MikeKata Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 8 minutes ago, fwtonio said: Ναι δεν βαριέσαι... Φαντάζομαι ότι έμεινες και από ταλιράκια... ☺️ Τι να κάνουμε, σου τα 'δωσα όλα μπας και κατανοήσεις βασικά οικονομικά, αλλά πάλι ρέστος έμεινες, ούτε αυτά δεν κράτησες. Ένα πράγμα σαν τον τύπο που θαυμάζεις, με τις 6 χρεοκοπίες. Αυτός τουλάχιστον είχε πλούσιο μπαμπά, είχε λεφτά να φάει, μην ακολουθήσετε το παράδειγμα του, δε σας βλέπω καλά.
AtiX Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, fwtonio είπε Αυτό θα κρίνουν οι Αμερικάνοι, όταν έρθει η στιγμή. Μέχρι στιγμής ο Τραμπ ακολουθεί αυτά που έλεγε προεκλογικά για τους δασμούς. Τα υπόλοιπα θα φανούν με τον χρόνο και όχι από πρόσκαιρες εκτιμήσεις. Για την ιστορία υπάρχουν ενδιάμεσες εκλογές και είναι το 26… πιστεύεις ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια θα μπορέσει να κτίσει τα εργοστάσια και να φέρει όλη την παραγωγή σε αμερικανικό έδαφος? ΥΓ: εν το μεταξύ, γιατί έχω την αίσθηση ότι ένας είναι με καμία δεκαπενταριά λογαριασμούς και κάθε φορά καεί και από έναν? Επεξ/σία 22 Απριλίου από AtiX
fwtonio Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 2 λεπτά πριν, MikeKata είπε Τι να κάνουμε, σου τα 'δωσα όλα μπας και κατανοήσεις βασικά οικονομικά, αλλά πάλι ρέστος έμεινες, ούτε αυτά δεν κράτησες. Ναι είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβα τίποτα... Άτιμη πραγματικότητα... 5 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ένα πράγμα σαν τον τύπο που θαυμάζεις, με τις 6 χρεοκοπίες. Αυτός τουλάχιστον είχε πλούσιο μπαμπά, είχε λεφτά να φάει, μην ακολουθήσετε το παράδειγμα του, δε σας βλέπω καλά. Από πού ακριβώς κατάλαβες ότι τον θαυμάζω;... Βλέπεις ότι το πρόβλημά σου, δεν είναι οι δασμοί... αλλά η προκατάληψη που έχεις για τον Τραμπ.
cpc464 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 3 minutes ago, fwtonio said: 1. Υπομονή λοιπόν και προπάντων ψυχραιμία. Ψύχραιμος είμαι,απλά δεν περίμενα ότι θα αρχίσει η δύση της αμερικάνικης αυτοκρατορίας στην διάρκεια της ζωής μου. 6 minutes ago, fwtonio said: 2. Είδαμε και τους πεφωτισμένους τους δημοκρατικούς που τους λάτρεψε ο πλανήτης, τι πήραν από τους Αμερικάνους στις εκλογές. Το έχω πεί ξανά,2 κακά δεν κάνουν ένα καλό,όσο για την διαφορά ήταν ασήμαντη, αλλά στην Αμερική το σύστημα των εκλεκτόρων σου επιτρέπει να κερδίσεις και με λιγότερες ψήφους. 9 minutes ago, fwtonio said: 3. Νομίζω ότι υπερβάλεις. Καθόλου,η αγνόηση αποφάσεων του ανώτατου δικαστηρίου είναι ικανή να οδηγήσει σε καθαίρεση. Δές το συνταγμά τους. 12 minutes ago, fwtonio said: 4. Αν δηλαδή ο Τραμπ έβαζε δασμούς μόνο 35% θα ήταν καλός και όλοι θα χειροκροτούσαμε από κάτω... Δεν νομίζω... Μα υπήρχαν ήδη δασμοί απο τους προηγούμενους,δες εδώ. The tariff rate will go up to 100% on electric vehicles, to 50% on solar cells and to 25% on electrical vehicle batteries, critical minerals, steel, aluminum, face masks and ship-to-shore cranes beginning September 27, according to the US Trade Representative’s Office. Βλέπεις τι είχαν κάνει;,τα αγαθά που είχαν αναγκη είχαν χαμηλοτερους δασμους που επέτρεπαν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στις αμερικάνικες εταιρείες, όταν η μπαταρία για το I-phone έχει 125% πάνω ποιος νομίζεις θα το φάει το κόστος;.
fwtonio Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 9 λεπτά πριν, AtiX είπε Για την ιστορία υπάρχουν ενδιάμεσες εκλογές και είναι το 26… πιστεύεις ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια θα μπορέσει να κτίσει τα εργοστάσια και να φέρει όλη την παραγωγή σε αμερικανικό έδαφος? Από την στιγμή που ξεκινά η κατασκευή ενός εργοστασίου, ανοίγουν νέες δουλειές και πέφτει χρήμα στην αγορά. Αυτό και μόνο θα εκτιμηθεί θετικά από τους Αμερικάνους. Διαφωνείς; Σου έβαλα και παραπομπές που κάποιοι το γύρισαν ήδη. Απλά αυτά τα νέα περνούν απαρατήρητα γιατί θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι ο Τραμπ κάνει τελικά και κάτι καλό...
MikeKata Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 3 minutes ago, fwtonio said: Άτιμη πραγματικότητα... Αντί να ποσταρεις εικονίτσες που βρήκες στο internet με το ποσοστό των global reserve currencies που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ, χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να εξηγήσεις πώς καταρρίπτουν την ανάγκη για trade deficit αν θες να έχεις το ισχυρότερο νόμισμα παγκοσμίως (γιατί απλά δεν έχεις ιδέα, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ποσταρεις εικόνες), προσπάθησε να γράψεις πέντε λογάκια. Ισως σου κάνει καλό να σκεφτείς και λίγο. 5 minutes ago, fwtonio said: Από πού ακριβώς κατάλαβες ότι τον θαυμάζω;... Βλέπεις ότι το πρόβλημά σου, δεν είναι οι δασμοί... αλλά η προκατάληψη που έχεις για τον Τραμπ. Τόσο απελπισμένος να τον "αποκηρυξεις" ξαφνικά; 😂 "Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με"
AtiX Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 5 λεπτά πριν, fwtonio είπε Από την στιγμή που ξεκινά η κατασκευή ενός εργοστασίου, ανοίγουν νέες δουλειές και πέφτει χρήμα στην αγορά. Αυτό και μόνο θα εκτιμηθεί θετικά από τους Αμερικάνους. Διαφωνείς; Σου έβαλα και παραπομπές που κάποιοι το γύρισαν ήδη. Απλά αυτά τα νέα περνούν απαρατήρητα γιατί θα έπρεπε να παραδεχτούν ότι ο Τραμπ κάνει τελικά και κάτι καλό... Έχω την εντύπωση ότι είσαι κλασικό παράδειγμα οπαδού που μείνε επιφανειακά στο θέμα και στου τίτλους… και οι δύο ειδήσεις λένε ξεκάθαρα για μελλοντικό σχεδιασμό με βάθος χρόνου τα 5-6 χρόνια ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαπραγμάτευσης… πραγματικά, και για να έχει νόημα η κουβέντα, θα πεις κάτι που θα στέκει ή θα συνεχίζεις να καις λογαριασμούς?
fwtonio Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 λεπτά πριν, MikeKata είπε Αντί να ποσταρεις εικονίτσες που βρήκες στο internet με το ποσοστό των global reserve currencies που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ, χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να εξηγήσεις πώς καταρρίπτουν την ανάγκη για trade deficit αν θες να έχεις το ισχυρότερο νόμισμα παγκοσμίως (γιατί απλά δεν έχεις ιδέα, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ποσταρεις εικόνες), προσπάθησε να γράψεις πέντε λογάκια. Ισως σου κάνει καλό να σκεφτείς και λίγο. Βρε καλέ μου... Σου έδειξα με εικόνα ότι το Ευρώ αποτελεί παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Κοντά στο 20% ή το 1/3 του δολαρίου, οπότε δεν το λες και αμελητέο. Και όμως η ΟΝΕ έχει εμπορικό πλεόνασμα. Σύμφωνα με τα ταλιράκια σου, η ΟΝΕ θα έπρεπε να είναι ελλειμματική. Τι να κάνουμε τώρα; Να αντιστρέψουμε την πραγματικότητα, έτσι επειδή σε βολεύει; 7 λεπτά πριν, MikeKata είπε Τόσο απελπισμένος να τον "αποκηρυξεις" ξαφνικά; 😂 "Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με" 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Έχω την εντύπωση ότι είσαι κλασικό παράδειγμα οπαδού που μείνε επιφανειακά στο θέμα και στου τίτλους… και οι δύο ειδήσεις λένε ξεκάθαρα για μελλοντικό σχεδιασμό με βάθος χρόνου τα 5-6 χρόνια ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαπραγμάτευσης… πραγματικά, και για να έχει νόημα η κουβέντα, θα πεις κάτι που θα στέκει ή θα συνεχίζεις να καις λογαριασμούς? Μήπως τελικά εσύ είσαι το κλασικό παράδειγμα; Λέω...
AtiX Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, fwtonio είπε Μήπως τελικά εσύ είσαι το κλασικό παράδειγμα; Λέω... Έλα με τα καθρεφτάκια, όλο τα ίδια και τα ίδια, δεν βαρέθηκες???? Επεξ/σία 22 Απριλίου από AtiX
MikeKata Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 minutes ago, fwtonio said: Σου έδειξα με εικόνα ότι το Ευρώ αποτελεί παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. 6 minutes ago, fwtonio said: Κοντά στο 20% ή το 1/3 του δολαρίου Ακόμα δεν το έχεις πάρει χαμπάρι κι επιμένεις, ε; 😂 «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης»
fwtonio Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, cpc464 είπε Μα υπήρχαν ήδη δασμοί απο τους προηγούμενους,δες εδώ. The tariff rate will go up to 100% on electric vehicles, to 50% on solar cells and to 25% on electrical vehicle batteries, critical minerals, steel, aluminum, face masks and ship-to-shore cranes beginning September 27, according to the US Trade Representative’s Office. Βλέπεις τι είχαν κάνει;,τα αγαθά που είχαν αναγκη είχαν χαμηλοτερους δασμους που επέτρεπαν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στις αμερικάνικες εταιρείες, όταν η μπαταρία για το I-phone έχει 125% πάνω ποιος νομίζεις θα το φάει το κόστος;. Άντε πάλι τα ίδια... Σίγουρα δεν θα το τρώει πλέον το Αμερικάνικο χρέος ή το εμπορικό της έλλειμμα, αν αυτό εννοείς. Το ποιος θα πληρώσει τι, μένει να το δούμε. 5 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ακόμα δεν το έχεις πάρει χαμπάρι κι επιμένεις, ε; 😂 «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης» Ναι είδες; Είμαι απελπιστικά επίμονος όταν διαβάζω άρες - μάρες... Επεξ/σία 22 Απριλίου από fwtonio
MikeKata Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 6 minutes ago, fwtonio said: Είμαι απελπιστικά επίμονος όταν διαβάζω άρες - μάρες.. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Κι εγώ που νόμιζα ότι άρες - μάρες λέει αυτός που στέλνει εικόνα που δείχνει ότι το Ευρώ έχει το 1/3 του δολλαρίου σε distribution, προσπαθώντας να πει ότι το δολλάριο ΔΕΝ είναι ΤΟ παγκόσμιο reserve currency και ΔΕ δικαιολογείται το trade deficit όταν οι χώρες θέλουν να πουλήσουν προϊόντα για να αγοράσουν δολλάριο ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ RESERVE CURRENCY. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που το δολλάριο έχει παγκοσμίως 60+% distribution σύμφωνα με την εικόνα που Ο ΙΔΙΟΣ ποσταρες. Ακριβώς ο,τι σου λέω κι εγώ. 😂 Ελπίζω να σε βοηθάει κάποιος σε οικονομικά θέματα, κρίμα είναι, τέτοια έλλειψη κατανόησης.
cpc464 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 9 minutes ago, fwtonio said: Άντε πάλι τα ίδια... Σίγουρα δεν θα το τρώει πλέον στο Αμερικάνικο χρέος ή στο εμπορικό της έλλειμμα, αν αυτό εννοείς. Το ποιος θα πληρώσει τι, μένει να το δούμε. Το κόστος θα το πληρώσει ο αμερικάνος καταναλωτής,ο δασμός είναι έμμεσος φόρος,ήδη με τους δασμούς στον Καναδά ένα αυτοκίνητο που είχε 90.000 τώρα έχει 100.000. Και την παραγωγή αλουμινίου να φέρει στην χώρα δεν θα αλλάξει τίποτα,το αμερικάνικο εργοστάσιο έχει μεγαλύτερο κόστος ρεύματος και ακριβότερα εργατικά για να παράγει αλουμίνιο,πάλι στα 100000 θα μείνει η τιμή,μπορεί και παραπάνω. Αλλά όπως είπες ο χρόνος θα δείξει.
fwtonio Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 11 λεπτά πριν, MikeKata είπε Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Κι εγώ που νόμιζα ότι άρες - μάρες λέει αυτός που στέλνει εικόνα που δείχνει ότι το Ευρώ έχει το 1/3 του δολλαρίου σε distribution, προσπαθώντας να πει ότι το δολλάριο ΔΕΝ είναι ΤΟ παγκόσμιο reserve currency και ΔΕ δικαιολογείται το trade deficit όταν οι χώρες θέλουν να πουλήσουν προϊόντα για να αγοράσουν δολλάριο ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ RESERVE CURRENCY. Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που το δολλάριο έχει παγκοσμίως 60+% distribution σύμφωνα με την εικόνα που Ο ΙΔΙΟΣ ποσταρες. Ακριβώς ο,τι σου λέω κι εγώ. 😂 Ελπίζω να σε βοηθάει κάποιος σε οικονομικά θέματα, κρίμα είναι, τέτοια έλλειψη κατανόησης. Και Ευρώ αγοράζουν αλλά η ΟΝΕ έχει εμπορικό πλεόνασμα. Το ότι το 1ο αποθεματικό νόμισμα πρέπει να συνοδεύεται από εμπορικό έλλειμμα, προέρχεται από τα άδυτα της φαντασίας σου.
MikeKata Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 1 minute ago, fwtonio said: Το ότι το 1ο αποθεματικό νόμισμα πρέπει να συνοδεύεται από εμπορικό έλλειμμα, προέρχεται από τα άδυτα της φαντασίας σου. Αυτό θα πει δομημένη "σκέψη", όχι αστεία. Έναν προς ένα ανελυσες τους λόγους για τους οποίους το trade deficit ΔΕ συνάδει με την ισχύ του δολλαρίου, πρέπει να σε πάρει ο Trump για εκπρόσωπο τύπου. Ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει να δώσουν (οικονομικό) λόγο για τους δασμούς, δεν περίμενα να το καταφέρεις εσύ 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα