Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε ολους

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανεστη

Μπαίνω κατευθυείαν στο θεμα

Ο ιδιοκτήτης του διαμερισματος που ενοικιαζω μου ζητησε αυξηση μου είε τωρα τελευταία στιγμή.

Πριν πείτε οτιδήποτε σας αναφερω τα εξής:

Στο σπιτι αυτο που ενοικιάζω μένω 4 χρόνια τωρα εχω μπει στον 5ο χρονο

Το συμβολαιο του ενοικιου εχει ληξει απο το δεκεμβριο του 2024 οποτε 4 μηνες τωρα είμαι στον αερα

ωστοσο το ενοικιο μπαινει κανονικα.

επισης  τα μισα χρηματα απο το μισθωμα του ενοικιου του τα δινω μαυρα στο χερι

στο συμβολαιο γραφονται τα μισα

ειμαι συνεπης ολα αυτα τα χρονια δεν εχει δημιουργηθει το παραμικρο θεμα.

Μιλησα μαζι του και του λεω για πιο λογο αυτη η αυξηση ? και μου απαντησε εδω και τεσσερις μηνες το σπιτι φαινεται ξενοικιαστο

ωστοσο εγω παιρνω το ενοικιο κανονικα θα πληρωσω προστοιμο στην εφορια. Κατι τετοιο ισχύει?

και στο κατω κατω δικο του θεμα ειναι να ανανεωσει τοσ υμβολαιο οχι δικο μου " θα μυρισω εγω τα νυχια μου " ποτε ληγει το συμβολαιο για να

του πω κανω ανανεωση?

Επειδη δεν εχω σκοπο να αποδεχτω την αυξηση αυτη

νομικα πως ειμαι κατωχειρωμενος?

εχει το δικαιωμα να με διωξει να με πεταξει εξω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει συμβολαιο αφου εχει ληξει εδω και 4 μηνες

Σας ευχαριστω για το χρονο σας!!

• Haha 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thukididis είπε

καλησπέρα σε ολους

Ο ιδιοκτήτης του διαμερισματος που ενοικιαζω μου ζητησε αυξηση μου είε τωρα τελευταία στιγμή.

Το συμβολαιο του ενοικιου εχει ληξει απο το δεκεμβριο του 2024 οποτε 4 μηνες τωρα είμαι στον αερα

Μιλησα μαζι του και του λεω για πιο λογο αυτη η αυξηση ? και μου απαντησε εδω και τεσσερις μηνες το σπιτι φαινεται ξενοικιαστο

ωστοσο εγω παιρνω το ενοικιο κανονικα θα πληρωσω προστοιμο στην εφορια. Κατι τετοιο ισχύει?

και στο κατω κατω δικο του θεμα ειναι να ανανεωσει τοσ υμβολαιο οχι δικο μου " θα μυρισω εγω τα νυχια μου " ποτε ληγει το συμβολαιο για να

του πω κανω ανανεωση?

εχει το δικαιωμα να με διωξει να με πεταξει εξω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει συμβολαιο αφου εχει ληξει εδω και 4 μηνες

Δεν υπάρχει η έννοια του 'ληγμένου' συμβολαίου.

Το συμβόλαιο συνεχίζεται κανονικά όταν κανείς από τούς 2 δεν ενημέρωσει από άλλο για κάποια αλλαγή κτλ .

Τι γίνεται ΤΩΡΑ: εφόσον επιμένει στην αύξηση και ΕΣΥ αρνησαι θα πάτε αναγκαστικά δικαστικά.

Θα σε βγάλει εννοείται αλλά θα περάσει 1 έτος 

Δημοσ.

Να απευθυνθείς σε δικηγόρο για ένα ραντεβού. Πρακτικά αφού έληξε η μισθωτική σχέση και εσύ επί μήνες συνεχίζεις να του καταβάλλεις τραπεζικά (ή με τρόπο που αποδεικνύεται) το συμφωνηθέν μίσθωμα και αυτός συνεχίζει να το λαμβάνει χωρίς να έχει εναντιωθεί η μίσθωση έχει γίνει αορίστου χρόνου. Συνεπώς πρέπει να την καταγγείλει εγγράφως πλέον ο ιδιοκτήτης, στέλνοντας σου εξώδικο και τάσσοντας σου προθεσμία να αποδόσεις το ακίνητο. 

Γενικά από το ακίνητο θα φύγεις, δε το γλυτώνεις αφού δε θέλεις να δεχθείς την αύξηση. Επομένως ψάξε άμεσα σπίτι, και στο μεταξύ πες του ότι χρειάζεσαι Χ χρόνο. Εάν σου κάνει το ζόρικο κάνε τον και εσύ λέγοντας του να σου στείλει εξώδικο (θα τον πονέσει λιγουλάκι στην τσέπη). Εάν είναι εξαιρετικά κακόπιστος απείλησε τον ότι θα του καταβάλλεις το ποσό που φαίνεται στην εφορία εάν δε σου δώσει λίγο χρόνο να φύγεις. Να μη γίνεις κακόπιστος εφόσον βέβαια δε γίνει και αυτός.

Προσπάθησε ανθρώπινα ως ασθενές μέρος σε ανάγκη να ζητήσεις επαρκή χρόνο να βρεις άκρη και να μετακομίσεις. Εναλλακτικά προσπάθησε να διαπραγματευτείς την αύξηση (π.χ. εάν θέλει χ αύξηση πες του να συμφωνήσετε χ/2 αύξηση για 6 μήνες και μετά το ποσό που θέλει ώστε να πάρεις τα πάνω σου και να γίνει πιο ομαλά με υπογραφή νέου συμβολαίου εννοείται).

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

μην του πληρωνεις τιποτα εκτος απο αυτα που αναφερει το συμβολαιο

Έχει λήξει λέμε 

Δημοσ.
31 minutes ago, Thukididis said:

Και στο κατω κατω δικο του θεμα ειναι να ανανεωσει τοσ υμβολαιο οχι δικο μου " θα μυρισω εγω τα νυχια μου " ποτε ληγει το συμβολαιο για να

του πω κανω ανανεωση?

Ε ναι, δεν είναι ότι υπέγραψες εσύ το συμφωνητικό και έκανες και αποδοχή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, που να ξες ποτέ λήγει το συμβόλαιο. 

Είναι θυμιατά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, αλλά κάποιο ενοικιαστές είναι χειρότεροι. 

Για το θέμα μας, δεν έχεις κανένα δικαίωμα αφού δεν έχεις συμβόλαιο. Θα σε βγάλει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέχεις νομικά για να το καθυστερήσεις. Στο τέλος και θα φύγεις από το σπίτι, και θα πληρώσεις τους επιπλέον μήνες που έμεινες μέσα από τότε που σου είπε να φύγεις (και πιθανώς τα δικαστικά έξοδα του).

Συζητάς μαζί του, του λες θέλεις 45 ημέρες να βρεις σπίτι, και αρχίζεις να ψάχνεις χθες.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Thukididis είπε

καλησπέρα σε ολους

του πω κανω ανανεωση?

Σαν πίεση μπορείς να αρχίσεις να του δίνεις ΜΟΝΟ αυτά που γράφει το συμβόλαιο 

Μόλις τώρα, Skrobo είπε

Ε ναι, δεν είναι ότι υπέγραψες εσύ το συμφωνητικό και έκανες και αποδοχή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, που να ξες ποτέ λήγει το συμβόλαιο. 

Είναι θυμιατά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, αλλά κάποιο ενοικιαστές είναι χειρότεροι. 

Για το θέμα μας, δεν έχεις κανένα δικαίωμα αφού δεν έχεις συμβόλαιο. Θα σε βγάλει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρέχεις νομικά για να το καθυστερήσεις. Στο τέλος και θα φύγεις από το σπίτι, και θα πληρώσεις τους επιπλέον μήνες που έμεινες μέσα από τότε που σου είπε να φύγεις (και πιθανώς τα δικαστικά έξοδα του).

Συζητάς μαζί του, του λες θέλεις 45 ημέρες να βρεις σπίτι, και αρχίζεις να ψάχνεις χθες.

Άμα αρχίσει κι του βάζει ΜΟΝΟ ότι φαίνεται θα σφίξουν οι κ.λοι.

Δημοσ.
5 minutes ago, GREGORYMO said:

Άμα αρχίσει κι του βάζει ΜΟΝΟ ότι φαίνεται θα σφίξουν οι κ.λοι.

Θα τον τρέξει περισσότερο αν το κάνει αυτό. Δεν θα τον αφήσει καν 2 μήνες να βρει σπίτι, θα σκάσει εξωδικο για να παραδώσει το σπίτι την ίδια ημέρα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν υπάρχει η έννοια του 'ληγμένου' συμβολαίου.

Το συμβόλαιο συνεχίζεται κανονικά όταν κανείς από τούς 2 δεν ενημέρωσει από άλλο για κάποια αλλαγή κτλ .

Τι γίνεται ΤΩΡΑ: εφόσον επιμένει στην αύξηση και ΕΣΥ αρνησαι θα πάτε αναγκαστικά δικαστικά.

Θα σε βγάλει εννοείται αλλά θα περάσει 1 έτος 

Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες σας

το θεμα ειναι οτι μου το ειπε τωρα τελευταια στιγμη δεν ειναι οτι μου το ειπε εδω και  καποιους μηνες για να ψαχτω...εκει ειναι το προβλημα...

ενημερωτικα ψαχνω για σπιτι ωστοσο οι τιμες ειναι πολυ υψηλοτερες σε σχεση με αυτο που πληρωνω τωρα...

39 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Αν επιτρεπεται, τι αυξηση σου ζηταει; 

πληρωνω 450€ απο τα οποία τα 200€ ειναι νομιμα στο συμβολαιο και τα υπολοιπα 250€ μαυρα στο χερι καθε μηνα

και μου ζητησε αυξηση +50€ δηλαδη συνολο 500€ .

• Sad 1
  • Haha 12
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thukididis είπε

Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλες σας

το θεμα ειναι οτι μου το ειπε τωρα τελευταια στιγμη δεν ειναι οτι μου το ειπε εδω και  καποιους μηνες για να ψαχτω...εκει ειναι το προβλημα...

ενημερωτικα ψαχνω για σπιτι ωστοσο οι τιμες ειναι πολυ υψηλοτερες σε σχεση με αυτο που πληρωνω τωρα...

Για αυτό ζητά αύξηση 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Για αυτό ζητά αύξηση 

το ξερω αλλα εγω τι να κανω? δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να ψαξω τωρα για νεο σπιτι? ασε τα εξοδα μετακομισης κλπ

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Θα τον τρέξει περισσότερο αν το κάνει αυτό. Δεν θα τον αφήσει καν 2 μήνες να βρει σπίτι, θα σκάσει εξωδικο για να παραδώσει το σπίτι την ίδια ημέρα.

Το δικαστήριο θα ορίσει την ημερομηνία.

Δύσκολα ΔΕΝ θα ορίσει επαρκές διάστημα 

Μόλις τώρα, Thukididis είπε

το ξερω αλλα εγω τι να κανω? δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να ψαξω τωρα για νεο σπιτι? ασε τα εξοδα μετακομισης κλπ

Το δικαστήριο θα σού δώσει ΑΡΚΕΤΟ χρονικό διάστημα..

Δημοσ.

Αν σε βολευει το σπίτι, αν αυτά που βρισκεις για να μετακομίσεις ειναι σε υψηλότερη τιμή, αν είσαι καλός ως ενοικιαστής, ριχτον και λίγο στο φιλότιμο και πες του να κόψει λίγο την αύξηση. Αν δεν γίνει επιλέγεις είτε να φύγεις, είτε να τα δώσεις (ειδικά ανστην περιοχή ενοικιάζονται παρόμοια ακίνητα παραπάνω). Έχεις το χαρτί πως πληρώνεις στην ώρα και ειναι πολύ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε.

Δημοσ.

αμα μπλεξω και δικαστηρια χαιρετισματα με βλεπω στους δρομους να κοιμαμαι μαζι με τους αλλοδαπους....

• Sad 1
  • Haha 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...