Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, teomaniacos είπε

υπηρξε καποιος που να ελεγε "σε παρακαλω" και "ευχαριστω" στο chat gpt ?

Ναι το να είσαι ευγενής δεν έχει να κάνει σε τι/ποιον αναφέρεσαι και τίποτα δεν είναι δεδομένο. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

https://www.protothema.gr/stories/article/1554940/tehniti-noimosuni-kai-chatbots-prepei-telika-na-eimaste-eugenikoi-me-autes-tis-tehnologies/

"Τώρα, εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Ορισμένα chatbots έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται καλύτερα στην ευγενική γλώσσα. Με λίγα λόγια το να προσθέσετε ένα «παρακαλώ» και ένα «ευχαριστώ» στην συζήτηση, μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την αλληλεπίδρασή σας μαζί του.
Μια μελέτη από την Ιαπωνία μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να είσαι καλός με το ChatGPT μπορεί να είναι βαθιά αποτελεσματικό. Αντίθετα, οι αγενείς προτροπές «μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη προκατάληψη, λανθασμένες απαντήσεις ή άρνηση απαντήσεων».

Η Microsoft, η οποία έχει προσθέσει chatbots στα κορυφαία προϊόντα της, λέει επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην αντιδράσει καλά στην κακή συμπεριφορά, καθώς έχει κατασκευαστεί για να μιμείται τις ανθρώπινες αντιδράσεις. «Αν μιλάτε στο μοντέλο με αγένεια, θα πρέπει να περιμένετε ότι δεν θα είναι και τόσο βοηθητικό και με εσάς», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της Microsoft Jaime Teevan στην Washighton Post. «Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να είναι πάντα ο καλύτερος άνθρωπος», ανέφερε η Microsoft σε μια ανάρτηση στο blog της."

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι και καλημέρα του λέω και καλησπέρα του λέω και ευχαριστώ και παρακαλώ, μέχρι και θα τα πούμε μετά του είπα και μου απάντησε "οκ θα περιμένω"

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.

Μύλος είναι και γυρίζει . Μου θυμίζει την είδηση του www που ο ιδρυτής του είχε πει ότι θα μπορούσε να το είχε κάνει ww αντί www και να είχε εξοικονόμησει τόνους χαρτιού και μελανιού και βέβαια ενέργειας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, teomaniacos said:

υπηρξε καποιος που να ελεγε "σε παρακαλω" και "ευχαριστω" στο chat gpt ?

Πάντα λέω ευχαριστώ όταν τελειώνω μια συζήτηση με την τεχνητή νοημοσύνη. Είμαι ο εγγονός τους παππού μου.. Εκείνος καληνύχτιζε στην τηλεόραση τον παρουσιαστή των ειδήσεων..:D

Επεξ/σία από Fotoalexandros
  • Haha 17
Δημοσ.

Για να δούμε και την απάντηση που δίνει το ίδιο το openAI στο ζήτημα. Μάλλον τα παραλεει η εταιρεία για διάφορους λόγους. Το openAI φαίνεται πιο αληθές στα μάτια μου. 

Ερώτηση: Πόσα εκατομμύρια δολάρια χάνει κάθε χρόνο το openAI από τις συχνές αναφορές λέξεων όπως "ευχαριστώ" και "παρακαλώ" στις ερωτήσεις των χρηστών προς το openAI;

Απάντηση:

Spoiler

Χαχα, ενδιαφέρουσα ερώτηση — έχει μια δόση χιούμορ αλλά και ένα θεωρητικό ενδιαφέρον! Αν το δούμε υποθετικά:

Αν κάθε φορά που ένας χρήστης γράφει "ευχαριστώ" ή "παρακαλώ", το σύστημα πρέπει να επεξεργαστεί λίγες λέξεις παραπάνω, τότε θεωρητικά αυτό αυξάνει ελάχιστα το κόστος επεξεργασίας (το λεγόμενο "token usage").

Ας κάνουμε μια πρόχειρη εκτίμηση:

• Μια λέξη όπως "ευχαριστώ" είναι περίπου 1 token, και κάθε token κοστίζει 0.00001–0.0002 δολάρια (ανάλογα με το μοντέλο).

• Αν υποθέσουμε ότι γράφονται 1 δισεκατομμύριο ευγένειες το χρόνο (τυχαίος αλλά πιθανός αριθμός για εκατομμύρια χρήστες),

• Και κάθε λέξη "ευχαριστώ" ή "παρακαλώ" κοστίζει κατά μέσο όρο 0.0001 δολάρια...

Τότε:

1.000.000.000 x 0.0001 = 100.000 δολάρια το χρόνο.

Άρα, σε μια πολύ υποθετική περίπτωση, το κόστος της ευγένειας ίσως αγγίζει τα 100 χιλιάρικα το χρόνο. Όχι αμελητέο, αλλά για τα δεδομένα του OpenAI, είναι σαν να κερνάς καφέ όλο το γραφείο για έναν χρόνο.

Βέβαια, η ευγένεια είναι priceless, έτσι;

Θες να το υπολογίσουμε με βάση ακριβή στοιχεία χρήσης ή το αφήνουμε στο χιουμοριστικό επίπεδο;

Ερώτηση Νο2: Θέλω να το υπολογίσουμε με πιο ακριβή στοιχεία χρήσης. 

Απάντηση Νο2 (Μετά από 1 λεπτό περίπου):

Spoiler

Για να υπολογίσουμε με ακρίβεια πόσα εκατομμύρια δολάρια χάνει το OpenAI κάθε χρόνο λόγω της χρήσης λέξεων όπως «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στις ερωτήσεις των χρηστών, θα χρειαστούμε τα εξής δεδομένα:

1. Κόστος ανά token: Το κόστος για την επεξεργασία των tokens εξαρτάται από το μοντέλο που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, το GPT-4 Turbo κοστίζει περίπου $0.03 ανά 1.000 tokens για εισόδους και $0.06 ανά 1.000 tokens για εξόδους .ChatGPT 5

2. Αριθμός tokens ανά λέξη: Στα ελληνικά, μια λέξη όπως «ευχαριστώ» ή «παρακαλώ» αντιστοιχεί σε περίπου 1.3 tokens.

3. Συχνότητα εμφάνισης: Εκτιμούμε ότι το 10% των ερωτήσεων περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία από αυτές τις λέξεις.

4. Αριθμός χρηστών και ερωτήσεων: Ας υποθέσουμε ότι το OpenAI επεξεργάζεται 1 δισεκατομμύριο ερωτήσεις ετησίως.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος:

Άρα, το εκτιμώμενο κόστος για την επεξεργασία των λέξεων «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» σε 1 δισεκατομμύριο ερωτήσεις είναι περίπου $117.000 ετησίως. Αυτό το ποσό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιείται και τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

Εάν επιθυμείτε πιο ακριβείς υπολογισμούς ή ανάλυση με βάση διαφορετικά δεδομένα, παρακαλώ ενημερώστε με.

Πηγή 

https://quizgecko.com/tools/token-counter?utm_source=chatgpt.com

Μου είχε και άλλη επιλογή για ακόμα πιο αναλυτικούς υπολογισμούς αλλα βαριέμαι να ασχοληθώ παραπάνω. ΕΝ ολίγοις, 100 με 117k $ ετησίως το κόστος. 

• Like 4
Δημοσ.

Πανέξυπνος τρόπος για να αιτιολογήσουν τα ποσά  που θα ζητάνε κάθε μήνα σε λίγο καιρό. 
Προς το παρόν ψάχνουν πως να μας το κάνουν απαραίτητο και χρεώνουν την χρήση pro. Στο μέλλον θα φτιάξουν tiers ανάλογα με τις δυνατότητες και τον όγκο request.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

ΕΝ ολίγοις, 100 με 117k $ ετησίως το κόστος. 

Νταξ... Αυτά ήταν για τα λουλούδια σε μία βραδιά στον Καρά.

• Haha 2
Δημοσ.

απο το να φτιαχνουμε ολοι χαζοφωτογραφιες στο gpt που δεν ενδιαφερουν κανεναν και σιγουρα καινε παραπανω πόρους ας λεμε ενα please που και που μη ξεχασουμε να το λεμε και μεταξυ μας. 

Δημοσ.

Νομίζω ότι χάνεται η ουσία καθώς η ευγένεια διέπει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση αλλά στη μηχανή μπορεί απλά να ολοκληρώσει μια συζήτηση. Οπότε δεν σπαταλά πόρους εφόσον δεν αιωρείται. 

Δημοσ.

Και γιατί να μην λέμε Ευχαριστώ και Παρακαλώ; Η στοιχειώδης ευγένεια δεν έχει να κάνει με το ποιός είναι απέναντί μας, αλλά με το ποιοί είμαστε εμείς.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Eίχα συνάδελφο τη δεκαετία του 90 που επί μήνες κάθε απόγευμα έκανε συνομιλία με τον αυτόματο τηλεφωνητή όταν έδινε παραγγελία για κοτόπουλα. "-Αφήστε την παραγγελία σας μετά το χαρακτηριστικό ήχο. -Έλα ρε, καλησπέρα, ο Μήτσος είμαι από το μαγαζί Πετράλωνα" (έχω αλλάξει τα ονόματα για ευνόητους λόγους). Πολλοί τέτοιοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...