Τhanasis Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Kατά την γνώμη μου καλύτερα μπες σε μια καθαρή σχολή Πληροφορικής. Το ΔΕΤ υπάρχει με την δικαιολόγηση πως ο ιδανικός candidate για μια εταιρία είναι αυτός που έχει business domain + technical knowledge. Αυτό ισχύει, αλλά επί του πρακτέως τα business μαθήματα (που είναι κάπου στο 50-60% των μαθημάτων) είναι τα γενικά θεωρητικά που υπάρχουν σε όλες τις σχολές, δηλαδή προσφέρουν ελάχιστα έως καθόλου εφόδια για την αγορά εργασίας εκτός αν έχεις δική σου επιχείρηση. Ουσιαστικά η σχολή είναι σαν να πηγαίνεις Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Πληροφορική. Πάντως ένα καλό που έχει είναι η υποχρεωτική πρακτική. Γενικά καλή επιλογή είναι, αλλά καλύτερα να μπεις σε κάποια απ τις τοπ καθαρά πληροφορικές σχολές (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΑΠΘ, Κρήτη, ΠΑΠΕΙ).
jjohn1 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Θες να κάνεις ακαδημαική καριέρα? Οινονομικές Επιστήμες. Θες να δουλέψεις στον χρηματοοικονομικό τομέα? ΛΟΧΡΗ. Θες να ασχοληθείς με την πληροφορική? Πληροφορικής. Θες να ασχοληθείς με business? Διοίκηση επιχειρήσεων. ΔΕΤ λίγο απο όλα, και απο όλα λίγο. Μην παρεξηγηθούμε και πάλι μια χαρά καρίερα κάνουν οι απόφοιτοι, αλλά ο μόνος λόγος να πας εκεί είναι αν δεν ξέρεις τι θές, το οποίο είναι λίγο κωμικό για τέτοιας βάσης σχολής σαν δικαιολογία.
aleaf Δημοσ. 9 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου Στις 25/4/2025 στις 9:18 ΠΜ, Τhanasis είπε Kατά την γνώμη μου καλύτερα μπες σε μια καθαρή σχολή Πληροφορικής. Το ΔΕΤ υπάρχει με την δικαιολόγηση πως ο ιδανικός candidate για μια εταιρία είναι αυτός που έχει business domain + technical knowledge. Αυτό ισχύει, αλλά επί του πρακτέως τα business μαθήματα (που είναι κάπου στο 50-60% των μαθημάτων) είναι τα γενικά θεωρητικά που υπάρχουν σε όλες τις σχολές, δηλαδή προσφέρουν ελάχιστα έως καθόλου εφόδια για την αγορά εργασίας εκτός αν έχεις δική σου επιχείρηση. Ουσιαστικά η σχολή είναι σαν να πηγαίνεις Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Πληροφορική. Πάντως ένα καλό που έχει είναι η υποχρεωτική πρακτική. Γενικά καλή επιλογή είναι, αλλά καλύτερα να μπεις σε κάποια απ τις τοπ καθαρά πληροφορικές σχολές (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΑΠΘ, Κρήτη, ΠΑΠΕΙ). Απλά πιστεύω μου ταιριάζει περισσοτερο μια σχολη με κατεύθυνση τα οικονομικά. Για αυτο σκέφτηκα το ΔΕΤ που εχει και τα δυο έτσι ώστε σε πειρπτωση που δω οτι μου αρεσει και η πληροφορική να ακολουθήσω και αυτο . Γιατι απο ότι ξέρω επιλέγεις αργοτερα κατεύθυνση στην σχολή δηλαδή αν θες να πάς προς οικονομικά η πληροφορική . Βέβαια απο την άλλη δεν ξέρω κατα πόσο θα έχει μέλλον να ασχοληθώ με τα οικονομικά σε σχέση με την πληροφορική που ειναι ένα πολύ επίκαιρο επάγγελμα
zenwalk23 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Μια χαρα επικαιρο επαγγελμα ειναι και τα Οικονομικα. Αν σ'αρεσει αυτο πηγαινε σπουδασε Οικονομικες Επιστημες. 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 3 hours ago, aleaf said: Απλά πιστεύω μου ταιριάζει περισσοτερο μια σχολη με κατεύθυνση τα οικονομικά. Για αυτο σκέφτηκα το ΔΕΤ που εχει και τα δυο έτσι ώστε σε πειρπτωση που δω οτι μου αρεσει και η πληροφορική να ακολουθήσω και αυτο . Γιατι απο ότι ξέρω επιλέγεις αργοτερα κατεύθυνση στην σχολή δηλαδή αν θες να πάς προς οικονομικά η πληροφορική . Βέβαια απο την άλλη δεν ξέρω κατα πόσο θα έχει μέλλον να ασχοληθώ με τα οικονομικά σε σχέση με την πληροφορική που ειναι ένα πολύ επίκαιρο επάγγελμα Αυτό το λέγαμε στα παλιά τα χρόνια που τέλειωσα εγώ... Ξέχνα λίγο το trend και δες αν το θες. Αν πας για το trend απλά θα είσαι μέτριο/μέτρια και δεν ξέρω αν θα είσαι και οικονομολόγος (χωρίς μικρο, μακρο, αλλά και κοινωνιολογία, πολιτικές επιστήμες κλπ.). Δεν νομίζω πως πλέον υπάρχει οικονομικό τμήμα χωρίς κατεύθυνση πληροφορικής. Μπορείς να πας σε οποιοδήποτε οικονομικό και να πάρεις δρόμο προς την πληροφορική δηλαδή μετά (όχι στο ίδιο βάθος, αλλά δεν σε εμποδίζει κανείς να αναπτυχθείς είτε μόνος είτε μέσα από ένα master). Δηλαδή το hybrid approach που θες, στο μήπως και μου αρέσει πληροφορική επειδή είναι "επίκαιρο", δεν το θεωρώ και πολύ solid. Το θέλω οικονομικό αλλά η κοινωνία λέει πληροφορική οπότε θα κάνω 50-50 δεν μου αρέσει. Ωραίο το πρόγραμμα σπουδών του ΔΕΤ πάντως. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Το θέμα είναι να σκεφτείς τι θες να κάνεις. Το ΔΕΤ είναι το τμήμα απο το οποίο τραβάνε συνέχεια οι συμβουλευτικές για τον κλάδο του Tech Consulting. Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι σε ποια σχολή θα πας, αλλά το τι θα κάνεις μετά. Μπορεί να βγάλεις σχολή πληροφορικής και να μη γράψεις στη δουλειά σου ούτε μια γραμμή κώδικα, μπορει να τελειώσεις φυσικός και να γίνεις software guy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα