το αντιληφθεις. Καλη συνεχεια λοιπον! 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 24/4/2025 στις 9:26 ΜΜ, bill999r είπε

Και για ποιο λόγο να την πήγαινα δικαστικά ρε φίλε; Για ασχήμια; Αφού είχε παραγραφει το αδίκημα 

Εκτός από το ποινικό υπάρχει και το αστικό δικαστήριο, δεν σας τα εξήγησε ο δικηγόρος;

Στις 21/4/2025 στις 6:43 ΜΜ, Valerie2000 είπε

Γνωρίζω ότι θα χάσω όλα τα χρήματα που έχω επενδύσει μέχρι στιγμής , αλλά ξέρετε αν υπάρχει πιθανότητα διακοπής ;;;

Όπως έγραψαν κι άλλοι, περίμενε να περάσουν τα χρόνια της ποινής, μετά κάνε την εξαγορά σου, πάρε ότι μπορέσεις και μην ασχοληθείς ξανά.

Το είχα κάνει κι εγώ το σφάλμα, σε άλλες εποχές βέβαια, προ μνημονίου κλπ κλπ που πράγματι περίσσευαν χρήματα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Doubt είπε

αστικό

Φίλε μου , κάτι μου είχε πει, δεν θυμάμαι ακριβώς όμως, αλλά από τη στάση της εταιρίας κατάλαβα ότι λεφτά δεν πρόκειται να έπαιρνα πίσω. Ο δικηγόρος για να προχωρήσουμε θα ήθελε και άλλο τάισμα οπότε προτίμησα να παρατήσω την νομική οδό μιας και δεν θα έβγαζα άκρη σίγουρα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, bill999r είπε

Φίλε μου , κάτι μου είχε πει, δεν θυμάμαι ακριβώς όμως, αλλά από τη στάση της εταιρίας κατάλαβα ότι λεφτά δεν πρόκειται να έπαιρνα πίσω. Ο δικηγόρος για να προχωρήσουμε θα ήθελε και άλλο τάισμα οπότε προτίμησα να παρατήσω την νομική οδό μιας και δεν θα έβγαζα άκρη σίγουρα.

Θα κυνηγούσες για καταβολή αποζημίωσης όποιον σας έβλαψε οικονομικά και ηθικά και οτιδήποτε άλλο. Φυλακή δεν θα πάει κανείς γιατί το ποινικό παραγράφηκε άλλα χρήματα μπορείς να ζητήσεις και πολλά μάλιστα.

Ναι, έχει έξοδα για την αγωγή κλπ κλπ αλλά αυτά μπορεί να τα πάρεις πίσω αν κερδίσεις την υπόθεση. Ίσως να φτάνετε και σε κάποιο συμβιβασμό εφόσον η υπόθεση είναι φως φανάρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Doubt είπε

έξοδα για την αγωγή

Αγωγή είχα κάνει αλλά μου είχαν πει ότι δεν έχω αξιώσεις λόγω παραγραφής. Τώρα δεν το κατέχω από νομικά, για το αν θα έβγαινε άκρη, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εκτός από απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, ήμουν και χάλια οικονομικά οπότε δεν με έπαιρνε να σκάω χιλιάρικα στον δικηγόρο με την πιθανότητα να τα χάσω τελείως. 

Ίσως έκανα μαλακια, αλλά αξιολογώντας την στάση των εμπλεκομένων πίστεψα ότι ο μόνος χαμένος θα είμαι εγώ.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
On 20/05/2025 at 09:28, bill999r said:

Αγωγή είχα κάνει αλλά μου είχαν πει ότι δεν έχω αξιώσεις λόγω παραγραφής. Τώρα δεν το κατέχω από νομικά, για το αν θα έβγαινε άκρη, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εκτός από απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, ήμουν και χάλια οικονομικά οπότε δεν με έπαιρνε να σκάω χιλιάρικα στον δικηγόρο με την πιθανότητα να τα χάσω τελείως. 

Ίσως έκανα μαλακια, αλλά αξιολογώντας την στάση των εμπλεκομένων πίστεψα ότι ο μόνος χαμένος θα είμαι εγώ.

Φίλε μίλα με (άλλο) δικηγόρο, δεν έχει σχέση η παραγραφή με την αξίωση που μπορεί να έχεις για αποζημίωση. Δεν ξέρω καθόλου αν υπάρχουν εδώ δικηγόροι που λειτουργούν αμερικάνικα σε αυτές τις περιπτώσεις (να μην παίρνουν λεφτά μπροστά αλλά ένα γερό ποσοστό απο τυχόν αποζημίωση)

Δες και αυτήν την υπόθεση, που ασφαλιστική έκανε αγωγή κυριολεκτικά 20 χρόνια μετά, και το δικαστήριο είπε "no biggie, είναι legit"

https://www.dimokratiki.gr/18-05-2025/efetio-athinon-epistrofi-190-75568-evro-apo-odigo-choris-diploma-ke-ti-mitera-tou-idioktitria-tou-ochimatos/

Οι εναγόμενοι υποστήριξαν ότι η αξίωση της ασφαλιστικής, μετά από 20 χρόνια, ήταν καταχρηστική. Το Εφετείο απέρριψε τον ισχυρισμό: η μακρόχρονη αδράνεια από μόνη της δεν αρκεί. Δεν υπήρξε δημιουργία εύλογης πεποίθησης στους υπόχρεους ότι η απαίτηση δεν θα ασκηθεί, ούτε μεταβολή της κατάστασής τους που να δικαιολογεί παραβίαση της καλής πίστης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mezger είπε

Φίλε μίλα με (άλλο) δικηγόρο

Φίλε μου επειδή με μπριζωσατε θα στείλω αύριο σε κάποιον που ειδικεύεται σε ασφαλιστικές απάτες να δούμε αν όντως υπάρχει περίπτωση να αναστηθεί η υπόθεση.

Όταν μου απαντήσει θα σας ενημερώσω.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mezger είπε

Φίλε μίλα με (άλλο) δικηγόρο, δεν έχει σχέση η παραγραφή με την αξίωση που μπορεί να έχεις για αποζημίωση. Δεν ξέρω καθόλου αν υπάρχουν εδώ δικηγόροι που λειτουργούν αμερικάνικα σε αυτές τις περιπτώσεις (να μην παίρνουν λεφτά μπροστά αλλά ένα γερό ποσοστό απο τυχόν αποζημίωση)

Δες και αυτήν την υπόθεση, που ασφαλιστική έκανε αγωγή κυριολεκτικά 20 χρόνια μετά, και το δικαστήριο είπε "no biggie, είναι legit"

https://www.dimokratiki.gr/18-05-2025/efetio-athinon-epistrofi-190-75568-evro-apo-odigo-choris-diploma-ke-ti-mitera-tou-idioktitria-tou-ochimatos/

Τελικά μίλησα με εξειδικευμένο νομικό και μου είπε πως είχα περιθώριο έως το 2019 για το αστικο και πράγματι είχα καλές πιθανότητες για δικαίωση. Τώρα όμως καλύτερα να το αφήσω πίσω μου καθώς έχω κανένα νομικό πάτημα.

Στις 20/5/2025 στις 7:36 ΠΜ, Doubt είπε

, έχει έξοδα για την αγωγή

Τελικά μόνο ποινικό είχε γίνει. Με αφορμή την ερώτηση στον δικηγόρο ξαναεψαξα το αρχείο μου κ το βρήκα.

Θυμήθηκα που όταν μου είπαν για παραγραφή ο δικηγόρος μου είπε να συνεχίσουμε με αγωγή αλλά ήθελε ακόμη ένα χιλιάρικο, αλλα μιας κ δεν τον εμπιστευομουνα μιας και μου είχε φάει ήδη 1500 τον έγραψα και τα παράτησα.

Λάθος μου, αλλά με την ελληνική δικαιοσύνη ίσως και να ήταν για καλό. Στο τέλος ίσως να βρισκόμουν εγώ κατηγορούμενος με αυτά που βλέπω.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...